Skocz do zawartości
IGNORED

Zbiorowe zamówienie z ALFINE

michelangelo

Rekomendowane odpowiedzi

Firma Alfine zajmuje się między innymi dystrybucją produktów Analog Devices. Ceny u nich są nieco korzystniejsze niż np. w TME, i oferta nieco szersza (np. są do dostania AD8599 i AD8397 w całkiem sensownych cenach). Adres e-sklepu jest tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Najprostszy sposób na uzyskanie ceny jednostkowej w PLN to wpisanie w wyszukiwarkę typu i dodanie do koszyka 1 sztuki artykułu. Po kliknięciu w >zobacz koszyk< widzimy ceny netto w złotówkach. Przykładowo: AD8599ARZ to 12,95zł netto za sztukę. Towar wysyłają za pobraniem i kosztuje to 16,47zł brutto. W związku z tym mam taką propozycję: dzielimy się kosztami wysyłki, a ja wysyłam potem poleconym priorytetem w kopercie piankowej pod podane adresy za dodatkowe 5zł. Do tego dodaję całkowity koszt części brutto zakrąglony do pełnych złotówek. Dla jeszcze większej prostoty, proponuję następujący koszt wysyłki zależny od ilości osób zainteresowanych.

1 osoba: 13zł (5zł + 1/2 z 16.47zł)

2 osoby: 10zł

3 osoby: 9zł

4-5 osób: 8zł

6-10 osób: 7zł

Listę chciałbym zamknąć około godziny 19-tej w czwartek 18.10.2007 lub po 10-tej osobie na liście. Chętnych proszę o dopisywanie się do listy w wątku. Osoby zainteresowane proszę o PW z listą części i ilością sztuk oraz adresem wysyłki. Zwróćcie też uwagę, że nie każdy towar jest sprzedawany w ilościach detalicznych od jednej sztuki. Po zamknięciu listy wysyłam każdemu na PW dane do przelewu z ostateczną kwotą. Zamówienie składam po otrzymaniu przelewów. Realizacja to z reguły 2-3 tygodnie, jak czegoś nie będą mieli od ręki - dam znać, usunę z listy dany produkt, żeby inni nie czekali, i skoryguję rozliczenie w razie czego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/36796-zbiorowe-zam%C3%B3wienie-z-alfine/

Strasznie długi czas oczekiwania. Tak, spieszy mi się w tym kontekście ;-). Może być 50/50.

Proponuje zamknąć listę chętnych do niedzieli, 21.10.2007 do g. 23, a w poniedziałek zrobić zamówienie.

1 [AD8066ARZ]

SOIC Dual Hi Perf Hi Speed FET Amplifier 8,70 zł *4 = 34,80 zł

2 [AD8599ARZ]

Dual Low Noise JFet 1nV Amplifer 12,63 zł *3 = 37,89 zł

3 [AD8397ARZ]

Dual High Current OP Amplifier 7,83 zł

razem 80.52 zł netto

do zapłaty 98.23 zł brutto

>>madly, wychodzi mi 98 + 13 = 111zł za Twoje zakupy. Dane do przelewu wysyłam na PW.

madly, 23 Paź 2007, 13:20

>Przelew poszedł. Opcja "stock w Krakowie" ;-)

Da się zrobić, ale odbiór nie wcześniej niż w piątek wieczorem pod adresem, który podałem do przelewu. Jeśli taka opcja Cię ineteresi, to pisz na PW. W Krakowie jestem tylko w niektóre weekendy.

Jutro przychodzą do mnie próbki z Analog Devices, więc zamówienie ostatecznie składam 24.10.2007 wieczorem, kiedy ocenię przydatność otrzymanych części. Można się jeszcze zgłaszać z gotową listą części, powiedzmy do jutra do 17-tej.

Zamówienie poszło do Alfine.

>>madly, części wysłałem wczoraj priorytetem poleconym z moich zapasów.

>>domciu1, czekam na potwierdzenie realizacji zamówienia i informację o terminie.

>>madly, dzięki za info. :-) Przesyłkę z AD844 mam dostać w 45-tym tygodniu, czyli 5-9 listopada wyślą do mnie. Po otrzymaniu układów przesyłam je od razu do zamawiającego listem poleconym priorytetowym, czyli połowa listopada powinny dotrzeć.

• 3 tygodnie później...

W związku z brakiem na magazynie jednej części nastąpił poślizg w dostawie. Według zapewnień pana z Alfine dostanę kostki w piątek. W takiej sytuacji byłbym w stanie wysłać je w poniedziałek 26.10.

Wczoraj odebrałem AD844. Wysyłam dziś wieczorem listem priorytetowym. Wniosek, jaki przy okazji wypłynął jest taki, że telefon znacząco przyspiesza realizację zamówienia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.