Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Także gdzieś o tym czytałem, to niepokojące. Jeśli chodzi natomiast o nawiązanie do mojego wcześniejszego postu - jak sądzę dokonałem poprawnej interpretacji. To przekonanie o wejściu na rynek komercyjny to daleko idąca insynuacja.

Edit: akurat kolega Imacman mnie uprzedził z częścią postu;).

Edytowane przez pdi90

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

frytowy ruchcie nie przekręcaj mojego nicka :) Po drugie może Iceman sobie nie życzy abyś coś mu insynuował :)

No właśnie, bo ja sobie coś nawet dyskutowałem z tym drugim kolegą, ot psikus.

Tak jak przekręcenie mojego nicka :)

bez finezji

I dywanik jest, a no jest... a jaki duży i mięciutki... ho ho ho ... fiu fiu u .

Fajny ten pokój masz, jeszcze kominek na zimowe wieczorki fiu fiu ...ho ho

"De gustibus non est disputandum" :)

Na temat gustów się nie dyskutuje :) i guścików też ... i za lampkę nocną jednocześnie.

pozdrawiam

chcialbym bardzo zobaczyc na zdjeciach gdzies w dziale galeria....i sam pochwalibym sie chetnie.....moze na poczatek po zdjeciu ogolnym. "Widok na moj sprzet".....(przy fotografowaniu lampiakow prosze wylaczyc swiatlo sufitowe)......aparaty w dlon.

przedsmak tego co chialbym zobaczyc jest w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , troszke zaslaniaja ale....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Napisano dziś, 18:32

Wyświetl postUżytkownik Vinyl_pl dnia 18.11.2003 - 19:20 napisał

chcialbym bardzo zobaczyc na zdjeciach gdzies w dziale galeria....i sam pochwalibym sie chetnie.....moze na poczatek po zdjeciu ogolnym. "Widok na moj sprzet".....(przy fotografowaniu lampiakow prosze wylaczyc swiatlo sufitowe)......aparaty w dlon.

przedsmak tego co chialbym zobaczyc jest w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , troszke zaslaniaja ale....

Od 4 ostatnich stron ja tylko "wklejam" zdjęcia - co niektórzy potrafią tylko drwić i krytykować, sami nic nie prezentując - nie dziw się więc, że więcej tu pisaniny niż konkretnych postów ze zdjęciami.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Imacman

Masz rację.

Twoje ustroje akustyczne znamy już z kilku tematów :) Mnie się podobają.

...ale ta zakładka jest dla ustrojów (czyt. ustroistw, urządzeń itp.) grających.

Wątek miał być raczej galerią naszych (forumowiczów) przedmiotów do poważnej lub mniej zabawy z tym całym hobby.

Parafrazując Kaczkowskiego:

minimum słów maximum zdjęć :)

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

A nieeee, to teraz będzie brutalnie. Wbrew pozorom życzę by Icemanowi się wiodło. To co zrobił, plus doświadczenie, nie powinno pozostać na poziomie uwalenia sobie pokoju magicznymi gratami i dziwnymi szmatami, zapewne w dwupokojowym, mieszkaniu. Bo to by była kpina, szaleństwo, odchyła starego faceta, któremu się przypomniały jakieś dziecięce bzdety i się zamknął w tej puszcze by uciec przed światem.

Jeżeli rachunek krzywd i korzyści ma być dodatni chyba już czas.

nieśmiało puszczać to na rynek. Inni też tak zaczynali :)

Krótko- jesli to etap prowadzący do puszczenia konkretnego produktu na rynek- jestem za!

I to będzie bardzo zabawne, bo StaryM w sekundę zmieni front. Od przyjacielskiego poklepywania zapisze się do grona antyszatanskiego audio voo doo. Będzie kupa śmiechu, ważne byś się Iceman zdecydował na pierwszy krok!

Cale szczescie ze nikt nie liczy sie z twoim zdaniem. :)

?👈

Gość rochu

(Konto usunięte)

Odnoszę wrażenie, iż kiedyś to forum było bardziej rzeczowe...

Ale wtedy nikt nikogo nie przekonywał, że za pomocą regipsu, sklejki i gąbki zbuduje hajend.

Ale wtedy nikt nikogo nie przekonywał, że za pomocą regipsu, sklejki i gąbki zbuduje hajend.

No fakt, najważniejsze jest powietrze audiofilskie w obszernych obudowach drogich markowych klocków (sprzętów). :)

Imacman a ja z chęcia czekam na więcej fotek bo z tego co pamiętam to ustawienie miało być testowe i jestem ciekawy jaki układ bedzie najlepszy w twoim przypadku;-)

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Hajent to będzie jak pierwsze zasieki, tfu! pułapki będą się zaczynały w przedpokoju.

A tak naprawdę imacman wpadł w pułapkę ( chyba, że to celowy zabieg, taka myśl racjonalizatorska) za dużych kolumn do pomieszczenia. Z tego co pamiętam to one dają mocne, żywe brzmienie, które się dusi ewidentnie w tym pokoiku. Pewnie można cały pokój zastawić ustrojstwami, łącznie z oknami i drzwiami i się cieszyć, że coś tam się opanowało. Problem jakiś z falami :) Dlatego wspomniałem, że taniej będzie zmienić kolumny. Ot, takie RLS Calisto III mogłyby się sprawdzić. Wtedy zamiast tych materacy po sufitach w pokoju mamy trzy paprotki i żona radość, że koleżanki na ploty ma gdzie zaprosić:)

Edytowane przez frywolny trucht
Gość rochu

(Konto usunięte)

No fakt, najważniejsze jest powietrze audiofilskie w obszernych obudowach drogich markowych klocków (sprzętów). :)

To ty tak powiedziałeś.

Na marginesie.

Gdybyś może zdjęcia wklejał w jednym wątku to byłoby można przejść nad tym do porządku dziennego.

Ot chłopak cieszy się, że gąbeczkę powiesił na suficie albo w pokoiku ustawił sobie własnoręcznie wystrugane rozpraszacze.

Jednak ty śmiecisz tymi samymi zdjęciami w kilku rożnych wątkach i to już jest nudne.

Jakieś 20 lat temu crossposting był jednym z najcięższych nadużyć na grupach dyskusyjnych.

Pomyśl o tym, zanim zaprezentujesz nam swoje kolejne dzieło.

Edytowane przez rochu

Z tego co pamiętam to one dają mocne, żywe brzmienie, które się dusi ewidentnie w tym pokoiku.

Nie zgodzę się z tym. Prawdę mówiąc nie wiem, skąd wzięło się powszechne przekonanie o tym, że duże kolumny 'duszą się' w małych pomieszczeniach. Nieraz przekonałem się o tym, że akustyka pomieszczenia jest istotniejsza niż jego wielkość.

Imacman a ja z chęcia czekam na więcej fotek bo z tego co pamiętam to ustawienie miało być testowe i jestem ciekawy jaki układ bedzie najlepszy w twoim przypadku;-)

Chyba oleję wstawianie fotek w tym wątku, pomimo, że innych tu prawie nie ma - człowiek chce dobrze, ale zawsze znajdą się jakieś marudy :).

Zapraszam zatem wszystkich zainteresowanych tematem ustroi akustycznych i sprzętowych do odwiedzania wątku w zakładce AKUSTYKA:

Ukryta Zawartość

Tymczasem oddalam się frywolnym truchtem w inne obszary tego Forum :)

Ukryta Zawartość

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Zastanawiam się tylko jak do tej pory ludzie mogli się cieszyć z fantastycznie zestawionych i brzmiących zestawów audio bez obstawienia całego pokoju kuchennymi szafkami na solniczki i pieprzniczki i bez przyczepionego tapczanu do sufitu?

Nagle wmawia im się, że bez zdemolowania pokoju/salonu/piwnicy czy strychu nawet najlepiej skrojony zestaw nie ma prawa zagrać prawidłowo.

Widocznie wśród domorosłych producentów kolumn i kabli jest już zbyt duża konkurencja i cwaniactwo musiało wpaść na nowy pomysł skrojenia bezmyślnego (nie wierzącego swoim zmysłom) audiofila. Wymyślili!!! Panele, absorbery, rozpraszacze, dyfuzory i co tam się jeszcze głupiemu, nadzianemu audiofilowi da wcisnąć.

A prawda jest taka, że tymi szafkami i tapczanami na suficie nadrabiacie źle/przypadkowo/bez głowy i doświadczenia dobrane zestawy audio.

Tak ostatnio modną i znoszącą złote jaja akustykę załatwia się normalnym umeblowaniem pokoju. A reszta to dobrze dobrane do pomieszczenia audio.

Sorki Panowie, podziwiam Waszą determinację i pracowitość ale ja w takim pokoju nie mógłbym słuchać muzyki.

Gość partick

(Konto usunięte)

Jednak ty śmiecisz tymi samymi zdjęciami w kilku rożnych wątkach i to już jest nudne.

Jakieś 20 lat temu crossposting był jednym z najcięższych nadużyć na grupach dyskusyjnych.

i do dziś jest. tylko, że przez te cholerne bramki WWW, Usenet umarł :(

Chyba oleję wstawianie fotek w tym wątku, pomimo, że innych tu prawie nie ma - człowiek chce dobrze, ale zawsze znajdą się jakieś marudy :).

Zapraszam zatem wszystkich zainteresowanych tematem ustroi akustycznych i sprzętowych do odwiedzania wątku w zakładce AKUSTYKA:

Ukryta Zawartość

Tymczasem oddalam się frywolnym truchtem w inne obszary tego Forum :)

Rozumiem to przechodzimy zakładke dalej;-)

A kiedy zmieniasz sprzęt żeby wstawić fotki w ten dział bo czekamy na fotki Sprzętu a nie kartonów w pokoju;-)

A obecny twój sprzęt widzieliśmy już kilkanaście razy heeeeeeee

(LOL)

Sorki Panowie, podziwiam Waszą determinację i pracowitość ale ja w takim pokoju nie mógłbym słuchać muzyki.

A chodzi o walory estetyczne czy świadomość że sprzęt nie gra tak dobrze bez szafek i tapczanów?

Ukryta Zawartość

Nagle wmawia im się, że bez zdemolowania pokoju/salonu/piwnicy czy strychu nawet najlepiej skrojony zestaw nie ma prawa zagrać prawidłowo.

Pewnie, że może zagrać prawidłowo. Co nie znaczy, że będzie w stanie pokazać cały swój potencjał.

We wszystkim potrzebny jest umiar.

Gość partick

(Konto usunięte)

Zastanawiam się tylko jak do tej pory ludzie mogli się cieszyć z fantastycznie zestawionych i brzmiących zestawów audio bez obstawienia całego pokoju kuchennymi szafkami na solniczki i pieprzniczki i bez przyczepionego tapczanu do sufitu?

Widocznie wśród domorosłych producentów kolumn i kabli jest już zbyt duża konkurencja i cwaniactwo musiało wpaść na nowy pomysł skrojenia bezmyślnego (nie wierzącego swoim zmysłom) audiofila. Wymyślili!!! Panele, absorbery, rozpraszacze, dyfuzory i co tam się jeszcze głupiemu, nadzianemu audiofilowi da wcisnąć.

A prawda jest taka, że tymi szafkami i tapczanami na suficie nadrabiacie źle/przypadkowo/bez głowy i doświadczenia dobrane zestawy audio.

Tak ostatnio modną i znoszącą złote jaja akustykę załatwia się normalnym umeblowaniem pokoju. A reszta to dobrze dobrane do pomieszczenia audio.

no bo taki np. Tannoy nie ma ani inżynierów akustyków, ani zaplecza badawczego, ani doświadczenia w projektowaniu kolumn do absolutnie każdego typu pomieszczeń - tylko forumowe fachury siem na tem znajom.

A chodzi o walory estetyczne czy świadomość że sprzęt nie gra tak dobrze bez szafek i tapczanów?

przede wszystkim, to drugie. na prostej zasadzie: budżetowy sprzęt jest projektowany do budżetowych pokoi - i tyle.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

A jak mogli żyć bez super kabli i ciągłego doświadczania ich wpływu na te fantastyczne zestawy?

• Pokaż nowe odpowiedzi