Skocz do zawartości
IGNORED

Lubuskie - odsłuchy.

lucmaster

Rekomendowane odpowiedzi

O, żesz TY!!! ;-))

Grzebiesz w swoim odtwarzaczu??? A niech Cię!

Zamiast carbonary proponuję coś lżejszego... Ale szczegóły omówimy, jak ustalimy (WRESZCIE) datę Twych odwiedzin! Jesteś mi to winien... ;-)))

adamk., 25 Lis 2008, 23:16

>Rasowo wygląda. Trzeba go ochrzcić :0)

Nadaje ci imie Jaszczomp!

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

oki. Wspomnę jeszcze, że przy okazji miałem możliwość (nie wiem jak to określić), chyba bycia razem, ze sprzętem i kolumnami wykonanymi na bazie głosników szerokopasmowych Goodmans Axion 301. Zrobiło to na mnie KOLOSALNO KOSMICZNE wrażenie. Zredefiniowałem swoje pojęcie o tym co to jest prezentacja muzyki.

Adam!

Jak widać w podobnym kierunku idziemy. Nam z Łukaszem opadły szczęki po wysłuchaniu Tannoyów Red Monitor, Tobie - po wysłuchania fullrange'a!

Ech! I pomyśleć, że jeszcze chce/chciało nam się jeździć do "stolycy" słuchać współczesnych popierdółek... ;-)

Houku!

Gratulacje z powodu zakupu!!! Myślę, że jesteś nam winien kilka zdjęć nowego nabytku!

I mam dla Ciebie niezbyt dobrą wiadomość - przywożenie lampki Ci darowaliśmy, ale teraz już będziesz musiał dźwigać! ;-)

A co do Twojego pytania - a kiedy Ci pasuje?

Hmmm...

Trafiły do mnie w gościnę kabelki...

Po otwarciu paczki zadałem sobie filozoficzne pytanie "Aberracja, czy konieczność???" ;-)

Po odsłuchu - mogę śmiało napisać - odpowiedź znam!!!

I uchylę rąbka tajemnicy - nie jest to aberracja...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-15273-100009833 1228508296_thumb.jpg

post-15273-100009834 1228508296_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kurna! Te białe kabelki to oczywista sznurówki z butów? Nie dziwię się, że Ci trzewiki spadły.

Mnie szczęka również...

SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS - czy to wężysko aby tak nie robi?

Jutro tankuję, naprawiam tłumik i szykuję się do podróży.

Pozdr.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Kurna! Te białe kabelki to oczywista sznurówki z butów? Nie dziwię się, że Ci trzewiki spadły.

Mnie szczęka również...

SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS - czy to wężysko aby tak nie robi?

Pozdr.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Mnie szczęka również...

Pozdr.

Sorry! Niechcąco wyszło 3 X TAK!

hehehe :)

Velum jakoś nigdy nie kojarzył mi się z subtelnym (czytaj - delikatnym) wykonaniem, ale ta sieciówka to już extrema :)

z krótkiej relacji Bartka wiem jednak, że te kabelki jednak grają, a zatem nie pozostaje nic innego, jak tylko posłuchac.

pozdr.

Łukasz

Annawroc!

Z uwagi na fakt, iż kable mają być również odsłuchiwane przez całą lubuską ekipę, by wykluczyć choćby ewentualny wpływ moich spostrzeżeń na wynik testów kabli w innych systemach, na razie powstrzymam się przed opublikowaniem dokładniejszych opisów tego, jak zabrzmiał cały system po wpięciu Velumów.

Z tego powodu napiszę krótko - po ich wpięciu do systemu okazło się, że dźwięk za ich wpływem otworzył się bardzo, bardzo mocno. Całość zagrała jaśniej, ale nie w znaczeniu przechylenia równowagi tonalnej, bo dolny zakres pasma zszedł niżej i stał się znacznie bardziej punktowy i melodyjny, ale w takim znaczeniu, że po wpięciu Velumów nastąpił ogromny postęp w dziedzinie ilośći dźwięków oraz dynamiki, czyli to, co recenzenci nazywają - opadnięciem kotary. Zmiany, które nastąpiły porównałbym do przesiadki na doskonałe kolumny tubowe, czy kolumny Tannoy Red Monitor - Ci, którzy słuchali będą wiedzieć o co chodzi... ;-)

Kable mają jedną, jedyną wadę - nie są moje! Ale za to - mam o czym marzyć! ;-)

Pozdrawiam

Ta duza niebieska sieciowka to starszy model 1.3

Rzeczywiscie, jest naprawde gruba i ciezko poddaje sie podczas ukladania/podpinania do urzadzenia.

Z tego co mi wiadomo, u producenta mozna zamowic najnowsze kable w elastycznym oplocie (chudszym:).

BTW nowa seria 1,8 gra znacznie lepiej.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.