Skocz do zawartości
IGNORED

Śliczne Tunery

Rekomendowane odpowiedzi

Ja miałem kiedyś inny problem- mimo odpowiedniego rozmiaru nie mogłem dodać zdjęcia. Używam firefoxa jako przeglądarki internetowej. Dopiero "kochany" Internet Explorer był w stanie dodac fotke... moze w tym tkwi problem? Spróbuj dodac za pomocą tej przegladarki.

-> olekbiker

No to ciekawe, bo ja też używam Firefoxa :-D Spróbuję jeszcze wrzucic foty przez (fuj!) IE... Ale zaznaczam, że jest to jawana dyskryminacja użytkowników Liska !! ;-)

Tak naprawde powinno byc w ten sposob: Drag and drop, po czym pokazuje sie pytanie "would you like to resize the picture now to fit? Yes/No. Wciskasz "Yes" i obrazek pojawia sie w twoim okienku przy wpisie, ktory przed wdrazeniem w system mozna jeszcze sobie wygodnie dla czytelnosci innych zredagowac ukladajac i tekst i zdjecia w dowolnych pozycjach.

-> Lukar

Dzięki za wyjaśnienia, czekam zatem (z niecierpliwością) na "automat" do dowania zdjęć; powiedz tylko, czy teraz można dodwać foty (np. za pomocą Firefoxa), bo bardzo chciałbym pochwalić się moją Yamahą T-7, skoro już to zapowiedziałem nieco wyżej... ;-D

p.s. to mój 500 post, zatem - pozwólcie - otworzę sobie piwko i podgłośnię MiniMaxa w Trójce, bo w pierwszej godzinie audycji P. Kaczkowski niezłe rockowe granie puszczał :-D

-> Lukar

zatem - zgodnie z tematem wątku "śliczne tunery" - moja Yamaha T-7 ;-)

[obrazekLUKASZ-278805_1.jpg] [obrazekLUKASZ-278805_2.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-368-100009168 1170265602_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i jeszcze dwa zbliżenia ;-)

[obrazekLUKASZ-278809_1.jpg] [obrazekLUKASZ-278809_2.jpg]

Ukryta Zawartość

post-368-100009166 1170265605_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kupiłem sobie tjunera.

Nie wiem czy jest śliczny, ale szoku dostarczył mi niezłego. Ma 30 lat, czyli o 3 młodszy niż ja. W środku dziewiczy (pozwolę sobie nie porównywać dalej do siebie...). Precyzja wykonania porażająca. Na miejscu jest tu zapomniane słowo: elegancja. Dbałość o detal nie jak w "Dynastii", ale jak u brytyjskiego gentelmana...

To nie do wiary jak taki staruch w godzinę po podłączeniu rozwinął piękne brzmienie, spokojne, niemęczące, gładkie, przestrzenne. Inne niż dobry cd, zupełnie inna jakość. Kondensatory to tam pewnie suche wióry!

Jestem pod wrażeniem. Ogromnym.

[obrazekLUKASZ-279543_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gratulację za tego technicsa. Byłeś ode mnie szybszy.Dałeś za niego, jak przypuszczczam kupę kasy. Swoja drogą o wzmaka od niego toczyła się jakas walka, a tunera nikt nie dotknął.Ludzie się u nas ciagle nie znaja ( moze na nasze szczęście)

Radmor AM 5122 z Allegro:

Ukryta Zawartość

Powalający opis: "Sprawny w 100% lecz nie jest przestrojony." ;-D

I kolejny Radmor 5122, tym razem czarny:

Ukryta Zawartość

Opis wcale nie gorszy: "Chyba zabytek, jakimś cudem znalazłem na strychu. Chyba nigdy nie używany. Jest prawie w idealnym stanie. Może się komuś przyda." Opis wydaje się prawdziwy, bo tuner o dziwo zachował pierwotny czarny kolor, nie zmieniając go na miedzianobrązowy (tak, jak choćby mój). Cena w opcji kup teraz najniższa z przeze mnie widzianych: 15 złotych.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

=> stefanB

Dzięki, dzięki!

Kupę kasy??? Co masz na myśli??? Propozycja za całość (3 elementy tu+amp+deck) była 400PLN. Ale ja chciałem tylko tu...

Facet musiał nieźle przecierać oczy jak zobaczył cenę wylicytowaną za amp :))) Pewnie jest zadowolony, bo przywiózl te graty z Raichu i kilka lat leżały w kącie.

To się nazywa okazja.

A kupę kasy to chcą za Sansui 517. Zupełnie chora cena.

BTW: Masz może schemat bo bardzo mi się nie chce analizaować płtyki...

Z tym sansui 517 to rzeczywiście chora cena, ale zastanówcie się kto jest temu winien??? MIędzy innymi właśnie forum lukara: teraz każdy tuner na allegro to hi end, bo ktoś napisał o nim kilka pozytywnych zadań gdzieś w stanach!!!! Wystarczy, że sprzedawca podał link do stronki gdzie kilku gości tworzy sobie ranking i machina ruszyła. Obecnie ceny tunerów na allegro przekraczają nawet te z ebaya.de. Pozostaje teraz szukać po komisach!!!

Nie przegrałem ;-)

Wypróbowalem 3 różne anteny i nie było tak źle, może jedynie fakt ,że antena powinna być na dachu !!!

Wystawilem go na sprzedaż ponieważ chcę spróbować inny tuner w końcu to zabawa (przynajmniej tak ja to traktuję ;-)

>gutekbull: jestem juz. Musialem na chwile wypasc z forum, bo mialem wazne zajecie w pracy - coffee time ;)

Problemy z zasilnym sygnalem przerabiam na P.Redlowskiej. Za slaby sygnal z kawalka drutu wetknietego w TV, za mocny z anteny.

Ja mam "profesjonalą" antenę trójelementową , oprócz niej sprawdzałem też tego okrągłego dipola i w kształcie litery s.

Z wszystkimi było w miarę, ale jestem ograniczony przez ścianę budynku - ona powinna być na dachu.

No i znajomy tuner Universum Dynamic's System Hi-Fi 2500 (znajomy, bo stoi za mną w szafce ;-) jako Gold Star GSI-1000. I to jest rzeczywisty producent. Musiałem nieco pomniejszyć zdjęcie, więc nie widać, że jedyna różnica to niestety węższy zakres skali UKF w przypadku tunera Universum. Poniżej widać też dwa pozostałe elementy systemu. Wzmacniacz i deck. Wzmacniacz ma taką mnogość pstryczków i pokręteł, że zastosowanie korektora było już najzupełniej zbędne i nie był on przewidziany. Te same elementy występowały w przypadku Universum. Jeśli ktoś lubi wzmacniacze, w których jest czym kręcić (i czym pstrykać) to jest taki w tej chwili wystawiony na Allegro:

Ukryta Zawartość

[obrazekLUKASZ-284395_1.jpg]

post-1437-100008914 1170266109_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No i dla porównania tuner Universum Dynamic's System HI-FI 2500 z Allegro, również w towarzystwie wzmacniacza. Cena - 239 złotych.

[obrazekLUKASZ-285330_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chłopy, czy nie możeta se sprzedawac swoich klocków w dziale ogłoszenia- jest bezpłatny tez!!!!!!!!!

Proponuję stworzenie listy tanich, ale dobrze grających tunerów. Prżewodnika dla mniej zaawansowanych kolegów) po budżetowych, używanych sprzętach z orientacyjnymi cenami na rynku wtórnym. Legendy znaja wszyscy...

Mordkim nie dodał i zaraz złość u niektórych. Ta cena za tuner podana wyżej była przykładem ceny niepoważnej, liczenia na frajera i tyle. I to ciężkiego fgrajera, bo taki tuner do dostania jest na Allegro za nawet i mniej niż 100 złotych na innej aukcji. A jeśli idzie o zdjęcie, to chciałem pokazać, że "pokrewieństwo" dotyczy nie tylko samego tunera ale i całego zestawu. Jeśli idzie zaś z kolei o należący do zestawu wzmacniacz, to ze względu na podobieństwo oznaczeń (bo nic więcej) sprzedawcy tak z Allegro, jak i z eBay sugerują, iż jest to w rzeczywistości Pioneer. Ale na podobieństwie oznaczeń się kończy, bo nawet z wyglądu tamten Pioneer jest niepodobny...

A gra ten tuner bardzo fajnie i w okolicach 100 złotych to dobry zakup. Bo co do wyglądu, to każdy opinię wyrobić może sobie sam ;-)

A swojego nie sprzedaję, by rozwiać jakiekolwiek wątpliwości...

Ukryta Zawartość

A to sa moje 2 receiverki

Aha .. ten sony nie jest maly ;) Front ma 45x15cm.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi