Skocz do zawartości
IGNORED

najlepszy antywir za free??

cool architect

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

rejterując się na tej stronie dostajemy darmowy kod do apgrejdu Panda Cloud do wersji PRO (szczepienie USB + heurystyka)

Ukryta Zawartość

Uprasza się, żeby nie szerzyć wiary, że skoro nie odwiedzamy pewnych stron i nie otwieramy dziwnych załączników, to nic nam nie grozi. Niemiłe wspomnienia mam po odwiedzeniu strony pewnego przeglądu filmowego, gdzie chciałem po prostu sprawdzić program. Wyskoczył co prawda taki ekran ostrzegawczy ale że zaglądałem tam już wcześniej parę razy i była to zupełnie normalna strona, to uznałem, że to jakaś przesada. Odtąd ostrzeżeń nie lekceważę. Ale i tak od czasu do czasu coś się przyplącze. I zabezpieczyć się trzeba.

W avasta ani w noda specjalnie nie wierzę. Jeden i drugi co jakiś czas oświadczają, że sobie z czymś nie poradzą. No i to tę wiarę burzy. O jednym i drugim pisze się też często, że za to potrafią wykryć wirusa tam gdzie go nie ma. No ale póki co od obu nic jakoś sensownego mi nie zaproponowano z tych darmowych, to na przemian używam jednego i drugiego. Teraz akurat avasta. Na plus policzę mu głośne informowanie mnie, że się zaaktualizował. Ma to działanie uspakajające :D Na minus okropny dla mnie interfejs, do którego nijak nie mogę się przyzwyczaić :-(

Pośledzę jeszcze wątek, może z czegoś skorzystam.

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Uprasza się, żeby nie szerzyć wiary, że skoro nie odwiedzamy pewnych stron i nie otwieramy dziwnych załączników, to nic nam nie grozi.

Moja niezachwiana ( jak dotąd ) wiara polega nie na tym co piszesz a na OSX.

Nie mam antywira i nie mam problemów. ( jak dotąd )

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Mam Avirę na kilkunastu komputerach w domku i u znajomych na ich prywatnych laptopach i..........

zero wirusów ,zero jakichkolwiek problemów, zero spowalniania i praktycznie zero fałszywych reakcji ?

Wszystkie sam wgrywałem i ustawiałem.Fakt tak zwane craki widzi jako wirusy i wywala ;-)

Coś nie gra w waszych ustawieniach - stąd się biorą wszelkie problemy z antywirusami - to znaczy nie umiejętność konfiguracji lub wręcz zła konfiguracja.

Avira jest prosta i przejrzysta jeśli wiemy ,że dany program jest ok. to wyłączamy go ze skanowania i z ochrony w czasie rzeczywistym,- w prosty sposób, to od nas zależy czy chcemy, aby dany folder był skanowany czy tez nie.

Podpisuję się recamy i nogamy.

Codzienna aktualizacja, bezproblemowy skan, zero wirusów. Nic nie muli, w przeciwienstwie od nodów, pand i nortonów.

Działa u mnie kolejna wersja od 3 lat.

Pozdrawiam parasolników!

• 2 miesiące później...

Witam,

jak zmusić Microsoft Security Essentials 2 do automatycznej aktualizacji?

Przy instalacji powinna byc wlaczona automatyczna. Czy u Ciebie jest inaczej???

Jesli nie kce siem aktualizowac, a jest jak na wklejonym obrazku to byc moze Firewall jom blokuje (tom automatycznom aktualizacje). :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

MSE jest dobry ale to taka podstawa podstaw.

Używam EMSISOFT Anti-Malware (lepszego nie znam).

Polecam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z tego co zauważyłem, to przy wyłączonej w Panelu Sterowania opcji Automatycznej aktualizacji MSE nie będzie się sam aktualizował.

co do Emisoftu (dawniej A-squared?) to skuteczny skaner. Stawiam go na równi z Malwarebytes' Anti-Malware

Jesli nie kce siem aktualizowac, a jest jak na wklejonym obrazku to byc moze Firewall jom blokuje (tom automatycznom aktualizacje). :-)

Dżizas kichanadeta :)

Z tego co zauważyłem, to przy wyłączonej w Panelu Sterowania opcji Automatycznej aktualizacji MSE nie będzie się sam aktualizował.

co do Emisoftu (dawniej A-squared?) to skuteczny skaner. Stawiam go na równi z Malwarebytes' Anti-Malware

Dżizas kichanadeta :)

A przy wylaczonej to mozek byk.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Norton i tylko Norton jest w stanie zabezpieczyć Twój komputer.

Nie bądź naiwny, darmowy antywir nie może być twoim przyjacielem!

Pamiętaj! Nie ma nic za darmo! Zawsze ktoś ponosi koszty ale dla czego masz to wałaśnie być Ty!?

Subskrybuj Nortona a zapomnisz o zagrożeniach w sieci, on się tym zajmie a ty bezpiecznie będziesz przemierzał bezkres internetu!

Zamów już teraz! Nie zwlekaj, nie daj się hackerom czychającym na dane, które przesyłasz przez internet.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• 3 tygodnie później...

witam ponownie w temacie. Używałem przez dluższy czas (wybór na podstawie lektury tego wątku) MSE i było ok, naprawdę mało spowalniał ten program. Teraz zainstalowałem wersję komercyjną Kaspersky i mam nieodparte wrażenie, że znacząco spowolnił mi przeglądanie stron www. Czyli albo coś mam źle skonfigurowane, albo to muł bagienny. Jak się upewnię z eto wina obecnego antywira, wracam do MSE.

pzdr

Ech - sprawdziłem na mobilnym internecie, fałszywy alarm i wprowadzenie w bład, problem leżał po stronie stacjonarnego dostawcy internetu - UPC. Na mobilnym strony ładuja się błyskawicznie, zwracam honor Kasperskiemu :)

pzdr

Foxbat -Kaspersky antyvirus jedynie. Trochę wkurza, że cokolwiek podłaczę, np. moduł blueconnect to Kaspersky zaraz raportuje potencjalne zagrożenie, nadgorliwy jest... Ale to jednak nie muł, to na pewno już wiem.

Comodo lub PC Tools Firewall Plus.

• 1 miesiąc później...

witam,

no i ponownie wróciłem do MSE, Kaspersky (nie wiem dlaczego), zrobił się (lub był od początku tylko nie zauważyłem)strasznie "procesorowożerny", zużycie CPU przez Kasperskiego to było około 42-45%!

A zauważylem tylko dlatego, że mi się zacząl silniej nagrzewać laptop.

Zmiana na MSE i zużycie spadło pratycznie w okolice zera.

pzdr

Z NODem bym uważał ,miałem go 2-3 lata, leży w szufladzie , nie obciąża systemu ,ale..........

łapie wirusy ;-(

Miałam niebieski ekran ,blokadę i .... reinstalację systemu !!!

od ponad 6-ciu lat rezyduje NOD32 - zero problemów, zero infekcji i robactwa

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Avast professional tylko i wyłącznie, reszta przy nim to badziew...miałem wszystkie już chyba antyviry...i tylko avast jeden raz zawiódł w ciągu paru lat, bo nie zdążył się zaktualizować akurat.....było to w lipcu ubiegłego roku kiedy złapałem szpiega, usuwałem go dwa dni, ale poddał się, poza tym zero problemów...

Linux? - ale ja kuchta jestem i jak mi się aktualizacje zdublowały, repozytoria zdębiały, musiałem z laptkiem jechać na pompę bo tam, koleś co nalewa jest pomocny w temacie bo po pompie robi drugi fakultet z info. na PW

wszystkich bajek nie da się znać

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

• 2 miesiące później...

Nie znam lepszego. Co prawda stracę darmową, roczną licencję za 3 tygodnie ale i tak zamierzam dalej z niego korzystać:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.