Skocz do zawartości
IGNORED

Do Znawców Zestaw stereo

marcinekkk

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM serdecznie

Chciałbym żebyście mi pomogli , chciałbym zrobić prezent dla mojego taty , chcę mu kupic zestaw STEREO w skład którego będzi3e wchodził amplituder lub wzmacniacz , odtwarzacz CD , odtwarzacz dvd , dwie kolumny

Na sprzęcie się w ogóle nie znam , nie chcę kina domowego ponieważ mój staruszek lubi słuchać muzyki szczególnie rocka , w tej chwili ma wieżę Sony kilkuletnią , która nie będzie się umywać do tego co zamierzam mu kupić jeśli chodzi i moc i jakość dzwięku .

Pokój rodziców to około 20m2 Cena jaką mogę wydać nie jest zbyt wygórowana bo około 1500zł max 2000zł

Najbardziej zależy mi na dzwięku , odtwarzacz dvd to sprawa drugorzędna ale chciałem im również sprawić aby mógł sobie oglądać filmy .

Narazie jest wybrane tak:

i

KOLUMNA TONSIL MAESTRO-II 130 około 840,00 zł

KODA Wzmacniacz - KD-261 około 749,00 z

Yamaha CDX-397 Czarny około 619,00 zł

Wychodzi 2200 zł a potrzebny mi jeszcze dvd odtwarzacz i kable Czy jest możliwosć zamienić coś kosztem czegoś aby cene zminimalizować tak abym zamknął się w 2000zł Moze jakieś urządzenie zamienić Proszę o rady i fachowe wypowiedzi pozdrawim serdecznie

https://www.audiostereo.pl/topic/36379-do-znawc%C3%B3w-zestaw-stereo/

Czesc

Zapytaj forumowicza o nicku McGyver czy ta koda to to samo co reloop ha-210.Jezeli tak to polecam.Reloop kosztuje 750pln.i w tej cenie jest naprawde niezly.

Co do Tonsilow i yamahy,to sie nie wypowiadam bo nie slyszalem.

Powodzenia

Koda KD261 to prawie to samo co Reloop. Nie ma wejść mikrofonowych (a po co to komu?), za to ma ze 3 razy większe trafo i radiatory niż Reloop. Elektronika taka sama, z tym, że w Reloopie są nieco lepsze części. Do modyfikacji znakomite, w oryginale gra dynamicznym dźwiękiem z kopem, ale nieco przybrudzonym na średnicy i na górze.

McGyver też poleca Kodę, a bliźniaczy Conrad jest chyba jeszcze tańszy, tylko w Polsce chyba rzadkość. Kolumn nie słuchałem więc się nie wypowiem, a odtwarzacz możesz kupić też yamahę, nawet wyższy model, ale używaną i wtedy za 150zł (z pilotem). Laser to koszt 30-50zł, więc nawet w razie wsypy nie zbankrutujesz, choć za tą kwotę można znaleść naprawdę w przyzwoitym stanie. I wtedy zaoszczedzona kasa na lepsze kolumny i przyzwoite przewody.

Za ten wzmak KODA dobra cena to ok 300zł.Ale za te pieniadze mozna kupic starszy wzmacniacz znacznie lepszy.Pamietaj ze KODA ( CONRAD)to tani chinski złom ;-).I trzeba tunningowac bo dopiero wtedy zagra jak nalezy.Ale

ma takze tą zalete ze bedzie w miare nowy.

Grundig High Fidelity

proponuje

CD : Onkyo DX-7355 - 650 zł

Amp : Onkyo A-9155 - 700 zł

ProTonsil : Premium Sat - 500 zł

i zostaje 150 kabelki

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

uważam, że jeśli nie masz jakiegoś szczególnie dużego, wymagającego telewizora, a odzielnie będziesz słuchał muzyki z odtawrzacza cd, to taka manta jest dobrym rozwiązaniem, zwłaszcza, że jak piszesz, czyta prawie wszystko

Panowie więc tak wybieram Pioneer DV-300 z allegro z miesięczną gwarancją . WAżNE PYTANIE COP Z OKABLOWANIEM BO KOPLETNIE SIę NA TYM NIE ZNAM MOZE KTOś COś DORADZI Co kupić za ile i gdzie ??

• 2 tygodnie później...

witam

Mam pytanie bo kupiłem odtwarzacz ale nie ma wyjścia słuchawkowego natomiast wzmacniacz RELOOP ma dwa wyjścia mikrofonowe czy moge do jednego z nich podłączyc słuchawki czy nie ma takiej możliwości ?

marcinekkk, 20 Paź 2007, 14:32

>witam

>Mam pytanie bo kupiłem odtwarzacz ale nie ma wyjścia słuchawkowego natomiast wzmacniacz RELOOP ma

>dwa wyjścia mikrofonowe czy moge do jednego z nich podłączyc słuchawki czy nie ma takiej możliwości

>?

jeżeli mikrofonowe to raczej wejścia, tym samym sygnał będzie szedł w 'drugą stronę'... podłączając do nich słuchawki prędzej usłyszysz w głośnikach swoje myśli niż muzykę ;-)

Bywa i tak....

Pociesz się, że generalnie im lepszy sprzęt tym rzadziej ma wyjście słuchawkowe ;-)

Możesz dokupić odrębny wzmacniacz słuchawkowy. Chyba całkiem porządne konstrukcje można kupić za jakieś 200-300PLN.

Philips robi tak że możesz podłączyć je do wyjścia słuchawkowego lub wyjścia chich np w CD. Tyle że wtedy może nie dać się podłączyć wzmacniacza ( podłącza się stację bazową dla słuchawek).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.