Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Gumiś fajny salonik, ale na tą scianę to aż się prosi jakieś Led TV 65 cali :) Pomyśl nad tym :)

Teraz jakbyś wyszperał okazję w marketach to taki tv mędzy 3 a 4 tysiące można kupić.

Albo jak Ci nie zależy na nalepce Sony albo Samsung to poszukaj coś z chińskiej marki TCL. Robią na prawdę zacny sprzęt UHD za rozsądne pieniądze. Sam się zastanawiałem niedawno,tyle że ja siedzę od tv 1,5 metra, więc zrezygnowałem i zostałem przy swoich 42 calach.

Edytowane przez staropolanka2000

Dzień bez muzyki dniem straconym.

Nie chodzi o wiarę, ale o słuch.

Pisz po prostu, że ich nie słyszysz, żaden wstyd.

Haha. Dobrzy jesteście, juz nie zaczynajmy.

?👈

gumis również ci gratuluje! Nie wiem czy to jest twój salon czy pokój tylko do odsłuchów i ale prawdo podobnie jedno i drugie. Zrobiłeś to tak że (oczywiście z tego co widzę i na czuja) że cały ten wystrój raczej pozytywnie powinien wypływać na dźwięk. A i wygląda to super. Więc jeszcze raz gratulacje. Co do TV to jeśli jest to twój salon to faktycznie szedł bym jak największy TV na jaki cię stać. A jeśli pokój tylko do odsłuchów to wtedy bym tam chciał mieć ekran.

Jest to salon,robie co moge zeby choc troche polepszyc warunki akustycne.Teraz mam zamiar zrobić jakąś fajną tapetke na cała lewą strone,żeby zakryć goła betonową sciane.W nastepnym roku napewno powiesze jakąś 60 na sciane.pozdr

Ja ciągle walczę. Ostatnio doszedł dywan 3m x 2m. Jestem w trakcie budowy 6 sztuk przenośnych PT-80, które będę chciał ustawić za słuchaczem, po bokach i za kolumnami. Podczas słuchania głośniki wystawiam sobie symetrycznie na mniej więcej środek dywanu (odległość od ściany ponad metr. Niestety to taki pokój bardzo nie ustawny ze względu na przejścia do pokoi...

nmiv9fiwrxsv.jpg

Jeżeli macie jakieś sugestie, chętnie rozważę.

Pozdrawiam

Bartek

Ładny pokój Bartek. Wygląda na to że odsłuchujesz w bliskim polu ? (dlatego tyle absorberów?). Polecam ustawienie Georga Cardas-a dla odsłuchu w bliskim polu jeśli z takiego słuchasz.

arcam 23t > synthesis ensemble el84 > excite x16 (mod.)

Po czym poznać audiofila? Nie "słucha muzyki", tylko "siedzi przy odsluchu".

trochę czepiasz się?

Ale jest w tym prawda. Słuchać możesz podczas pracy w samochodzie z pierdzącego głośniczka w telefonie a nawet jak ci ktoś zagra na grzebieniu i można czerpać z tego przyjemność. Ale ja wolę jak jest już wieczór jestem w miarę wypoczęty światło przyciemnione a ja skupiam się na muzyce i wsłuchuje się w instrumenty i głosy goszczące w moim pokoju.

No chyba po to to robimy. Zeby przekaz nam sie jak najbardziej podobal. Audiofilem nie jesten, bo po prostu mnie nie stac. Wiem, ze moge troche poprawic, wiec szukam rad.

Pozdrawiam

Bartek

Audiofilem nie jesten, bo po prostu mnie nie stac

lubisz dobrze brzmiącą muzę?

to jesteś adiofilem!

ja też - choć mam klocki tańsze od niektórych kabli - ale mam na to wywalone

- ja słucham muzy - teraz super Ana Moura leci!

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Jeśli już mędrkować, moim zdaniem tak jak to rozumiem po swojemu, można to podzielić na takie skrajności:

zainteresowanie wartością kompozycji z dzwięków a zainteresowaniem samego jej budulca (dżwięku)

a więc meloman a audiofil

Te skrajności na pewno nie istnieją w całkowitej izolacji od siebie i się w jakieś swojej wadze nakładają u każdego inaczej. Melomana do którego mi dalej, uważam za stworzenie wyższe z racji że zainteresowanie kompozycją, koncepcją jest bardziej intelektualne i uczuciowe/duchowe a zainteresowanie samym jej budulcem bardziej podstawowe, pierwotne na wrażeniach.

arcam 23t > synthesis ensemble el84 > excite x16 (mod.)

Ja ciągle walczę. Ostatnio doszedł dywan 3m x 2m. Jestem w trakcie budowy 6 sztuk przenośnych PT-80, które będę chciał ustawić za słuchaczem, po bokach i za kolumnami. Podczas słuchania głośniki wystawiam sobie symetrycznie na mniej więcej środek dywanu (odległość od ściany ponad metr. Niestety to taki pokój bardzo nie ustawny ze względu na przejścia do pokoi...

nmiv9fiwrxsv.jpg

Jeżeli macie jakieś sugestie, chętnie rozważę.

Pozdrawiam

Bartek

Ziutsane - czy jeśli mozna Bartku . Nie ma sensu dopytywać czy kolumny możesz wysunąć do przodu itd ale jedno pytanie - jak używasz tego gramiaka jak cos na nim leży ? :-) zacne kolumienki swoją droga pozdrawiam

Najważniejsza jest muzyka - później sprzęt , a najlepszy jest ten który dla mnie brzmi najlepiej .

Dzieci to przyszłość narodu więc słuchają tego co tata ;-))

Witaj, jak sobie coś tam plumka w tle, to są postawione, tak, jak widać na zdjęciu. Jak słucham sobie, tak jak powinienem sobie słuchać, to wysuwam je do przodu o jakiś metr.Co do Gramofonu, wypożyczyłem od kolegi wzmacniacz i nie zmieścił się więc na chwilę postawiłem na gramofonie.

Dobre oko masz Rydz :) Pioneer z serii Blue Line SA-608 :).

Gra dość ciepło i dość sporo ma mocy. Góra i średnica ok, ale bas mógłby być bardziej konturowy. Ogólnie fajny klocek.

trochę czepiasz się?

Ale jest w tym prawda. Słuchać możesz podczas pracy w samochodzie z pierdzącego głośniczka w telefonie a nawet jak ci ktoś zagra na grzebieniu i można czerpać z tego przyjemność. Ale ja wolę jak jest już wieczór jestem w miarę wypoczęty światło przyciemnione a ja skupiam się na muzyce i wsłuchuje się w instrumenty i głosy goszczące w moim pokoju.

I to jest właśnie to.

Znam serie Blue Line .

Moja 708 ma dwa przełączniki więcej . :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

uwiellbiam takie cuda

Ukryta Zawartość

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Gość rydz

(Konto usunięte)

Zależy jakie żródło podłączymy , kolumny ważny element których wpływ na kształtowanie brzmienia jest bezdyskusyjnie największy .

Gra dobrze i lepiej nie rozwijać tematu .

Zależy jakie żródło podłączymy , kolumny ważny element których wpływ na kształtowanie brzmienia jest bezdyskusyjnie największy .

Gra dobrze i lepiej nie rozwijać tematu .

Bo zlecą sie Sansui-nowcy hehe,fajny zestaw Rydzu.

lubisz dobrze brzmiącą muzę?

to jesteś adiofilem!

bardziej meloman mi pasuje dla mnie audiofil to "głuchy" człek co ma sprzęt wyje...y w kosmos :) który słucha już niestety sprzętu.To moje osobiste wyrobione zdanie na ten temat

Łokmen Saba

Mam 3 pary kolumn. Z bowersami ten SA-608 w ogóle się nie zgrał, ale z tymi moimi monitorkami gra bardzo fajnie, ale bas taki zaokrąglony jest.

Trochę się u mnie zmieniło ostatnio więc wrzucę fotkę.

Pozdrawiam Forumowiczów

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Trochę się u mnie zmieniło ostatnio więc wrzucę fotkę.

Pozdrawiam Forumowiczów

HK rozpoznaję, a co dalej?

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

• Pokaż nowe odpowiedzi