Skocz do zawartości
IGNORED

Szukam kolumn do Maca.

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

JmLab - tam jest też tylko kopułka.

Heil AMT to inna liga.

Zobacz też temat Egzotyczne przetworniki na zakładce DIY (wyszukiwarka) opisałem tam brzmienie AMT 1, są też opisy Ryszarda WPL i StefanaB i bodajże Peter Daniel coś o nich naskrobał.

baba, kupić to moze sobie gutek co tam mu sie podoba. Na Rehdeko trzeba polować, ceny trymają sie w miejscu a nawet rosną :)

Dzieki za słowa uznania ;)

gutek, kup Sonusy, najlepiej Cremony....tylko uzywane, bo za tydzień jak sie znudzisz będziesz sprzedawał :)

Pozdrawiam

>gutek, wpisz sobie w wyszukiwarkę: Heil Air Motion Transformer.

Na co dzień mam przyjemność słuchać głosnika Heila w uproszczonej/zminiaturyzowanej postaci, czyli elakowej harmonijki JET. W porównaniu z tym przetwornikiem, tradycyjne kopułki w moim odczuciu brzmią sucho czy 'sykliwie'. Słuchałem różnych zestawów - z revelatorami, tytanową kopułką Focala, aluminiową B&W, ale zawsze miałem wrażenie, że głosnik JET jest bardziej przejrzysty, bardziej "nieobecny" w brzmieniu głosników. Wyobrażam sobie, ze w prawdziwych HMT moze być tylko lepiej... Warto posłuchać.

gutekbull, może Xavian XN360, bardzo dobre przetworniki, góra, średnica i bas ;) wiem bo znam Twonkowe Cremony jak i to że mam kolumny na tych skanach, kopółka jedynie 6600.. to prawda są trochę suche (może inaczej, nic ni ekolorują) ale B&W też uchodza za suche więc może zostać przy tej troszkę suchości, Maki są "nawodnione" więc może to być dobre zestawienie, pewnie by było, ale kurcze ja mam też je trójdrożne i to z jednym wooferkiem i w 17m2 jest to za mało...

>gutek

zostaw sobie b&w jak sie Tobie podobaja.

...a kup druga tansza pare, do 18m2 np. jakies monitory z Akkusa na Accutonach lub wstedze i bedziesz sobie przelaczal jak ci sie znudzi... mozesz tez sprobowac podlaczyc jakies starocie w stylu Alteca na duzym Alnico, tez bedzie inaczej, z magią ;-)

ABs, tak off topic, jak z basem w Twoich CRQ3? krell trzyma tę Vifkę za morde?

DLaczego pytam, kumpel ma je i jest problem na basie, co prawda napędzał to manley stingrey ale raczej nie kontrolował tego, średnica i góra wybitne ;)

A jak mowa o monitorach, to może Gamut L3?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeden z lepszych monitorów jakie słuchałem. Co prawda nie słuchałem Totemów Mani2

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Matthew u mnie gra Eton i jestem bardzo zadowolony, natomiast w przypadku duzych koncowek Krella (>50kg) to trzeba uslyszec, opowiadanie o kontroli czy trzymaniu za morde jest poprostu bez sensu.

"Do Mac'a to ProAc'a - tak poleca Nadredaktor w HFiM 9/2007 :)"

Papamek, nadredaktora to interesują już chyba tylko wpływy z reklam bo na pewno nie muzyka z tego co piszesz :)))

Pozdrawiam

lancaster, 13 Wrz 2007, 12:49

>"Do Mac'a to ProAc'a - tak poleca Nadredaktor w HFiM 9/2007 :)"

Łomatko, IMHO jest to koronny przykład szkodliwości wszelkich uogólnień. Żeby się o tym przekonać wystarczy porównać brzmienie ProAców Studio 100z Pro Acami Studio 125.

>

>Papamek, nadredaktora to interesują już chyba tylko wpływy z reklam bo na pewno nie muzyka z tego co

>piszesz :)))

W świetle powyższego zgadzam się z opinią kolegi Lancastera.

>

>Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

albo cus takiego??

...znam te kolumny i tutaj juz nie ma przebacz, slyszalem to w akcji w nie tak duzym pomieszczeniu gralo cudnie, napewno bedziesz mial magic i bedzie gralo zupelnie inaczej...

Ukryta Zawartość

Ale się śmietnik zrobił .

Ja tak często kolumn nie zmieniam , poza jednym przypadkiem to od ok.7 lat stoją Nautilusy B&W ,

805,804,804S,

Te ktore kupię będą na dłuzej.

Kolumny Oscar Heil A.M.T. Kithara chyba za duże gabarytami do 18m.

McGyver

To tak do rymu napisałem i z uśmiechem :) Ale napisałem po lekturze recenzji ProAc D28 z ostatniego numeru HiFi i Muzyki, gdzie napisane stoi, że z MA-6900 to połączenie synergistyczne. Nie jest to moje zdanie, bo tego nie słuchałem.

W każdym razie wymienianie B&W na kolejne B&W to już było i teraz gutekbull powinien podjąć męską decyzję ;)

Pozdrawiam wszystkich :)

>Kolumny Oscar Heil A.M.T. Kithara chyba za duże gabarytami do 18m

Moze w takim razie warto sprawdzić coś z oferty ADAM Audio? Technologia zbliżona, zwłaszcza modele ze sredniotonową harmonijką wygladaja obiecująco. Firma bardziej ceniona na rynku "profi" niż audiofilskim, ale kto wie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

właśnie Papamek podał ciekawą propozycję - referencyjne monitory Totema cena wyjsciowa koszt chyba ok 18000zł. Znam jedynie podłogowe Foresty ale podobnież te monitory zarzynają foresta :). mowa była właśnie o tej magii, której tak szuka gutekbull. Podejrzewam, że z tym gutkowym Mac`iem średnica mogła by być taka aż NAPRAWDĘ w i l g o t n a :)

gutekbull

W pierwszej chwili jak wspominałeś o tej czarującej średnicy pomyślałem o Vienna Acoustic, ale do twojego pokoju weszły by najwyżej Mozarty, a to nie ta klasa. trzeba by myśleć o Strauss`ach (w okleinie różanej), ale musiałbyś wcześńiej za te 20k zł dokupić od sąsiadki przyległy pokój :) ;)

Audioforte nie robi problemów z wypożyczeniem sprzętu za kaucją, może więc Totem? Sam bym tego posłuchał.

>gutek

tylko nie wykonaj akcji zamienil stryjek siekierke na kijek ;-))

Ukryta Zawartość

...to tylko tak dla ciekawosci...

Ukryta Zawartość

gutek, może jednak coś rodzimej firmy na accutonach, monitory CRQ1 ? ;) Accutoniki mają barwę, "magię" etc... są szybciutkie no i trzeba uważać, strasznie obnażają niedociagnięcia...

Matthew,

Może akbalowanie było nie takie? Słuchałem w Audioforte Foresty z elektroniką Moona, mułu nie było, szybkosci nie brakowało, grało b. dobrze. Panowie wspominali, że z Mani2 dopiero dzieją się cuda.

gutekbull, zaś wychodzi, że mus posłuchać samemu :)

..albo Model 1 Totema, przetworniki Dynaudio, słuchałem z Moonem i inna bajka niż te drugie... nie lubie Moona (za suchośc i beznamiętność) ogólnie ale skrzypce Goldbergoskie były dość rzeczywiste ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.