Skocz do zawartości
IGNORED

Lubuskie - odsłuchy.

lucmaster

Rekomendowane odpowiedzi

Gdy moc idzie w parze z wydajnością, to i cena rośnie!

Oferta Anthem'a jest szeroka!

Jacku!

Co do dźwigania staroci to ja pasuję - moje szafy (a i kręgosłup) wyjątkowo źle znoszą jakiekolwiek przenoszenia ;)

Ale... mogę pomóc w dźwiganiu Twoich - w końcu poza kolorem to jeden pies... :))

Masterze!

Damy radę! Troszku na początek "naoliwim" i pójdzie gładko choćby na dach!!!

Sprawdzim, czy problem basu u Ciebie rzeczywiście istnieje, czy ino to Pan żeś sobie wyimaginował, czy też JmLaby rzeczywiście - jak chłopi durni - wąsaci, a niepisaci mawiają - basu ony nie mają... :)

Czyli nie będzie konfrontacji...:(

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

berberys, 15 Lut 2010, 16:27

>Zuk'u!

>A jakby się okazało, że współczesne cudeńka lepsze... ;))

czy ja wiem, w sobote mialem wizje... jeszcze niezbyt ostra, musze poczekac, moze z czasem sie wyostrzy.. i tak zaczynam powoli odczuwac, ze Infinity sa lepsiejsze nawet od Yaqina! serio! ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Foxbat!

Jeżeli o wizje chodzi to... niezależnie co daje takiego kopa, ja też takie chcę!!! ;)

Master!

Tyś Chłopie pewnikiem już na zawsze dla Infinity stracon, bo Tobie tylko odwrócona kopułka gra!

Ale wiesz, że przy twardej odwróconej kopułce trzeba audiofilkie okablowanie posiadać? Zwykły drut już się nie nada! ;)

berberys, 15 Lut 2010, 16:27

>Zuk'u!

>A jakby się okazało, że współczesne cudeńka lepsze... ;))

Jakby babcia miała wąsy:)

Uważam, że jest znakomita OKAZJA, aby obalić jakieś mity (bądź nie:)

No, ale to w tym wypadku zależy tylko od Ciebie (w połowie). Bo ja na miejscu Panów ze sklepu - od razu rzuciłbym ręcznik...

A jakby co - zawsze można zwalić na niedopasowanie elektroniki:) Lampizacji przecież nie będzie...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Oj, Jacku, Jacku!

Na miejscu Panów ze sklepu za żadne skarby nie dałbym postawić takich cudów w pokoju odsłuchowym, a nawet jakbym dał, to wyłącznie z ciekawości i w absolutnej konspiracji!!! A i tak po odsłuchach trzeba byłoby wszytskim obecnym obciąć język, wyłupić oczy i pozbawić dłoni!

Dotyczy to również wszelakiej maści czarnoksiężników z Tannoyami dual-concentrik, szafami Alteca, zlampizowanymi hornami na Beymach, odgrodami itp. wynalazkami! Wstęp wzbroniony!

Wystarczy, że kolega Łukasz przyjedzie ze swoimi świecącymi kolumnami (sic) i błyśnie niebieską diodką! ;)

>Wystarczy, że kolega Łukasz przyjedzie ze swoimi świecącymi kolumnami (sic) i błyśnie niebieską

>diodką! ;)

Łukasz? chyba Jean Luc Borg i jego slynna kwestia.. "Zostaniecie zasymilowani. Opór jest daremny." :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

A tak poza wszystkim przez parę dni bawiłem się czymś naprawdę ślicznym!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-15273-100002105 1266270337_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ładny?

A do tego zajefajnie grający!!!

Dzięki uprzejmości Patricka - miałem okazję zastąpić preamp będący klonem Tube Technology Prophet właśnie rzeczonym Proceedem.

Preamp robi niezwykłe wrażenie wizualne doborem materiałów oraz designem. Powala także wrażeniami z obsługi, jak również kapitalnym programowalnym "leniuszkiem"!

Co do dźwięku - absolutna równowaga rejestrów, szybkość, ale i oddanie barw głosów i instrumentów.

Innymi słowy - przedwzmacniacz abolutnie najwyższej klasy!

O ile mój Metaxas trochę kłamie - dodając masy, wypełnienia i energii, tak mam wrażenie, że Proceed Pre jest wcieleniem idei druta ze wzmocnieniem, albo, mówiąc inaczej, to co na wejściu, to i na wyjściu!

Biorąc pod uwagę umiejętności oraz wygląd zaczynam żałować że odpuściłem sprawę przetwornika Proceed DAP!

Jeżeli choć trochę gra jak PRE to byłem ciężki frajer!

Ukryta Zawartość

post-15273-100002103 1266270479_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

:)

Wiesz Foxbat - tak poza wszystkim to nie jest tak pięknie, jak być mogło - pilot od Anthema był jak My Little Pony - świecił w ciemnościach! Ten od Proceeda tego nie potrafi!

To rozumiem!

Polecam zatem pilota od Proceeda oraz słuchawki i, za przeproszniem, dziurkę obok, by wetknąć metalową końcówkę zwaną Jackiem.

Ps. Ten Jacek i ta dziurka - czy zatem słuchanie słuchawek jest gejowskie? ;)

Jeśli pijesz do stylistyki Krell'a to też nie jest powalająca, ale jeśli chodzi o procc.. wygląd moim zdaniem koszmarnie.. Grubo ciosany kloc:) ładny to np jest taki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) wg mojej oceny (nie chodzi mi juz jak gra - jedynie o estetykę) też go mam wśród swoich gratów:)

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.