Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

jak widać pigułka trudna do przełknięcia , na szczęście Szymon nie ma tych dylematów :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Pokój był od podstaw projektowany do współpracy z elektrostatami (5 budowane pomieszczenie odsłuchowe), posiada żywą ale naturalną akustykę z półokrągłą ścianą za kolumnami, podwyższoną o 150cm podłogą z "miękkiej" sosny syberyjskiej, gdzie znajdują się pułapki dla najniższych składowych oraz delikatnie schodzącym sufitem, aby zminimalizować fale stojące. Oprócz tego posiadam około 20 paneli mobilnych, którymi mogę w dość szerokim zakresie regulować pogłos w pomieszczeniu. Osobiście zęby zjadłem na elektrostatach (miałem 10 par) i doskonale wiem w jakim towarzystwie spisują się najlepiej. Wiem też jak łatwo zniszczyć ich czar i zgasić wspaniałą przestrzeń. Akustyka dla topowych Loganów jest zupełnie odmienna niż dla standardowych kolumn (ale to już opowieść na dłuższy referat dla chętnych). Dywanik 3,5 x 2,5m służy jako umilacz pod nogi a nie ustrój akustyczny.

A, to sie wyjasnilo, ze jest to zrobione z glowa.

Ja dywanik mam przed fotelem. Musi robic za ustroj bo mam parkiet a nie plywajaca podloge. No i nie wygniataja sie w nim dziury od nozek fotela. ;)

server unreachable;--

Złoty Radek .... to max. moich możliwości i tak dla JAJ go tu wkleję.

TAKIE LAMPKI i TAKIEGO SALONU ODSŁUCHOWEGO pozytywnie zazdroszczę. Wyobrażam sobie miłe wibracje powietrza miło masujące kowadełka wrażliwego ucha, przy zgaszonym święte w miękkim fotelu leże sobie wpatrzony w żarzące się lampki. Mam czasem okazje posłuchać u znajomego i znam ten smak... No ale taki pokój odsłuchowy z perspektywy klasycznego blokowca typu 60m.kwadratowych / piętro 3 ... jest widokiem surrealistycznym i raczej nieosiągalnym.

No ale można sobie chociaż popatrzeć na Twoje fotki.

pozdrowienia dla miłośników dobrego brzmienia.

wasz ukochany radmruś :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No ale taki pokój odsłuchowy z perspektywy klasycznego blokowca typu 60m.kwadratowych / piętro 3 ... jest widokiem surrealistycznym i raczej nieosiągalnym.

...ale dywanik masz??? bo to najwazniejsze....

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

By było jasne. Szymona zdanie na temat jego własnego systemu nie znam, szanuję ale mało mnie interesuje w odniesieniu do zachwytów ludzi którzy oceniają coś na podstawie obrazka.

Widac ze w pokoj wlozyl duzo czasu i poswiecen. To juz zasluguje na pochwale. Nie rozumiem tego rodzaju wpisow? Masz uraz ze twego pomieszczenia nikt nie pochwalil czy jak?

?👈

Ja się wstydzę wkleić fotkę bo mam gołą podłogę bez dywanu :D

Bardzo miło popatrzeć na takie cuda :)

Jedna uwaga do kolegi , są do okoła ludzie którzy chętnie by Cię opie... z cełego dobrobytu . Jak sądzisz jak łatwo Cię namierzyć ?

Może przesadzam , ale usunął bym tą galerię , kolega Sławek także ma jakieś tam cuda ultra Hi- End , ale jakoś ich nie pokazuje .

Z jednej strony to smutne , że nie masz specjalnie z kim tym się podzielić i cieszyć . Chyba , że otaczasz się w śród ludzi z taką samą pasją :)

Nie zrozum mnie źle ....

Gratulacje , wierze , że tak samo cudnie gra jak i wygląda Twoja świątynia .

Maciej

Gość amidas

(Konto usunięte)

Widac ze w pokoj wlozyl duzo czasu i poswiecen. To juz zasluguje na pochwale. Nie rozumiem tego rodzaju wpisow? Masz uraz ze twego pomieszczenia nikt nie pochwalil czy jak?

>>>widzisz kolego mojego pomieszczenia chwalić nikt nie musi z prostego powodu. Nie należę do ludzi (jak większość tutaj) którzy by się dowartościować pokazują swój system. Bo co śmieszne wątek raczej nie jest o ustrojach, a bardziej o tym co kto posiada i to jest pierwsza rzecz.....śmieszna. Kolejnych wyliczać nie trzeba bo uważny czytelnik wychwyci je z dziecinną łatwością.

Ponadto Szymon owszem może i włożył sporo czasu do adaptacji pokoju, ale nie jest to zaraz powód by sie kłaść krzyżem.

Pokaż mi jedną osobę która po "ekshibicjonistycznym" wpisie Szymona zapytała się o wpływ na dźwięk tych poświęceń i były to pytania rzeczowe i mądre. Proszę uprzejmie. Dyskutujemy dalej ??

pzdr.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Jedna uwaga do kolegi , są do okoła ludzie którzy chętnie by Cię opie... z cełego dobrobytu . Jak sądzisz jak łatwo Cię namierzyć ?

Żartujesz? Uważasz, że ktoś - kto miał takie pieniądze na bezkompromisowe pomieszczenie do odsłuchu i sprzęt z najwyższej półki - nie miał na porządny system alarmowy z monitoringiem?

nie należę do ludzi (jak większość tutaj) którzy by się dowartościować pokazują swój system.

bez urazy ale to stwierdzenie to w ogóle jakaś masakra, już od dawna nauczyłem się jednego, że nie ocenia się innych wg swoich doświadczeń i obserwacji,( nie którzy mają wypasione auta i to wcale nie musi oznaczać że ktoś się dowartościowuje za pomocą fury czy sprzętu , wypasione fury czy sprzęty są po prostu fajne i często to jest powód kupna.

Sprzęt Szymona jest przepiękny,fajnie ogląda się takie foty, ahhh, chciałbym kiedyś coś podobnego usłyszeć.

bez urazy ale to stwierdzenie to w ogóle jakaś masakra, już od dawna nauczyłem się jednego, że nie ocenia się innych wg swoich doświadczeń i obserwacji,( nie którzy mają wypasione auta i to wcale nie musi oznaczać że ktoś się dowartościowuje za pomocą fury czy sprzętu , wypasione fury czy sprzęty są po prostu fajne i często to jest powód kupna.

Sprzęt Szymona jest przepiękny,fajnie ogląda się takie foty, ahhh, chciałbym kiedyś coś podobnego usłyszeć.

Dokladnie tak! Popieram. Sprzet Szymona ekstraklasa i zaloze sie ze dzwiek jeszcze lepszy. Zrobione ze smakiem pomieszczenie tez robi wrazenie. Co w tym zlego ze ktos pokazuje zdjecia???

Ponadto Szymon owszem może i włożył sporo czasu do adaptacji pokoju, ale nie jest to zaraz powód by sie kłaść krzyżem.

Kto sie kladzie krzyzem? To zwykle slowa uznania. Co sie z wami dzieje ludzie? Za sam projekt i wyglad nalezy sie szacunek. I tyle.

?👈

Kto sie kladzie krzyzem? To zwykle slowa uznania. Co sie z wami dzieje ludzie? Za sam projekt i wyglad nalezy sie szacunek. I tyle.

Dokładnie!!!

. Bo co śmieszne wątek raczej nie jest o ustrojach, a bardziej o tym co kto posiada i to jest pierwsza rzecz.....śmieszna.

Dokładnie tak, temat z założenia miał traktować o wystroju, aranżacji pokoju w którym znajduje sie sprzęt, wyszlo jak wyszlo, ludzie zamiast komentowac wystrój komentują sprzęt, juz widze te komentarze na temat mojego systemu, chociaż mam przytulny pokoik to sprzęt jaki sie w nim znajduje napewno zostałby skrytykowany przez wiele osób.

>>rafal735r

Typowo polskie zachowanie to takie, że 80% forumowiczów twierdzi, że ma hi-end! Uwierz mi, byłem na odsłuchach paru niby to wypasionych systemów, mało tego, pokoje też były wypasione. I co? I nic.... Ale Hi-End jest! A pokojem Szymona się nie zachwycam, bo bardziej interesuje mnie dźwięk. Mam jednak sporo szacunku do niego, że zrobił sobie pokój odsłuchowy, ale nie jestem wstanie ocenić ani brzmienia, ani samego Szymona. Jak napisałem tutaj i wcześniej, szczerze mu gratuluję i szanuje jego pasję. Ale jeśli ja szanuję jego pracę i jego samego, za to co zrobił i ile wysiłku, pieniędzy i czasu włożył w ten projekt, to może niech i ludzie szanują moje zdanie - bo brak szacunku to też jest typowo polskie zachowanie....

Najbardziej jednak mnie śmieszy, że ludzie boją się krytyki. Ja wolę usłyszeć krytykę niż przysłowiowe klepanie po plecach......

Edytowane przez neomammut

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość nosferartur

(Konto usunięte)

„Dokładnie tak, temat z założenia miał traktować o wystroju, aranżacji pokoju w którym znajduje sie sprzęt, wyszlo jak wyszlo, ludzie zamiast komentowac wystrój komentują sprzęt, juz widze te komentarze na temat mojego systemu, chociaż mam przytulny pokoik to sprzęt jaki sie w nim znajduje napewno zostałby skrytykowany przez wiele osób. „

Maksymalnie co kilka stron trafia się jakiś leń albo nieuk, któremu nie chce się przeczytać z uwagą, bądź nie może zrozumieć zawartości pierwszego postu umieszczonego tam przez założyciela, a już jedynie ślepota, bądź niemożność skojarzenia treści z obrazem nie pozwala na dostrzeżenie w wątku #16 aparatury założyciela, tak na potwierdzenie Jego intencji.

Bumpalump wynocha do pierwszego wpisu!

Gość partick

(Konto usunięte)

gdybym miał choć ćwierć tej kasy, to spełniłbym swoje marzenia.

ale i tak cieszę się Muzyką na sprzęcie na który mnie stać :)

tak czy owak, gdybyś przypadkiem był w okolicach Glasgow, to serdecznie zapraszam na szklaneczkę ;)

Typowo polskie zachowanie to takie, że 80% forumowiczów twierdzi, że ma hi-end!

ale to chyba dobrze, uważam , że jeżeli ktoś kusi się o stwierdzenie że posiada hi-end, to raczej ze swojego systemu musi być mega zadowolony, a jeśli tak jest to chwała mu za to i jeśli sprawia mu to taką radoche to niech się cieszy z każdej minuty słuchania. Ja tam ze swojego obecnego systemu jestem również zadowolony, miałem budżetowego najtańszego nada i również chodziłem uchachany , a problemów mam dość aby szukać dziury w całym, a w przyszłości będę miał kase to na pewno coś zmienie, nie będę miał kasy to będę się cieszył jak dziecko z tego co mam. Edytowane przez tiktak
Gość amidas

(Konto usunięte)

kolego zegarek to na czarno...większe... jest clou odpowiedzi. Jeśli tak myślisz i podchodzisz do jakiegolwiek zakupu to cóż...albo sie śmiać albo płakać nad takim losem. Co gorsze to zwyczajnie masz rację. Większość nowobogackich woli mieć bo taka moda niż mieć i wiedzieć co się ma.

Tak zupełnie odbiegając to jeden na dziesięciu posiadaczy Mercedesa klasy S używa kierunkowskazu. Tych dziewięciu tego nie używa bo uważa:

-przecież nie muszę, auto mówi kim jestem..

-takie auto robi to samo...

-bądż też nie wiedzą że takie samochody też to mają na wyposażeniu..

I padła podobna wypowiedż. Przecież wygląda to i grać musi świetnie. Czy oby na pewno ??

pzdr.

Gość nosferartur

(Konto usunięte)

„ Przecież wygląda to i grać musi świetnie. Czy oby na pewno ??”

Mocna lampa i elektrostat?

Na pewno.

Edytowane przez nosferartur
Gość partick

(Konto usunięte)

Tak zupełnie odbiegając to jeden na dziesięciu posiadaczy Mercedesa klasy S używa kierunkowskazu. Tych dziewięciu tego nie używa bo uważa:

-przecież nie muszę, auto mówi kim jestem..

-takie auto robi to samo...

-bądż też nie wiedzą że takie samochody też to mają na wyposażeniu..

a u nasz we wsi się nie mryga... i nikomu to nie przeszkadza ;)

Gość amidas

(Konto usunięte)

a u nasz we wsi się nie mryga... i nikomu to nie przeszkadza ;)

Oczywiście...dopóki ten ktoś "miejscowy ze wsi" nie zabije kogoś z Twojej rodziny...

pzdr.

Gość partick

(Konto usunięte)

Oczywiście...dopóki ten ktoś "miejscowy ze wsi" nie zabije kogoś z Twojej rodziny...

u nasz we wsi mówią na to, kultura jazdy ;)

ponoć żabojady są lepsiejsi technicznie, ale to my mamy niepoobijane samochody :)

Gość amidas

(Konto usunięte)

>>kolego patrick właśnie tacy jak ty pokazują...o przepraszam pokazujom poziom tego forum i tej dyskusji.

Starasz sie być błyskotliwy, ale wybacz mnie jakoś nie imponujesz ;-)

pzdr.

"nie którzy mają wypasione auta i to wcale nie musi oznaczać że ktoś się dowartościowuje za pomocą fury czy sprzętu"

Jeśli tak myślisz i podchodzisz do jakiegolwiek zakupu to cóż...albo sie śmiać albo płakać nad takim losem.Co gorsze to zwyczajnie masz rację. Większość nowobogackich woli mieć bo taka moda niż mieć i wiedzieć co się ma

czytaj ze zrozumieniem

1.wcale nie musi oznaczać że ktoś się dowartościowuje-nie musi

2.wypasione fury czy sprzęty są po prostu fajne i często to jest powód kupna-często nie zawsze

p.s. nie oceniam ludzi kierując się stereotypami, a tym bardziej nie wypowiadam się na temat ludzi których nie znam, natomiast sposób w jaki podchodze do zakupów wynika z czystej ekonomi, przede wszystkim musi mie na dany artykuł stać, powinien być praktyczny i przynajmniej wyglądać na trwały - bo w praktyce wygląda różnie. Często wydając większą gotówkę zastanawiam się jak często dany przedmiot czy artykuł będę używał i ten element reguluje finalną kwote przeznaczoną na zakup.

dobrej nocy, na mnie już czas

Edytowane przez tiktak
  • Pokaż nowe odpowiedzi