Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

dobra, teraz się wnerwiłem :)

Stawiam kratę browca (pół litra 40% na miejscu), zapraszam do mnie każdego , i jak mi ktoś powie że mi obcina górę przez te gąbki , krata jest jego.

Mirku trzeba mieć jakiekolwiek dyfuzory z prawdziwego zdarzenia żeby móc w łatwy sposób dokonać porównań.

Gwarantuję Ci, że jak wstawię zwykle materace do spania to efekt będzie identyczny lub lepszy od tych płaskich gąbek.

To jest wyłącznie kwestią porównania z profesjonalnymi ustrojami. Każdy popełnia błędy ale jesteśmy tutaj aby je korygować.

Mogę wykonać pomiar z i bez gąbek i będziesz miał różnicę jak na dłoni.

Dobra Panowie a teraz żeby poprawić wszystkim humor to ogarnijcie moje badziewie! Akustycznie kupa (jestem przed remontem) ale ważne że słuchanie sprawia mi radość :-)

Pozdrawiam!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dobra Panowie a teraz żeby poprawić wszystkim humor to ogarnijcie moje badziewie! Akustycznie kupa (jestem przed remontem) ale ważne że słuchanie sprawia mi radość :-)

Pozdrawiam!

I to jest najważniejsze. Teraz przynajmniej wiesz, żeby gąbki kupić do łazienki zamiast do pokoju :)

pisać kiedy i o której, oczywiście będę przygotowany :)

Dam Ci 2 skrzynki jak zdejmiesz te szkarady że ściany :)

Twoja żona pewnie się dorzuci.

Natomiast Szymon pokazał jak może być lepiej, poprawniej i .....

Szymon pokazał jak można zrobić osobny pokój do odsłuchów jak ma się worek pieniędzy ... i warunki lokalowe ...

Na forum większość nie ma osobnego pokoju do "audio" a tym bardziej "worka pieniędzy" na takie cele ...

Większość (no może duża część) ma za to żonę która nie zgodzi się na dużą ingerencje akustyczną w salonie ...

Ludzie wyluzujcie tak krawiec kraje jak mu staje ... materiału oczywiście ;)

Szymon pokazał jak można zrobić osobny pokój do odsłuchów jak ma się worek pieniędzy ... i warunki lokalowe ...

Na forum większość nie ma osobnego pokoju do "audio" a tym bardziej "worka pieniędzy" na takie cele ...

Większość (no może duża część) ma za to żonę która nie zgodzi się na dużą ingerencje akustyczną w salonie ...

Ludzie wyluzujcie tak krawiec kraje jak mu staje ... materiału oczywiście ;)

W takim przypadku zostaje jedynie DSP, browar albo zmiana partnerki :) Edytowane przez Szymon1

W takim przypadku zostaje jedynie DSP, browar albo zmiana partnerki :)

Albo weź kredyt i zmień pracę ... ;-)

Większość forumowiczów ma sprzęt za około 10-20 w porywach do 30tys. Kto z nas wyda na adaptację ... ? no właśnie ...

Szymon jaki jest końcowy koszt wykonania czegoś takiego jak u Ciebie?

Gość mircysko

(Konto usunięte)

Nie no teraz to ja się wkurzyłem!

Ja tu fote mojego systemu wrzucam a tu żadnych zachwytów i oznak zazdrości?

po prostu bajka, nic dodać nic ująć. :) :)

lekko może dywan bym przesuną . :)

po prostu bajka, nic dodać nic ująć. :) :)

lekko może dywan bym przesuną . :)

I ściągnął drugą gąbkę z kolumny, tak jakoś niesymetrycznie

Edytowane przez jarojaw

Dziękuję!

Od razu mi lepiej :-)

Gąbke ściągnąłem tylko do zdjęcia a tak to założone obie bo jednak ryzyko przy małym dziecku jest.

A tak na poważnie to tak jak pisałem, nie ważne co mamy ważne że sprawia nam to radość.

Edytowane przez Kejup

Prawdą jet, że gąbczaste ustroje produkowane w naszym kraju sprawdzają się powiedzmy średnio...Inaczej jest z takimi oto wynalazkami z kraju kwitnącej wiśni wzmacniajacymi m.in. również efekt holografii, lepszej barwy i lokalizacji dźwięku. Dodatkowo słychać na nich jeszcze więcej składowych harmonicznych. Przy czym nie jest to żadna gąbką ;-)

Ukryta Zawartość

post-58539-0-11723400-1493545540_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez mario100007

Nie no teraz to ja się wkurzyłem!

Ja tu fote mojego systemu wrzucam a tu żadnych zachwytów i oznak zazdrości?

Kejup ale zajebisty system, zazdroszczę :)

Szymon napisz chociaż jaki jest cena (orientacyjnie) wykonania wstępnych pomiarów akustyki żebyśmy mieli chociaż jako takie pojęcie co do kosztów.

Cena pewnie zależy od firmy ale jakie są widełki ...

Dziękuję wszystkim za miłe słowa!

Panowie trzeba mierzyć siły na zamiary. Choć lubię posłuchać muzyki to nie zawsze mam na to za wiele czasu (inne czasochłonne hobby) i zawsze znajdzie się jakiś inny cel do wydawania pieniędzy.

dobra, teraz się wnerwiłem :)

Stawiam kratę browca (pół litra 40% na miejscu), zapraszam do mnie każdego , i jak mi ktoś powie że mi obcina górę przez te gąbki , krata jest jego.

Kupuj przeróżnej pojemności flaszki, po opróżnieniu zawartości przyklej to do ściany i masz jedyny, niepowtarzalny, działający ustrój ;)))

Szymon by pad,ł jakby to zobaczył - pomysł zastrzeżony ;)) Ale Tobie mircysko pozwalam na realizację ;))

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

Szymon napisz chociaż jaki jest cena (orientacyjnie) wykonania wstępnych pomiarów akustyki żebyśmy mieli chociaż jako takie pojęcie co do kosztów.

Myślę że jak pytamy o cenę tzn. że nas nie stać :-)

i przewietrz pokoj, bo przez ten dym malo widac :)

no chyba ze po drugiej stronie stoi stoł bilardowy to okey

Dym to efekt mega porządnego smartfona z jakiego fotkę zrobiłem :-) U mnie nikt nie pali fajków.

Cena waha się od "za flaszkę" do kilku tysięcy przy skomplikowanych projektach. Jak za PRLu, większość zależy od znajomości :)

Kupuj przeróżnej pojemności flaszki, po opróżnieniu zawartości przyklej to do ściany i masz jedyny, niepowtarzalny, działający ustrój ;)))

Szymon by pad,ł jakby to zobaczył - pomysł zastrzeżony ;)) Ale Tobie mircysko pozwalam na realizację ;))

Taka nawet pojedyncza flaszka to rezonator o bardzo wysokiej dobroci i zauważalnym na pomiarze działaniu, piszę poważnie. Pomysł mi się podoba. Można wykorzystać nawet "tulipany". Edytowane przez Szymon1

Cena waha się od "za flaszkę" do kilku tysięcy przy skomplikowanych projektach. Jak za PRLu, większość zależy od znajomości :)

Chodzi mi o taką sytuację ;)

Wchodzi profesjonalista robi pomiary i mówi: "Panie wygląda to tak a tak, trzeba zrobić to i tamto".

Rozumiem, że wykonanie samej adaptacji to kolejne pomiary i koszty ...

...................................

Taka nawet pojedyncza flaszka to rezonator o bardzo wysokiej dobroci i zauważalnym na pomiarze działaniu, piszę poważnie. Pomysł mi się podoba. Można wykorzystać nawet "tulipany".

Jestem poważny człek ;)) i wspomnę, że można przestrajać te flaszki wypełnieniem ....

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

Chodzi mi o taką sytuację ;)

Wchodzi profesjonalista robi pomiary i mówi: "Panie wygląda to tak a tak, trzeba zrobić to i tamto".

Rozumiem, że wykonanie samej adaptacji to kolejne pomiary i koszty ...

Adaptacja z prawdziwego zdarzenia to wieloetapowy proces przy czynnym współudziale właściciela systemu. Pan akustyk za Ciebie wszystkiego nie zrobi. Każdy słyszy inaczej i każdy ma indywidualne wymagania odnośnie brzmienia swojego zestawu. Najpierw polecam pojeździć po znajomych i znaleźć swój wzorzec brzmienia.

Ok. Żona przyszła z drabiną, wylazłem z doła, trochę z niego wygrzebałam kasy i..... czas zacząć.

Powinno wystarczyć?

Edytowane przez jarojaw
  • Pokaż nowe odpowiedzi