Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer PD-D6-J

TomekMad

Rekomendowane odpowiedzi

>a wogole to byl pierwszy moj cd po przesiadce z Kasprzaka monofonicznego i gral pieknie, podpiety do

>radia stereo Unitra Amator ;P

Tia, to też był mój pierwszy CD. Też zastąpił kaseciaka Kasprzaka, tyle że stereofonicznego. Miałem też kaseciaka Technicsa. Ten kaseciak grał lepiej niż to wyprane z barwy, bezpłciowe CD. Ale jak się zwierzyłem kolegom, powiedzieli mi jestem głupi, bo to przecież niemożliwe:) Więcej już tematu nie poruszałem:) Wszystko podpięte do wzmaka i kolumn Diory. Też żenującej jakości:)

rafal996, 13 Mar 2009, 15:14

>Wij, 13 Mar 2009, 14:32

>

>>Wykupili, zgnoili i w końcu

>>zlikwidowali niegdys dobrego i cenionego Technicsa.

>

>Któż to wykupił Technicsa i od kogo? :)

O boziu drogi! Posłużyłem się oczywiście uproszczeniem, a chodziło mi o unifikację marek: Technics i Panasonic w ramach Matsushity. "Technics w każdym domu" - takie hasło przyświecało księgowym Matsushity. Jak coś ma być w kazdym domu , raczej nie ma szans na bycie produktem elitarnym, stad jego jakość również będzie pozostawiała wiele do życzenia. Technics się nie psuł, brzmieniowo był jednak z każdą serią gorszy. Dawcą organów był niezawodny Panasonic, z tym że Techniscy już nie grały a wydobywały z siebie dźwięki. Wyjątkiem są oczywiście serie limitowane. Księgowi rulez!:)

sittek, 13 Mar 2009, 01:37

>do recenzji podchodze jak pies do jeża,

tu się zgadzam, zwłaszcza do recenzji discomaniaca, co do recenzji w prasie wiadomo że często różne rzeczy ludzie piszą, tutaj jednak zgadzam się w 100% z opinią recenzenta, zresztą zestaw został wybrany przez czytelników tamtego pisma zestawem roku, także widać nie jestem jedynym który zgadza się z ich oceną. Swoją drogą jeśli autor wątku ma więcej pieniędzy może posłuchać i porównać z PD-D9, CD-S1000 czy CD-S2000 i wybrać SACD player który najbardziej mu odpowiada

>każdy zachwala to co ma :)

tu nie chodzi o jakieś zachwalanie, sam discomaniac przyznał że do 2500zł żaden cd player nie zagra lepiej niż D6 SACD, więc w tej cenie był i jest to najlepszy zakup, no chyba że discomaniac poleci mi w końcu nowy CD player w tej cenie który zagra lepiej rbcd niż D6 SACD...

>Dzisiaj wybieram się na odsłuch paru nowych sprzętów. Mam obiecanego CA 740, Marantza 8003 i

>Pioneera 9-iątkę :)

jeśli chodzi o Pioneera, dla odsłuchu cd sugeruję wyłączyć opcję 'legato'

discomaniac71, 13 Mar 2009, 18:37

>audioholik pitolisz trzy po trzy zmieniasz fakty jak ci wygodne i nie odpowiadasz na pytanie. Do

>tego jestes zlosliwy i bezczelny. Jak ci cos nie odpowiada - blokujesz.

ładnie się podsumowałeś, nic dodać nic ująć.

>>Dzisiaj wybieram się na odsłuch paru nowych sprzętów. Mam obiecanego CA 740, Marantza 8003 i

>>Pioneera 9-iątkę :)

>

>jeśli chodzi o Pioneera, dla odsłuchu cd sugeruję wyłączyć opcję 'legato'

gwoli ścisłości wykonanie tej czynności zalecane jest zarówno w PD-D9 jak i PD-D6 (moim zdaniem obowiązkowo, odsłuchujący niech ocenią oczywiście sami...)

Naprawdę nie wiem jak można takie pierdoły wypisywać :) Nie słuchałeś audioholiku nic innego, więc jak możesz ocenić cokolwiek? Że posłużę się obrazowym przykładem: wsadź kogoś, kto zawsze jeździł maluchem do poloneza, a powie że to super komfortowy samochód ;)

jakie pierdoły? czy muszę słuchać innego odtwarzacza żeby ocenić jak ten konkretny odtwarzacz brzmi z włączoną opcją legato i bez legato? nie

tak w ogóle sam discomaniac przyznał że w tej cenie, ba nawet do 2500 żaden nowy cd player nie zagra tak jak D6 SACD.

Audioholik.A stary Zagra?Jesli tak to powiedz jaka to różnica miedzy młodszym CD a nieco powiedzmy starszym?No i oczywiście odpowiedz na zadawane po raz 9-ty pytanie Ile wyszło tytułów SACD w 2008 roku,no i jeszcze czy udało Ci się posłuchac w końcu dobrego odtwazacza CD,jezeli tak to jakiego.

Zauwaz jakie grzeczne pytanie jak na mnie.Może tędy droga?

rafal996, 13 Mar 2009, 09:32

>Zapytaj lepiej ile wydano nowych (nie reedycji) płyt SACD w kategorii muzyki popularnej (a nie

>audiofilskiego pitu pitu) w 2009 roku :)

naprawdę nie wiem jak można takie głupoty wypisywać - jakoby sacd równało się audiofilskie pitu pitu

i co masz do wydań reedycji płyt takich jak Bill Evans - Waltz for Debby na przykład, uważam że tego typu reedycji na SACD powinno być zdecydowanie więcej..

prym, 13 Mar 2009, 18:57

>Audioholik.A stary Zagra?Jesli tak to powiedz jaka to różnica miedzy młodszym CD a nieco powiedzmy

>starszym?No i oczywiście odpowiedz na zadawane po raz 9-ty pytanie Ile wyszło tytułów SACD w 2008

>roku,no i jeszcze czy udało Ci się posłuchac w końcu dobrego odtwazacza CD,jezeli tak to jakiego.

>Zauwaz jakie grzeczne pytanie jak na mnie.Może tędy droga?

prym 9 raz pytasz i 9 raz Ci odpowiem, nie znam liczby wydanych płyt SACD w 2008 roku, wiem że w ostatnich dwóch miesiącach doszło jakieś 100 nowości, ale z nich kupię 2-3 (tyle po prostu płyt kupuję w miesiącu)

co do droższego odtwarzacza, posłucham gdy będę kupował nowy klocek, z tym że oczywiście będzie to odtwarzacz SACD/CD (może do 2500, może do 4000zł - na droższy mnie nie stać). czy to coś zmieni czy CD będzie już lepsze niż SACD?

Ponieważ jest mowa też o PD-D9-J zamieszczam jego rozebranych kilka fotek. Budowa solidna, zaawansowana technologia, techniczne dane b. dobre; wg AUDIO (niem) jitter CD - 168, S/N CD - 116 dB. Kupiłem, bo mi się podoba i wyglad i brzmienie.

Poniżej widok ogólny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

zasilacz "nago", trzy trafka, to największe do audio

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

część analogowa, legato, upsampler

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

WM8741 i otoczenie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

okolice OPA2134PA, niżej część cyfrowa ze swoim zasilaczem

Ukryta Zawartość

post-3764-100000730 1236973809_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>abcde

mylisz się - zdjęcia są moje, jak Ci się nie podobają zdjęcia - nie oglądaj, jak sie nie zgadzasz z oceną brzmienia - zapraszam na odsłuch. Dodam że mam jednak tego CD, mam też jego serwisówkę jak mam w zwyczaju dla każdego z kupowanych klocków.

Ale wojna się rozpętała.

Ja natomiast myślę o tym cd w kontekście lampizacji, po przygodzie z Cambridge Audio, który po dodaniu lampki wykosił Naim cd 5i.

Czemyby nie dać szansy Pioneerowi PD D6- J ?

Jeśli wyjdzie równie ciekawie jak z CA, to SACD będzie gratis :)

dik, 13 Mar 2009, 20:59

>>abcde

>mylisz się - zdjęcia są moje, jak Ci się nie podobają zdjęcia - nie oglądaj, jak sie nie zgadzasz z

>oceną brzmienia - zapraszam na odsłuch. Dodam że mam jednak tego CD, mam też jego serwisówkę jak mam

>w zwyczaju dla każdego z kupowanych klocków.

OK, chyba go masz wiec sorki,

ale jak gra to chyba nie pisałeś?

co w nim tyle waży? bo chyba ok. 20kg?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.