Skocz do zawartości
IGNORED

Czym jest socjalistyczne myślenie ?

Vires

Rekomendowane odpowiedzi

na przykład pewien stosunek roszczeniowy do państwa,

kto był za wielką wodą wie o czym mówię,

to może się przejawiać w bardzo subtelny sposób, np. za granicą,

Anglik czy Amerykanin nie pójdzie do swojej ambasady po pomoc, zresztą jej tam nie otrzyma,

Polak uważa, że ambasada ma mu pomóc, np. kupić albo pożyczyc na bilet.

myslec socjalistycznie? tak mysla kobiety. To jest myslenie kobiet. Zreszta bez kobiet nie bylo by socjalizmu. Dlaczego panowie mysla jak kobiety? bo maja umyslowosc kobieca, z glupoty (typowa cecha kobiet) lub z zimnej kalkulacji polegajacej na tym ze w innym systemie musza pracowac a w socjalizmie moga tylko "walczyc" o socjalizm i to najczesciej recami innych. Z ksiazek polecam. Psychologia socjalizmu - Gustaw Le Bon i

Liberalizm kontra socjalizm - Jerzy Michalowski. Ta ostatnia pozycja to praca doktorska z pod tytulem - spor o rachunek ekonomiczny. Pozycja moze dosc trudna ale bardzo pouczajaca. Ks. Milalowski udowadnia ze w socjalizmie nie istnieje cos takiego jak rachunek ekonomiczny gdyz ...................... zreszta przeczytacie sami. Szczegolnie polecam te pozycje lewicowca.

socjalizm?

we Francji

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

>arbuzMC, 19 Wrz 2007, 00:17

>Anglik czy Amerykanin nie pójdzie do swojej ambasady po pomoc, zresztą jej tam nie otrzyma,

Na amerykańskich filmach to ciągle chodzą do ambasady po jakąś pomoc ;-).

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

"Anglik czy Amerykanin nie pójdzie do swojej ambasady po pomoc, zresztą jej tam nie otrzyma,

Polak uważa, że ambasada ma mu pomóc, np. kupić albo pożyczyc na bilet."

Pójdzie, i otrzyma każdą, z odsieczą kawalerii włącznie. Inna sprawa, że ma inne alternatywy, np. biura American Express. Nota bene, kiedyś na określenie polskiej nieformalnej sieci pomocy rodakom za granicą, złożonej z różnych konsulów honorowych, sekretarzy ambasad, pracowników central handlowych, którzy robili dla rodaków, którzy znaleźli się w kłopotach znacznie więcej, niż należało do ich obowiązków, ukuto nawet nazwę Polski Ekspres. Jako paliatyw...

Tu jest prawdziwe "socjalistyczne myślenie" :D

Ukryta Zawartość

Ps. Właśnie niedawno wznowili ich produkcję ;-)

Ukryta Zawartość

>Astaroth

a Polska ostatnio kupiła właśnie myślenie kapitalistyczne ;p Co prawda jakieś 30 lat przestarzałe ;) To ja już wolę się z socjalistami dogadywać...

Swoją drogą, czy ktoś wie, że Mateczka Rossija zerwała ostatnio pakt zbrojeniowy ograniczający ilość jej jednostek wojskowych? :) To z okazji tarczy antyrakietowej ulokowanej w Polsce.

>vires

ja myślę że kwachu pijak

(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

powinien konsekwentnie po radach w vanity fair koniecznie w jakimś wywiadzie w konsomolskiej prawdzie np. poradzić ruskim żeby zaostrzyli kurs wobec polski- po embargo na mięcho niech kwach zaproponuje bo ja wiem.. embargo na wódę... będzie miał jej w kraju więcej do wypicia :-D

Ukryta Zawartość

>horst

oni mają swoją, tańszą :P embargo nic nie zmieni :P

btw zauważyliście, że w wątkach Politycznych nikt nie zwraca uwagi na politykę zagraniczą (albo magrinalnie) i to, co pisałem wyżej przemknęło zupełnie cichaczem naszym politykierom? A tu mamy bardzo ważną wojnę pomiędzy kaczorami i antykaczorami. Najs (sprawdzałem wszystkie polityczne wątki w dniu, kiedy w mediach mówiono o zerwaniu tego traktatu zbrojeniowego).

Vires, 23 Wrz 2007, 08:03

>

>btw zauważyliście, że w wątkach Politycznych nikt nie zwraca uwagi na politykę zagraniczną

zauważyłem że opozycja ma bardzo wyraźną i dość prostą POlitykę zagraniczną, taką jak wewnętrzną i każdą inną POlitykę, może nawet i seksualną, oto ta POlityka:

dowalanie PISowi za granicą, wewnątrz granic i.. w łóżku?

Socjalista jest zdolny do uzywania wszelkich chwytow aby zdobyc wladze. Niedarmo Boziewicz przetrzegal przed nimi jako ludzmi niehonorowymi. I to sie zgadza. Wzywanie w demokratycznym kraju obserwatorow OBWE to jest skandal. I kto to zrobil ? Hawel kolezka KORU. Na tekiej postawie PO duzo stracilo gdyz wolanie obcych o interwencje w Polsce nie jest mile w kraju widziane. Bo teraz to wzywaja PBWE na pomoc a w przyszlosci gdy zjapia wladze moga wezwac Niemca gdy sytuacja bedzie nie po ich mysli. Oczywiscie wspolczesnego europejskiego Niemca a nie jakiegos SSmana.

Państwo jest umowa społeczną, zbiera od ludzi kasę W ZAMIAN za coś. tak jest wszędzie. Wszędzie ludzie płacą podatki, ale nie wszędzie takie chore w stosunku do pensji jak u nas. Powinno byc to zorganizowane np. jak w USA, czyli ze płacisz ten 20% podatek od wszystkiego co zarobisz....ale minimalna placa to np. 7USD/h przy obecnych cenach :)

Im lepiej państwo zarządzane tym obywatel za swoją "składkę" moze liczyć na więcej....ot choćby z tego powodu, ze państwo umozliwia mu wyższe zarobki skutkujące wyższymi "składkami"....ktoś mógłby powiedzieć socjalzm...a ja to widzę jak przedsiebiorstwo. tyle że nasze to takie przeładowane administracyjnie na zasadzie własnie socjalistycznej fabryki - gdzie robote musiał dostać każdy, bo był obowiązek pracy a na koszty pozerajace zysk nikt nie patrzył. I potem tak to wygląda od 89r, że liczba administracji rosnie, obywatel za swoja składke dostaje coraz mniej, bo trzeba to towarzystwo utrzymać z realnych dochodów(podatków) a nie z papierkowych przesunięć pieniędzy....nakłada sie na to zjawisko emigracji(ucieczki podatników), starzenia się spoleczeństwa i rekordu na skalę świata chyba ilości rencistów.

Nie wiem czy to prawda, ale słyszałem, ze menel zapisujacy sie do AA ma szanse na rentę z powodu....alkoholizmu :) ...

No i na tym polega moim zdaniem socjalizm i socjalistyczne myślenie. Po prostu socjaliści lekką rączka ala Wałęsa rozdaję nieswoje pieniądze na wszelkie "extra bonusy" jak tylko ktoś tupnie nóżką, albo górnik rzuci pustakiem zamiast jak na przywódcę państwa przystało dbać o to by inwestowane w Państwo"składki" obywateli dawały korzyści przede wszystkim placącym....a wszelka pomoc dodatkowa była zapewniana nie na zasadzie wyjmowania komuś z kieszeni(alkoholicy/przeładowana administracja) tylko w sytuacjach wyjatkowych/tragedie życiowe itp. I zapewniam że wówczas te pieniądze na takie cele by zwyczajnie były.

To trochę tak jakbyście odkładali pieniądze w banku, a któregoś dnia sie dowiedzieli, ze konto macie puste bo zarzad banku musiał je przeznaczyc na koszty własne, albo dlatego że wypłacił je komuś innemu dlatego, ze wywalczył to głodówką. I tak jest zapisane w statucie banku, wszystko jest zgodnie z prawem, a jak sie nie podoba to wylot do irlandii...pamiętajcie tylko, ze jak wrócicie to pod skrzydła tego samego banku:)

No ale takie decyzje są domeną elektryków po podstawówce, ministrów bez teki czy magistrów bez dyplomów.

Trzeba poczekać az władzę zaczna spawować ludzie, któzy pieniędzmi uzciwie zrobionymi zdażyli się już nacieszyć i jako extra bonus w swoim życiu postanowili zapisać sie pozytywnie na kartach historii.

U nas(model socjalistyczne) wyglada to dokladnie odwrotnie....wszelkimi dostępnymi środkami starają sie dochrapać do koryta, a jak juz tam są to biorą kredyty/łapówy i tak to później wygląda.

Pozdrawiam

senicz, ja myślę ze dziadek Donalda miał kilku dobrych kumpli w wojsku...takich ziomali na których zawsze może liczyć i w razie czego przyjadą tygrysem do Wawy trasą ze Świecka :)

Też bym obseratorów OBWE na miejscu rządu nie wpuścił. Co to kurde jest ?

Trzeba by zarządzic administracyjnie, że pielęgniarki mają sprawdzać czynności w toalecie Geremka, Michnika i Tuska. Jak nic sikają po desce :)))

Niech pielęgniarki zrobią fotki i niech będa one codziennie publikowane w Rzeczpospolitej. Ja tam sobie chętnie pooglądam jak i czy prosto sikają :)

....jak przyjedzie HAvel to też mu przydzielić pielęgniarkę :)

I żadnych tam kamer, aparatów z samowyzwalaczem itp. To wszystko można sfałszować - ma byc żywy człowiek.

....pozostaje panom aaadamowi, bronkowi, vaclawowi życzyć by zostali exhibicjonistami i te sprawy zaczęły im sprawiać przyjemność.

Pozdrawiam

Panowie, macie rację. Trzeba odrzucić wałęsów, havlów, korowców. Teraz idą dla was czasy Rydzyków i małych łukaszenek. Czasy 13 letnich pogromców komunizmu w postaci Kurskiego i bohaterów filmów bajek dla dzieci.

Cześć i chwała!

Wiwat czasy socjalistycznych maranciuniów !

Socjalizm niestety zwyciezy. Ma to uzasadnienie gdyz biali ludzie sie degeneruja. Maja dzisiaj zupelnie inna wizje swiata niz wtedy gdy ta cywilizacja zdominowala swiat. Jak juz pisalem wczesniej w momencie gdy do glosu dochodzi kobieca polityka - socjalizm - taka filozofia prowadzi do upadku. Tym bardziej ze juz niedlugo nastapia silne tarcia o zrodla energii. A wojna o nie bedzie dotyczyc cale kontynenty. Socjalizm ma ogromna wade. Cofanie sie w rozwoju spoleczenstwa. Socjalizm to kat na indywidualizm. Na aktywnosc jednostki i jej swobodne dzialanie. Dla wielu z was socjalizm nic nie znaczy bo jestescie zbyt mlodzi. Ale starsi moga sobie przypomniec niesamowita glupote tamtego systemu. A szczegolnie dobrze pamietaja go ci co prowadzili prywatne zaklady.

Ależ seniczu, przecież my teraz też żyjemy w socjalizmie! Dlatego nie można powiedzieć, że dla nas młodych on nic nie znaczy.

Z tym, że socjalizm prawdodpobnie zwycięży muszę się zgodzić. Niestety mamy demokrację i w niej właśnie zwycięża rozdawnictwo - wygrywa ten, który więcej naobiecuje i rozda (oczywiście nie ze swojej kasy). Dopóki ludzie nie nauczą się samodzielnie myśleć (co może wogóle nie nastąpić), dopóty będą nami rządzili mniejsi lub więksi socjaliści.

felix, 23 Wrz 2007, 12:15

>Ależ seniczu, przecież my teraz też żyjemy w socjalizmie!

ale kiedyś to było, w szkołach już już prawie się reaktywował TPPR (jak za PRL)

te namolne "KlubyEuropejskie w każdej szkole", w każdej szkole festiwale piosenki europejskiej

(całkowicie apolityczne oświatowo)

te dotacje, fundusze unijne- zamiast wolnego rynku

dobry znajomy z PR2TV za czasów Gierka- pan Walter

Pan J.Urban z atencją goszczony w programach- NIEODŻAŁOWANEGO- Pana Redaktora Lisa, był szanowany jak jakiś papież prawie

a teraz.. a cóż to za socjalizm jak rząd NIC nie robi, nic nie ingeruje w gospodarkę

(a ta mimo to jak na złość ma się dobrze, nad czym bardzo, bardzo ubolewam)

acha, bezrobocie trochę spadło.. za komuny go nie było- spadło znaczy kaczory to komuna

Niestety kazdy socjalizm przerada sie w narodowy socjalizm. Moze nawet kontynentalny socjalizm? taka tendencje widzimy np. w EU. Szczegolnie gdy nastepuje kryzys a ten w socjalizmie jest pewny. Panstwo zbyt duzo wydaje na siebie i na polityczne zaplaecze aby moglo konkurowac na arenie miedzynarodowej. Zauwazcie ze pisze panstwo konkurowac - gdyz w socjalizmie urzad rosci sobie prawo do kontrolowania wszytskiego. A co do wspolczesnego socjalizmu to jest to lagodna forma przed zbieraniem sil do walki o rownosc ............... i inne takie bzdury lewicy. Narazie EU zbiera sily do walki z USA. Bo cholera ci kapitalisci tak szysbko sie rozwijaja ze biurokracje juz glowa boli od zastanawiania sie jak ich zasropowac. A moze bomba pomorze? ale oni tacy silni i bogaci...............

lancaster, 23 Wrz 2007, 11:57

>jar, Ty to powinieneś złapać jakąś fuchę jako wrózka normalnie :))))

Lan, ja po prostu już to raz przeżywałem. A ludzie sie nie zmieniają tak jak technologie informatyczne.

>Z tym, że socjalizm prawdodpobnie zwycięży muszę się zgodzić. Niestety mamy demokrację i w niej

>właśnie zwycięża rozdawnictwo -

Nieprawda. Wszyscy Was młodych, uważa Amerykę za wzór a tam jest demokracja a nie dyktatura.

Dlaczego nikt nie jeździ do Korei Północnej by zarobić tylko do Anglii, USA czy Irlandii?

jar1, 23 Wrz 2007, 14:10

>ja po prostu już to raz przeżywałem. A ludzie sie nie zmieniają tak jak technologie

>informatyczne

nie bądź taki starowina- my też to przeżywaliśmy:

ale kiedyś to było, w szkołach już już prawie się reaktywował TPPR (jak za PRL)

te namolne "KlubyEuropejskie w każdej szkole", w każdej szkole festiwale piosenki europejskiej

(całkowicie apolityczne oświatowo)

te dotacje, fundusze unijne- zamiast wolnego rynku

dobry znajomy z PR2TV za czasów Gierka- pan Walter

Pan J.Urban z atencją goszczony w programach- NIEODŻAŁOWANEGO- Pana Redaktora Lisa, był szanowany jak jakiś papież prawie

a teraz.. a cóż to za socjalizm jak rząd NIC nie robi, nic nie ingeruje w gospodarkę

(a ta mimo to jak na złość ma się dobrze, nad czym bardzo, bardzo ubolewam)

acha, bezrobocie trochę spadło.. za komuny go nie było- spadło znaczy kaczory to komuna

(ja też studia spędziłem w PRLlandi- były różnice, nie myśl że nikt tego nie widział, a zwłaszcza lata 70te były gładkie jak gazietka wyborcza, a taki Penderecki itp szczyt awangardyzmu, mieli za Gomuły)

jar1, 23 Wrz 2007, 14:14

>Nieprawda. Wszyscy Was młodych, uważa

słuchaj stary, my też pamiętamy PRL, więc nie wyobrażaj sobie że możesz kit wciskać

socjal to jest unijny, dotowany i włazidupki unii go popierają- to 3RP, czyli światły Gierek bis, nie dziwota że wasal Gierka Mariusz Walter robi taką furorę tańcując z gwiazdami z jolą i z córą tego komucha pijaka Kwasa

Horst, pieprzysz jak Gomułka. Zgniły zachód...

Powiedz to wszystkim młodym ludziom, którzy wolą wyjechać z Polski i w tym ohydnym 'europejskim socjaliźmie' zarabiać na życie.

Ciebie rajcuje powrót do komuny, bez niej nie jesteś w stanie widzieć swojej przyszłości.

kiedy właśnie pis popierany jest przez emigrację, też tą ostatnią- wystarczy trochę się oderwać od merdiów, popatrzyć na zachód i wiadomo- kwas i jego nadzieja POLiD to twe jar1q ulubione quano

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.