Skocz do zawartości
IGNORED

Apel o pomoc dla kolegi senicza

stefanB

Rekomendowane odpowiedzi

ganzz_gut, 8 Paź 2007, 22:31

>Ba! od miesiąca nie mam czasu umówić się na odsłuch sonusów w pobliskim

>sklepie... Jako ich wielbiciela nie będę cię pytał czy dużo tracę... ;-)

"Wielbiciel" to za mocne słowo. Nie pytaj, bo i tak Ci nie odpowiem. Posłuchasz, to sam będziesz wiedział. :-)

1 maranciunio

2... soniacz cdp750 - też seniczu na TDA 1541A i lampce :)

2...yamaszka tak

3...nie tudno zgadnac

Chociaż wydaje mi się , że zdecydowanie

1 soniacz cdp750

2... maranciunio

3... yamaszka tak

4... nie tudno zgadnac

senicz, 8 Paź 2007, 22:05

>Lampizator to jakies totalne nieporozumienie. Gral rzeczywiscie lagodnie bo bez dynamiki. Ale jak

>sie kolegom taki flac podoba no to trudno.

Wiesz Senicz... bo gdy słuch jest dobry to człowiek cieszy się smaczkami i subtelnościami w dźwięku. A gdy jest inaczej, to musi się katować przekonturowanym dźwiękiem bo mu wszystko brzmi nijak.

Jak juz pisalem nie bede robil bardachy z pokazu i nie bede wzywal pogotowia ratunkowego dla kolejnych przegrancow. Ustalcie jakis dobry klocek na Maranciunio i po sprawie. Dostanie on w dupe to tak jakby wszyscy dostali w d. Rozumiecie? czy nadal nic do was nie dociera?

Koledzy jak widze maja silny instynkt stadny. Bronicie przegranej sprawy. Koniecznie chcecie ze mnie wycisnac stwierdzenie ze Mranciunio jest kiepski. Ja to przyznam ale jak bedzie cos lepszego. A jak nie bedzie nic lepszego? no co wy zrobicie? powiesicie sie zbiorowo?

Ponieważ senicz zarzuca KAiMowi, że słuchamy tam na "kołchoźnikach", więc tym, którzy są gotowi brać te teksty na poważnie, spieszę wymienić składowe: CD AA Lektor IV, różne preampy - m.in. BAT VK-30 i do niedawna najwyższy model Klyne'a, końcówki BAT VK-500 i Ugoda oraz rozmaite zespoły głośnikowe - ostatnio akurat Labyrynthosy, choć najczęściej Pentagony (hi-endowa marka wykreowana swojego czasu przez niemieckiego Phonara)... ;-)

senicz

Ja też zrobiłem inaczej wyjście na lampie, zupełnie inaczej niż powszechnie się stosuje.

A ja mam wspaniały słuch, po drugie wiem jak brzmia naprawde instrumenty, po trzecie ja to wiem i nie zmienisz tego i basta !!!

Wtedy na testach byl badziew. Nic nie chcialem mowic bo gosciem bylem i nie wiedzialem ze tam tak zawsze. Myslalem ze to specjalny zestaw do wyciagania syfa z cd ale chyba sie pomylilem. Zestaw to byl syf. Moze chodzilo o to ze zgodnie z teoriami reszta toru ma naprawiac syfa i on ma zagrac jak hiend. Ale nic z tego. maranciunio kopnal troche basu i wszystko sie zesralo.............

Panowie przestancie zaklinac rzeczywistosc i wystawcie jakiegos zawodnika wreszcie. Jeden chyba wystarczy? bo o wzm to nawet nie mysle, zaden nie ma szans. Z tym juz sie pogodziliscie.

senicz

maranciunio kopnal troche basu i wszystko sie zesralo......

OOO ! Tylko proszę się nie kopać z Kwiatuszkiem, a jak już to proszę przyjechać z własnymi narzędziami i zbiorniczkami do zbierania odchodów.

Pozdro

Edward chyba zawarł esencję wszystkich wywodów.

Masz seniczu przekonturowane źródło z ekspanderam na wyjściu. Dynamika jest ważna i mówię to na i po każdym koncercie live. Realizacja płytowa (nagraniowa) często wymaga stosowania kompresorów na wejściu i Twój ekspander jest jakby antidotum (jak antyradio) na pewne poczynania dźwiękowców. Jest to jednak dźwięk oszukany. To wszystko oczywiście tylko spekulacje - nie powinienem tego pisać przed posłuchaniem, ale tak pięknie prowokujesz, więc wybacz :)

Takie miałem odczucie po AS2006 - dźwięk z podbitymi pewnymi fragmentami pasma, który sprawiał wrażenie żywości podobnej do tej live, ale to oszustwo, któremu poprzez fizjologię wielu z nas ulega i daje się oczarować. Przy dłuższym odsłuchu okazuje się, że zaczyna czegoś brakować. Mam nadzieję, ze dźwięk Marantza będzie wyśmienity - rownież jestm fanem Philipsa i jego audiofilskiego wcielenia - Marantza. Niestety zdaję sobie sprawę z ograniczeń formatu i niestety prawie codziennie słucham muzyki live, więc wymagam wiele od systemu, nie licząc na sukces również niestety :)

Pozdrawiam zakręconych

rekin, 8 Paź 2007, 22:42

rekin , wydaje mi sie ze dobrym wstepem jest [rzeczytanie dwoch recenzji cdx1030 w dziale opinie(moj oczko wyzej), szczegolnie ta disco jest bardzo ale to bardzo trafna, ten klocek bardzo powoli odslania swoje zalety, niby wszystko gra spokojnie ale wszystkie detale sa, nic nie wali po uszach syczeniem czy jakims konturem, slogan yamahy ma sie do tego klocka idealnie natural sound. to tak na poczatek

dżizas senicz nie przesadzaj, chyba tylko megakonstruktor mógłby ci dorównać w samouwielbieniu :)

jak nie przepadam za AS to chyba w tym roku przyjdę posłuchać tego twojego wynalazku

trochę cierpliwości a zasłużony splendor spłynie na twe barki

intuos

ten klocek bardzo powoli

>odslania swoje zalety, niby wszystko gra spokojnie ale wszystkie detale sa

Maaaam coraz większy apetit, juź wprost nie mogem siem doczekać! To kiejdy będziecie?

senicz "Ale was to boli ze cd za 130zl jest taki dobry."

Boli to mnie brzuch ze śmiechu jak czytam Twoje wpisy... wybacz!

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Jak widze macie problem z tym ze ktos - samouk moze cos robic ekstra a wy byle co. Im blizej As tym wiekszej sraczki dostajecie. Bo w cd nie w tym rzecz aby wymienic kondensatorki czy zasilacze. W cd to trzeba myslec. Ja przelecialem neta znalazlem to co potrzebowalem zrobilem i jest. Ojciec wszystkich CD - Maranciunio. Krol krolow - capo di tutti capi.

Buuuuuu!!!!! Nikt, ale to nikt nie chce mnie odwiedzić. Ani sam wielki Konik Morski ani Kwiatuszek, czy ja jestem jakimś wampirem czy co? Zapraszam, nakłaniam i co? I jajco! Potem będą mówić, że nikt nie chciał konfrontacji. A chciałem! A wierzyłem! Buuuu! Ja się tak nie bawię! Pedały jakieś.......Mamo oni mnie namawiali do upraiania....

Senicz,

mam nadzieję, że puścisz na AS "Okularników" Jopkowej, czyli Twoje ulubione nagranie referencyjne w tej tragicznie zarejestrowanej koncertowej wersji z dwoma przesterowanymi momentami. Jak błazenada to na całego!

Moze bez Jopkowej bo znowu zaczna bic oklaski? to bylo super. Jeszcze raz dziekuje tym co tak spontanicznie bili brawo na czesc i z zachwytu nad moim sprzetem. Dziekuje.

Moze bez Jopkowej bo znowu zaczna bic oklaski? to bylo super. Jeszcze raz dziekuje tym co tak spontanicznie bili brawo na czesc i z zachwytu nad moim sprzetem. Dziekuje.

szakunec

Tylko chłopaki - zbierzcie coś do nagrywania ---> inni, nieobecni na AS też chcieliby zobaczyć

>tryumf naszego forumowicza Senicza.

Raczej do zlewania! Tak płodny konstruktor jak SeniQ na pewno nie będzie chciał marnować na daremno Swech własnych jakże cennych płenów ustrojowech

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.