Skocz do zawartości
IGNORED

Panie Donku , Panie Kaczusiu

conri

Rekomendowane odpowiedzi

Totalna żenada. Przebitka z czasów okragłostołowych zatarła różnice .Brak programów zarówno jednej jak i drugiej strony.Nawet Pani Monia nie ożywiła pytaniami dyskusji.Jedynie pozorowany wątek wzajemnych zarzutów wypelnił czas antenowy.Beznadziejne pytania i podobny poziom odpowiedzi. Permanantne obracanie się wokól nazwisk z minionej epoki.Ale to już było.Dziwna formuła debaty z klakierami w tle , przypominająca konkursy i teleturnieje. Tylko znowu ZONK dla Polski po 21 X.

https://www.audiostereo.pl/topic/36825-panie-donku-panie-kaczusiu/

No to przeciez amerykanskie kampanie wyborcze polegaja na tym kto ladniej sie usmiecha, kto lepiej prezentuje sie w tv i bardziej gladko wciska kit. Na zycie zwyklego amerykanskiego podatnika to czy prezio jest republikaninem czy demokrata, nie ma wielkiego wplywu.

->>santadog

Byłes w US i zyłeś w małej lokalnej społecznosci? odpowiedniku Polski B

A że klasa polityków nie ta , zasługa nasza. Model czeski w tej materii byłby lepszy , Ale to se ne vrati.

W '89 trzeba bylo odsunąć wszystkich i quasi opozycję i dotychczasowych towarzszy. Przeciez ta opozycja to w rzeczywistości to kolaboranci..Farbowane lisy.

Pomijając treść i jakosc samej debaty uwazam, że sama forma stworzona przez "speców" od mediów kompletnie się niesprawdziła. Słabi dziennikarze (przekrzykujaca Olejnik) zadajacy słabe pytania, publicznośc (po co?), bezsensowne ramy czasowe. Forma zabiła treśc a nawet gdyby miała być treśc to ita zabiła by ja forma.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Zgadzam sie co do klasy politykow, u nas glownie kmioty przy zlobie.

I wcale nie mowie ze amerykanski model jest zly, ze to zle ze oni tak sie ladnie do kamer usmiechaja i rzucaja chwytliwe hasla. Niech tak bedzie i u nas. Ze to kto rzadzi nie ma wplywu na moja kieszen, ze nie musze sie bac ze jak dojda debile do wladzy, to mnie oskubia podatkami.

Santadog, obydwie partie amerykańskie, Demokratyczna i Republikańska starają się zaoferować wyborcom jak najbardziej wyraziste i spójne wizerunki polityczne. Stąd ta obojętność potencjalnego podatnika. Jednak przygotowanie strategii jest na wysokim poziomie. Także dyskusja programowa ma zupełnie inny charakter. To miałem na myśli.

Nie bardziej udaną formułą byłyby pytania wczesniej przygotowane prze spoleczeństwo ( autentyczne -nie od agencji i instytucji PR) sensownie zwieźle zredagowane i odpowedź kazdego z Polityków przedstawiająca recepte danej partii na problem. Im trudniejsze pytanie tym większa wartośc odpowiedzi.I większe kojarzenie z "dobrodziejstwami" konkretnej opcji

szczekał jamnik na buldoga :-)

ale Tusk to kłamca, kłamie w żywe oczy,

obaj nie maja programów, ale nikt ich nigdy nie miał,

w Polsce nie idzie się do władzy żeby coś zrobić, ale zeby byc kimś,

ja bym proponował reformę rolną i konfiskatę majątkow :-)

Panowie szykujemy się na 2011r, No chyba ze znów wczesniej "powtórka z rozrywki"

Skoro ĘĄcki może to czemu nie my. Może Lukar przygotuje listę weryfikacyjną kandydatów i sympatyków,

Czeka nas 'powtorka z rozrywki'. Bedzie to samo co w 2005. Jarek liczy, ze jak PO bedzie miec o 2% mniej glosow niz PiS, to znaczy ze PiS osiagnal 'miazdzace zwyciestwo' i moze dyktowac warunki. Liczy tez na to to, ze PO spusci Donalda i Jarek bedzie mogl sobie z Rokita tworzyc koalicje;) Zobaczymy:)

conri, 12 Paź 2007, 20:39

>Totalna żenada. Przebitka z czasów okragłostołowych zatarła różnice .Brak programów zarówno jednej

>jak i drugiej strony.Nawet Pani Monia nie ożywiła pytaniami dyskusji.Jedynie pozorowany wątek

>wzajemnych zarzutów wypelnił czas antenowy.Beznadziejne pytania i podobny poziom odpowiedzi.

>Permanantne obracanie się wokól nazwisk z minionej epoki.Ale to już było.Dziwna formuła debaty z

>klakierami w tle , przypominająca konkursy i teleturnieje. Tylko znowu ZONK dla Polski po 21 X.

Fatalna formuła programu, krytykowana już poprzednio przez prawie wszystkich komentatorów - zbyt mało czasu na wypowiedzi i zbyt mało czasu w ogóle.

I co? I nic! Nadal czyjś ambitny plan zrobienia "show". Nie lepiej zakupić wrestling z Ameryki?

Dlaczego musi być kilku dziennikarzy? Pluralizm Wałęsowski? Powinien być jeden - choćby i fatalny Lis. Za to bez tego bydła wyjącego w tle, bo to tzw. "żenuła".

Kaczyński był dziś w słabszej formie, nie było w nim iskry. A może zwyczajnie zlekceważył przeciwnika? Albo posłuchał doradców, którzy zalecili mu powściągnąć temperament aby zrobić dobre wrażenie na widzach, którzy strasznie obawiają się agresji, a to niestety niezbyt wspólgra z naturą premiera. Z drugiej jednak strony Tusk był nakręcony i wyuczony na pamięć napisanych przez spinkonowałów sloganów z reklamówek (w tym także tych najgłupszych - o Polakach uciekających zagranicę z powodu obecnych rządów) że czasami przemawiał jak Betanka w szczytowej fazie transu. :) Zdawał się nie słyszeć pytań przeciwnika i dziennikarza. Byc może nawet wypada to lepiej w telewizji ale oprócz umiejętności gładkiego mówienia trzeba jeszcze być prawdziwym liderem.

Z Kaczyńskim terroryzującym współpasażerów w windzie - wtopa.

Jakości przedstawionych wizji i programów partii nie komentuję, bo mało o tym było mowy. Niestety.

"Zapraszamy do reklamy".

Panowie, czegoś tu nie rozumiem.

Możecie mi powiedzieć czego spodziewaliście się po tego typu debacie?

Piszecie, że nie przedstawiono konkretnych programów politycznych naprawy państwa itp...

Ale przecież tu nie o to chodziło.

Miało to być typowe, medialne starcie, reprezentantów dwóch największych partii pretendujących do objęcia władzy w kraju.

Chodziło tu bardziej o to, aby obie strony w taki, a nie inny sposób, popierając argumentami, wykazały wady przeciwnej partii, zarazem ukazując swoją wyższośćnad przeciwnikiem.

W mojej ocenie świetnie udało się to Tuskowi, który swoje wypowiedzi argumentował konkretami, konkretne liczby, zestawienia, z czym Kaczyński ewidentnie sobie nie radził.

Jareczek poraz kolejny zastosował taktykę odwracania kota ogonem, nie udzielał konkretnych i jasnych odpowiedzi na proste pytania i stawiane mu zarzuty.

Faszystowska maska przeciw uczciwemu Polakowi (dziwakowi ale polskiemu i z godnością narodową)

Wszystkie głupo małolaty sa za kaszubskim faszystą, aludzie mądrzy za Polakiem. Polityka odzwierciedla oblicze tego forum. Tu matołki ówniuez mają głos. Tyle ze nie znaczący. Trzeba być durniem by debatę odebrać na plus dla faszysty.

Ten wpis to wyrywek, bo forum olałem dawno temu.

Hmm no okej, każdy ma prawo do swojego zdania.

W takim razie proszę, powiedz mi jakie były odpowiedzi naszego "ukochanego" premiera na pytania dotyczące np 300 mln zł na gabinety premiera i prezydenta? albo podaj jakieś konkretne i uargumentowane odpowiedzi na pytania dotyczące jakiegokolwiek innego pytania...

fajnie że się tak wszystko dynamicznie zmienia stawiając u bukmacherów można zarobić całkiem niezłe pieniądze-skorzystajcie macię swój rozum jeśli dobry to kupa kasy leży w waszym zasięgu a jak przegracie to przynajmniej będziecie wiedzieć że zawiniła własna głupota polityczna.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

mam wiadomosci z pierwszej ręki.Jeszcze teraz zbieraja kacze pióra po całym studio.Ktos mówi że kaczynckie cos prezentowały???Pamiętam -powiedział ,zrobiliśmy wiele, a zrobimy ........wiecej.No i to by było na tyle co powiedział.Przeciez to jest oczywista oczywistość.Nawet miś nie będzie czymś takim chciał sobie dupy wytrzeć.No chyba że o zydelka.

zydelek uszanujesz swój honor,jak jeszcze dzisiaj pójdziesz do portu jachtowego i strzelisz sobie w łeb o drugiej w nocy.Takich bredni to nawet senicz nie pisze.Wyobrażam sobie twoje zwoje mózgowe.Pustynia.

Jak dla mnie zaskoczenie. Spodziewałem się ciepłych klusek w stylu poprzedniej debaty.

A tu Tusk zadziwiająco żwawy nie dał się kaczorowi sprowokować, a nawet wręcz przeciwnie,

wypuścił go w pięknym stylu. Kaczor był jakiś ospały i ratował się powtarzaniem oklepanych haseł.

Tyle, że Tusk miał te hasła rozpracowane i bronił się bez większego problemu.

Kaczyński skupiał się głównie na wsadzaniu szpil w nadziei wkurwienia Donalda (a do tego to

akurat ma talent), a ten znęcał się nad nim punktując jego "dokonania" jako premiera.

Generalnie nikt oprócz pisiołków-matołków nie ma wątpliwości kto wygrał!

Jestem Europejczykiem.

kaczka zjadała dziób z wściekłości próbując jak to w stylu kaczki łopotac skrzydłami żeby wznieśc kurz w powietrze..Żenada.Po 30 sekundach nie wiedział co mówić w pozostałych 20s.Polityka niemiecka z doskonałej zrobila sie nienajgorsza.Czyli nie gorsza od beznadziejnej.Ten facet powtarza tuskowi to o co przed chwila przegrał w sadzie.Na zasadzie dowolne kłamstwo powtórzone sto razy......

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.