Skocz do zawartości
IGNORED

PIS i PO – argumenty za i przeciw

Piotr Ryka

Rekomendowane odpowiedzi

Tak sobie przelewamy argumenty, pod byle pozorem oskarżając się wzajemnie o potencjalne ludobójstwo, a ja się pytam, czy przypadkiem w ostatnim czasie nie mieliśmy do czynienia z autentycznym ludobójstwem i niewolnictwem, i to na terenie naszej świetlanej, cudownej i bajecznie wprost cywilizowanej (zwłaszcza w oczach imć Bartoszewskiego i jemu podobnych) Unii Europejskiej?

A czymże innym, jak nie kolejnym przykładem ludobójstwa i niewolnictwa były obozy pracy zorganizowane zaściankowym Polakom przez europejskich Włochów? I co, gdzie wówczas były owe „autorytety”, gotowe obecnie za każdą łzę nieszczęsnej platformowej posłanki zabijać i do więzień wsadzać; a ślina to im z mord aż pod sam sufit wytryskuje, tak się drą, bo wszak to ją podły Kaczor na złą drogę przywiódł, 100 tysięcy złotych pod sam nos podtykając (czemu, jak wiadomo, żaden prawdziwy europejczyk i liberał oprzeć się nie zdoła).

Gdzie, ja się pytam, byli wtedy Gieremek, Michnik, Bartoszewski, Niesiołowski, czy Tusk? Tam, na miejscu, żeby zobaczyć na własne oczy? O nie, panowie mieli inne, daleko ważniejsze sprawy. Walczyli przecież z narażeniem własnego życia przeciw tyranii Kaczyńskich.

Oczywiście, rząd też w tej sprawie, za przeproszeniem, gówno zrobił. (Wybaczcie, ale przekleństwa same cisną mi się na usta.) Bo jakże tak? Unię, dobrodziejkę naszą i światło wszechświatowej mądrości, co to nawet dzień przeciw karze śmierci u siebie z wielką pompą ostatnio zaprowadziła, o ludobójstwo na jej terenie oskarżać? Toć by się jeszcze mogła obrazić, nieszczęście tym na nasze głowy okrutne sprowadzając.

Jak o tym myślę, to chce mi się rzygać.

jozwo ale ta światła organizacja antykomunistyczna świetnie sie dogadała w sprawie Polski z komunistami. Nie pamiętasz ? ...no tak powyżej 4 lat...

jar1, 18 Paź 2007, 14:21

>>B czy A , wieś czy nie to także Polska. Poradż Donkowi,aby głośno to krzyczał i nie martwię się o

>>wybory.

>

>'A dziadek z Wermachtu to tez Polska? A Bartoszewski? A Michnik?

Co ma piernik ?!

Pojedz ty i twoj monitorujacy media kolega na wies lub do miasta w Polsce B. Zastanow sie co jedyny nowoczesny program = PO moze tam zmienic na lepsze.

jar1 18 Paź 2007, 14:14

Tak naprawdę, to już dawno pokazano, że zwolennicy PiS maja IQ znacznie poniżej średniej. Poza tym, to głownie Polska B i ze wsi.

Howgh !

Jeśli łaska, warsiawski entelegencie zajrzyj do mojego postu z 22 Wrz 2007, 19:38 w zakładce POLITYKA, gdzie zamieściłem mapki galby

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dotyczące koincydencji inteligencji Polaków i ich sposobem głosowania w II turze wyborów prezydenckich. Biedny jozwa maryn nie mógł uwierzyć w to co zobaczył i domagał się abym w imieniu galby powiedział, że dane są spreparowane, bo wyszło, że tylko tłuki głosują na Tuska. Dalej żyj w nieświadomości, boś przecież z Polski A i nie ze wsi.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nowy2, 18 Paź 2007, 14:36

Ha, ha. Wiedziałem, że czuwasz na posterunku.

Ale zanim tak wyj...eś z tej armaty trzeba było przeczytać po jakim tekście mój nastapił.

Chociaż nie jestem Pis-owcem to jednak gwoli prawdy trzeba parę zasług im przypisać

- ustawa pozwalająca na wykup na korzystniejszych warunkach mieszkań spółdzielczych

- ustawa ( wejdzie w 2008 ) pozwalająca korzystnie przekształcić wieczyste urzytkowanie w pełną własność

- idea wprowadzenia instytucji CBA ( abstrahujemy od metod działania ) była jak najbardziej słuszna

( po ostatnich prezentacjach już chyba żaden poseł nie odważy się nawet wspomnieć o łapówce do ręki )

a i lekarze ostatnio boją się brać

- pomysł budowy ropociągu z Azerbejdżaniu do Polski jako przeciwwagi dla Gazpromu jest całkiem niezły

( pod warunkiem , że nie wyprzedzi nas Turcja )

- obniżenie taksy notarialnej przy tak gwałtownym wzroście cen nieruchomości było dobrym posunięciem

( abstrahujemy od czasu i sposobu jego wprowadzenia ) , szkoda , że nie poszła za tym obniżka podatku

od czynności cywilno- prawnych

- może przez przypadek ale podarowano nam ulgę od podatku na dzieci , która w przypadku

modelu rodziny 2+2 i płacach rodziców w okolicach średniej krajowej pozwala na niepłacenie podatku

dochodwego ( nie mylić ze składko na ubezpieczenie zdrowotne )

- obniżono obciążenia płacowe ( składka rentowa ) co prawda niewiele ale zawsze

Co ewidętnie spartolono

- drogi w miastach , a właściwie ich brak ( lancaster -> to do ciebie Ostatnio z Bydgoszczy do Centrum Poznania jechałem 1,5 godziny i tyle samo czasu jechałem od Św Marcina do PL Ławica , nadmieniam była to sobota godz. 12:00 )

- autostrady , a właściwie ich brak ( jak się to porówna do Czech czy Słowacji , to naprawdę jest fatalnie )

- pozwolona na przeogromy wzrost cen nieruchomości ( nic tak nie rozwarstwia społeczeństwa na

bogatych i biednych jak wysokie ceny nieruchomości ), nie wolno dopuszczać do sytuacji ogrmnej akcji

kredytowej banków na warunkach , które z góry powodowały przyrost cen nieruchomości

( kłania się Komisja Nadzoru Bankowego )

- w polityce zagranicznej wprowadzono sytuację , iż jesteśmy głównym hamulcowym UE w zakresie reformy

Rady Europy i Parlamentu , oraz nasze interesy wobec Rosji są całkowicie rozbieżne z interesami innych

krajów UNI

- bez sprzeciwu zgodziliśmy się na system RREACH , co w ciągu najbliższych 3-6 lat grozi załamaniem wielu

gałęzi przemysłu

- nie wymyślono żadnych rozwiązań aby nakierunkowywać młodych ludzi jeśli chodzi o wybór profilu studiów

z uwzględnieniem potrzeb rynku ( akutalnych i przyszłych )

( za mało inżynierów, informatyków , biochemików , za dużo ekonomistów , filologów , socjoligów itp

humanistów )

- żadne ale to absolutnie żadne interesy strategiczne Polski nie uzasadniają utrzymywania naszych

wojsk w Iraku czy Afganistanie ( zresztą popełniamy ten sam błąd co w latach 30 XX wieku - tj. szukamy

sojuszników dalego od nas , na dodatek wybraliśmy takiego , który najdelikatniejszy sposób ma gdzieś

nasze problemy i oczekiwania )

- ostatnie wydarzenia dotyczące mediów ( typu Lis , odsunięcie prezenterki Wiadomości za emisję programu o Tusk-u , kontrole w TVN i Polsacie ) wyraźnie wskazują , iż niezależność mediów staje się fikcją

- całkowity brak umiejętności zawierania kompromisu

- Prezydent obecny nie jest prezydentem wszystkich Polaków

- publiczna służba zdrowia to banał ( ostatnio jako poszkodowany w wypadku samochodowym musiałem

odwiedzać neurochirurga , trzy razy przekładana wizyta , dostałem się poraz pierwszy po pół roku ,

później po 3 miesiącach , w końcu machnałem ręką poszedłem do prywatnego.

( swoją drogą tego samego , który leczy mnie w publicznej placówce )

listę można poszerzać ;).................

jozwa maryn, 18 Paź 2007, 13:24

>Kolejny klon, i to nawet uczciwy - eksponuje swiją klonowatość...

Z pozoru jesteś inteligentny, ale tylko z pozoru. Następny stołeczny wypinzdrzony wykształciuszek, stojący po stronie, po której "należy stać"- bo trendy, a Wasiawka zawsze trendy była dla SWOICH.Tyle lat się było chociażby w bobliżu koryta- to się utuczyło, a gdy to się skończyło-choć krótko, tylko na 2 lata- to raban podnoszą niemiłosierny, bo nieloty nawet okruszków nie dadzą im pozbierać spod stołu- koryta kaczego

Ja, w przeciwieństwie do takich jak Ty, utuczonych resztkami spod stołu zasłanego przez ponad 50 lat czerwonym suknem, mam tę odwagę przyznać się do drobnego hochsztaplerstwa na forum, a wy poplecznicy czerwonych morderców, którzy jesteście współwinni tym zbrodniom podmiecionym dzięki wam pod zakrwawiony dywan, z wyjątkową bezczelnością jeszcze demonstrujecie butę i pogardę dla ofiar I O TO JEST WŁAŚNIE CAŁA IRONIA I RECHOT HISTORII

>Ja zapytam inaczej (lub po prostu powtórzę swoje pytanie): Niech w końcu ktoś z PiSaków napisze co

>oni takiego dla nas zrobili. Oświećcie mnie ! Może po prostu nie zauważam pewnych kwestii ! Tylko

>nie piszcie, że KLD i SLD kradło bo nie o to pytam. Nikt z Was jeszcze nie podał ani jednego

>argumentu. A jeżeli wierzycie, że PiS nas nie okrada to tylko pozazdrościć wiary. W końcu:

>błogosławieni Ci co nie widzieli a uwierzyli....

Proszę bardzo.

Postawili Rosji weto za szykanowanie polskich produktów? Postawili.

Mnie bardzo to cieszy, zwłaszcza, że Rosjanie śmiali się do rozpuku, kiedy im mówiono, że Polacy postawią weto i nie wierzyli, że Unia to łyknie. A łyknęła. Polskie towary do Rosji wprawdzie od tego nie popłynęły, ale sam fakt, że Putina o mało szlag ze złości przez to nie trafił, bardzo poprawia mi humor.

Załatwili przedłużenie o parę lat lepszego dla nas stosunku głosów w radzie Unii? Załatwili. Można się z tego nabijać, ale ręczę, że Tusk nawet tego by nie załatwił.

Spadła przestępczość, mniej aut kradną w Warszawie? Bo podobno tak.

Nie dali Rosjanom przejąć Orlenu? Nie dali.

Rozwalili sowiecką agenturę zakorzenioną w WSI, przy rozdzierających wrzaskach rozpaczy tracących oparcie „autorytetów”? Rozwalili.

Pociągnęli dalej lustrację, mimo wściekłego oporu nawet ze strony kościoła? Pociągnęli.

Nie ma „małżeństw” homoseksualnych? Nie ma.

Jest większy porządek w szkołach i na ulicach? Jest.

Nie puszcza się draństwa płazem? Nie puszcza.

Boją się wielcy i nietykalni do niedawna bonzowie? Boją.

Czekają na zmianę władzy za granicą? Czekają.

Wzmocnili PIS-owcy armię i policję? Wzmocnili.

Dostali lekarze podwyżki? Dostali.

Jest boom w budownictwie i turystyce? Jest.

A pamiętasz po ile miało być euro według Tuska i jego kolesiów pod rządami Kaczyńskich? Bo ja słyszałem, że coś pomiędzy sześć a osiem złotych. Po ile jest dzisiaj? Przeczytaj sobie.

I co, ten największy od 1989 roku wzrost gospodarczy, to tak sam się pewnie zrobił? Gilowska patrzyła w oczy Kaczyńskiemu, a Kaczyński Gilowskiej i samo przyszło. A gdyby tak Tusk w tym czasie rządził i wzrost byłby 7-procentowy, to też byś powiedział, że to dlatego, że rząd nie przeszkadzał, no nie? Już to widzę.

A jaki jest cykl od stworzenia dokumentacji projektu do rozpoczęcia robót drogowych ? Pani Prez Waltz zdaje się będzie budować jakąś obwodnicę i wielkie rondo w stolycy. Projekt będzie gotowy pod koniec 2008, a sama droga w 2011 ? Ten rząd nie ma jeszcze 2ch lat.

Tak, nie ma dwóch lat, a gospodarkę rozkręcił, że hej. Nobla dostaną, jak nic.

I to jedynie po tym, jak sobie Gilowska z Kaczyńskim popatrzyli głęboko w oczy....

Czy to już karnawał? :-)

no ryka i pogoda jest dla bogaczy.Ale dla turystów też.Ale smieszny jesteś w tej wyliczance.A teraz poczekamy az załatwia ciebie i putina szlag trafi.Ta cała twoja i ich polityka na tym stoi.Emocjonalna ale głupia.Dyplomatołki ot co.

PO po cichu podpisało porozumienie ze Związkami z PGNiG. Po wygranych wyborach do czerwca 2008r. wypuszczą akcje pracownicze z rąk tj. 15% firmy. Co zrobi załoga? Oczywiście odda giełdzie. Kto je kupi? Rynek czyli ruscy. I to w momencie kiedy walczymy o dywersyfikację dostaw gazu. Za 4mld zł PO kupiło 60.000 głosów. Takie ruchy to już działanie wbrew interesowi państawa.

jar1, 18 Paź 2007, 15:11

>Tak, nie ma dwóch lat, a gospodarkę rozkręcił, że hej. Nobla dostaną, jak nic.

>I to jedynie po tym, jak sobie Gilowska z Kaczyńskim popatrzyli głęboko w oczy....

Tego nie powiedziałem. Ale jak można ten krótko funkcjonujący rząd oskarżać o spowolnienie ? Chyba że z przyczyn formalnych i ekonomicznych - np autostrada G-k-W-wa. A ile zbudował min. Pol ?

Pieprzysz podobnie jak w wątku o wywiadze Fotygi dla Amerykanów ,gdzie wykazałem niezbicie ,że ty jak i kolega monitorujący media po kurewsku zmanipulowaliście calą sprawę.

• Redaktorzy

"Następny stołeczny wypinzdrzony wykształciuszek"

Jestem z Gdyni, chamku. Ale takie wyrażansy o ustach kogoś takiego jak ty to komplement, więc bluzgaj sobie dalej.

arek67, 18 Paź 2007, 15:17

>PO po cichu podpisało porozumienie ze Związkami z PGNiG. Po wygranych wyborach do czerwca 2008r.

>wypuszczą akcje pracownicze z rąk tj. 15% firmy. Co zrobi załoga? Oczywiście odda giełdzie. Kto je

>kupi? Rynek czyli ruscy. I to w momencie kiedy walczymy o dywersyfikację dostaw gazu. Za 4mld zł PO

>kupiło 60.000 głosów. Takie ruchy to już działanie wbrew interesowi państawa.

Jest na to paragraf?

Przypomina mi się biedny byznesmen na leczeniu w Londynie i rozmowa delegowanych do biedaka duetu z Polityki.

muls, 18 Paź 2007, 15:21

>wiesz areczku kupuje kto chce, moze ja tez kupie.Jak mi sie zechce to sprzedam putinowi .

Za komuny mówiło się o godz 13tej - "urwali kłódki" . Dziś alkohol jest do nabycia lub konsumpcji w lokalach praktycznie cała dobę. Skorzystałeś ?

• Redaktorzy

"Postawili Rosji weto za szykanowanie polskich produktów? Postawili.

Mnie bardzo to cieszy, zwłaszcza, że Rosjanie śmiali się do rozpuku, kiedy im mówiono, że Polacy postawią weto i nie wierzyli, że Unia to łyknie. A łyknęła. Polskie towary do Rosji wprawdzie od tego nie popłynęły, ale sam fakt, że Putina o mało szlag ze złości przez to nie trafił, bardzo poprawia mi humor."

Dało to coś? Guzik. Zgoda, wkurzyli prezydenta sąsiedniego kraju, to rzecz gustu, ale NIESKUTECZNIE. Guzik, nie sukces. Naprawdę uważasz SAMO POSTAWIENIE WETA za sukces?.

"Załatwili przedłużenie o parę lat lepszego dla nas stosunku głosów w radzie Unii? Załatwili. Można się z tego nabijać, ale ręczę, że Tusk nawet tego by nie załatwił."

Do czegoś sie to przydaje? Skorzystaliśmy z tego albo planujemy skorzystać? Wkurwili wszystkich, i osiągnęli rzecz mało potrzebną, na czas ściśle określony. Kit.

"Spadła przestępczość, mniej aut kradną w Warszawie? Bo podobno tak."

Może, nie wiem. Znajememu właśnie ukradli. Słysząłem natomiast, że spada dokładnie tak samo, jak w 2004 i 2005.

"Nie dali Rosjanom przejąć Orlenu? Nie dali."

Słucham??

"Rozwalili sowiecką agenturę zakorzenioną w WSI, przy rozdzierających wrzaskach rozpaczy tracących oparcie "autorytetów"? Rozwalili."

Nic nie rozwalili, zmajstrowali idiotyczny raport z którego NIC nie wynika o żadnej agenturze. NIC. Poza kilkunastoma sprawami sądowymi, za które Polska będzie płacić.

"Pociągnęli dalej lustrację, mimo wściekłego oporu nawet ze strony kościoła? Pociągnęli."

Nie pociągnęli, zarżnęli. Tak sie postarali, że lustrację załatwili na śmierć. Jak to nieudacznicy. Prawnicy, he he!!

"Nie ma "małżeństw" homoseksualnych? Nie ma."

Nie ma. Piramid egipskich też w Polsc enie ma, to też zasługa PiS?

"Jest większy porządek w szkołach i na ulicach? Jest."

Nie ma.

"Nie puszcza się draństwa płazem? Nie puszcza."

Puszcza się, a jakże, i produkuje mnóstwo własnego.

"Boją się wielcy i nietykalni do niedawna bonzowie? Boją."

Kto konkretnie? Sędziowie? A może Kulczyk, budujący właśnie za kupę kasy autostradę w Wielkopolsce?

"Czekają na zmianę władzy za granicą? Czekają."

Słucham? Nie rozumiem zdania.

"Wzmocnili PIS-owcy armię i policję? Wzmocnili."

Prawdopodobnie, wierzę, czemu nie.

"Dostali lekarze podwyżki? Dostali."

Piotrze, robić z tego SUKCES PiS, podczas gdy był to wynik złamania rządu strajkami, jest śmieszne. Powiedz lekarzom, że zawdzięczają podwyżkli PiS.

"Jest boom w budownictwie i turystyce? Jest."

Jest. PiS go zrobił? Buduję właśnie dom. Nie na koszt PiS, zapewniam cię.

I tak dalej. Słowem, jeśli to ma być lista sukcesów tego rządu, to ja dziękuję. Nieskuteczne veto, Kulczyk kwitnący na autostradzie, strajki lekarzy, zawalenie lustracji, komiczny Macierewicz i jego jajcarski raport... Dziękuję, postoję.

• Redaktorzy

"Za komuny mówiło się o godz 13tej - "urwali kłódki" . Dziś alkohol jest do nabycia lub konsumpcji w lokalach praktycznie cała dobę."

To też dzięki PiS?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.