Skocz do zawartości
IGNORED

CAMBRIDGE AUDIO 840A+840C ??

mim

Rekomendowane odpowiedzi

witam , tak się złozyło że na forum STEREO nie gościłem specjalnie ale że miałem KD ale... sprzęt do KD już mi się znudził.Brak czasu na oglądanie i może wiek / ok 40 / już nie jest taki chętny do TV

Po 3 latach postanowiłem dać wszystko córce

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i przesiąść się na STEREO ;))

Mam pytanie , czy ktos może coś napisać o sprzęcie wymienionym w temacie ? a może coś innego kupić ?

głośniki to Paradigm 9v5

pozdrawiam Michał

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/36687-cambridge-audio-840a840c/

witam.

przydałoby sie trochę więcej informacji, aby cos precyzyjnie doradzić.

jaki Kolega lubi dźwięk, do jakiego rodzaju muzyki ma byc ta elektronika, wielkość pomieszczenia i wreszcie jaki budżet? używane, czy tylko nowe?

na wstępie powiem, że ludziska bardzo zachwalają zestawienia Paradigmów z Xindakami. może warto tu sie rozejrzeć? chocby w ofercie Polpaku.

pozdrawiam.

Łukasz

o proszę - daleko szukać nie trzeba:

Ukryta Zawartość

wygląda to interesująco.

pozdrawiam.

Łukasz

Ukryta Zawartość

Zgadza się. Nie proponujcie panowie. To są jednak trośka inaczej grające wzmaki i lepiej posłuchać samemu i potem wyrazić opinię. Dla mnie lepciejszy Xindaczek, CA to trochę taki podniesiony do potęgi model 640.... Dla osób negujących chińszczyznę z pewnością nie będzie miało znaczenia, że obydwa są chińskie, z tym że CA pragnie utrzymać pozory europejskości. Nie dywagować nie odsłuchawszy....

witam.

podpowiedziałem xindaka jako mozliwośc do rozważenia, o tyle godną uwagi, iż w dosyć zgodnej i powszechnej opinii xindaki z paradigmami grają dobrze. oczywiście najlepiej odsłuchać.

pozdr.

Łukasz

Witam , bardzo ciekawa oferta i interesujący desing , budżet mam skromny bo masa innych wydatków ale jak do max 10tys zł , najlepiej razem z CD ale wyłącznie wzmacniacz - żaden ampli

słucham raczej tego co moje nastoletnie córki , zero klasyki , rocka ,jazzu i t p , to co np nadaje radio Planeta , RMFMaxxx , Eska czy nawet viva - jestem raczej rozrywkowym typem 40 latka o duszy 20 latka :) ale z nieco grubszym portfelem ;)))

• 2 miesiące później...

no popatrz ja mam 21 i słucham rocka i jazzu;) to znaczy że mam dusze... 40 latka?:D bez jaj. Wdg mnie pokolenie nie jest w żadnym razie przyporządkowane jako całość do okreśłonego gatunku, no chyba że z radia, ale jak ktoś słucha polskiego radia to raczej tam się trafia na to co lansują na coś dobrego niż na faktycznie coś dobrego;) sa oczywiście wyjątki jak chociażby jazz radio ( na cyfrze zcasem słucham, w łodzi niestety na fm nimo;/ ), czy czasami eska rock, czasem jakieś inne stacje znajde, ale to najwyzej w walkmenie, bo tunera niemam;D. wole posłuchać tego co lubie w znacznie lepsej jakości niż radiowa.

A tak odbiegłem od tematu... cambridge jest troche pszereklamowany, 840 nie słuchałem, ale tak mi si ezdaje że to nie rewelacja, chociaż miał dobre opinie w prasie, chyba w HiFi Choice,niepamietam. Inna sprawa że opinie w prasie , a jak c coś brzmi to wiesz..;) sam kupowałem wzmacniacz, i byłem raczej zdecydowany na marantza pm7001, jednak coś mnie kopło zeby posłuchac cambridge 640, która również miała niezłe recenzje, no i co... dno, jak dla mnie to zupełnie inna klasa niż pm7001, daltego najlepiej samemu posłuchać itp

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.