Skocz do zawartości
IGNORED

Musical Fidelity E1, E10, E11 - różnica?

Sektor

Rekomendowane odpowiedzi

Gootchio, 24 Wrz 2007, 11:53

>Sektor, 23 Wrz 2007, 22:03

>>Audiolab 8000S (ceny 1200 - 1500)

>

>Sorki, że nie na temat, ale skąd Ty to wziąłeś??

Można wyrwać na ebay-u. To przykład trochę droższego (około 1350 zł) ale są i tańsze -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mówiłem oczywiście o używanych, starych oryginałach.

Ukryta Zawartość

Zapomniałeś o kosztach transportu to przecież też mocno zawyża cenę i to że na ebay-u też kantują i wtedy jak dogadasz się z takim niemcem. A1 bije wszystkie wymienione tu modele łącznie z A2 (mowimy o MF) , w według niektórych osób to i Densen Beat 100 nie ma szans.

a wracając do tematu. E1- tak jak już pisali forumowicze-dużo słabszy niż e10 i e11. miedzy e10 i e11 zbyt dużych różnic nie ma ( moc e11 i przedwzmacniacz gramofonowy e10) a1 to jednak chyba lepiej niż e10/11, ale najlepiej sprawdzić co odpowiada bardziej. nam bardziej podoba się a1 niż a2, a kto wie czy nawet nie a3, a biorąc pod uwagę różnicę w cenie, to nie ma o czym mówić

Skoro wg niektorych forumowiczów A1 jest ładniejszy od A2 to A3 to jest straszne be (jak określa mój synek nielubiabne rzeczy). Zgadzam się z argumentem, że sprzęt powinien przede wszystkim grać, a dopiero potem wygląć. Mam jednak dziwne wrażenie, że dla niektórych audiofili im brzydszy sprzęt tym jest lepszy. Ale zjawisko to obserwuję nie tylko w audio. Jestem tym bardziej zadowolony z mojego Volvo , im więcej osób mówi, że jest brzydki.

Zdecydowanie polecam MF A2 - wspomniane E10, E11 dzieli od niego przepaść brzmieniowa, a różnica w cenie to tylko 400 zł między E11.

a2 to jak densen tylko 0,75 półki nizej:), a1 dzieki uprzejmosci AnnyWroc gra chwilowo u mnie z mozartami, jest niezle, ale wysokie tony na razie pozostawiaja duzo do zyczenia, moze jeszcze nie wygrzany? (on lub kolumny),no i nie poslucha sie glosniej na takim zestawieniu (przesterowanie przy 12:30h)

Na razie na skutek intensywnych poszukiwań mam kilka na oku. Ze względu na moja pracę zakup na ebay-u w Anglii lub w Niemclandii nie stanowi problemu a jednak ilośc sprzętu i ceny sa znacznie korzystniejsze.

Po analizie waszych opinii i innych na forum spróbuję zapolować na Audiolaba 8000S (stary oryginał) w cenie do 1300. Na MF A1-x jednak się nie zdecyduję bo może i gra dobrze ale nie mogę kupować czegoś co będę musiał obsługiwać z zamkniętymi oczami - wyjątkowy brzydal. Jak się nie uda Audiolaba to może Kraken - wiadomo gra dobrze a wygląd nawet ie jest już brzydki, po prostu dziwny, ale spoko. Mam w razie czego dogadane do wyboru dwa MF E11 za 800 zł. Poszukam jeszcze trochę i coś kupie. Ale nadal chętnie posłucham każdej opinii i rady.

• 1 rok później...

Trochę nie na temat ale może mi pomożecie - mam możliwość zakupu MF 3 (i tylko 3) za 2,5 tys. Czy to kwota adekwatna do jakości tego wzmaka oraz moze wiecie jak on brzmi?

A dźwięk- jak większość MF właśnie ocieplony, chociaż A3 już mniej niż np. A2. Z Phoebe powinno być ok. Scena i lokalizacja, o które pytasz, są poprawne, biorąc pod uwagę cenę. Zbij trochę cenę i spróbuj, jeśli nie masz szans na pożyczenie.

Bardzo dobry wzmak a cena 2,5 to w obecnej chwili max. granica.

Z transparentnymi głośnikami i czystym źródłem super wzm. Uwaga na dobór IC mozna łarwo przedobrzyć w kazda strone.

Scena szeroka i klarowna, przejrzystość to dobry poziom, bas i jego kontrola, róznicowanie pamietam, ze lepsza niż Arcam FMJ A22. Obok A300 jeden z ostanich dobrych MF-ów.

Do dzisiaj go uzywam ale juz tylko jako pre.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

>Sektor

>Zamierzam kupić Wzmacniacz Musical Fidelity z serii E.

Trochę drożej, ale jak gdzieś dopadniesz wart zachodu:

Ukryta Zawartość

link do testu:

Ukryta Zawartość

Gra odrobinę ocieplonym dźwiękiem, ale z klasą i finezją. Czuły na źródło. Jak podłączysz byle co nie pokaże swoich możliwości. Natomiast w zestawieniu np. z swoim "braciszkem" X-Ray V3 wątpię żeby Cię rozczarował.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.