Skocz do zawartości
IGNORED

CD Exposure 2010s vs 3010. Jaki CD?

Danielus

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcje! Czy słuchał może ktoś wyżej wymienionych źródełek? Jeśli tak to proszę wyrazić opinnie, podzielić się wrażeniami, przyda się to napewno nie tylko mnie.

Dodam że szukam CD, które by uzupełniło zestaw w którego skład wchodzi:

Exposure 2010s integra

Paradigm Studio 20v3

kable głośnikowe to XLO Ultra 6

interkonekt XLO Pro 150

Jestem otwarty na wszelkie sugestie i krytyke.

https://www.audiostereo.pl/topic/36437-cd-exposure-2010s-vs-3010-jaki-cd/

długo ważyłem co zrobić z tym nieszczęsnym zakupem kambodży jako źródła,postanowiłem,że pójdzie "pod nóż" dobrego fachowca.

Mamy w miarę podobne systemy,Ty,widzę pozbyłeś się swojego 640v2,ja spróbuję obudzić w nim co nieco.

A co do CDków Exposure to przeglądając kiedyś stare wątki utrwaliła mi się w pamięci często powtarzana opinia o niezbyt głębokim basie i generalnie odchudzonym dźwięku.

Osobiście nie miałem okazji tego potwierdzić bądź zaprzeczyć.

l'enfant sauvage

Hmm z tego co mi wiadomo to w serii 2010s jest mały problem ze średnicą, jest ona dość sucha i mało barwna zwłaszcza w bezpośrednim porównaniu do Naim Nati 5. Jednak ten ostatni poległ w dolnej części pasma, gdzie kontrola nie była tak dobra jak w Exposurze.

Serii 3010 nigdy nie słuchałem i zastanawiam się czy jest dużo lepsza od 2010s, bo cenowo jest przepaść.

Ja też długo myślałęm nad upgradem kambodży, nawet założyłem wątek na forum poświęcony tej kwesti, ale niestety okazało się że jest to konstrókcja mało podatna na tanią poprawe brzmienia w domowym zaciszu i sobie odpóściłem. Rozmawiałem z dwiema dość znanymi osobami zajmującymi się tunningiem sprzętu i jakoś nie byli zbyt przychylnie nastawieni do tego pomysłu.

Z tego co mi wiadomo to firma Neel by ci mogła zrobić moda.

>Danielus,

Porównywałem w salonie CDki 2010s i 5i, oba były podłączane do wzm nait5i - exposure dźwięk odchudzony, płaski w stosunku do naima, to rzuca się w uszy od razu. A co do kontroli basu, w 5i to jest naprawdę dobra, a z naitem 5i nawet bardzo dobra (dla mnie to był jeden z priorytetów przy zakupie po CA). Wówczas w salonie nie usłuszałem różnicy w basie w obu cdekach, więc nie jest ona chyba tak wielka, choć przyznaję że exposure'a słuchałem krótko, nie spodobał mi się ten dźwięk całościowo. Exposure'a 3010 nie słyszałem niestety.

>octavarium

też się zastanawiałem chwilkę nad tuningiem, w końcu jednak dałem sobie spokój, wymieniłem system, a CA zostawiam dla syna jak dojrzeje do słuchania muzy :). Na razie nie chowam go do pudła, czasem odpalam na nim płytki (CDR:)) których nie chce grać 5i. Przy okazji stwierdziłem, że z naitem tec cedek gra zupełnie inaczej, duużo lepiej, dźwięk się ładnie wypełnił w środku, góra i dół pasma pozostały co prawda lekko uwypuklone, ale słucha się teraz tego zupełnie inaczej. W sumie to dobry cedek, jak na ta cenę, podpięcie go pod dobry wzmak (mocny, może trochę ocieplony) przynosi dobre rezultaty.

Heh no cóż....Mi niestety różnica między Naimem a 2010s też się bardzo szybko rzuciła w uszy, ale ja dla odmiany słuchałem ze wzmacniaczem 2010. Szkoda że nikt się nie wypowie o 3010 ponieważ jego brzmienia nie znam, a niestety z przykrością stwierdzam że wizyty w Elektrycznej Pomarańczy nie należą do przyjemnych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.