Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

kolumny są niewykorzystane niestety,

lampa jest spoko,

ale idę trochę do góry, poszukuje

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Jak chcesz wskakiwać na wyższe poziomy to pomyśl też o Esotecu :)

Dobrze się składa, że robisz te swoje przetasowania bo będę Ci strasznie kibicował. Moje Morele trafiły do Tych aby powstać jako monitory, które wylądują w raz z resztą elektroniki jako drugi zestaw "do pracy". Mi za miesiąc urodzi się następne dziecko więc pewnie koniec lata/jesień będę robił poważniejsze zakupy ale szlaki będę miał przetarte:). Trzymam kciuki aby wtop nie było :)

Wczoraj sie bawilem aparatem w nocy i zrobilem kilka nowych zdjec to zarzuce conieco. No i czekam na kytyke oczywiscie, wszystkie sugestie milo widziane.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-17230-100002930 1265625785_thumb.jpg

post-17230-100002931 1265625785_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

Tu jeszcze raz z calej perspektywy. Nowy wiekszy TV zapelnil troche luke po starym 32". Jakos to teraz lepiej wyglada.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

Co do sprzetu ok., ale co do pomiaru swiatla to bardziej powinien byc ustawiony na zabawki ktore sa ciemne niz na sciany :) Ciemno jak...

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

kaszanka7, 8 Lut 2010, 11:49

>Co do sprzetu ok., ale co do pomiaru swiatla to bardziej powinien byc ustawiony na zabawki ktore sa

>ciemne niz na sciany :) Ciemno jak...

Co ja mam pomiarowac jak mam zwyklego kompakta :)

Zdjecia byly podobne, fakt. Ale wrzucam zeby podtrzymac dyskusje.

?👈

>>rafal735r

Miałem kiedyś tuz po ślubie taką pułeczkę (o ile ta jest z IKEI), zarwał ją telewizor CRT od LG 29" i sprzęt od sony, dobrze ze nic się nie uszkodziło poza "super" meblem z kartonu.

Odnośnie apartatu balans bieli napewno masz w kompakciku, więc mogło być lepiej (via balans bieli+ tryb nocny) ;)

Szumy wtedy by byly, te robilem na ISO200 :)

Tak to jest stolik z Ikei. Niby nacisk dopouszczalny to jest 50kg. Teraz stoi na nim wlasnie cos okolo 50kg, moze troche mniej razem z polka dolna i nic sie nie dzieje. A 29" CRT troche waza :) Ten moj 37" cos kolo 20kg.

?👈

....ale telefon masz zabytkowy :-} ...

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

Tak mysalalem ze ktos napisze o tym telefonie:)

To zastępczy. Normalny w serwsie, w sumie to zwrocony do sprzedawcy.

?👈

rafal35r

Widzę nad sprzętem ładny obraz,i o ile się nie mylę to jest on na płótnie a co za tym idzie jest to "pochłaniacz"

Czy zauważyłeś jakieś zmiany w akustyce pomieszczenia po powieszeniu tego obrazu?

Moja jedyna sugestia także do kolegi "terror twins"-kolumny stanowczo za blisko ściany.Po odsunięciu od ściany powinna poprawić się lokalizacja instrumentów,że o basie nie wspomnę.Także proponuję troszkę potestować.

Widzę że miejsca troszkę mało lecz niekiedy po odsunięciu kolumn o 30-40 cm słychać zauważalną różnicę.

Pozdrawiam.

Odsuwalem kolumny juz, bawilem sie w rozne tego typu ustawienia. Diametralnej roznicy po odsunieciu nie zaobserwowalem, fakt nieco zwiekszyla sie przestzren i scena, ale kolumny staly wtedy za daleko w pokoju. Poprostu nie mozliwe jest juz ich odsuniecie. Akurat z basem bylo tak samo, tez sie zdzwiwilem. Teraz nie dudni, ani nie dudnil po odsunieciu. Teraz kolumny stoja cos kolo 25-30cm od tylnej sciany i to jest niestety maks. Wole nie ryzykowac odsuwajac je dalej, roznie to bywa w sobotnie wieczory.

Obraz na plutnie, ale w sumie po jego powieszeniu nie zaobserwowalem zadnych zmian, bynajmniej nie probowalem nawet ich uslyszec. Moze zebym kupil taki 220cm to moze cos by to zmienilo, ale ten ma tylko 140cm.

?👈

>rafal735r

To na cd-ku to 'odstawka' na płyty? Gdzie (i za ile) coś takiego można kupić?

ps. tryptyk dyskusyjny, ale 'de gustibus' itd...

>> rafal735r

Faktycznie CRT 29" to ciężki kloc. Mój LG waży 70kg, nie potrafię sobie wyobrazić jak ja go sam wtargałem na 3 piętro, do tego na półeczce stało ponad 30kg audio fa5es + xa30es + konsola x360 i pewnego razu po powrocie z pracy okazało się że półeczka mi się z lekka wygięła środkiem w dół tzn dotknęła podłogi. Fart w tym że listwy zasilające kable i inne tego typu dobra były po sprzątaniu w pokoju "wkopnięte" nie do samego końca do ściany, i jak strzelił mebel to wszystko zjechało do tyłu i opierając się o ścianę. Ucierpiał tylko ruter do internetu, który notabene również pięknie zamortyzował rozpadającą się kartonową pseudo półkę.

A czy w tym wątku mozna wklejać zdjęcia "ustrojów" sypialnianych?

:)

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Rafał, pytanko o granity. Zmieniło, wpłynęło cokolwiek na dźwięk? Bas? Czy raczej wizualnie. U mnie kolumny stoją na niby kolcach gumowych. zastanawiam się nad granitami i normalnymi kolcami....

Reaper, 8 Lut 2010, 19:02

>Nie lepiej tego ampli zmienić na wzmak?

No palnuje, palanuje. Podjelem nawet raz taka probe. Ale nie wyaplilo, po 1 dniu wzmaka odsprzedalem. Jak sie odbije z kasa napewno znow cos zakupie do testow. Ale tego ampli napewno sie nie pozbede.

?👈

>>rafal735r

>

>To na cd-ku to 'odstawka' na płyty? Gdzie (i za ile) coś takiego można kupić?

>

>ps. tryptyk dyskusyjny, ale 'de gustibus' itd...

To Na Cdeku to swiecznik :)

Tak, juz ktos pisal ze ten obrtaz do bani i wogole, ale jakos mi przypadl do gustu, i pasuje mi ta czerwien.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

pool80, 8 Lut 2010, 22:48

>Rafał, pytanko o granity. Zmieniło, wpłynęło cokolwiek na dźwięk? Bas? Czy raczej wizualnie. U mnie

>kolumny stoją na niby kolcach gumowych. zastanawiam się nad granitami i normalnymi kolcami....

Polecam granity. Bas napewno wiele fajniejszy i przedewszystkim chata tak nie chodzi od basu. Choc kanapa i tak wibruje nawet przy cichych odsuchach.

Polecam granity i kolce, ale nie bezposrednio na granit. Ja u siebie mam narazie prowizorke jak na foto.

Kolce stoja na filcach. Nie wiem czy to przypadlosc tylko tych Magnatow, ale wystarczy jak tylko troche bas daje do pieca to zaczynaja sie powoli zssuwac i wkoncu londuja na podlodze. Tak zalatwilem wczesniejsze Quantum 507, 2 razy, wiec w tych wolalem nie ryzykowac. Wczoraj juz zamowilem nowe ostrzejsze kolce wraz z podkladkami. Teraz podkaldki powedruja na granit, przykleje je jakims silikonem i dopiero w nie kolce. Jak mi wczesniej doradzono na forum. Bedzie estetycznej.

Planuje jszcze zamowic 2 plyty takie o grubosci min. 6cm i wrzucenie ich na gore, ale najpierw musze to przetestowac z czyms innym.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

sizaru, 8 Lut 2010, 23:34

>wal się rafal1735

>miałem bewitcha ale ze względu na małe dziecko musiałem go sprzedać ty analfabeto.

Chyba za duzo wypiles dzisiaj.

?👈

Piniu2906, 8 Lut 2010, 21:28

>Ładne te magnaty. Jak grają?

Pisalem juz o nich. W dziale opinie cos skrobnolem wstepnie.

?👈

Reaper, 8 Lut 2010, 19:02

>Nie lepiej tego ampli zmienić na wzmak?

Wspomniany wyzej wzmak, ktorego sprzedalem po 1 dniu. No i CD inne. Zestaw drozszy 3 razy od terazniejszego i tyle razy gorzej brzmiacy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi