Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników chińskich lampowców

Rekomendowane odpowiedzi

Ale od groma masz tego na ebay, możesz też ściągnąć z Polski za 4-5zł. Spokojnie, nie zabraknie ich bo zapasy są bardzo duże, chyba że ludzie znowu dadzą się otumanić na wzór przypowieści o białym człowieku co to skupuje od miejscowych małpy. To akurat by mnie nie zdziwiło;)

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

To poproś kogoś żeby Ci z Polski wysłał. Np. tu masz sprawdzonego sprzedawcę:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ma 6N1P zarówno cywilne jak i wojskowe, i to w normalnych cenach, wiem bo sprawdzałem.

Ukryta Zawartość

To zamów z polski, kup więcej, koszty paczki nie są jakieś powalające, nadmiar sprzedasz na ebayu.

Nie rozumiem natomiast jednego, niektórzy kombinują jak koń po góre, robią kable z niewiadomo czego, wkładają do sprzętu kondensatory rozruchowe, bawią się jakimiś drewienkami podkładanymi pod sprzęt, przerabiają bumboxy i twierdzą, że to super napędy są i robią jeszcze 1001 innych rzeczy które z natury nie powinny mieć miejsca i działać. Ale jak ktoś napisze, że jakaś wersja lampy mimo tego, że była stworzona do czegoś innego, działa w naszych zastosowaniach jednak dobrze, to taki "heretyk" jest wyśmiewany, a wyśmiewcy się obruszają i nadymają jak balony, że ktoś wogóle śmie tak uważać, przecież według nich to nie może grać !

Powtórze wersja WI brzmi tak samo jak EW, stawiam dolary przeciwko kasztanom, że zaden z panów złotouchych nie jest w stanie w ślepym teście ich rozróżnić.

Człowieku, nie piernicz. Sam się ośmieszyłeś przecząc oczywistym faktom. Charakterystyki wersji WI są pogięte, nie ma na nich żadnego prostego odcinka, a ty nam chcesz wmówić że są "podobne" do charakterystyk wersji EW? Ludzie przyjrzyjcie się, obrazek wklejony na poprzedniej stronie mówi sam za siebie.

A że ty nie słyszysz żadnej różnicy pomiędzy WI a zwykłą czy EW to w to jestem w stanie uwierzyć bez zastrzeżeń. Tylko nie rób ludziom wody z mózgu i nie wmawiaj że lampy o takich charakterystykach "niczym się nie różnią" od zwykłych lub EW, bo to jest zaprzeczanie faktom.

To twoja opinia i tylko twoja opinia, podobnie jak moja. Zgodzę się z tobą tylko wtedy jak mi to na ślepym teście udowodnisz, papier jest cierpliwy i wszystko zniesie. Ja kilka razy robiłem taki test wśród moich "złotouchych" znajomych, którzy podobnie jak ty byli święcie przekonani, że to nie gra i wogóle najlepiej wyrzucić. Żaden nie byl w stanie rozpoznać która lampa gra. Więc jak widzisz i testy i pomiary układów przeczą twojej opinii. Markow też składa swoje wzmacniacze z rzeczy od których większości z was włosy na głowie dęba stają i w głowach wam się to nie mieści, przecież to nie może grać, a gra.

stalker77,

Mnóstwo rzeczy wsadziłeś na raz do jednego wora, wiem że uczynileś to dlatego że nie masz żadnej wiedzy o rzeczach które chcesz opisać. Nie wiem czy wiesz np. dlaczego jak to - głupio okresliłes- "ktoś" kondensatory rozruchowe wkładał do zasilania. Może zwrócisz uwagę na ich właściwosci, policzysz, przemyślisz i dopiero co nieco napiszesz...

A pierniczyć w rodzaju xyz, czyli udawać głupka i dokuczać innym "udowodnijcie mi to" - wybacz, ale to jest tak głupie że już nie chcę tego komentować. Przyjmij tylko łaskawie do wiadomości, że nie istnieje tylko jedna obiektywna prawda -> twoja i nie jest ona wykładnią dla innych. To wszystko.

Trochę sensu poproszę.

I jeszcze jedno - Markow jaki jest taki jest, ale doskonale zna zasady których należy się trzymać, nie pisze bredni tylko czyni to jego "wielbiciel"; nie tworzy też generatora harmonicznych i wmawia innym ze gra tak samo. Ale on po prostu zna się na tym co robi, Ty nie. To duża różnica, pora abyś to zrozumiał.

Trochę sensu poproszę.

stalker, napisałem ci już że wierzę bez zastrzeżeń że nie słyszysz różnic pomiędzy WI i zwykłą. Zatem do wszystkich bzdur które popełniłeś dochodzi jeszcze niezrozumienie słowa pisanego. Bo że nie umiesz czytać charakterystyk to już pokazałeś.

Wklejam jeszcze raz charakterystyki: czerwona to cywilki, czarna to wojskowe, a zielona to WI. Ludzie, popatrzcie sami które charakterystyki są najmniej liniowe i nie dajcie sobie zrobić wody z mózgu.

Stalker, szkodzisz ludziom propagując twierdzenia nieprawdziwe. Dlatego w moim wątku nic więcej nie napiszesz.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie dociera do was FAKT prosty, że ja te układy mierzyłem, i żaden generator harmonicznych z lampy 6n1p-WI po wsadzeniu jej do odwracacza fazy czy wkwa nie wychodzi, ale przeciez wy wiecie lepiej ... A z kondesatorami to dziękuje, że mi racje przyznałeś i amunicji dostarczyłeś, ja to napisałem właśnie w tym sensie, że czasem element stworzony i przystosowany przez twórce czy producenta do jednego celu okazuje się dobry do czegoś zupełnie innego. I tak jest z tą wersją lampy. 6n13s też jest lampą prostowniczą a jakoś na niej wzmacniacze audio robią,

Poza tym ja nigdzie nie roszczę sobie prawa do jedynego słusznego zdania, to raczej "wy" (sorry za konstrukcje ;) stoicie na zabetonowanym stanowisku "charakterystyki be, więc nie i już". Poza tym stwierdzeniem nie widzę żadnych racjonalnych argumentów, argument z pomiarami pasma i FFT odrzucanie, doświadczenie organoleptyczne i testy odrzucacie ..... masz tupet zarzucając mi brak wiedzy udawanie głupka i roszczenie sobie prawa do jedynie ważnej prawdy obiektywnej. Od samego początku jedziesz z osobistymi wycieczkami i obelgami, nic o mnie nie wiesz, nie znasz mnie ale jedziesz jak na łysej kobyle. Może zacznij od poprawy własnego stosunku do innych i podejścia do tematu zanim zaczniesz pouczać i strofować innych.

>Nie dociera do was FAKT prosty, że ja te układy mierzyłem

Jak mierzyłeś??? W jakim układzie? Jaki punkt pracy??? Piszesz totalne pierdoły bez pokrycia, proponujesz lampę w zamian której mógłbyś praktycznie włożyć każdą inną (!!!) i udowadniałbyś wszystkim że gra tak samo. Człowieku, to co piszesz to takie bzdury, że aż dziwię się że dalej chcesz to ciągnąć.

>A z kondesatorami to dziękuje, że mi racje przyznałeś

W czym ci dziecko rację przyznałem? Napisałem tylko że nie masz pojęcia jak wygląda schemat zastepczy RLC kondensatora i co z tego wynika.

> I tak jest z tą wersją lampy. 6n13s też jest lampą prostowniczą a jakoś na niej wzmacniacze audio robią,

Bo wykorzystują jej charakterystykę, ustalają precyzyjnie jej punkt pracy a nie wkładają na pałę byle co i udowadniają że gra tak samo!! :(( Zlituj się już z tymi bzdurami...

>stoicie na zabetonowanym stanowisku "charakterystyki be, więc nie i już"

Wolę być betonem który najpierw starannie policzy, pomierzy a potem dopiero zweryfikuje w praktyce. Tak można nabrać pokory do swojej wiedzy a nie pierniczyć teoretyczne bzdury. Ciekawy jestem jak działałby Twój wzmacniacz gdybyś tak głupipo spreparował kolejne stopnie a zniekształcenia byłyby ich iloczynem. Opanuj się, zacznij używać przestrzeni między uszami, a w ogóle nie śmieć już tutaj.

Mam dość tego pisania. Autorze wątku, uczyń co trzeba bo mnie ręce opadły:(

Trochę sensu poproszę.

>stalker77

Odnośnie tych kondensatorów rozruchowych - może pomyliłeś je z silnikowymi, które pracują cały czas, nie tylko w trakcie rozruchu, a po uruchomieniu silnika nie wyłącząją się, tylko "trzymają pojemność"?

Ja używam tych drugich od lat.

A jak oceniacie jakość (brzmienie) lamp JJ? Warto w nie wejść? Są lepsze nież Sylvania? Za Parę Sylwani mam zapłacić 140PLN a za JJ 68zł.

Therion, 26 Kwi 2009, 11:09>>

Nie słyszałem jeszcze dobrych opinii o żadnych JJ w porównaniu z innymi f-mami.

Nie dot to Kt88 - tu słuchaj Maca.

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

ech... ustalcie Panowie czy checie ten wątek w Klubach czy w Lampie bo dostaję sprzeczne prośby. Jednak autor wątku ma priorytet.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Witam.Już chyba trzy tygodnie testuję Yaqin MC 100B.Gra w fabrycznym zestawie lamp.Z ProAC 2,5 - to wspaniały duet.Muzyka z płyt CD płynie uroczo.Nagrałem na Revoxie B-77 taśmę na prędkości 38cm/s i na dwóch śladach taśmę składankę z moich ulubionych płyt.Panowie - słucha się tego bajecznie.Jestem tak zadowolony z tego wzmaka, że mam tylko jedno pytanie. Jak długo on mi będzie tak grał? Bo chciałbym wieczność. Jestem w tym wątku od trzech tygodni , a jest tu wielu doświadczonych lampowców. Powiedzcie coś nt żywotności tych wzmaków. Czy chińskie lampy wytrzymają z pięć lat bez wymiany? Jestem w tym Yaqinie zakochany po uszy, bo trudno go zawsze wyłączyć i słuchałoby się do rana. A wydawałoby się, ze mój tranzystorowy Luxman M-02 dużo potrafi, a ten chińczyk rozkłada go na łopatki pod każdym względem.Dziękuję Wam Panowie, bo po analizie tego wątku i innych nt chińczyków - kupiłem ten wzmacniacz i nie żałuję żadnej wydanej złotówki. W związku z tym zamówiłem preamp MS12B do gramofonu - tak kupiła mnie firma Yaqin.Pozdrawiam wszystkich -Jacek

Wzmacniacz będzie Ci służył bardzo długo. Chińskie KT88 powinny pograć z 4000 godzin, sprawdzaj tylko biasy co kilka miesięcy.

Jak dostaniesz tego MC12B to liczymy na jakąś rozbieraną sesję zdjęciową.

McGyver>Jasne - jak go będę miał podzielę się wrażeniami i zdjęciami.Na razie moja sterownia wygląda tak...Pozdr - Jacek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A masz tam choć kawałek wolnej podłogi zeby stopę postawić?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co to za cudeńko z VU-metrami pod Yaqinem ?

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

czołgista778> No właśnie - to Luxman M-02 , którego Yaqin pogonił jak chciał mimo, że ten luxman to solidny wzmacniacz - jednak nie ma takiego uderzenia dynamiki - jak lampowiec.Pozdr - Jacek

McGyver, 26 Kwi 2009, 22:41

>Panowie, jak chcecie przenosić wątki to może byście autora spytali? byłoby miło, nie?

A to autor wątku decyduje, czy może wątek być przeniesiony? Każdy forumowicz może decydować, czy tylko wybrani?

Przepraszam za odejście od tematu.

Bez fotek nie przyjmujemy. Jakieś wkupne musi być ;-)))

Ukryta Zawartość

post-3550-100006360 1241027020_thumb.gif

post-3550-100006361 1241027020_thumb.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

witam witam,

ni ma czym zrobić, chwilowo jestem bez zenita,

ale moze eriksonem zrobie

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

• Pokaż nowe odpowiedzi