Skocz do zawartości
IGNORED

robimy shigaraki transport / CD Flatfish

Rekomendowane odpowiedzi

morze byc cos....

to moze to raczej dobrze zrobione zasilanie, wyjscie z klona i dopiero na koncu dobor kondkow...

bez tego klon gra jak przez koc i jest po prostu zwyklym bumboxem.

oczywiscie tym czyms w duzej mierze jest własnie to, co kolega marosik pisze. Natomiast jest wiele przypadków, w których mozesz robic co tylko zechcesz z cedekiem, a nie bedzie on zbyt dobrze grał. Moge zrobic próbe modyfikacji cedeka na laserze KSS-151A z ciekawosci, czy bedzie on tak dobry jak shigaklon (tylko pierw musze dokonczyc klona). W koncu nadchodza długie zimowe wieczory...

Andy ty to masz ucho!!! Zrobiłem tak jak pisałeś. Stab dla FF zblokowany tantalem i wywaliłem trafo u mnie okazało się zamulaczem. Łożeszty!!!! jak to gra.

Trzeba być głuchym żeby nie usłyszeć, mnie się udało :) Z trafa nie rezygnuj lub pozyskaj lepsze, może być lepiej niż na R/R, chociaż trochę tu zależy od DAC'a.

Andy co preferujesz między FF, a ewentualnym trafkiem chodzi mi o kondek. Styrofleks, poliester, ceramik. Napisz co tam masz. Pozdrówka.

Do wzięcia po kosztach (bez plytek zasilaczay glównych i bez zegarka) grajacy i grzebnięty od ponad roku klonik jak na foto.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Pytanie do Kolegów, którzy jadą na rozdzielonym zasilaniu 8/5: co macie na 8V?

Odpaliłem właśnie maks wypas 8V na ALWSR ...

ja walcze z mechanika shigarakiego. moze uda mi sie zrobic dobre/stabilne lozysko slizgowe...

roznice miedzy silnikiem dociazonym a bez docisku sa spore... ponizej moj nowy docisk.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Andy. Mam 2x BGstd 1000u/50V + stab ST LM 7808 + 2x MUR 860 + trafo wyciągnięte z MDS 442. Napisz coś więcej na temat ALWSR. Badałem kondki na wyjściu i tak różnice są, ale bardzo , bardzo nieznaczne coś na granicy percepcji. Gra teraz u mnie BGNX 0.1 i chyba zostanie. Reszta toru u mnie jest chyba za słaba, żeby coś więcej powiedzieć. Pozdrawiam.

Szanowni Panowie.

Proszę, o ile to możliwe o ostateczna wersję zasilania ale dla napędu z philipsa az 1022. Zamierzam go zastosować. Jakiś schemat całościowy . Wątek długi szczegółowy a ja jestem kompletny laik elektroniczny. Jeśli będe miał schemat, to mój Kolega( duża litera jest tu nieprzypadkowa) pomoże mi złożyć w całość. Obudowę wystrugam z drewna i plexi. Marosik pisał ,że ten philips lepiej gra od jvc.

bonaventura. zakladaj nowy watek i jazda...

podepnij sobie wyjscie z boomboxa wygrzej go i napisz co o nim sadzisz.

wyjscie jak w cec tl0 niestety trzeba zrobic na innych kosciach. trzeba znalezc pracujace z napieciem 3.3V.

w philipsiaku jest wlasnie takie zasilanie. noty wszystkich kosci sa latwodostepne.

czy sa chetni na dobry talerzyk z dociskiem mosieznym?

srednica oski jak w kazdym cd. zostaje kwestia sciagniecia oryginalnego talerzyka... sciagalem szczypcami wiec wiem ze to mozliwe bez zadnych ofiar w ludziach i silnikach.

zakladana cena calosci to ok 80zl

Przerabiałem temat transformatorów cyfrowych 5-6 lat temu. Znajomi fachowcy z Francji, Holandii i USA ( w tym znane nazwiska z branży audio ) polecili mi trafa Lundahl LL1572 110 ohm – stanowczo odradzali trafa cyfrowe audio Note ). Po przejściu z wyjścia 75 ohm w moim napędzie CD i DACu 24/96 na AES/EBU 110 ohm przy użyciu powyższych traf ( mam jeszcze 2 sztuki cały czas ) nastąpiła poprawa dźwięku po kilku dniach grania ( trafka te docierają się około 100 godzin ) – w pierwszych chwilach grania może nastąpić nawet pogorszenie dźwięku. A oto komentarze tych osób na ten temat :

First of all don't bother with the AN stuff, the Lundhal LL1572 does better at about half the price!!!. And as I told you already the AN's DO NOT worth a penny.

Pulse Engineering and Scientific conversion are also very good (even though the

Lundhal is better). The Lundahl is quite long to break in. A good 100 hours of continous burn-in is necessary to get the best out of it. I was pretty disappointed in the first place, but after a week everything opened up.

A basic AES/EBU interface is just a 110 Ohms resistors between XLR pin's 2 and 3 and capacitor coupled link (10nF to 100nF) to the receiver. This is easy and you can really hear what the AES/EBU interface gives!

W poprzednim wpisie zabrakło jeszcze tego : Now the difference between the two interfaces is huge, they just don't compare!. The AES/EBU is way, way better in every aspects, openess, spatialisation, details, ... All of this makes the DI/O to provide a richer sound, the low medium (around 80/120 Hz) gets more level, thus increasing the presence. The overall toning is better as well, making the instruments and voices being more realistic. Well, everything is better.

• Pokaż nowe odpowiedzi