Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

OK, a tym przypadku chodzi o to, że u kolegi marcinoss26 jest tak, jak gdyby Dynaudio wstawione zostały np. do regału - brak przestrzeni, odległości pomiędzy jakimikolwiek "meblami" ;)

Bez obrazy dla kolegi marcinoss26 ,każdy ma to na co go stać .

Popatrz na elektronikę na kable itd . co tu chcesz cudować ? ważne ze koledze marcinoss26 się podoba to co ma ,pozd .

W innym wątku by został skrytykowany za całokształt ,a tu .....no proszę .

Pozdrawiam

Tomasz

Popatrz na elektronikę na kable itd . co tu chcesz cudować ? ważne ze koledze marcinoss26 się podoba to co ma ,pozd .

No w końcu ruszyła dyskusja i o to chodziło Pozdrawiam

No w końcu ruszyła dyskusja i o to chodziło Pozdrawiam

Wklejcie swoje zdjęcia chętnie podyskutuje hehe

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

A zdajesz sobie sprawę, że jakbyś się cofnął parę stron wstecz to byś zobaczył? Parę, nie pareset.

Czy może mam teraz wrzucać bo książę sobie życzy?

Gość rydz

(Konto usunięte)

A jeśli już spojrzeć na to bardziej ogólnie, to Imacman ma rację:

jak najbardziej właśnie należy eliminować rezonanse, a membrany kolumn ("biernych", nieużywanych)

Jedyny problem jest taki ze do odsłuchu druga para kolumn powinna byc odstawiona co najmniej metr od tych które słuchamy.

To że one stoją "biernie" nie ma aż takiego znaczenia.

No i te 50cm choćby jeszcze,powinien je marcinoss od ściany odsunąć.

Edytowane przez rydz

A zdajesz sobie sprawę, że jakbyś się cofnął parę stron wstecz to byś zobaczył? Parę, nie pareset.

Czy może mam teraz wrzucać bo książę sobie życzy?

Ja np: jestem leniwy:) i nie mam zamiaru drugą połowę nocy przerabiać lekturę :)

Proszę wkleić !!!

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Ja np: jestem leniwy i nie mam zamiaru drugą połowę nocy przerabiać lekturę :)

Proszę wkleić !!!

Ja się poświęciłem i jeszcze nie mogę dojść do siebie po tym co zobaczyłem

Jedyny problem jest taki ze do odsłuchu druga para kolumn powinna byc odstawiona co najmniej metr od tych które słuchamy.

W sumie podczas odsłuchu kolumny tzn. przednia część kolumn jest 65cm od tylnej ściany

Tu tak naprawdę nie chodzi o paczenie. My tu słuchamy...

Nawet paczonc :)

Ja słyszę jak u ciebie źle gra przez ustawienie mebli. Pal licho Rotela, który tak naprawdę odpowiada za twoje braki w średnicy.

Tak???????? Kurde jakoś nic nie słyszałem......No to jaki wzmacniacz polecisz do Dynek

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Pacz, a zmieniłem wpis by nie kłuć za mocno :)

Paradoks polega na tym, że Dynki wymagają podobnie dużo powietrza wokół siebie co podłogówki, a znacznie więcej wymagają od wzmaka. Moc, kontrola, takie tam. Same koszty, ale nagroda jaka. Cyrus- i to jest kolejny paradoks- nieźle sobie radzi z Dynkami.

Edytowane przez frywolny trucht

Ja się poświęciłem i jeszcze nie mogę dojść do siebie po tym co zobaczyłem

To ma złą energię ja się tak napatrzymy co mają inni....,a jeszcze gorzej wpływa to na nas jak posłuchamy:(, czegoś ,co tylko o tym możemy pomarzyć

To piękne odczucie ,ale tylko do momentu jak wrócimy do domu.... :(

Pozdrawiam

Tomasz

Pacz, a zmieniłem wpis by nie kłuć za mocno :)

Paradoks polega na tym, że Dynki wymagają podobnie dużo powietrza wokół siebie co podłogówki, a znacznie więcej wymagają od wzmaka. Moc, kontrola, takie tam. Same koszty, ale nagroda jaka. Cyrus- i to jest kolejny paradoks- nieźle sobie radzi z Dynkami.

A to się zgadza bo w większym pokoju 20 mkw. te Dynki powaliły te podłogówki ale stały metr od tylnej ściany i około 120cm od bocznych efekt super

Gość

(Konto usunięte)

Użytkownik eMeReKo dnia 31.01.2013 - 22:50 napisał:

OK, a tym przypadku chodzi o to, że u kolegi marcinoss26 jest tak, jak gdyby Dynaudio wstawione zostały np. do regału - brak przestrzeni, odległości pomiędzy jakimikolwiek "meblami" ;)

Co ma wspólnego to, co napisałeś z moim postem?

Czy ja coś napisałem na temat statusu materialnego kolegi marcinoss26?

Czy oceniam w tej chwili jego sprzęt?

Jeszcze raz, bo widzę, że chyba w ogóle nie rozumiesz:

Nie ma przestrzeni między jakimikolwiek "meblami" - dlatego w cudzysłowie, bo chodzi o "meble", którymi właśnie się zajmujemy w tym przypadku, czyli kolumny.

I pomiędzy tymi kolumnami nie ma przestrzeni, praktycznie stykają się ze sobą ściankami bocznymi, a więc np. Dynaudio "zachowują się" tak, jak gdyby zostały wciśnięte np. do regału.

Dodatkowo pomogłoby wysunięcie ich do przodu, bo z drugiej strony "tłumione" są przez szafy.

Najlepszym rozwiązaniem jest jednak pozbycie się jednego zestawu, a ten który zostanie, będzie miał zapewnione przynajmniej minimum przestrzeni.

Mam nadzieję, że już teraz to jest zrozumiałe :)

__________________________________________________________________________________

Użytkownik rydz dnia 31.01.2013 - 23:33 napisał:

W sumie podczas odsłuchu kolumny tzn. przednia część kolumn jest 65cm od tylnej ściany

Ale chodzi też o odległości po bokach, o czym powyżej napisałem, i o tym również nadmienia rydz :)

...no wlasnie Marcinoss sprzedaj glosniki , wymien wzmacniacz, zmien zrodlo i kup bardziej wlochaty dywanik ...i bedzie lepiej...a tak poza tym wszystko masz super...

...o rany! nik nie zatrybil ironii...i sie zaczelo....

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

Co ma wspólnego to, co napisałeś z moim postem?

Czy ja coś napisałem na temat statusu materialnego kolegi marcinoss26?

Czy oceniam w tej chwili jego sprzęt?

Nie chciałem tym swoim wpisem nikomu podnieś ciśnienie ,a już na pewno nie Tobie .Jeśli tak wyszło no to sorki :)

Miałem na myśli to ,że jeśli koledze marcinoss26 się tak podoba ,a według mnie.. , to wynika z jego wpisów ...,to po co mu robić w głowie galimatias .

Kolega marcinoss26 nas prosi ....

Głośniki już zmieniłem a jeśli chodzi o wzmacniacz to mile widziane sugestie...TV i dywan zostaje.

:)

Jeszcze raz, bo widzę, że chyba w ogóle nie rozumiesz:

Mam nadzieję, że już teraz to jest zrozumiałe :)

.......................

:)......

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Marcinoss26 w kwestii odpowiedniego wzmaka dla Dynek- Jest zakadka kluby, a tam klub Dynków. Podaj ile chciałbyś wydać, jaki dzwięk uzyskać i myśle, że to będzie najrozsądniejsze rozwiązanie.

Dobra, następny do golenia. eMeReKo dawaj zdjęcia :)

Chcesz żeby nam kopary opadły:)

Użytkownik tomaszE dnia 31.01.2013 - 22:44 napisał

To nie ma żadnego znaczenia ,dżwięk to fala... i tak wszystko rezonuje jak słuchamy muzyki ....

To może przeniesiemy naszą dyskusję do zakładki Akustyka ?

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Marcinoss26 ależ się z tymi Dynkami chłopie w...stawił ojojoj! I jeszcze opinia o wycofanej średnicy OJOJOJ!

Sam siebie oszukujesz czy po prostu brak ci wiedzy-tak s ciekawości pytam.

Pozdrawiam

Gość

(Konto usunięte)

Kolega marcinoss26 nas prosi ....

Wyświetl postUżytkownik marcinoss26 dnia 31.01.2013 - 20:57 napisał:

Głośniki już zmieniłem a jeśli chodzi o wzmacniacz to mile widziane sugestie...TV i dywan zostaje.

To przecież otrzymuje sugestie: ma coś zrobić, by kolumny miały minimum przestrzeni, powietrza i od tego powinien zacząć :)

Chcesz żeby nam kopary opadły:)

I oczywiście mam na nich stać obok sprzętu dzierżąc w dłoni gazetę z dzisiejszą datą... ;)

PS Co mam jest opisane w "O mnie" - od dłuższego czasu constans :)

Edytowane przez eMeReKo

To i ja cos wkleje

Wyglada troche dziwnie brak dywany gołe ściany itp

Ale uwierzcie na słowo ,były rozpraszacze i inne cuda wianki i było gorzej :)

uhy9azeq.jpg

ama2una8.jpg

u2ahenar.jpg

Wysyłane z mojego iPad przy użyciu Tapatalk HD

Marcin, gdzie twoje Accutony!

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Marcin, gdzie twoje Accutony!

Stoją z tylu czekają na wykończenie lakier

Wysyłane z mojego iPad przy użyciu Tapatalk HD

Ale uwierzcie na słowo ,były rozpraszacze i inne cuda wianki i było gorzej :)

Zależy jakie te dyfuzory miałeś, no i to trzeba umieć to ustawić :)

Nie chce mi się wierzyć żeby mogło być gorzej przez dyfuzory.

Nadmiar absorberów bywa niebezpieczny ale nawet nadmiar dyfuzorów nie czyni żadnej szkody,chyba

że siedzimy za blisko takiego to wtedy może być zakłócone pole odsłuchu.

Może się też zdarzyć że mamy podbity bas który lubimy albo się przyzwyczailiśmy a potem po wyrównaniu

basów w pokoju, zlikwidowaniu nakładających się odbić jest go niby mniej i to może się komuś nie podobać.

Tak na prawdę nie jest go mniej tylko mniej jest niepożądanych odbić które nakładały się na główny bas i potęgowały go.

Wtedy jest odczucie że jest go mniej ale to kwestia przestawienia się.Poza tym jest wtedy lepszej jakości, czystszy, lepiej

kontrolowany, zróżnicowany i nie podbarwiony.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Pewnie nie wszyscy wiedzą, ja też nie wiedziałem dotąd, ale Marcin-Utopia jest współkonstruktorem (?) przedwzmacniacza i monobloków. Jest artykuł o nich w styczniowym Hi-Fi Choice.

Zestaw nie jest budżetowy, wręcz przeciwnie, ale twórcy ponoć mogą być dumni z siebie :)

Edytowane przez frywolny trucht

Zależy jakie te dyfuzory miałeś, no i to trzeba umieć to ustawić :)

Nie powiedziałem ze nic niema na tylnej ścianie sa ustroje :)

• Pokaż nowe odpowiedzi