Skocz do zawartości
IGNORED

robimy shigaraki transport / CD Flatfish

Rekomendowane odpowiedzi

dziś po powrocie wlutowuję BG i oscony, zobaczymy, na szczęście mam je wygrzane ;)

PS, usuwamy tę cewę na wejściu zasilania? i dwa kondy oraz bypasa tak? ;)

kurde mógłby ktoś napisać pokolei które kondy po porozrzucane jest to powątku ;) niepotrzebnie szukanie tego zajmie czas ;)

Zastanawiałem się nad wykorzystaniem Corianu na podstawę Klona. Wcześniej w tym wątku Gagacek pisał, że jest nieprzydatny, gdyż nie ma takich właściwości jak granit, ale nie wiem, czy to akurat nie byłoby jego zaletą? Czytałem gdzieś, że cd ustawiony na granicie "nie gra", ale skoro Corian w znacznej części składa się z żywic, powinien dość dobrze tłumić drgania. Ciekawe, czy ktoś robił eksperymenty z tym materiałem?

Pospiech nie jest dobrym doradcą.....zastanawiałem się dla czego prezentacja na AS nie do końca oddała mozliwosci Shigaraki. Grało ostro...załozyłem że to może wina wysokotonówki ....nowej i surowej jeszcze...okazuje się że nie...

Zdaje się ze wiem jaka była tego przyczyna...

Jarek wkładał całosć w obudowy i niestety nie miał odpowiedniego kabla cyfowego do okablowania wewnątrz...załozył krótki odcinek zwykłego kabla antenowego.....wybacz Jareczku ;-)

Znalazłem kawałek bardzo grubego Cordiala z podwójnym ekranem ...trochę było z tym problemu bo nie jak nie da się go łatwo zginac..

Róznica in plus jest ogromna!, całkowicie zniknęła ostrość i szorstkosc, wysokie błyszczą srednica się wypełniła aż ciary przechodzą po plecach......kuziwa jak łatwo można zepsuć dzwięk.....

Ryszard_wpl, 15 Lis 2007, 13:51

>Do tego 3 płytki gresu lub terrakoty (20x30 cm - to dość standardowy wymiar płytek) sklejone na

>sztywno i mamy klona...

Przyglądam się wątkowi i dawno już chodziło mi to po głowie. "Tańsza wersja marmuru" - tak ktoś pisał o dociążeniu kolumn, zastrzelcie mnie, nie pamiętam gdzie - chodziło o jakąś formę gipsu : szpachlowy, na przykład.

To brudna robota w porównaniu z Twoją wersją : terakota, którą można skleic klejem z tuby, ale : można zrobic drewniane 'korytko', przy odrobinie fantazji 'dowolnego' kształtu, które wypełniamy zaprawą murarską (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) znalezione w góóglach). Mamy 'marmur' dopasowany idealnie do naszej osobistej i unikalnej obudowy. Można też 'marmur' uzbroic drobniutką siatką (masa) w przypadku drewnianego spodu obudowy. Gdyby komuś na tym zależało.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Matthew Bacek>

Myślę że Jarek pamięta co wpinaliście, na koniec było napewno na plus głównie z powodu Zena...chodzi też o to... gdybysmy mieli wtedy kawałek niebieskiej cyfrówki wewnątrz mogło by być lepiej ;-)

Myślę o drugim transporcie wyłącznie do prób.........

Witam

A u mnie "dupa blada".

Po :

1 Zakupilem Boomboxa JVC 31 w promocji w Makro .

2 Sprawdziłem wszystko włącznie z CD w domu > było OK

3 Wyciągnąłem klamoty

4 Skręciłem Boomboxa do kupy > radyjko działa

5 Wykonałem platformę z podstawą ceramiczną i mocowaniem do mechanizmu , kolcami itd

6 Zamocowałem mechanizm do platformy

7 Wykonałem zasilacz na LM317 i ustawilem 8V

8 Podłączyłem +8V do płytki pod mechanizmem , - do GND ( sprawdziłem na płytce zasilanie dochodzi )

9 Zaaplikowałem płytę CD

10 Włączyłem zasilanie

11 I co ??? I nic !!!!!!!!!!!!

laserek żadnej reakcji a na wyświetlaczu 00 ( dwa zera ) i żadnej reakcji na przełączenie przełącznikiem TOC i klawiszami na płytce wyświetlacza i na pilocie . Może go za mocno tarmosiłem przy budowie platformy i się coś uwaliło . Tego nie wie nikt .

Cholera ja to mam pecha . Jak dzisiaj nie odpalę to pakuję wszystko do kupy i jadę do Makro ( muszę zadzwonić czy jeszcze je mają ) i wymienię na inny bo nie podbijałem gwarancji i gostek stwierdził że jak będzie coś nie tak to mogę wymienić na paragon.

Pozdrawiam

Kajo

Kajo - a mżna w ten sposób korzystać z gwarancji...? ;D

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Peter, albo ktoś inny, mozecie nanieść punkty gdzie bnależy usunąć smd??? słabo widze a nie chcę usunąć lub nie czegoś czego nie należy please....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

> antoś

To co ma teraz zrobić ??? kupić nowy a stary z utylizować aby nie trafił w niepowołane ręce .

> Rambo

Co do gwarancji to te Market-y tak mają inplus dla nich i dla klienta . Nie wiem jak jest jak przyjdziesz do nich po pół roku ale ja kupowałem go w piątek więc jest chyba 7 dni rękojmy jakby co .

Na przykład Castorama to możesz zwroty robic do woli i bezterminowo oczywiście bez przesady .

Pozdrawiam

Kajo

> Bacek

Było doflancowane itd zgodnie ze sztuką . Może chciałem za szybko i się zemsciło . Cholera a teraz bym sobie słuchał a tu cisza .

Pozdrawiam

Kajo

Matthew - musisz kupic sobie lupe... Co z tego że np. ja Ci podam numery kondów - jak słabo widzisz to i tak nie będziesz widział który...

Ukryta Zawartość

post-500-100009564 1195149715_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Myślę, że tu Peter się pomylił - gdyż myślał że to bypass tego środkowego kondensatorka.

A faktycznie jest to bypass jednego z parki 100 uF - z Vref . mam 99% pewności. Jak wywalisz go to wstaw jakiś dobry 100 uF - ale obydwa bo muszą być o takich samych parametrach.

A zmieścisz? to wal powinno być lepiej niż bez niego ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi