Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Heh tak było,poroterma :)

P.S.oczywiście nie miał to być "stolik" dedykowany do audio.

Edytowane przez sylw

W chwili obecnej:

img1330x.jpg

Edytowane przez czolgista778

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Bry

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-13822-053935100 1295109310_thumb.jpg

post-13822-056412100 1295109320_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Heh,mała prowokacja ;),a tak na poważnie to ładnie,zanim powiększyłem pomyślałem że to APS Aeon,rozumiem że twoje TLC są pasywne,a powiedz jeszcze jak zmieniasz wzmacniacze przekładasz kabelki czy masz może jakiś przełącznik.Pytam bo w również będę myślał nad drugim wzmakiem.

Zgaduj zgadula? strzelam, 280 na 440?

Troche wiekszy, 300 na 550, 230 wysoki. Siedzę mniej więcej w połowie pokoju, ściana za mną jest przykryta 4cm steropianu i piramidkami (Sciany sa betonowe więc echo było potworne).

czodaboy,

Na kółkach też jest trochę oryginałów, niemniej większość to flac wypalony na CD.

Jak widac na foto są 2 różne głośnikowce, ten gruby "audiofilski" Jackson WN2171-2.5 to muł jakich mało, o wiele lepiej grają zwykłe 2.5mm miedziaki OFC, w najblizszym czasie kupie jakies zwykle 4mm2 ofc zeby to chociaz jakos wygladalo.

Edytowane przez czolgista778

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Zdjęcie 1. (to z dywanikiem na podłodze) to stan sprzed września zeszłego roku. Pozostałe fotki to stan od Listopada 2010 w nowym lokum. Zmiana kolumn nastąpiła ze względu na wysypanie się drajwera w jednej z kolumn Mordaunt Short. W Stanie obecnym występują Marantz PM-66SE, PC+SB Audigy player ze zmajstrowanym własnoręcznie wyjściem na Rca + IC Techlink XS131 700131 (moim zdaniem za tę cenę to rewelacyjny IC) Bije na głowę pod względem otwartości brzmienia, czytelności wokalu i precyzji wysokich tonów Klotza - La Grange MY106 i nową wersję AC110. Podstawki to - half Mordaunt Short MS904. A kolumny to podstawkowe Argon 7220 (4Ohm, 150łatów, 86dB, 5,8kg/szt)których nikt z was pewnie nie słyszał, ja mam przyjemność gościć je w swoich czterech kątach. Zakupione na pałę na alledrogo, wybór na nie padł ze względu na wygląd i cenę, Po podłączeniu - chwilka oswojenia z nowym dźwiękiem i olśnienie...

Ukryta Zawartość

post-11422-041433100 1295218354_thumb.jpg

post-11422-045472200 1295218428_thumb.jpg

post-11422-012352600 1295219505_thumb.jpg

post-11422-062102500 1295220551_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez closer_to_god

Zdjęcie 1. (to z dywanikiem na podłodze) to stan sprzed września zeszłego roku. Pozostałe fotki to stan od Listopada 2010 w nowym lokum. Zmiana kolumn nastąpiła ze względu na wysypanie się drajwera w jednej z kolumn Mordaunt Short. W Stanie obecnym występują Marantz PM-66SE, PC+SB Audigy player ze zmajstrowanym własnoręcznie wyjściem na Rca + IC Techlink XS131 700131 (moim zdaniem za tę cenę to rewelacyjny IC) Bije na głowę pod względem otwartości brzmienia, czytelności wokalu i precyzji wysokich tonów Klotza - La Grange MY106 i nową wersję AC110. Podstawki to - half Mordaunt Short MS904. A kolumny to podstawkowe Argon 7220 (4Ohm, 150łatów, 86dB, 5,8kg/szt)których nikt z was pewnie nie słyszał, ja mam przyjemność gościć je w swoich czterech kątach. Zakupione na pałę na alledrogo, wybór na nie padł ze względu na wygląd i cenę, Po podłączeniu - chwilka oswojenia z nowym dźwiękiem i olśnienie...

I gra to dobrze z gołą podłogą i nagimi ścianami?

Powrót po dłuższej przerwie...

Nie jeden bu się zdziwił że mimo braku "ustrojów" akustycznych typu ałdjofilski dywanik, wałki w rogach czy pułapki basowe itp. gra to tak dobrze. W pokoju są skosy i kilka rozpraszaczy w postaci pseudo narożnika z 2 tapczanów, w rogu stoi jakieś urządzenie do siedzenia a na drzwiach wisi koc z polaru. Basik jest prężny zwinny i dobrze rozciągnięty nawet przy cichym odsłuchu, nic nie dudni według mnie nie brakuje także. Jest detaliczność i ładnie rysujące się wysokie tony. Scena nie jest imponująca, ale jak na sprzęt za ok 1200 zł(łącznie z PC i okablowaniem)gra to świetnie. przed wczoraj Zdobyłem Dyskografię Eric Truffaz w formacie monkey audio i jestem oczarowany:) Dużo dała zmiana kabelka z "osławionego" Klocka La Grange na Techlink Wires. Wokale stały się teraz czytelne, ogólnie rozjaśniło się nabrało charakteru. A kolumny radzą sobie z prawie każdą muzyką. Mam zastrzeżenia przy odsłuchach klasyki. Ale na szczęście nie słucham jej często.

Nie jeden bu się zdziwił że mimo braku "ustrojów" akustycznych typu ałdjofilski dywanik, wałki w rogach czy pułapki basowe itp. gra to tak dobrze. W pokoju są skosy i kilka rozpraszaczy w postaci pseudo narożnika z 2 tapczanów, w rogu stoi jakieś urządzenie do siedzenia a na drzwiach wisi koc z polaru. Basik jest prężny zwinny i dobrze rozciągnięty nawet przy cichym odsłuchu, nic nie dudni według mnie nie brakuje także. Jest detaliczność i ładnie rysujące się wysokie tony. Scena nie jest imponująca, ale jak na sprzęt za ok 1200 zł(łącznie z PC i okablowaniem)gra to świetnie. przed wczoraj Zdobyłem Dyskografię Eric Truffaz w formacie monkey audio i jestem oczarowany:) Dużo dała zmiana kabelka z "osławionego" Klocka La Grange na Techlink Wires. Wokale stały się teraz czytelne, ogólnie rozjaśniło się nabrało charakteru. A kolumny radzą sobie z prawie każdą muzyką. Mam zastrzeżenia przy odsłuchach klasyki. Ale na szczęście nie słucham jej często.

Wiesz, na słowo i zdjęcie to trudno ocenić. Ale jeśli teraz gra dobrze, to pomyśl ile dałaby zagospodarowana akustyka! Jeśli słyszysz zmianę kabla, to zapewniam Cię, że usłyszysz dodanie dywanu (zwykły, nieaudiofilski), obrazków czy kwiatów na ścianę, etc. Nie chcę być niemiły, czy coś, bo nie o to chodzi i nie mam podstaw, ale jeśli słyszy się kable, to naprawdę należy sobie tym bardziej uzmysowić jaki przyrost jakości odtwarzanej muzyki da inwestycja w akustykę. Serio.

Powrót po dłuższej przerwie...

Audio voodoo:) Tak słyszę różnicę między jednym i drugim IC, tak samo jak słyszałem ją po wymianie kabli głośnikowych i zmianie okablowania w kolumnach. Ale niestety nie słyszę zmiany po wymianie kabla zasilania we wzmaku. Ech... Zapewne pojawią się na podłodze i ścianach pewne dodatki jednak docelowo nie z myślą o poprawie dźwięku a o lekkim ociepleniu pomieszczenia. Nie chce go zagracać . Jeśli da to jakąś korzyść dla mojego stereo będę rad, jeśli nie - na siłę nie będę szukać rozwiązania. Wiem że mojemu systemikowi do "ideału" brakuje co nieco ale jest dobrze jak jest. Majętność moja się zwiększy wtedy kontynuuję poszukiwania.

• trzy mecze NBA na żywo w Canal+ przy okazji "Martin Luther King, Jr. Day" w USA,
  • w Australii zaczął się turniej Australian Open
  • a ja mam jutro wolne :D - więc w przerwie między jedną, a drugą transmisją foty mojego seta, które od jakiegoś już czasu czekają na prezentację

Ukryta Zawartość

post-15105-083336600 1295308157_thumb.jpg

post-15105-064790700 1295308209_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Trochę masakra z tymi fotami...

może admini by wrzucili kakij skrypt coby zmniejszał do jakiś rozsądnych 1000x600 czy jakoś tak... bo takie wielkie naprawdę źle się ogląda... - nie każdy ma fullHd na lapku lub starszym blaszaku...

Edytowane przez palton
Wystarczy zmniejszyć np. w paincie...

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

• trzy mecze NBA na żywo w Canal+ przy okazji "Martin Luther King, Jr. Day" w USA,
  • w Australii zaczął się turniej Australian Open
  • a ja mam jutro wolne :D - więc w przerwie między jedną, a drugą transmisją foty mojego seta, które od jakiegoś już czasu czekają na prezentację

Cóż za fantazyjny 'ustrój' na płyty wisi na ścianie...

Cóż za fantazyjny 'ustrój' na płyty wisi na ścianie...

Stojak na płyty, a właściwie wieszak na płyty... Drewniany, bardzo masywny, fatalnie się go montuje na ścianie - za to rewelacyjnie wygląda i jest bardzo funkcjonalny.

+/- 80szt wchodzi.

Wyrób gotowy - nie rękodzieło :)

Oto mój pokój.

System oparty na komponentach NAD Silver Line S300 oraz S500. Głośniki DAli Suite 3.5. Głośnikowy IXOS bi-wire, Interkonekt Albedo Versus, Kondycjoner Helion, sieciówki Helion. Dodatkowo Bluray Sony S500ES podpięty przez Albedo Flat One. Kino zasila NAD dwukanałowo (wybór świadomy kino pod kątem koncertów słuchamy dwukanałowo - większość zapisanych na płytach ścieżek PCM 2.0 jest najlepiej zrealizowana). Projektor Panasonic PT-AE3000. Całość otoczona kotarą. Sufit natrysk akustyczny. Iluminacja świetlówki zza kotar ściemniane. Ekran kauber ok 80". Jak Wam się podoba?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mój obecny pokój odsłuchowy

nie jest spory, ale własny :)

SYSTEM

Miusic Angel XD800

CD Yamaha CD-S700, ale pewnie bedzie zmiana

DVD Yamaha 550 z nowym softem - czyta dvd audio i sacd (stereo)

Kolumny Phonar Volume 2 /pokonały znacznie droższe kolumny/

kable Monitor atmos air silver 195

IC klotz la grange

nowy nabytek DAC beresford /dekoduje cd, dvd i tv cyfrową/

kable cyfrowe Klotz

optyczny profigold

gramofon w kartonie z powodu braku przedwzmacniacza Reloop 1000mk3

pokój 15,5m2, Muszę jeszcze popracowa nad nim, aby zmniejszyc poglos , obrazki zaslony i troche kwiiatów

• Użytkownicy+

Nippon,

Fajnie, pewnie najlepiej ogląda się różową landrynkę ;) A tak serio, to ciekawy kształt stolika, fajny sprzęcik, no i wspomagacz nastroju ... Za zasłonami masz jakieś ustroje ?

Edytowane przez palton

Kolumny Phonar Volume 2 /pokonały znacznie droższe kolumny/

Gratuluję ładnego zestawu a zwłaszcza kolumn (miałem Compact 2)te też znam i są naprawdę w swojej cenie i niekiedy troszkę dalej FULLMADAFAKA ;) pozdrawiam,sylw.

Nippon,

Fajnie, pewnie najlepiej ogląda się różową landrynkę ;) A tak serio, to ciekawy kształt stolika, fajny sprzęcik, no i wspomagacz nastroju ... Za zasłonami masz jakieś ustroje ?

Dzięki! Landrynki raczej nie oglądamy hehehe. Co do ustrojów to za zasłonami są tylko pionowo zamontowane świetlówki. Kotara jest na trzech z czterech boków pokoju. Za plecami jest zabudowa na całą ścianę i półki na płyty. Nie ma za kotarą nic akustycznego. Nie trzeba. W tym pokoju praktycznie nie ma żadnego pogłosu jak zamkniemy kotarami wejścia. Jak się tam wejdzie to głos własny znika:-) To gruby materiał. Stolik wykonany na zamówienie ciężki. Teraz mam inny większy i grubszy dywan. Dodatkowo głośniki poszły na kamień i na kolce. Bas jest idealny. Ten sysytem wcześniej stał w tym pokoju, który był typowym gościnnym. Mebelki, kwiatki i takie pierdalanse ;-) Grał fajnie ale od kiedy zrobiłem go na nowo z użyciem kotary i akustyki na suficie przeszedłem skok o kilka klas. Teraz zbliżyłem się do hiendu. Osobiście uważam że pomieszczenie dobrze przygotowane to klucz i podstawa w zabawie jaką jest stereo.

Ukryta Zawartość

post-32711-015290500 1295710282_thumb.jpg

post-32711-055098500 1295710290_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi