Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

janek_dolas:

> jakis nerwowy jestes...i taki śmieszny jakis taki,nijaki taki...

Zdecyduj się może, śmieszny czy nijaki. Konsekwencji trochę.

> jak te meble w "pokoju odsłuchowym". To jakby waty napakowac w uszy pod sluchawki,

Pokój przeznaczony wyłącznie do słuchania muzyki to luksus dostępny może dla 1% użytkowników tego forum (z czego część nie jest zapewne takim rozwiązaniem zainteresowana). W sytuacji, gdy zdecydowana większość stawia sprzęt w zwykłych pomieszczeniach mieszkalnych, czepianie się towarzyszących kolumnom mebli czy telewizorów to czysty idiotyzm. Lub bezinteresowna chęć dopieprzenia komuś, kto ma lepiej/fajniej/inaczej, niepotrzebne skreślić.

> ja zanudziłbym Cie moim ustrojem bo w "pomieszczeniu" stoją tylko kolumny

Współczuję. Kanapa, dywan, jakieś półki czy kwiatek na pewno nie zaszkodzą.

PS. Między kolumnami mam stolik, a nie tak dawno w przypływie dobrego humoru dostawiłem nawet drugie kolumny. ICMPTZ? ;-P

;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

PS. na co dzień nie leży u mnie takie zwałowisko sprzętu, na zdjęciu widać po prostu efekty kilkuosobowej zabawy z okazji odpalenia monitorów DIY ;)

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

NO w końcu jakieś ładne i ładnie grające kolumny! :))

ale ten wzmacniaczyk to bardziej by pasował kolorem do moich kolumn :)))

Tarik, 20 Lis 2009, 17:23

>Mnie się bardziej podoba u Pigwaya niż OSXa. Teraz po dodaniu plakatu jest cool!

Mam gdzieś w garażu prawie identyczny stolik do tego co ma Pigway, może podmienię z obecnym,

będzie wtedy u mnie bardziej cool? :-)

Ponieważ Teo zabronił krytyki to:

>Pigway - rewelacja, wręcz referencyjna adaptacja pomieszczenia, tylko brać przykład... przebija cię tylko strych... master'a ;)

>master - pęknie, super stryszek, odrazu okablowany... co to za druciki? srebro czy miedź beztlenowa?

>admOSX - fe, do kąta, za czysto, za schuldnie i za estetycznie... a kolumienki wymień na tonsile, wstaw głębiej pod ścianę bo inaczej to nie będzie grało

>>admOSX - fe, do kąta, za czysto, za schuldnie i za estetycznie... a kolumienki wymień na tonsile,

>wstaw głębiej pod ścianę bo inaczej to nie będzie grało

Ha. A na powaznie to dla tego wielkiego TV naleza sie jakies fajniejsze kolumienki. Np Quantumy 605. Chyba wolalbym tyle szmalu co na TV wydac na kolumny, a te co na kolumny na TV :)

?👈

A było tak słodko

rafal735r, 20 Lis 2009, 17:41

>Ha. A na powaznie to dla tego wielkiego TV naleza sie jakies fajniejsze kolumienki. Np Quantumy 605.

>Chyba wolalbym tyle szmalu co na TV wydac na kolumny, a te co na kolumny na TV :)

Pozwól żeby każdy sam rozporządzał swoją kasą, i nie umniejszając 605-om mam w planach zacniejsze przetworniki i raczej nie dedykuję ich do TV bo to tylko dodatek który czasami się przydaje.

>Pozwól żeby każdy sam rozporządzał swoją kasą, i nie umniejszając 605-om mam w planach zacniejsze

>przetworniki i raczej nie dedykuję ich do TV bo to tylko dodatek który czasami się przydaje.

Och, to mnie uspokoiles. Co sie rzucasz jak poparzony.

?👈

Fostex FE167E.

Głośnik:

Ukryta Zawartość

Budka:

Ukryta Zawartość

Obudowa wg planów producenta (zastosowałem tylko nieco grubszą sklejkę), głośnik podpięty bezpośrednio do terminali, bez żadnych filtrów. Gra to świetnie ;)

Jakby co, PW.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ganzz_gut:

>Ponieważ Teo zabronił krytyki

No! I tak trzymać!!!

;)

A bardziej serio, to "siedzi" w tym wątku kilka osób non-stop szukających okazji do krytykowania. "Pokój świetny, ale kolor jak w kiblu"; "wygląda to ładnie, ale akustykę musisz mieć do dupy"; "fajne kolumny, ale koło jednej widać jakiś kapeć, flejtuchu" - tego typu komentarze pojawiają się co chwilę. Szanowni autorzy: skoro macie problemy emocjonalne, w wyniku których celem waszego życia staje się wtykanie szpil bliźnim, nic tu po was. Idźcie na jakieś forum polityczne, religijne, lub przynajmniej na bocznicę. Tutaj wasze pieprzenie odstrasza jedynie od forum nowych, pełnych entuzjazmu fanów audio - vide reakcja młodego człowieka, który niedawno wpadł pochwalić się swoim sprzętem, a którego jakiś kretyn z miejsca zjechał za obecność w kadrze psa, czy innego zwierzaka.

Trolle, wypad!

=>admOSX

Lokum fajne moim zdaniem najbardziej daje w nim w kość tafla szkła za (nad) kanapą przesuniecie trochę na środek pokoju kanapy powinno poprawić lokalizacje pozornych źródeł dźwięku tylko to wtedy trochę łyso będzie wyglądało. Dużo osób zapomina że takie skosy ścian likwidują fale stojące i dla tego warto mieszkać na poddaszu :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Działa jak zatyczka do basrefleksu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Fajna kolumna, ale chyba musisz mieć słabą akustykę z tym kotem... Może pokryj go jakimiś matami wygłuszającymi, albo postaw na nim chociaż kwiatek?

Ooo! Kolega Xniwax wreszcie uzupełnił rubryczkę "o mnie" - to cieszy :)

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Uzupełnił o co? Kurcze, za duzo sie dzieje :)

Oj, dzieje się, dzieje :)

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

To?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ekhangel

Kot z zasady jest dobrym wygłuszaczem, a i pochłania cholera wie co.

Teo! Grasz zupełnie tak jak ja z tymi fostexami. Już miałem to wszystko pokazać ale te krytyki nie na temat zupełnie mnie odstraszyły. Może lepiej zrobić wątek "ikonograficzny" bez możliwośći pisania. Napatrzymy się, podpatrzymy, napodziwiamy ale nie będzie możliwości "dręczenia". Opisy tylko autora zdjęć.

bonaventura

Wystarczy sprawny mod. Swego czasy nie było tyle paplaniny w tym wątku.

Jeśli ktoś umieszcza zdjęcie fragmentu swojego "domu" to tak ,jakby zaprosił nas do siebie. A my bedąc w gościnie przecież ani nie ośmieszamy gospodarza ani go nie krytykujemy. Kto tak robi w "realu" zostaje natychmiast wyrzucony na "zbity pysk". To proste zasady ściśle związane z polskim obyczajem i tradycją.Przepraszam za dygresję. To jeden z najfajniejszych wątków i szkoda go zaśmiecać brakiem elementarnej kultury.

admOSX, jedno z fajniejszych pomieszczen jakie tutaj ostatnio zaprezentowano. Nie wiem jak tam poglos u Ciebie, czy szaleje czy nie, ale pokoj super.

Co ci się nie podoba ganzz glucie? Wyraźnie zaznaczyłem że zdjęcie ma dotyczyć plakatu, który chciałem pokazać. Widzisz reszte pokoju? Czepiasz się szafki czy koloru ściany bo więcej na tej fotce nie widać/

[email protected], 20 Lis 2009, 18:52

>=>admOSX

>

>Lokum fajne moim zdaniem najbardziej daje w nim w kość tafla szkła za (nad) kanapą przesuniecie

>trochę na środek pokoju kanapy powinno poprawić lokalizacje pozornych źródeł dźwięku tylko to wtedy

>trochę łyso będzie wyglądało. Dużo osób zapomina że takie skosy ścian likwidują fale stojące i dla

>tego warto mieszkać na poddaszu :)

Z oknem nad głową uporałem się montując tam tekstylną roletę i doskonale sprawdza się to rozwiązanie, faktycznie jest znacznie lepiej gdy kanapa pójdzie do przodu jednak stylistykę szlak trafia więc musi być zachowany jakiś kompromis.

• Pokaż nowe odpowiedzi