Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Czy szacowne grono miało przyjemność posłuchać tego cudeńka?

Planuję napisać do mikołaja w tej sprawie - przez komin powinien się zmieścić:)

To oczywiście Transrotor Zet 1

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez niedźwiedź
Gość masza1968

(Konto usunięte)

Czy szacowne grono miało przyjemność posłuchać tego cudeńka?

Planuję napisać do mikołaja w tej sprawie - przez komin powinien się zmieścić:)

To oczywiście Transrotor Zet 1

http://www.audiostereo.pl/nasze-analogowe-ustroje_64208.html/page__view__findpost__p__2321431

Ukryta Zawartość

senkju:)

jak Ci się sprawuje?

w przyszłym tygodniu jestem umówiony w krakowie na odsłuch tej "szlifierki"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez niedźwiedź
Gość masza1968

(Konto usunięte)

Bezbłędnie. Miałem wcześniej Sondeka LP12 i trochę się wahałem czy zmienić. Z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że warto było.

Pomyśl od razu o zamówieniu ramienia SME.

Edytowane przez masza1968

Bezbłędnie. Miałem wcześniej Sondeka LP12 i trochę się wahałem czy zmienić. Z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że warto było.

Pomyśl od razu o zamówieniu ramienia SME.

nie rysuje się ta czarna obudowa?

mam wrażenie że jest bardzo delikatna.

Możesz być spokojny. Ciężko go będzie podrapać :)

Jeżeli to akryl (a tak piszą) to chyba jednak nie tak ciężko, jeżeli się go drapie ;-) Ale z drugiej strony, kto drapie gramofon?

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Ale z drugiej strony, kto drapie gramofon?

Jasne, że jak się ktoś uprze to wszystko zniszczy. Ale przy normalnym użytkowaniu i zwyczajnym odkurzaniu (dość częstym bo na czarnym strasznie kurz widać) nie udało mi się przez rok zrobić widocznych zadrapań.

Witam serdecznie oto i moje urządzenia do odtwarzania muzyki :) Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czym prędzej zdejmij ten CD ze wzmaka ! Zagotujesz wzmaka i CD ;) Po godzinnym sluchaniu poloz dlon na gornej czesci obudowy wzmaka :) Zobaczysz o czym mowie :) Poza tym NADy sie grzeja z natury i musi byc wentylacja "NAD" ;P nimi :)

Edytowane przez Symbian_X

Nie mogę zdjąć odtwarzacza bo interkonekt ma tylko 50 cm i jak stoi obok brakuje kabla. Gram już tak trzy lata i nic się nie dzieje. Odtwarzacz jest ciepły od dołu ale bez przesady

Dla świętego spokoju odtwarzacz wylądował pod wzmacniaczem. Dzięki za uwagi

Witam serdecznie oto i moje urządzenia do odtwarzania muzyki :) Pozdrawiam

Bardzo przyjemny pokój prosto i ładnie bez udziwnień tylko pogratulować :)

...gratuluję.....prostota i minimalizm przeszło w bardzo ładny wizerunek....sam wiele lat temu byłem Nadowcem i kolega Symbian ma rację.....CD a na nim wzmak....pozdrawiam i miłego słuchania muzy....

Bardzo przyjemny pokój prosto i ładnie bez udziwnień tylko pogratulować :)

Bo to jest normalny i ładny pokój mieszkalny. :)

Dziękuję wszystkim za miłe komentarze ;) Owszem-jest to pokój dzienny ale uważam że w takich pokojach też można czerpać przyjemność z muzyki. Kilka podstawowych zasad w ustawieniu, troszkę zrozumienia żony i każdy może znaleść złoty środek pomiędzy sterofonią a praktycznością. Pozdrawiam

Zamiast JBL ES 90 co kiedyś prezentowałem wleciały Grundig BOX 850a Professional, musze przyznać że nie spodziewałem się aż takiej zmiany na plus, wszystkie utwory odkrywam na nowo, w pozytywnym znaczeniu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Allen

Zamiast JBL ES 90 co kiedyś prezentowałem wleciały Grundig BOX 850a Professional, musze przyznać że nie spodziewałem się aż takiej zmiany na plus, wszystkie utwory odkrywam na nowo, w pozytywnym znaczeniu.

201210041719202551.jpg

Ale power!!! :)))

fajny sikor na tej szafce:)

To raczej kalendarz :):):)

Ukryta Zawartość

Fajnie to wygląda jestem ciekaw dźwięku :)

Ukryta Zawartość

Te kolumienki przyklejone do ściany grają lepiej niż gdyby były odklejone od niej?

I ze 20 cm za nisko.

Nasz kolega który dobrze zna kolumny marki Grundig i ogólnie ich sprzęt wypowiada się o lekko mniejszym modelu czyli 650-tki

Jeżeli nie ma odpowiedniego regału, to należy wykorzystać podstawki z dużym marginesem podstawy 20-30 cm za obrys głośników . Takie małe stoliki.

Nie wyżej jak 55cm od podłogi . Zalecam raczej dłuższa ścianę na ustawienie głośników.

Regał ma 45 cm od ziemi na dniach mam zobaczy jak kolumny grają z podstawkami granitowymi o wysokości 2 i 5 cm.

Box400,500, 650 prof można postawić na podstawki wysokość 55cm . podstawka blat ala stolik. Optymalny wydaje się 50cm x50cm podstawka przystawiony do ściany tylnej. Głośnik bliżej krawędzi frontowej ale z marginesem małym .

Box450 box550, box 850a prof podstawka wysokość 36cm z regulacją pochylenia frontowej ścianki . Podstawka na jednej nodze lub inna ja mam grundiga

Kolumny stoją 10 cm od ściany może tego nie wida ale tak jest ;) Pomiędzy szafami myślę tylko żeby stawic jakieś kwiaty. W weekend będe próbował z kwiatami i granitami.

A to mój ustrój.

Prawda, że śliczny?

Therion

to cały czas ten sam "króliczek" czy też może złapałeś innego bo jak na Twojego Yanka to chyba za dużo świeczek się tam świeci ;)

Króliczek wciąż ten sam i wciąż dogoniony, ale wzmacniacz się zmienił. Jak to możliwe? Yanek wyraźnie określił granice mojego ew. dalszego rozwoju - lampy mają być dokładnie takie a nie inne a wówczas uzyskam rozwinięcie tego co on oferował. Idąc tym tropem wszedłem w Yankowy klimat jeszcze głębiej. Ale okazało się, że tam jest rozdroże :) Czyli można wejść głębiej na dwa sposoby:

Sposób pierwszy: Muzyka jest prezentowana w proporcjach ogólnie znanych i przyjętych z tym że wyraźnie naznaczona charakterem lamp których brzmienie mnie urzekło w moim ryżu -czyli mam co miałem, ale podane trochę bardziej dostojnie. Moc jest większa, więc i odkręcić można (to akurat nie jest dla mnie priorytetem). Yaqin chyba ładniej kreślił najdalsze plany, ale to już szukanie różnic na siłę. Za to nowy wzmacniacz wydaje się być dojrzalszy i jak napisałem - dostojniejszy.

Sposób drugi: Muzyka jest prezentowana kompletnie odmiennie - mniejsza scena, mniejszy nacisk na tło, ale za to skrzypce, trąbki i wokal...(!!!) Stoi przede mną Cesaria Evora a jej głos przeszywa i powoduje gęsią skórkę. Aż taka prezentacja to absolutne wynaturzenie z jakim do tej pory się nie spotkałem (zepchnięte tło i aż tak zaakcentowane pierwsze plany) , ale jest to tak urzekające, że nie sposób zrezygnować z takiego brzmienia bez wyrwania sobie wszystkich włosów z głowy.

Co wybrałem?

Jeżeli uważnie przyjrzysz się zdjęciu, to w tle zobaczysz wygaszone bańki drugiego wzmacniacza :))))

Nawet moja żona po odsłuchu stwierdziła - zostają oba. Nie protestowałem :)))

Nie można się sprzeczać z żoną.

Edytowane przez Therion

Therion, zdecydowanie dobra strategia - zgadzać się z żoną, gdy ona myśli po Twojej myśli ;)

Gratki, pięknie to wygląda.

A kokretnie to co w końcu gra?

Powrót po dłuższej przerwie...

• Pokaż nowe odpowiedzi