Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer PD-D6-J

TomekMad

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rochu

(Konto usunięte)

Nie macie wrażenia że nasz kolega zachowuje się jak Świadek Jehowy?

Cytuje jakiś cytat który mu pasuje i momentalnie przeinacza to na swoje.

To tak jakby przykład przeczytać w Piśmie "a następnie wziął sznur i się powiesił" a zdanie później dadać "idźcie i czyńcie podobnie" ; )

acid, 15 Mar 2009, 11:43

>Za chaotyczność powyższego postu przepraszam , wczorajszy jestem :)

pomimo tego,że zgadzam się z tą opinią nie powinna być uznana z uwagi na okoliczności i doping :)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

rochu, 15 Mar 2009, 13:49

>Nie macie wrażenia że nasz kolega zachowuje się jak Świadek Jehowy?

>Cytuje jakiś cytat który mu pasuje i momentalnie przeinacza to na swoje.

nie, a przynajmniej nie powinni, jako że cytuje konkretny cytat i nie przeinaczam.

tak w ogóle po co te wszystkie przezwiska, dziecko internetu, świadek jehowy, troll itd skoro dobrze wiecie że SACD player do 1500 zagra lepiej niż cd player do 1500, tak samo w przedziale 2000, 2500...

jeśli uważacie inaczej proszę o propozycję, który CD player zagra lepiej CD niż PD-D6 SACD w tej cenie? pytanie zadawałem już chyba 10 razy ale odpowiedzi wciąż brak, tylko wyzwiska i trollowanie, czyżby oznaczało to że nie ma takiego odtwarzacza?

co się czepiacie audioholika ? Gość kupił lekko słaby sprzęt, wydał ile wydał, na więcej go na razie nie stać i już. Atakowany przez Was broni się jak może. Te przekomarzania do niczego nie prowadzą. Sam sie o tym niedawno przekonałem. Dla mniej wtajemniczonych Wasze teksty są zaprzeczeniem istnienia tego forum, gdyż na podstawie Waszych wpisów obiektywnej opinii nie można uzyskać. Przypominacie recenzentów z gwiazdkami, z którymi sami walczycie i krytykujecie.

Każdy ma sprzęt na jaki sobie zasłużył i już. Krytykowanie za to,że kupił bez odsłuchu jest głupie. Ponieważ ten ktos kupił za swoje i ma w swoim domu a Wam nic do tego. Jesli mu się podoba to niech się podoba. Tylko niech na siłę nie wmawia innym,że ma cudowny sprzęt.

Ja napisałem co sądzę o tych klockach i wiem co sobie zakupię. I nikt mnie już do kupna Pioneera ie przekona. Nawet 7 gwiazdek w 5-cio gwiazdkowej skali.

Gość rochu

(Konto usunięte)

audioholik, 15 Mar 2009, 14:04

>jeśli uważacie inaczej proszę o propozycję, który CD player zagra lepiej CD niż PD-D6 SACD w tej

>cenie? pytanie zadawałem już chyba 10 razy ale odpowiedzi wciąż brak, tylko wyzwiska i trollowanie,

>czyżby oznaczało to że nie ma takiego odtwarzacza?

Pytanie jest przewrotne, bo nasz kolega wie że w tym przedziale praktycznie nie ma obecnie produkowanych odtwarzaczy CD /no jakiś chińczyk się może znajdzie/.

Jest za to guano z SACD i DVD.

audioholik, 15 Mar 2009, 14:04

>jeśli uważacie inaczej proszę o propozycję, który CD player zagra lepiej CD niż PD-D6 SACD w tej

>cenie? pytanie zadawałem już chyba 10 razy ale odpowiedzi wciąż brak, tylko wyzwiska i trollowanie,

>czyżby oznaczało to że nie ma takiego odtwarzacza?

audioholik zdecydowanie lepiej brzmi, szczególnie w Twoim SACD mój Denon DVD1940.

Pioneer nie ma do niego szans. Kosztuje dwa razy mniej i dodatkowo dla chcących można pooglącac na nim filmy dvd w krystalicznej jakości.

Dlatego Twoje pytanie nie ma sensu gdyż ten odtwarzacz przegrywa nawet z tańszymi dvd.

sittek, 15 Mar 2009, 14:06

>co się czepiacie audioholika ? Gość kupił lekko słaby sprzęt, wydał ile wydał, na więcej go na

>razie nie stać i już. Atakowany przez Was broni się jak może. Te przekomarzania do niczego nie

>prowadzą. Sam sie o tym niedawno przekonałem. Dla mniej wtajemniczonych Wasze teksty są

>zaprzeczeniem istnienia tego forum, gdyż na podstawie Waszych wpisów obiektywnej opinii nie można

>uzyskać. Przypominacie recenzentów z gwiazdkami, z którymi sami walczycie i krytykujecie.

>

>Każdy ma sprzęt na jaki sobie zasłużył i już. Krytykowanie za to,że kupił bez odsłuchu jest głupie.

>Ponieważ ten ktos kupił za swoje i ma w swoim domu a Wam nic do tego. Jesli mu się podoba to niech

>się podoba. Tylko niech na siłę nie wmawia innym,że ma cudowny sprzęt.

>

>Ja napisałem co sądzę o tych klockach i wiem co sobie zakupię. I nikt mnie już do kupna Pioneera ie

>przekona. Nawet 7 gwiazdek w 5-cio gwiazdkowej skali.

z 99% Twojego wpisu zgadzam sie w zupełności, co do D6 to może omyłkowo coś źle zinterpretowałeś bo nigdy nie pisałem że mam cudowny sprzęt, jest to najlepszy sprzęt jaki w tej cenie mogłem kupić, do tego jak discomaniac zaznaczył na podstawie swoich odsłuchów jeśli chodzi o dogonienie D6 (SACD) trzeba by wydać 2500 na nowy CD player, więc mam 1000 zł w kieszeni.

>audioholik zdecydowanie lepiej brzmi, szczególnie w Twoim SACD mój Denon DVD1940.

>Pioneer nie ma do niego szans. Kosztuje dwa razy mniej i dodatkowo dla chcących można pooglącac na

>nim filmy dvd w krystalicznej jakości.

>

>Dlatego Twoje pytanie nie ma sensu gdyż ten odtwarzacz przegrywa nawet z tańszymi dvd.

a więc albo masz jakieś inne, subiektywne poczucie dźwięku, albo teraz discomaniac powinien iść zobaczyć czy Twoje DVD nie gra lepiej płyt SACD niż nowy CD player do 2500 zł ;)

josef, 15 Mar 2009, 14:22

>czemu cały czas jest to dziwne nastawienie, że musi być nowy?

>większość nowego sprzętu to mizeria - przynajmniej budżetowego

to dziwne, jak to nazwałeś, nastawienie to zwykła obiektywność porównania... jeśli chcesz porównywać używany CD player, porównuj z używanym SACD playerem

każdy audioholiku ma subiektywne odczucie dźwięku, jakby co .:)

I w tym wypadku zupełnie nie interesuje mnie co ma do powiedzenia ktoś inny. Swoje wypowiedzi traktujesz jak własną wojnę z discomaniakiem71. Z pewnością zakup cd rotela poprawiłby mi moje samopoczucie w porównaniu z maim dvd. Przyjdzie taki czas to obok rotela stanie odpowiednie cd. jednakże po przesluchaniu nie będzie to z pewnością cd Pioneera. Nie za te pieniądze. No może jak trochę przygłuchnę i jakośc dźwięku nie będzie miała aż takiego znaczenia....:)

audioholik, 15 Mar 2009, 14:25

>to dziwne, jak to nazwałeś, nastawienie to zwykła obiektywność porównania... jeśli chcesz porównywać

>używany CD player, porównuj z używanym SACD playerem

nie o to chodziło (CD vs SACD) - mając np. 1500zł lepiej szukać sprzętu z drugiej ręki niż nowego

sittek, 15 Mar 2009, 14:27

>każdy audioholiku ma subiektywne odczucie dźwięku, jakby co .:)

>

zgadza się, niektórzy wolą dźwięk mp3 od CD, niektórzy CD od SACD

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

mi jednak bardziej odpowiada brzmienie SACD, szkoda że inni nie potrafią tego uszanować, bo naprawdę nic mi do tego jeśli ktoś woli dźwięk mp3 czy CD bardziej niż SACD.

Ukryta Zawartość

audioholik, 15 Mar 2009, 14:22

>

>a więc albo masz jakieś inne, subiektywne poczucie dźwięku, albo teraz discomaniac powinien iść

>zobaczyć czy Twoje DVD nie gra lepiej płyt SACD niż nowy CD player do 2500 zł ;)

discomaniak71 słuchał wszystko, więc opinię pewnie ma już wyrobioną :)

ponadto jestem przekonany,że odtwarzacze te podpięte pod AA-6 brzmiałyby podobnie. Tak jak ten wzmacniacz.

>Pytanie jest przewrotne, bo nasz kolega wie że w tym przedziale praktycznie nie ma obecnie

>produkowanych odtwarzaczy CD /no jakiś chińczyk się może znajdzie/.

Zgoda, nie ma gotowych i dobrych odtwarzaczy CD na rynku pierwotnym w tej cenie. Ale można kupić np. DVD Pioneera DV300 (z bardzo dobrym wyjściem cyfrowym) i za 2kzł jakiś dobry DAC z drugiej ręki albo i lepiej - złożyć sobie lampucerę (koszt szacuję na około 1kzł - zależy z jaką obudową) i będzie naprawdę dobrze grało, tego PD-D6-J postawi w ciemnym kącie.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

audioholik, 15 Mar 2009, 14:38

>

>mi jednak bardziej odpowiada brzmienie SACD, szkoda że inni nie potrafią tego uszanować, bo naprawdę

>nic mi do tego jeśli ktoś woli dźwięk mp3 czy CD bardziej niż SACD.

co do SACD mam takie zdanie. W przypadku tańszego sprzętu realizacje płyt w SACD brzmią naprawdę lepiej niż odpowiednie CD. Świetnym przykładem dla mnie jest płyta Dire Straits "Brothers in Arms". Nikt mi nie powie,że odpowiednie cd brzmi lepiej. Słucha mi się jej w tym formacie dużo przyjemniej. Natomiast w przypadku płyty SACD Genesis "We can't dance" już takiej różnicy pomiędzy zwykłym CD a SACD nie widzę i podejrzewam,że zagrana na dobrym odtwarzaczu CD rozjechałaby tę SACD.

Dlatego w przypadku droższego sprzętu CD granica ta już sie zaciera i z pewnością płyty CD dobrze zrealizowane , bez kompresji zabrzmią tam o wiele wiele lepiej.

Tak więc według mnie płyty SACD są przeznaczone dla tych uboższych, którzy chcą mieć namiastkę dobrego sprzętu CD.

discomaniac71, 15 Mar 2009, 14:43

>sittek bez jaj! Nie sluchalem wszystkiego ....

discomaniaku nie słuchałeś mojego dvd ? :) Duży błąd. W takim razie polecam i czekam na Twoją opinię ! :)

sittek, 15 Mar 2009, 14:53

>discomaniac71, 15 Mar 2009, 14:43

>

>>sittek bez jaj! Nie sluchalem wszystkiego ....

>

>discomaniaku nie słuchałeś mojego dvd ? :) Duży błąd. W takim razie polecam i czekam na Twoją opinię

>! :)

ja również, czekam na ślepy test discomaniaca, który oceni Twoje DVD grające SACD, Pioneer PD-D6 również grający SACD, i CD player do 2500 zł, ciekaw jestem wyniku :)

audioholik, 15 Mar 2009, 14:38

>zgadza się, niektórzy wolą dźwięk mp3 od CD, niektórzy CD od SACD

>

>

Ukryta Zawartość

>

Bez demagogii. Nie mówimy tu przecież o dźwięku dla nietoperzy, czyli mp3. Nie porównuj też przypadkiem dźwięku z Gramofonu vintage Babmino. Pisz na temat.

Ukryta Zawartość

audioholik, 15 Mar 2009, 15:01

>ja również, czekam na ślepy test discomaniaca, który oceni Twoje DVD grające SACD, Pioneer PD-D6

>również grający SACD, i CD player do 2500 zł, ciekaw jestem wyniku :)

przecież Ci już o tym pisałem parę linijek wyżej.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.