Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Nigdy nie zadaje pytan w sprawie kogoś pokoju, sam jestem świadom swoich ograniczeń. Każdy chyba je ma. No chyba że ktoś wpycha kolumny między szafy, a reszta pokoju stoi wolna, bo mu żona kazała.

A wiesz ilu takich jest na tym świecie? :))))

Jak gdzieś pokazałem swój pokój jeszcze wtedy z Eposami, to większość stwierdziła kawaler, albo tolerancyjna żona. :)))

A wyszło to drugie hahahahahaha.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pamiętam jak kiedyś włączyłem ten kawałek przypadkiem i zastanawiałem się czemu nie gra :)

....Rafał coś dla ciebie (1:13)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez CEzAR21

Mariusz wątek do chwalenia się sprzętem i wrzucania fot. :) A pytania .....

Przepraszam, nie mam pamięci do imion ...stary już jestem ;)

Ukryta Zawartość

Pamiętam jak kiedyś włączyłem ten kawałek przypadkiem i zastanawiałem się czemu nie gra :)

....Rafał coś dla ciebie.

Mutant bas? Gdzie moje słuchawki!?

Jutro sprawdzę :) z ciekawości.

Co do basu elektronicznego. Polecam album Dalerium - Mhytologie

Poza basem swietna elektronika, w sensie muzyka. Klimatyczne, o ile ktoś lubi. Ja lubię elektonike jak i rock.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez rafal735r

?👈

Chcecie basu to że posłuchajcie u mnie gra cacy :))))

Bas gdzieś tam się pojawi...

Edytowane przez sir.jax

odpaliłem i akurat w tym kawałku jest porządek i fajna przestrzeń, ale wydaje mi się, że to jeden ze spokojniejszych kawałków czy się mylę ?

Tak, Arcturus ma większość spokojnych kawałków, chodziło mi żeby zbadać tym utworem i tym niżej "przebasowienie"/"niedobasowienie" czy równowagę swojego systemu.

Każdy kto ma norweski sprzęt powinien go przetestować na norweskich utworach. Być może ustawienie kolumn też powinno być norweskie. :)

Tutaj najważniejsze są pałeczki perkusisty ! w 2 części:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

(Albedo Blue który leżał większość czasu w kartonie podłączyłem żeby sprawdzić czy płynie prąd z Auralica. Prawdopodobnie wyląduje w koszu lub w kartonie.)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Albedo Blue który leżał większość czasu w kartonie podłączyłem żeby sprawdzić czy płynie prąd z Auralica. Prawdopodobnie wyląduje w koszu lub w kartonie.)

Ale co Auralic, czy Albedo ?

:)))

Slayerek mam szwedzki piec, ale głośniki norweskie. Jutro zarzuce twoje nuty. Ale źródło japońskie i co teraz?

Edytowane przez rafal735r

?👈

Tutaj najważniejsze są pałeczki perkusisty ! w 2 części:)

Ukryta Zawartość

Ok, słyszę pałeczki dość wyraźnie, nie sklejają się z resztą, ale są dość daleko ode mnie po lewej stronie sceny i brzmią całkiem n.....lnie o nie Rafał nic nie mówiłem, przepraszam ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez CEzAR21

Ale co Auralic, czy Albedo ?

:)))

Albedo :)

(teraz już wiem które Albedo się kupuje i do czego, kiedyś nie wiedziałem/wierzyłem)

Auralic jest niewinny, przesyła prąd po USB dalej.

Slayerek mam szwedzki piec, ale głośniki norweskie. Jutro zarzuce twoje nuty. Ale źródło japońskie i co teraz?

Hahaha, pier**lłem o klawiaturę...

:))))))

Tu też pałeczki :P

Blachy powinny brzmieć łagodnie pełnym wybrzmieniem, a nie tylko plaśnięcie, tylko u Manu Katche zawsze dobrze w nagraniach.

Nie szkodzi, norweskie zespoły często produkują płyty/dźwięki/niektóre instrumenty w Szwecji. Japończycy je chyba poprawiają żeby dopasować do swoich źródeł więc proponuję zdobyć japońskie wydanie np. najlepszej płyty Arcturus :) :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No tak. Głośniki Norweskie, ale projekt Polski. Kable supry to chyba Szwedzkie, ale za to XLRy Amerykańskie! Chyba dlatego tak fajnie mi gra Sprengsteen i Adams :)

Ale znowu zależy z czego puszczę muzę! Jak z CD to pojdzie po Niemieckim Sommerze! A jak po Sommerze to tylko Rammstein chodzi jak trza.

Edytowane przez rafal735r

?👈

No tak. Głośniki Norweskie, ale projekt Polski. Kable supry to chyba Szwedzkie, ale za to XLRy Amerykańskie! Chyba dlatego tak fajnie mi gra Sprengsteen i Adams :)

Ale znowu zależy z czego puszczę muzę! Jak z CD to pojdzie po Niemieckim Sommerze! A jak po Sommerze to tylko Rammstein chodzi jak trza.

Tak wygląda nasz świat, to co napisałem to był żart dot. skandynawów (który może nie być żartem). Ja nie wiem na czym testuje inżynier w Heglu, Primare, Electrocompaniet itd. ale wątpię żeby interesowała ich muzyka ogólnoświatowa bo mają sporo swoich wirtuozów i wg mnie nie obchodzi ich czy na Heglu da się słuchać jakąkolwiek płytę np. Slayer , Lady G czy Jazz z Katowic, raczej ich obchodzi Dimmu Borgir czy Arcturus które są promowane i wspierane przez państwo i społeczeństwo.

Ostatnio byly duze zmany ale system gra jeszcze lepiej.Brakuje mi dobrego CD , z DVD Sony narazie przezyje - na szczescie czyta SACD.

>Harvi

mam nadzieje ze jestes zadowolony bo ja mam tylko wielki otwor w szafce po NAD s 300 a nowy wzmak jakos tam nie pasuje.

[obrazekLUKASZ-54708_1.jpg]

Jak graja te visatony ??

Od dzisiaj Sr3 signature :-) Ps: brakuje FlatCap'a - jest w serwisie:-/

2evuat0.jpg

Edytowane przez Kacper525

Stolik Norstone - dokladnie, pojawialy sie w roznych kolorach i na tle innych stolikow przeznaczonych dla audio-video nie wypada drogo. Z akustyka nie jest tak zle, sa jeszcze dwie kanapy, ktorych nie widac na zdjeciu :-)

Świetnie to wygląda. Pomijając sprzęcik w oko wpada stolik, ciekawy ;-)

A dziekuje :-)

Się kiedyś zastanawiam nad si3 avangarde arette czy jakoś tak... Ale później się naczytalem i nawet do odsluchow nie doszło. Jak te Twoje grają.

Edytowane przez Huberto1984

Wieza STEREO Technics :)

akustyka nie jest tak zle, sa jeszcze dwie kanapy, ktorych nie widac na zdjeciu :-)

Ale z pustymi ścianami za sprzętem i kolumnami nie wspomnieć o szklanej tafli TV to może być tylko tak sobie z akustyką. Dwie kanapy czy pufy niczego nie załatwią, dywanik też,a jego współczynnik pochłaniania jest tak mały, że nie ma to większego znaczenia.

Mutant bas? Gdzie moje słuchawki!?

Jutro sprawdzę :) z ciekawości.

Co do basu elektronicznego. Polecam album Dalerium - Mhytologie

Poza basem swietna elektronika, w sensie muzyka. Klimatyczne, o ile ktoś lubi. Ja lubię elektonike jak i rock.

Podrzuciłeś ciekawy klimat.

De gustibus non est disputandum

Stolik Norstone - dokladnie, pojawialy sie w roznych kolorach i na tle innych stolikow przeznaczonych dla audio-video nie wypada drogo.

Podobają mi się. Teraz zastanowił bym się czy wieszać TV na ścianę czy kupić taki gotowy stolik.

Z drugiej strony brak tylnej ścianki powoduje że kablomiania z tyłu była by przytlaczajaca.

?👈

Podobają mi się. Teraz zastanowił bym się czy wieszać TV na ścianę czy kupić taki gotowy stolik.

Z drugiej strony brak tylnej ścianki powoduje że kablomiania z tyłu była by przytlaczajaca.

Tak, przy tego typu stolikach / meblach niestety kable sa " na wierzchu"

Ale z pustymi ścianami za sprzętem i kolumnami nie wspomnieć o szklanej tafli TV to może być tylko tak sobie z akustyką. Dwie kanapy czy pufy niczego nie załatwią, dywanik też,a jego współczynnik pochłaniania jest tak mały, że nie ma to większego znaczenia.

Co proponujesz w takim razie?
Gość sm1980

(Konto usunięte)

Stolik Norstone - dokladnie, pojawialy sie w roznych kolorach i na tle innych stolikow przeznaczonych dla audio-video nie wypada drogo. Z akustyka nie jest tak zle, sa jeszcze dwie kanapy, ktorych nie widac na zdjeciu :-)

Ich skręcane standy z cienkiego metalu w chorych (jak na tak niską jakość) cenach są tragiczne, ale stolik chyba jednak jest solidny? Przynajmniej sprawia takie wrażenie, gdy się spojrzy na jego masę.

Gość sm1980

(Konto usunięte)

Tak to chyba z tą firmą jest :). Tak samo ich standy są warte GÓRA połowę ceny sklepowej. Trzeba jednak przyznać, że ładne to to jest, ale czy warte swojej ceny?

Edytowane przez sm1980
  • Pokaż nowe odpowiedzi