Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, Ajothe napisał:

Niestety kolor kolumn nie pasuje do koloru mebli, do zmiany! 

Ale ogólnie z pokojem nie widzę, żeby się gryzł, przynajmniej na zdjęciach. 

5 godzin temu, rafal735r napisał:

Czyli jednak nie takie legendarne 😁

Każda legenda musi kiedyś odejść. 🫡 Kasa się przyda. 

.

W dniu 5.01.2025 o 18:46, sir.jax napisał:

Później tak się złożyło, że pojawił się u kogoś, kto taką akustykę „na słuch” miał ogarniętą i się przekonał, że można.

Słuch mamy na tyle niedokładny , że dla siebie , pod własne ucho można ogarnąć akustykę , ale technicznie na równo na słuch się nie da. Nasz słuch nigdy nie dorówna mikrofonowi.

Oczywista oczywistość.

2 godziny temu, J4Z napisał:

Ale ogólnie z pokojem nie widzę, żeby się gryzł, przynajmniej na zdjęciach. 

gryzie , się miałem podobnie u siebie.

w sumie do forniru to trudno coś dobrać , było na dodatek nowocześnie.

Edytowane przez bolo_senor
W dniu 10.01.2025 o 19:14, J4Z napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

😆

Trzeba było brać srebrny, lepiej się prezentuje 😉 

DENON-PMA-880R-ZNAKOMITY-WZMACNIACZ-STEREO-PILOT.thumb.jpeg.7130f7de0a1739131738237499967ab3.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Ale gra. Pół nocy słuchałem. 😅

No, ale fakt, srebrny chociaż wygląda jak wzmacniacz, bo czarny to jak amplituner kina. 😆

.

Mam małą prośbę do szanownego towarzystwa😀

Nastąpiła u mnie duża zmiana sprzętowa, spakowałem do pudła Cyrus'a Lyrica a w jego miejsce na półkę wjechał taki zestaw:

Audia Flight Three, Northstar usb32 dac spięte Xlr'em Synergistis Research Mark V. Mam do tego podpięty gramofon przez Moona 110 i tu jest wszystko pięknie. Z racji tego że mieszkam w małym drewnianym domku ,na czas budowy domu, to kolumny z braku miejsca też malutkie, dwa lata mam Aurum Cantus Leisure2 i jestem z nich zadowolony.Ale nie mam streamera i juz mi głowa puchnie od czytania o wszystkich nowościach. Moglibyście podrzucić jakieś propozycje tak do 3 kpln? Może być sam streamer bez daca, Northstar mnie zadowala, mam go póki co spiętego z Tv po optyku i daje rade.

Z góry dziekuję za jakiekolwiek (najlepiej uzasadnione) sugestie, może to też być jakieś taniutkie urządzenie jeśli takowe jest zacne.

23 minuty temu, s3etcher napisał:

Może być sam streamer bez daca

mi do daca to i wiim mini wystarcza. 

też gram na kolumnach z głośnikiem Aurum Cantus-a

Edytowane przez bolo_senor
12 godzin temu, bolo_senor napisał:

Nasz słuch nigdy nie dorówna mikrofonowi.

Gitara nagrywana mikrofonem ze wzmacniacza nigdy nie zabrzmi tak jak wzmacniacz na żywo.

2 godziny temu, s3etcher napisał:

Moglibyście podrzucić jakieś propozycje tak do 3 kpln?

SOtM sMS200-Neo

Zgodnie z tradycją, nagrałem... klasyk 🙂 naturalnie sub do nagrywania wyłączony.

Wrzucę to później. :D Postaram się wysterować tak, żeby była podobna głośność na nagraniu.

Ten kocyk dużo Ci zmienił? Już nie będę kolejny raz zamęczał, co ja bym widział w tym pokoju. 😀 

Edytowane przez J4Z

.

20 godzin temu, bolo_senor napisał:

Słuch mamy na tyle niedokładny , że dla siebie , pod własne ucho można ogarnąć akustykę , ale technicznie na równo na słuch się nie da. Nasz słuch nigdy nie dorówna mikrofonowi.

Otóż mikrofon nie ogarnie za to innych rzeczy.

U kolegi kolumny ustawione wg mikrofonu i wydawałoby się po wykresie, że najbardziej optymalnie, a wyszło nienajlepiej.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

9 godzin temu, s3etcher napisał:

Mam małą prośbę do szanownego towarzystwa😀

Nastąpiła u mnie duża zmiana sprzętowa, spakowałem do pudła Cyrus'a Lyrica a w jego miejsce na półkę wjechał taki zestaw:

Audia Flight Three, Northstar usb32 dac spięte Xlr'em Synergistis Research Mark V. 

Z ciekawości zadam pytanie jak się ma ten samograj CYRUS - a do Audia flight ? Miałem Lyrica i nic złego na niego nie mogę powiedzieć . Służył  bardzo dobrze 👍 

Edytowane przez Luk77
1 godzinę temu, Luk77 napisał:

Z ciekawości zadam pytanie jak się ma ten samograj CYRUS - a do Audia flight ? Miałem Lyrica i nic złego na niego nie mogę powiedzieć . Służył  bardzo dobrze 👍 

Cyrusa Lyric mam jak na mnie dość długo, prawie półtora roku. Złego słowa na Niego nie mogę powiedzieć, duża moc, piękny dźwięk, ogromna funkcjonalność bez plątaniny kabli. Trochę słaba aplikacja firmowa ale da się to obejść. Ale ja się szybko nudzę zabawkami, lubię często zmieniać sprzęt i nadszedł po prostu jego czas . Audia po trzech dniach słuchania dźwiękowo wypada lepiej, nie wiem czy to zasługa wzmacniacza czy daca którego razem z Nią kupiłem, ale to do sprawdzenia jest. Audia gra głębszym basem no i ma niesamowitą przestrzeń chociaż Cyrusowi też wydaje się że nic nie brakowało. To zawsze wychodzi w bezpośrednim porównaniu.  Uważam że zmiana na lepsze ale więcej zabawy, kable, szukanie streamera, odtwarzacza CD. Idealnie na takie zimne szare dni, uwielbiam to. 
p.s mój Cyrus szuka nowego właściciela. 

3 godziny temu, Tal napisał:

Zgodnie z tradycją, nagrałem... klasyk 🙂 naturalnie sub do nagrywania wyłączony.

Potrzebujesz w małym pomieszczeniu suba ?

4 minuty temu, Luk77 napisał:

Powiem Ci, że zawsze mnie ciekawiła chęć spróbowania i na pewno jest nieoceniony w cichym słuchaniu. Myślę, że choćby z tego względu nie pozbędę się suba i chciałbym zaznaczyć, że na tych filmikach poglądowych brzmienie może się wydawać przebasowione i mocno przytłoczone przez bas, ale zaręczam, że to wina mikrofonu w telefonie, bo na żywo brzmienie jest diametralnie inne. ProAci bez suba grają równo i nie tak obficie w bas jak na filmikach. Myślę, że na to składa się też akustyka i myślałem, by zainwestować w jakiś prosty, ale markowy rejestrator dźwięku, ale sam nie wiem, może kiedyś, a co do pytania to mógłbym słuchać bez suba, ale ja po prostu bardzo polubiłem brzmienie z subem.

34 minuty temu, Luk77 napisał:

A czemu nie? Zamknięte, nisko nieschodzące paczki + sub może być dobrym rozwiązaniem. Dużo zależy od akustyki, ustawienia sprzętu. Sam metraż niewiele mówi. 

Edycja:

Widzę, że praoaci akurat otwarte. Mają sporo podbite 80hz i za nisko nie schodzą. Subik do nich może być super sprawą. A to jak to gra w pokoju to kawał innej historii, której nie poznamy z filmików. Ale dla funu na forum powrzucać? Czemu nie? 

Wielu "kozaków" się wstydzi zdjęcia pokazać. 🤭

Edit2 xd

Patrzyłem na pomiary sc1, ale wiadomo o co chodzi w poście. :D

Edytowane przez J4Z

.

Godzinę temu, Tal napisał:

Powiem Ci, że zawsze mnie ciekawiła chęć spróbowania i na pewno jest nieoceniony w cichym słuchaniu. Myślę, że choćby z tego względu nie pozbędę się suba i chciałbym zaznaczyć, że na tych filmikach poglądowych brzmienie może się wydawać przebasowione i mocno przytłoczone przez bas, ale zaręczam, że to wina mikrofonu w telefonie, bo na żywo brzmienie jest diametralnie inne. ProAci bez suba grają równo i nie tak obficie w bas jak na filmikach. Myślę, że na to składa się też akustyka i myślałem, by zainwestować w jakiś prosty, ale markowy rejestrator dźwięku, ale sam nie wiem, może kiedyś, a co do pytania to mógłbym słuchać bez suba, ale ja po prostu bardzo polubiłem brzmienie z subem.

Markowy rejestrator dźwięku za wiele i tak nie pomoże jeśli Twoim celem jest to żeby koledzy usłyszeli jak gra Twój system. On zagra tak jak słuchawki kolegów 🙂

2 godziny temu, Tal napisał:

Właśnie chciałem pytać jak naim się sprawdza przy cichym odsłuchu takim nocnym ? Pytam że włączonego suba. Ostatnio słuchałem prac D two R ale z lampą i staje się ogromnym fanem marki bo jest to kolejna ich konstrukcja z innym wzmacniaczem i ten dźwięk jest piękny i można słuchać a słuchać coś czuję że Elaci mogą iść pod młotek 🤣

10 godzin temu, Mikolaj1212 napisał:

Właśnie chciałem pytać jak naim się sprawdza przy cichym odsłuchu takim nocnym ?

Muszę Ci powiedzieć, że nad wszech miar bardzo dobrze. Naim ma mega solidny bas, który bardzo pomaga właśnie przy nocnym słuchaniu także pod tym względem nie powinno być niezadowolenia.

17 godzin temu, xajas napisał:

Co wielkosc pomieszczenia z subwooferem wspolnego?

Zacznę od tego że mam podobny pokoik do kolegi Tal. W takich warunkach zazwyczaj kolumny stoją przy tylnej ścianie  a my z kolei siedzimy blisko kolumn. 
znakomita większość monitorów ma podbicie na wyższym basie a bliskość tylnej ściany jeszcze wzmacnia ten zakres.. Dlatego jestem zdziwiony obecnością suba u forumowicza Tal. Tutaj oczywiście akustyka może być inna niż u mnie.Tak to sobie tłumaczę.

Co do kolumn to są wyjątki jak np. moje Audiovector R1. Tutaj nie ma żadnych podbić. Producent wręcz zaleca postawienie ich blisko tylnej ściany . Bardzo dobre są do testowania elektroniki.

• Pokaż nowe odpowiedzi