Skocz do zawartości
IGNORED

Lubuskie - odsłuchy.

lucmaster

Rekomendowane odpowiedzi

berberys, fakt mieli RF62 chyba, ale.... to nie to ;) chetnie bym posluchal, coprawda tanszych, F2... maja swietne opinie...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

O.K. mamy.. sorry.. Adaś ma srebro, więc mogę zajrzeć do naszego tematu :)

Berberys... po takim opisie, a zwłaszcza po fragmencie, gdzie wspominałeś coś o fotografiku jakimś to aż się boję ;)

W każdym razie serdeczne dzięki za fajną atmosferę, za kawał porządnego dźwięku (osobiście żałuję jedynie braku "Children of Sanchez", ale może przy następnej okazji to nadrobimy) i za ciastka.. wszystkie moje ulubione :D więc co nieco ich ubyło :)

Co do fotek, to niestety wszystkie "z ręki" na max ISO i przy średniej jakości obiektywach, więc sporo im do ideału brakuje, ale jakiś pogląd na sytuacje dają.

Na początek:

1. Elektronika widok ogólny

2. Główny "sprawca" zamieszania

3. Źródło zamieszania

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-3936-100002352 1266091378_thumb.jpg

post-3936-100002353 1266091378_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Luxmany i winyle 

4. Główny mieszacz od zadka

5. Cośtam też od zadka

6. Listwa sieciowa

Ukryta Zawartość

post-3936-100002346 1266091563_thumb.jpg

post-3936-100002347 1266091563_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Luxmany i winyle 

7. Paradigmy i Usherki

8. Ushery

9. Ushery od zadka

Ukryta Zawartość

post-3936-100002342 1266091828_thumb.jpg

post-3936-100002343 1266091828_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Luxmany i winyle 

W przerwie współpracownik gospodarza uraczył nas czymś dla oka: zaprezentował jak powinien wyglądać obraz z prawdziwego kina domowego: projektor Mitsubishi, źródła BR Anthem, procesor Anthem a efektem jest obraz jakiego się nie spodziewałem.. żyleta!!

Ukryta Zawartość

post-3936-100002337 1266093316_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Luxmany i winyle 

Na zakończenie naszego spotkania gospodarz na prośbę chyba Berberysa podłączył drugi zestaw kolumn, czyli Audio Physic Tempo VI. Też było przyjemnie :)

Ukryta Zawartość

post-3936-100002332 1266093780_thumb.jpg

post-3936-100002333 1266093780_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Luxmany i winyle 

Na zakończenie ogólny rzut oka na salon i zgromadzony sprzęt, no i nasze facjaty.. Zabrakło jedynie jedynej rodzynki tego spotkania no i tego, co z drugiej strony obiektywu :) Za to jeden z uczestników z wrażenia nie mógł się podnieść.. ale od czego ma się kolegów.. zawsze wyniosą.. ;)

Jeszcze raz dzięki za spotkanie i do następnej razy :)

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

post-3936-100002328 1266094043_thumb.jpg

post-3936-100002329 1266094043_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Luxmany i winyle 

witam.

garść wrażeń z dzisiejszych odsłuchów.

zestawienie jakie nas przywitało, czyli Anthemy wyżej opisane + Paradigmy, zagrało bardzo energicznie. duuuża skala dźwięku. bas bardzo szybki. góra otwarta, dźwięczna. momentami mnie kilka razy zakłuło po uszach, mam wrażenie że berylowa kopułka Focali 1027 jest jednak gładsza niż ta w Paradigmach, choć nie musi to być prawda absolutna bo słuchałem z różną elektroniką. w preampie Anthema zakochałem się od razu i bezwarunkowo. coś mi się we łbie poprzestawiało i zdało mi się, że kosztuje to cacko niespełna 20 kzł i zacząłem przeliczać jakie to mam limity na kartach, aż okazało się że nie 18 a 36 kzł to właściwa cena i mina mi zrzedła :(

preamp Anthema robił też za przetwornik i sprawował się świetnie. ciekawe jak moje APS-y tam by się spasowały. właściciele salonu też byli tego ciekawi - stąd kolejny wyjazd do Zielonej Góry pewnie niebawem.

Paradigmy zamieniliśmy w pewnym momencie na AP Sparki VI i wrażenia miałem dalej pozytywne. w skali bezwględnej zestawienie z Paradigmami brzmiało bardziej "wyczynowo", ale Sparki też "dawały radę". Do odsłuchów Sparków miałem lepsze miejsce i może stąd moja dla nich przychylność, bo reszta towarzystwa raczej kontenta nie była :)

Gospodarze przyjęli nas godnie, nie przejęli się przekroczeniem godzin urzędowania, pozwalali oglądać, dotykać, puszczać swoją muzykę, fotografować, nawet śmiali się z naszych żartów :)

dziekując za zaproszenie, pozdr. serdecznie!

Ł.

Viniu!

Dzięki za zdjęcia! Nie będę ukrywać, że są znakomite!

Ale... zaraz, zaraz... Miały być facjaty, a widać moje 4 litery ;)

Piotrek!

Co do Usherów - wybacz, nie starczyło czasu na ich odsłuchy! Pewnie następnym razem i nimi nie pogardzimy!

Ale powiem szczerze - wyglądają obłędnie! Jeżeli grają jak wyglądają, to... polecam!!!

berberys, 13 Lut 2010, 21:52

>Piotrek!

>Co do Usherów - wybacz, nie starczyło czasu na ich odsłuchy! Pewnie następnym razem i nimi nie

>pogardzimy!

>Ale powiem szczerze - wyglądają obłędnie! Jeżeli grają jak wyglądają, to... polecam!!!

za tydzień ma być ponoć jakaś prezentacja Usherów... Dziwie się, że w Warszawie nie ma takich spotkań... eh

z ciekawostek - na sklepie widziałem na własne oczy jak ten wzmacniacz MiniWatt trząsł membranami Eposów 12.2 aż miło :) a wiele większy od dwóch kartonów z zapałkami to on nie jest...

Zastanawia mnie co to za ustrojstwo widoczne od zadka na zdjęciu nr 5???

Czyżby to był słynny ABXowy przełącznik Lutka? :))

Pokoik - na moje oko może być nawet ciut więcej niż 25m2.

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

Pawellato Paradimy S8 v3 będą się czuły na tej przestrzeni znakomicie :-)

Sala odsłuchowa ma 6,7m x 4m i trochę tam miejsca zabiera filar lekko wchodzący w pokój więc mamy powiedzmy 26m2. Myślę, że to optymalna na polskie warunki wielkość sali odsłuchowej. Małe monitorki jeszcze mogą coś pokazać, podłogówki odnajdują się w nim bardzo dobrze a nawet trochę większe konstrukcje dają rade zagrać bez zbytniego duszenia. Dodatkowo możemy prezentować we właściwy sposób kino domowe mając za sofą jeszcze 2,5m do tylnej ściany więc efektowe głośniki bez problemu znajdują się 2,5m od głowy słuchacza.

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

berberys to ustrojstwo to coś o czym wolałem milczeć w tak zacnym gronie, ale teraz nie mam wyjścia i muszę to napisać. Jest to przełącznik 3 wzmacniaczy i 5 par kolumn. Został zbudowany przez mojego dobrego kolegę konstruktora wzmacniaczy lampowych (on też wykonał mój wzmacniacz słuchawkowy, który prezentowałem w przerwie odsłuchów) specjalnie dla nas a działa na pilota na podczerwień i przełącza sygnał z wzmacniaczy albo podpiętych kolumn w "locie" bez żadnych zgrzytów czy trzasków i służy nam do wstępnej prezentacji kolumn dla osób, które nie są jeszcze osłuchane i wyłapanie różnic jest dla nich trudne, zwłaszcza po czasie jaki jest potrzebny zanim kable zostaną przepięte. Całość została oparta na wysokiej klasy przekaźnikach Findera w środku zastosowano okablowanie Ultralink i naprawdę wpływ na dźwięk jest minimalny, ale też nigdy nie sugeruję jego użycia przy drogim sprzęcie, chociaż nawet podpinając drogie kolumny co czyniliśmy pomaga w dosłownie kilka minut wyłapać większość różnic po 3-4 szybkich przełączeniach. Mając podpięte kilka par kolumn w ciągu 10-15 minut już wiemy na czym dalej się skupić i po tej szybkiej wstępnej selekcji można przepiąć już wstępnie wyselekcjonowane kolumny bezpośrednio do wzmacniacza lepszymi przewodami i kontynuować odsłuch oszczędzając sobie i pracy i domysłów.

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

Takie tam skromne panoramki salonu i sali odsłuchowej :-)

http://audiozakupy.pl/flash/sklep/qtvr.html

http://audiozakupy.pl/flash/sala/qtvr.html

dla niezaznajomionych z obsługą klikamy lewy klawisz myszy i trzymając przesuwamy myszka w dowolnym kierunku. Można również przybliżać i oddalać rolką.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

pokój dość mocno "tunelowy" mimo że metraż już ładny :/

ja mam 4,5x6 i oddałbym nerkę za flaczki wołowe albo za te 0,5m na szerokość! :))

5x6 to już byłby ideał!

>pawellato

Tak jest najczęściej, aczkolwiek nie zawsze. Pamiętam jak pojechałem do lucmastera posłuchać wówczas jeszcze jego Heybrooków HB4. Z jego ówczesnymi Rotelami grało na tyle ciekawie, że Heybrooki wróciły ze mną do domu :)Ale dopiero po wstawieniu ich do 35m2 pokazały jakim dołem dysponują !!

>master

Zdjęcie mocno przekłamuje. Pomieszczenie w rzeczywistości nie jest tak tunelowe, jak to widać na fotografii. Jest prostokątem, jednak o bardzo dobrych proporcjach. Znacznie lepszych niż u mnie obecnie (niemal idealny kwadrat)

Luxmany i winyle 

No. Ładnie bawicie się w lubuskim:)

Dużych Paradigmów nie miałem okazji posłuchać, ale po tym, co zaprezentowały mniejsze (onegdaj u dyzmy) - spodziewam się wiele...

Ciekawym też Usherów, bo kiedyś pewne monitory tej firmy (w Opalenicy), nie wypadły zbyt do dobrze na tle Proac-ów.

Jeszcze jedno.

W następnym "rozdaniu" proponuję Ushery kontra pewne czarne, pełnoletnie konstrukcje. Wtedy przyjeżdżam wcześniej i pomogę dźwigać:) Metraż wydaje się być prawie IDEALNY!!! A elektronika - być może okaże się.

Więc Bartku???

Pozdrawiam rejony przygraniczne!!!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

Chciałbym zaprosić na kolejną prezentację organizowaną przez nasz salon w piątek i sobotę tj. 19 i 20 lutego. Poniżej wklejam dokładne informacje co i kiedy zagra:

Odtwarzacze CD AYRE CX-7eMP oraz Audio Research CD-5

ze wzmacniaczem AYRE AX-7e

i kolumnami Vandersteen 1C, Usher BE-718.

a całość połączona zostanie przewodami firmy Synergistic Research.

Prezentacja odbędzie się w dniach:

Piątek 19-02-2010 w godz. 14:00-20:00

Sobota 20-02-2010 w godz. 14:00-20:00

Dla osób, które nie będą mogły uczestniczyć w prezentacji sprzęt będzie udostępniony do odsłuchu po wcześniejszym umówieniu od poniedziałku 22-02-2010 do soboty 27-02-2010 w godzinach pracy sklepu.

Prosimy o zgłaszanie uczestnictwa pod nr telefonu 68 323 91 11 bądź na e-mail [email protected]

Zapraszam i mam nadzieję, że i tym razem zaskoczycie nas liczną reprezentacją :-)

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

Podczas spotkania podałem bledną cenę za końcówkę mocy Anthem A2. Pomyliło mi się z ceną zintegrowanego wzmacniacza Anthem 225, który właśnie kosztuje 8799zł. Sama końcówka została wyceniona niesamowicie rozsądnie i jej cena to 7479zł co za końcówkę produkującą 225 Watt/8 Ohm, 370 Watt/4 Ohm i 535 Watt/2 Ohm wydaje się wręcz okazją. A jak radziła sobie z Paradimami S6 v.3 mieliście możliwość posłuchać. Przepraszam za tą pomyłkę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.