Skocz do zawartości
IGNORED

Gramofon do 400.zł

Silver.Wolf

Rekomendowane odpowiedzi

zastanow sie co piszesz to nie cd, wkladka czlowieku na dedykowanym ramieniu do posiadanych plyt potem reszta, reszte mozna znalesc na swiatowych forach patrzac na opinie ludzi ktorzy maja kase i nie prykaja z zachwytu nad kazdym gratem jaki mieli czy maja uciulany i w bazach katalogowych jakie tu niedawno podawali. Powodzenia

Nie to żebym jakoś chciał szydzić bo chodzi o to że thorens td 160 jest miękko zawieszony i paskowy. Bywają zazwyczaj poniżej 400 a to dobra cena. Osobiście DD bym w tych pieniądzach nie szukał bo wydaje mi się że tanie konstrukcje tego typu są po prostu kiepskie.

Możliwe. Szczerze powiedziawszy moje zdanie wynika z obiegowych opinii których osobiście nie sprawdziłem. Serio i bez ironii.

Mam dwa Thorensy (td 160 i td 145 mk II) i jestem z nich bardzo zadowolony obydwa kosztowały poniżej 400 pln i myślę w związku z tym że niekoniecznie musi być dd. Nalepiej podaj jakieś konkretne modele gramofonów DD bo pewnie jak zawsze zdarzają się rzeczy dobre zdarza się i chłam

Porządne DD do 400zł:

Technics SL-1700

Technics SL-1900

Technics SL-2000

Pioneer PL 770

Pionneer PL-870

Pioneer PL-970

Pioneer PL 510A

Akai AP-306C (seria Akai Proffesional)

i wiele innych możnaby znaleźć w tej cenie.Część z nich to stare 20-30 letnie maszyny ale z najlepszego dla audio okresu.Zdarza się kupić w doskonałym stanie.

T-Bolt mozna tez zerknac zwyczajnie na jakas stronke z archiwum starych katalogow i zwyczajnie skupic sie na flagowych i sprawdzonych produktach, nieraz chodza 3 razy taniej np przez skazy zewnetrzne a mechanizm maja perfekcyjny. Widzialem nieraz dd znacznie lepsze i tansze niz 400zl ale trzeba uwazac by nie zlapac sie byle podstawowego badziewia za zawyzona przez nieuczciwego sprzedawce cenne badz niesprawnego wraka. Najlepsze dd byly robione w formie bardzo wygodnych wymiennych modulow Sony czy Denon oraz we flagowym Kenwodzie i Micro seiki. Gerrard czy Lenco to juz troche inna filozofia choc i tak zaliczamy do dd taki, jesli wymienine wysokie model beda w dobrym stanie niemal zawsze przytra nosa ogolnodostepnym vintage paskowym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.