Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo dobry pomysł.

Blady99

Czepiam się, ale mógłbyś sobie zmienić szafkę (?) na klocki (psuje cały efekt wizualny.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

tak wlasnie sie zastanawialme nad tym, ale caly czas nie wiem czy warto. A po drugie one teraz stoja na takich polokraglych wkretach, wiec jak bym zamowil czarny granit pod nie, to czy wtedy polozyc go na ziemi bez kolcow, i wtedy na nie kolumny z kolcami, czy wkrecic pod ten granit te wkretki polokragle co mam w kolumnach, a na nich postawic kolumny z kolcami??

chyba musze cos pozmieniac w ustaw aparatu ( jak zrobic ladne zdjecie zeby tylko 50 kb zajmowalo)??

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kup sobie płyty granitowe w Tesco 40x32 cm po 47 zł szt.

A tu masz programik do kompreowania zdjęć.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

>Blady

Jezeli kolumny maja wlasne kolce lub stopki to plyta pod nimi moze lezec bezposrednio na podlodze (warto ja tylko wtedy oszlifowac rownież od spodu, zeby latwiej bylo pozniej przesuwac, nie powinna byc tez zbyt gruba, zeby nie przesuwac zanadto optymalnej osi odsluchu w pionie). Ale ja nie to mialem na mysli w poprzednim wpisie - chodzilo mi o grube granitowe plyty na kolcach do umieszczenia elektroniki - zamiast tej faktycznie niezbyt ciekawie wygladajacej szafki.

:)//wogole to myslame troche inaczej zeby to zrobic..dokupic druga taka sama koncowke, polozyc je na ziemi na jakies wlasnie plycie granitowej po obu stronach cd tunera i pre, a wlasnie cd pre i tuner umiescic na jakims podwyzszeniu w srodku ( czyli miedzy 2 koncowkami) chyba troche zamieszalem:)..

Blady99 - nie wiem jakiej szerokosci sa klocki rotela, ale mi sie podoba cos takiego - proste i tanie - wywalic nozki i calkiem calkiem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

U mnie niestety staly remont od dluzszego czasu dlatego nie ma nawet dywanu obecnie. Jest przed malowaniem niestety. System dosc skromny aczkolwiek grajacy naprawde niezle. Od gory: Sony ST-S 700 ES, Pioneer PD 9700, Pioneer A 676, Akai GX 75 mkII i Nordmende RP 1400 z AT 12 XE. Kolumny to Minas Anor na M 18 WH i Morelu MDT 29 by McGyver. Sorki za jakosc zdjec ale wciaz sie ucze.

post-1457-100002560 1170305632_thumb.jpg

post-1457-100002561 1170305631_thumb.jpg

Żagań, Nowa sól... dochodzi Nowogród Bobrzański!

Skad myśl ze ES sonego mają mało basu?

Nie zauważyłam 'małości'. UWażam że jeśli idzie o jakosć basu to są to doskonałe wzmacniacze w swojej cenie.

Macie na myśli jakieś konkretne modele czy ogół produktów spod znaku ES?

Te wzmaki potrafią wysterować naprawde cieżkie kolumny. Chyba że mówicie o serii 3 es to rozumiem te spostrzeżenia

discomaniac71, 28 Lis 2006, 16:19

>U mnie niestety staly remont od dluzszego czasu dlatego nie ma nawet dywanu obecnie. Jest przed

>malowaniem niestety.

O laboga disco, to w krakowie dywany malujecie? ;-)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

discorelax masz racje napisalem troche nie po polsku wiec wyjasniam: jest przed remontem wiec zdjete sa dywany dlatego widac gola podloge. Po tym wszystkim czeka mnie jeszcze malowanie.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Te B&W 704 i 703 wyglądają zaje...ku..bi...ie. Nadają się one do metalu?? Szczególnie model 704. (raczej cena niż gabaryty). Mają basu co nieco czy jeno pjeja kury pjeją... hehehe ??

wlasnie myslame o czym takim tylko zeby polozyc wszytsko w szerz- tylko moje IC bym musial na dluzsze wymienic..teraz na allegro mozna za nie duza kase kupic robione 3 nogi z 2 plytami na kolcach- cena ok 399 zl wiec nieduza, ale mi sie to srednio poodba.

Kup sobie szafkę Ostoii, możesz wybrać nawet na zamówienie ile półek chcesz i jakiej wysokości. Mi się bardzo podoba, tyle, że wymienię szkoło na granit w nie długim czasie.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Ktos tutaj pisal o Soniakach z serii ES. Basu to im na pewno nie brakuje. Dzwiek wzmakow jest mily dla ucha lekko zaokraglony i ma niezla scene. Spokojnie mozna je porownywac z drozsza wspolczesna konkurencja.

Wkoncu po dlugich przeszukiwania netu znalazlem fire ktorej szfki by mi bardzo ale to bardzo pasowaly:)..nie wszytskie, ale 3 ma naprawde fajne- tylko ta cena..najtansza 2 tys (ladna ale strasznie gleboka, nie wiem czy nie za gleboka), a reszta....strasznie juz drogo..moze ktos z forum robil cos podobnego i by mogl mi tez zrobic:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Cholera jak tak czytam te swoje wypociny w komentarzu do zdjec to chyba kiepski ze mnie dziennikarz... Nie po polskiemu zupelnie - ale co tam kazdemu sie zdarza:):):):) Pozdrawiam wszystkich.

Zgadzam się z tobą Karola, na pewno nie można powiedzieć że seria 8xx ma mało basu, mam Sonego 870 i 808 i powiem szczerze że starsza konstrukcja oparta na solidnych sankenach czyli 870 ma naprawdę go bardzo dużo. Pozdrawiam

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

musze zacxzac uzywac tzw extended flash. Wtedy i zdjecia beda lepsze:):):) A w ogole to i tak zamiast inwestowac w audio kupuje nowy aparat: Nikona 8700 albo 8800. Sorki za off-topic.

->Karola... witam krajankę. To budujące, że są i u nas "audiofilki":) i czekamy na fotki Twoich zabawek...

sorki za kolejny off...

Luxmany i winyle 

Blady99 -->

Interesowałem się swego czasu stolikami Finite Elemente ... są naprawdę pięknie wykonane tyle że potwornie drogie :(

Nie wiem skad wziąłeś cenę 2kPLN bo najtańszy 2 półkowy stolik z serii Pagode kosztuje 3,5k PLN :(

Mnie potrzebne są 4 półki a to już dużo wyższy wydatek więc wybrałem stoliczek Quadraspire :)

pozdrawiam,

zdezi

• Pokaż nowe odpowiedzi