Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

ok. teraz moje ustroje..niestety z powodu zmiany pokoju muszę w paru sprawach iść na ugode..więc nie wszystko mi tu pasuje..akustyki nie ma wcale.ale to chwilowe rozwiązania.elektronika też jest w trakcie zmian.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-25330-007093700 1298711326_thumb.jpg

post-25330-076672200 1298711343_thumb.jpg

standy musiałem skrócić by wszystko jakoś pasowało..oczywiście zasypane w środku..

tu standypost-25330-051911100 1298711452_thumb.jpg

post-25330-059109300 1298711489_thumb.jpg

skóra na podłodze dużo nie daje!!!ale synek ją lubi!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czas dodać zdjęcie po kolejnej zmianie:

dscf3263l.jpg

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

• Użytkownicy+

Całość budżet ok. 9800zł nie liczę kabelków bo są raczej zwykłe:)

Reasumując jestem bardzo zadowolony:)

Ja tam widzę IC Albedo blue i głośnikowe DNM Reson, a to już nie tak źle ;)

Ja tam widzę IC Albedo blue i głośnikowe DNM Reson, a to już nie tak źle ;)

...bystre oko:)) dzięki:))

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Zmiany w pomieszczeniu, wszystko przemeblowane kolumny ustawione na około 60' ogólnie mają trochę więcej luftu ;) , za kanapą około 3m (wcale nie najlepiej ale u mnie na +) do ściany.

Różnica jest niemal taka jak bym miał inne kolumny więc mogę się domyśleć jak by to grało w dedykowanym pomieszczeniu.Sprzętowo wszystko zostaje a jak nadejdą zmiany to z ciekawości a na razie może jeszcze pokombinuję z ustrojami,ustawieniami :)

Foto przed i po :

Ukryta Zawartość

post-23764-083707700 1298734634_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja mam dopiero problem bo nie moge zblizyc kolumn do siebie poniewaz jedna z nich stanie w przejsciu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

panczo88

Jak gra u Ciebie ten 8850? i jakie kabelki łączą z nim kolumny?

Witam.Moje onkyo to 8870 jak dla mnie gra przyzwoicie stary klocek ale jary:)Kable glosnikowe to prism omni st bi-wire tara labs.Onkyo gralo z roznymi ustrojami ale na mistralach pokazalo swoj "starczy" pazur.

• Użytkownicy+

Autor tematu w swoim pierwszym wpisie, wyjaśnił ideę wątku, ale sam temat ujął niezręcznie. Poniżej wpis autora :

"Napisano 18.11.2003 - 18:20

chcialbym bardzo zobaczyc na zdjeciach gdzies w dziale galeria....i sam pochwalibym sie chetnie.....moze na poczatek po zdjeciu ogolnym. "Widok na moj sprzet".....(przy fotografowaniu lampiakow prosze wylaczyc swiatlo sufitowe)......aparaty w dlon.

przedsmak tego co chialbym zobaczyc jest w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , troszke zaslaniaja ale...."

Wiele osób narzekało na zaśmiecanie wątku, Z powodu wpisów nie na temat. Tak więc proponuję kilka zmian.

Zmieniłem mylącą nazwę tematu, jednocześnie w opisie zawarłem informację o pierwotnej nazwie. Teraz wątek ma nazwę - "GALERIA WASZEGO SPRZĘTU." i podtytuł/opis tematu - "Pierwotna nazwa tematu - "Wasze ustroje" " Mam nadzieję, że zmiana będzie korzystna, jeśli nie, można zawsze powrócić do starej nazwy.

Jeśli macie jakieś propozycje, to zapraszam do wątku poniżej (nie zaśmiecajmy dalej tematu) :

Ukryta Zawartość

Robert

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez palton

Oto mój zestaw:

1. Para niesamowitych monitorów brytyjskiej firmy ATC - dla mnie bomba!!!!

2. Ukryty za netbookiem - DAC Styleaudio Ruby 2

3. Netbook Asus PC Eee 901 (tylko foobar i pliczki flaczki:)

4. Wzmacniacz Exposure 2010S2

5. Tuner Sanyo Plus T55 (lata 80)- jest naprawdę niesamowity!!!!

jako dodatek do telewizorka JVC - do kompletu, Blu Ray - DVD - odtwrzacz CD, JVC XV-BP1

Całość budżet ok. 9800zł nie liczę kabelków bo są raczej zwykłe:)

Reasumując jestem bardzo zadowolony:)

Widzę też AKG K540 - jestem ciekaw, jak się sprawują, jak grają?

<><

Lekkie zmiany. Przepraszam za slabe fotki, robione tel. Zdjecia jak bylo w #6521.

Ukryta Zawartość

post-6395-092147800 1298980103_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Widzę też AKG K540 - jestem ciekaw, jak się sprawują, jak grają?

AKG K540 grają dla mnie neutralnie całym pasmem, bez żadnych podbarwień - a to najważniejsze...także jestem zadowolony (a trudno mi dogodzić)

nie mam zbyt wielkiego porównania. Zainwestowałem w ten model bo jest nowością i się nie zawiodłem (cena także przystępna)

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

parich ,podoba mi się zwłaszcza kolumny lubię takie klasyczne 3way.Osobiście władował bym je w budy ala Harbeth ;)

mnie tez sie bardzo podobaja ;) , front wynikal z projektu. nie chcialem rurki b-r z przodu to ja przenioslem na tyl. Tak sa duzo ladniejsze.

Sorry za słabą jakość zdjęć - to moja elektronika, którą po wielu próbach i zmianach w końcu skompletowałem. Na wiosnę planuję remont mieszkania więc i audio doczeka się profesjonalnych mebelków. Skład zestawu jak w o mnie.

a czy system (dodam ze piekny) nie generuje zbyt powolnego tempa czy oslabienia rytmu lub reakcji na skoki dynamiczne?

A to niby z jakiego powodu ospały? Przecież Vincent aż kipi energią. Odtwarzacz cd mimo, że konstrukcja jest mocno lampowa też absolutnie nie jest ospały a i dynamiki mu nie brakuje.

To może i ja skromnie wrzucę:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) d5406b0b4a3ee973m.jpg

Onkyo M-5030 + Onkyo P-3060R

DIY 2way (GDN 18 AWX + Seas 27TBFC/G)

kabelki procab LS25

w budowie lampka SE El34

Na razie bez CD - poluję;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

grzechu2508,ładnie wyglądają kolumienki nie ma co,porównywałeś może je z konstrukcją full awx?

P.S.Gratuluję kunsztu artystycznego ,otwieram sobie zdjęcie ustrojów a tam jeszcze ciekawsze dzieła.Wystaw na aukcję za milion baksów biorę ;).

Flaszki niedługo znikną - upoluję CD to zajmie miejsce szkliwa;)

Co do porównania z full awx to można powiedzieć że miałem okazję ale niestety konstrukcja była jeszcze na zwrotce testowej więc raczej nie ma o czym pisać;)

Witam!

U mnie się trochę pozmieniało. Doszły ustroje do bocznych odbić AVCON`u (Stefek: dziękuję!) oraz standy. Teraz gra to wszystko o wiele lepiej. Dźwięk nabrał energii i jest więcej powietrza. Scena 3D jest, nawet nie wiedziałem, że tak głęboka :) Kocham starocia, gra idealnie!

Ukryta Zawartość

post-15740-044915400 1299779173_thumb.jpg

post-15740-024508300 1299779182_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

A jak chlopaki pisali, ze stendy obowiazkowe tos afery narobil, znaczy nabuzowales sie i twierdziles, ze graja super kiedy sa postawione na podlodze .

Moim zdaniem wyglada to bardzo fajnie.

Edytowane przez kichanadeta

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Owszem mówiłem tak i zmieniłem zdanie. Przepraszam za moje zachowanie. Po prostu stwierdziłem, że należy spróbować. Nie można się zamykać na inne rozwiązania. Potestowałem, kupiłem i gra faktycznie lepiej. Zwracam honor i przyznaje się do błędu.

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Hej

tez misie podoba neomammut super,

a powiedz mi co to za scianka-pochłaniacz z tymi łuczkami?

czy to faktycznie tak wytłumia? bo w stosunku do dosyc dużego pokoju jest malutka?

a skąd Ty taki drewniany pokoik wytrzasnąłeś

pozdrawiam

Witam. trochę się zmieniało u mnie ostatnio ale na dzień dzisiejszy wygląda to tak :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi