Skocz do zawartości
IGNORED

Lubuskie - odsłuchy.

lucmaster

Rekomendowane odpowiedzi

"na tym rotelu, mbl i Proac i przypadkowych kablach - przesłuchałem dzis więcej płyt niż w całym ostatnim miesiącu... i chyba jednak o to chodzi :)" no właśnie ale o co chodzi ??? :)))

luc

Plinek i AA niepasowały Ci? Co nie było chalo?

Czy to tylko ciągła chęć poznawania czegos nowego?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

pasowały bardzo! moim zdaniem synergia absolutna!

co mi nie pasowało - patrz wyżej na te pseudoegzystencjalne teksty o smudze cienia :)

a serio mówiąc - to ja słabo stały jestem w uczuciach i odczuciach...

xniwax, 11 Paź 2009, 21:38

>luc

>

>Plinek i AA niepasowały Ci? Co nie było chalo?

>

>Czy to tylko ciągła chęć poznawania czegos nowego?

Chyba coś w tym rodzaju:)

Miałem/mam podobnie...

Chyba najlepiej wyjdzie, jak zmienię (zmienimy) pomieszczenia (na większe).

Pozdr.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Lucmaster.

CD MBL,robi się na maksa ciekawie.Cóż innego mogę napisać?,jedynie że pięknie!

P.S.,zatem brakuje teraz''cebulek'',amplifikacja w dalszej kolejności.Dobry pomysł???

Pozdrawiam.

"(...) z tym Rotelem to była przygoda na jedną noc"

Zyziu!

To tak jak czasami z miłymi paniami - jedna noc i wystarczy... :))

Tylko pssst... Nie mówicie nikomu...

Foxbat ma 10% od utargu... ;)

berberys! Ty nie napisze kto!!! :P marketing.. marketing... btw kiedy zajmiemy sie lampizacja? :D tylko ciiii, bo jak sie wyda, akcje ida w gore...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Foxiu!

Raportuję...

Spółka na Kajmanach już prawie zarejestrowana;

Konta na Bahamach - są;

CBA i ABW zapewniają ochronę kontrwywiadowczą;

Łukasz prowadzi zaawansowane i owocne, jak do tej pory, rozmowy z "Bardzo Ważnymi Osobami";

Doda zapoznała sie ze scenariuszem reklamówki o lampizacji. Muzykę zapewnia jej obecny życiowy partner;

Na AS wynajęte dwa piętra, życzliwość Józwy i Konstruktora - przez Twoją zapewnione;

Tak więc - idzie ku lepszemu!!! nie może się nie udać!

Tylko - ciii...

• 2 miesiące później...

tak sie bawią chłopaki w zielonej Górze :o)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Sprzęt niestety nie mój :o(, ale do kupienia :o). Stówka wystarczy. Wpadłem dzisiaj na kilka (wyszła godzna) minut koło południa i karpiowa scenka mi opadła! Pierwszy raz w życiu słuchałem kolumn Avantgare . To te:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Pozostałe elementy to: wzmacniacz Leben i CD Ayon. Kolumny jeszcze ze dwa dni do posłuchania. Gdyby nowosolanie przebywali na mikołajowych zakupach w ZG, można by sie umówic na małą godzinkę.

Ukryta Zawartość

Łoł!

Nie mam pytań!!! ...znaczy się... mam jedno... DLACZEGO NAS TAM NIE BYŁO??? :))

A tak na serio, to pozazdrościć!

Nie wiem, czy w związku z powyższym nie będziemy musieli zmienić planów na weekend... ;)

Pozdrowienia serdeczne!!!

Łukaszu!

Przy awangardowych tubach to nawet Dynaudio z serii Consequence przycupnęłyby cichutko z boczku, a co dopiero monitorki Excite... ;)

A swoją drogą, to wzrok masz sokoli!

Pozdrowienia wszystkim!

Podobno (jeszcze nie sprawdzałem) na stronie producenta kolumn sa zdjęcia pomieszczeń użytkowników. Niektóre mają 15 mkw. Trochę odwagi, mały kredyt, i.... jesteś w niebie. Słuchałem dzisiaj min Koncertów Organowych Bacha i utworu który wykonuje Kasia Kowalska na koncercie Dżemu. Wrażenie realizmu jest porażajace!! Może kolumny dotrwają do Świąt. Zobaczymy czy uda się jeszcze ich posłuchać. A na Dworcowej ofertę rozszerzył sklep Fotoexpert. Mają sprzęt od jednego dystrybutora (min Naim, Vincent, Paradigm). W piwnicy jest spore pomieszczenie odsłuchowe.

Witam rodaków z naszego pięknego województwa. Forum czytam od dość dawna, ale dopiero zaczynam się udzielać, gdyż właśnie zmieniam swój stary sprzęt. Chciałem zapytać czy dalej organizowane są lubuskie odsłuchy, bo ten wątek od pewnego czasu jest martwy? Sam chętnie przyłączyłbym się kiedyś do Was jeśli można. Mogę zaproponować do przetestowania swój nowy nabytek, kolumny Paradigm Signature S4 v2 kupione właśnie w nowym salonie w Zielonej Górze. Byłem słuchałem dopiero zaczynają a już jest całkiem fajnie i dałem się skusić na zakup ww kolumn. Pokoik odsłuchowy maja bardzo przyjemny, ładnie przygotowany z gustem. Porozmawiałem trochę z ludzmi tam pracującymi. Jak się sklep przyjmie mają rozwijać ofertę. W styczniu pojawią się ponoć klocki Accuphase i kolumny Dynaudio. Poza Paradigmami słuchalem u nich Ushery BE-718, Eposy M22i, Audio Physic Tempo VI, Paradigm Studio 60v5(te miałem najpierw kupić, ale na moją prośbę i obietnicę ze któreś kupie sciagneli S4 v2) a z elektronik utkwił mi świetnie grający Roksan Kandy K2 widziałem tez ze mają Creeka. Mowili, ze będą organizować prezentacje wraz z dystrybutorami, ale szczegółów nie znam. W sumie bardzo miła niespodzianka, ze taki sklep powstał na tej pustyni. Miejmy nadzieje, ze się utrzyma i będzie w końcu gdzie posłuchać jakiś fajnych klocków bez potrzeby tracenia całego dnia na wypad do Poznania czy innego miasta. Teraz szukam wzmacniacza do moich S4 v2 do 6000zl. Najwazniejsze z dobra kontrola basu z dużą dynamiką bezpośrednia średnicą i niezbyt ekponowaną góra, gdyż S4 mają bardzo detaliczne berylowe kopułki i grają dość jasno a nie chce ich jeszcze bardziej rozjaśniać. Wszelkie sugestie mile widziane :-) Same kolumny sa niesamowicie dynamiczne i to mi się w nich najbardziej podoba. Kontrola basu jest niesamowita. Żadne inne kolumny, ktore słuchałem nawet się do tego nie zbliżyły poza no może M22i, ale ona mają jakiś dziwny ten bas kusy bez pełnego wypełnienia i słabszy niż te podstawkowe Paradigmy. Srednica jest również świetnej jakości wokal jest ładnie wysunięty przed kolumny i bardzo przyjemny w odbiorze. Narazie są troche czasami za ostre na górze, ale jeszcze ma to się ponoć zmienić. Kolumny maja dopiero jakieś 60-70 godzin grania, ale staram się je wygrzać jak najszybciej :-)

Icemanie!

Gorąco witam Cię w imieniu własnym i wszystkich lubuskich i okołolubuskich przyjaciół!

Co do spotkań - odbywają się one w dalszym ciągu, choć nieco rzadziej niż kiedyś.

Cóż - chyba zapał już trochę mniejszy, a - z uwagi na fakt, iż strumień naszych pieniędzy zasila bardziej wydawców płyt niż producentów sprzętu - okazji do spotkań też mniej!

Co więcej - jeżeli chodzi o mnie - z uwagi na forumową atmosferę relacje ze spotkań nie są publikowane i tym samym nagłaśniane. ;)

Niemniej - bądź pewien, iż organizując mniej lub bardziej formalne spotkanie - zostaniesz powiadomiony, a zaproszenie racz przyjąć już teraz!

Potrzeba nam bardzo osób z zapałem, ze świeżym uchem i szerokimi horyzontami!

Powstanie sklepu audio w stolicy województwa Zielonej Górze (zaraz dostanie mi się od przyjaciół z Gorzowa :) ) witamy oklaskami - dość już tej audiopustyni trwającej od zlikwidowania niezapomnianego "Andysa". No i pewnikiem rozrusza to trochę wątek - gdyż, miejmy nadzieję, będzie można posłuchać muzyki na zacnym sprzęcie.

A co do Twoich wzmacniaczowych dylematów - interesuje Cię sprzęt nowy, czy również wchodzą w grę wzmacniacze z rynku second-hand?

Pozdrawiam

Bartek

Witam wszystkich odwiedzających temat.

Jak zwykle gdy ujrzałem w zakładce''STEREO'',odgrzane''Lubuskie''to nie omieszkałem kliknąć.

No i proszę,dzieje się wiele.Pięknie i egzotycznie,to bodajże pierwsze kolumny z nie do końca klasycznych.

Interesująco podaje Adamk,to iż istnieją użytkownicy mający Avantgardy Uno Picco w tak niewielkich pomieszczeniach,w końcu około 15 metrów kwadratowych to dla wielu jak to określają nietrafnie"Profanacja",jakoś to określenie ni w du..,ni w oko.W każdym razie nie prawdą jest jakoby niektóre(często duże,prawie zawsze duże)zestawy głośnikowe nadają się tylko i wyłącznie do ściśle określonej powierzchni czy kubatury pomieszczeń.Wielu zapomina o fakcie iż w mniejszych pomieszczeniach z łatwością można wytworzyć wyższe poziomy dzwięku jak w przesadnie dużych!Należy wspomnieć przy tej okazji że w zbyt dużych i pustych pomieszczeniach zaczyna występować zjawisko grania oraz dodawania akustyki samego pomieszczenia,co w zdecydowanej mierze przyczynia się do nie realistycznego odtwarzania akustyki nagrań.

Przy tej okazji napiszę iż sam posiadam pokój odrobinę mniejszy powierzchnią jak rzeczone 15 m2.Pomimo tego iż głośniki które replikuję są dedykowane do pomieszczeń zdecydowanie dużych bo np.ok 30-50 m2,oraz większych,w przypadku tych niecałych 15-tu metrach grają nieprzeciętnie świetnie.Jak widać można i w takich klatkach usłyszeć szczegółowy i olbrzymi dzwięk.

Adamk,czym dokładniej odznaczał się realizm dzwięku Unno Picco,czy już sama efektywność sprawiła wrażenie uczestniczenia w koncercie?Napiszesz więcej?

Pozdrawiam Lubaszan i czytających ''Lubuskie''

Gdyby nie ta pogoda i brak aktualnie opon zimowych, to chetnie bym sie wprosil aby posluchac tych Avantgarde. Granica wojewodztwa lubuskiego, to granica mojego powiatu - mam tylko do niej 2 km - wiec mysle, ze nie wygonilibyscie :-)

"bodajże pierwsze kolumny z nie do końca klasycznych"

No, no, Areczku!

Nie tak szybko, bo "strzelimy" focha i się poobrażamy ;))

Zrobiłem krótki przegląd i wyszło mi, że większość "Lubuskich" (praktycznie prawie wszyscy) ma kolumny nie do końca klasyczne...

No bo są i kolumny aktywne, i z kopułkowym średniotonowcem, i dwa razy z głośnikami wstęgowymi i do tego w obudowie zamkniętej, a klasycznych bass reflexów z tradycyjnym ujkładem głośników jak na lekarstwo ;)

No, rzeczywiście na razie brakuje tub, ale jak Łukasz zmieni dom i salon odsłuchowy to będę nad nim pracował i być może coś na kształt Alteców Voice of Theater i tam stanie. :))

A co do współpracy kolumna - pomieszczenie - już nam Jacek zademonstrował, że jego wielkie szafy potrafią zagrać - i to jak - w niezbyt dużym pomieszczeniu!

Pozdrowienia serdeczne dla Ciebie - kiedy koniec zwieńczy Twoje dzieło?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.