Skocz do zawartości
IGNORED

Panie Donku , Panie Kaczusiu

conri

Rekomendowane odpowiedzi

Tusk jak by jeszcze szybciej formuował pytania i mieścił sie w czasie ich zadawania to przewaga była by miażdżąca ale pamiętajmy gdzie dwóch się bije trzeci korzysta ciekawe ile dają bukmacherzy za postawienie 30% na lewicę i demokratów może warto było by zarobić za dobre typowanie te ich 100 konkretnych punktów może 100 innym punktom Tuska nie dodać az tyle głosów po debacie, może warto jednak powalczyć na argumenty i konkretne realne rozwiązania a nie zbudowane 3miliony gniazd przez ptactwo i 6 kilometrów śluzu przez ślimaki

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Niech mi ktoś przypomni który z poprzednich premierów był tak znienawidzony przez spora część społeczeństwa jak teraz Kaczyński, chyba się trzeba cofnąć dosyć daleko w przeszłość

mysle że ma coś z millera.Przynajmniej tak samo był bezczelny,arogancki Ale miller jednak miał klase i nie uważał publicznosci za idiotów.No i wygladał jednak jak menższczyzna ,choc skonczył marnie.Ale temu to też grozi..Nie wazne jak zaczynasz wazne jak skonczysz.

>muls, 13 Paź 2007, 02:36

>PO prostu NIELOT.Pióra kacze fruwaja jeszcze w studio jak donosza zaprzyjaznieni kamerzyści.

Zobaczysz, że jutro znajdą się agitatorzy typu Michalski, Rybicki czy Zaręba którzy stwierdza, że

to dlatego, że Mały Cezar był spolegliwy i w imię przyszłej koalicji przykręcił kurek swych

gejzerów erudycji, a chrześcijańskie miłosierdzie nie pozwoliło mu powalić kaszubskiego faszysty

jednym celnym argumentem (PiS to lecikiem)?

Nawet nie wspomnę naszych forumowych fanatyków geniuszu politycznego Kartoflanego Wodza

którzy od rana zaczną udowadniać, że białe nie może być białe, a jeżeli nawet tak wygląda,

to spisek Michnika, Urbana (Żydzi) i Kiszczaka z Solorzem (UB i jego agentura).

Jestem Europejczykiem.

To nie była odpowiedż na pytanie którego poprzedniego premiera tak spora część społeczeństwa tak mocno nienawidziła nie wiem czy nie kobietę a moze trochę wcześniej

>Rafaell, 13 Paź 2007, 02:45

>Niech mi ktoś przypomni który z poprzednich premierów był tak znienawidzony przez spora część

>społeczeństwa jak teraz Kaczyński...

Nie sądzę, żeby właściwym określeniem na te uczucia było słowo nienawiść.

Jak rozmawiam z różnymi ludźmi, to dominujące jest uczucie zażenowania i wstydu.

Ludziom wstyd, że reprezentuje ich taki mściwy, ograniczony populista.

Jak to wygląda na zachodzie czy wschodzie, to nawet wole nie myśleć.

Jestem Europejczykiem.

no własnie.Skreca mnie jak widze gadająca do mnie twarz pozbawiona mimiki ,która uważa że moze mi powiedziec kazda głupote, a ja to kupie.Tak jest cały czas z kurnikiem.I twierdze że czegos takiego w ostatniej historii jeszcze nie było.I nie chodzi o nienawiść.To jest cos bardziej nienaturalnego.Ja czuję obrzydzenie na sam widok tej twarzy.A przeciez nie chodzi o fizjonomie, bo widziałem gorsze.Czegos podobnego jeszcze nie miałem.

ale się podniecacie:-)

jedna godzina nic nie zmienia, Tusek przez dwa lata dał popis kłamstwa, zawiści i głupoty, że nie nadrobi tego , jest po prostu skończony. Każdy kto go chwali jest ślepy i nieobiektywny.

Proszę nie przekręcać moich wpisów.

[Dla wykształciuchów nie rozumiejacych co czytaja - nie bronię w tym wpisie Kaczyńskiego, ale piszę prawde o Tuseku.]

spotkałem ostatnio kilku wykształciuchów zwolenników pis

argumentację mieli bez wyjątku co najmniej tak zaciekłą jak zydelek

to jest chyba choroba zakaźna przechodząca z wodza na zwolenników

Premier nie rozjechal tuska jak walec tylko dlatego,ze ma nadzieje na koalicje z po.TYLKO DLATEGO.

tusk to nieudacznik,gada jak z sekty,nic mu nie wychodzi,niczego dobrego dla Polski w swoim zyciu nie zrobil.

znam jego prywatna opinie na temat zwyklych ludzi wypowiedziana pare lat temu w bialostockim audiofilu.to taka pogarda jak w przypadku tekstu o mocherowych beretach.

srednio rozumujacy czlowiek nie bedzie mial problemow ze wskazaniem wczorajszego zwyciezcy.

premier zapoczatkowal zmiany w polsce ,ktore nie pasuja sld,czesci po,i innym aferzystom.

Kaczynscy to najwieksi patrioci,od wielu dziesiatkow lat.

wymiataja smieci spod dywany,wreszcie.

Biedacy, jak wy bardzo pragniecie sukcesu! :) Donek nawet wznióśł ręce na samym końcu. Bo trzeba odnieść jakiś sukces, choćby najmniejsze. Pytanie tylko jakie przełożenie wynik debaty będzie miał na wyniki wyborcze. Otóż śmiem twierdzić że żadne. Oba obozy są od dawne oddalone od siebie pasem ziemi niczyjej i okopane.

Poza tym powtórzę jeszcze raz - nie wystarczy być dobrym mówcą, czy ładniej wyglądać w telewizji. Michnik długo był w Polsce szarą eminencją mimo że jąkała. Roosevelt był inwalidą poruszającym się na wózku. To wszystko nie ma znaczenia. Trzeba być liderem i trzeba umieć podejmować decyzje. Jak wygląda z tym u Donka? Ano chyba gorzej niż umiejętność recytowania wierszyków na akademiach. Tusk odprawił zgrabnie akademię i wszyscy złaknieni sukcesu placiokowaci Ślizgacza Po Powierzchni pieją z zachwytu. A gdy zstąpić do głębi to mozna zauważyć np. kretyńskie treści typu: 2 mln uciekinierów przed rządami Kaczorów, podczas gdy Polacy emigrują zwyczajnie z przyczyn ekonomicznych i większość z owych 2 mln wyjechała przed nastaniem rządów PiSu, albo kuriozalne pochylanie się "liberała" nad krzywdą pielęgniarek z państwowej służby zdrowia, którym Kaczyński nie chciał dać, a Tusk by dał.

Jak Tusk dawał i jak rządził mieliśmy już okazję przekonać się w czasach III RP. Kiedykolwiek "liberałowie" (w stosunku do byłych działaczy KLD używam tego okreslenia zawsze w cudzysłowie, bo to nie są liberałowie, to anachroniczni wyznawcy jakiejś XiX-wiecznej religii ekonomicznej połączonej z XX-wiecznym neomarksizmem w sferze światopoglądowej), zatem kiedykolwiek ci chłopcy dorwali się w III RP do władzy, natychmiast kilkaset tysięcy ludzi traciło pracę.

O zwycięstwie w tej debacie zadecydują procenty zyskanych bądź straconych wyborców a nie wynik sondażu telefonicznego jakiegoś OBOPU.

w sondażu przeprowadzonym po debacie Kwaśniewski-Kaczyński wygrał Kwaśniewski ale poparcie skoczyło PiSowi.

A tak w ogóle, drogie mulsy, Walercie, Bartasy et consortes, to obaj przeciwnicy, którzy starli się wczoraj w śmiertelnym boju, jakiś czas temu spotkali się w ustronnym miejscu, bez świadków, gdzie wypili cztery butelki wina i rozmawiali o czymś całą noc. A o czym rozmawiali to już tylko ich Słodka Tajemnica. :P

o tomek własnie czekałem na takie dictum.To nie wiem skąd nielocie bierze sie opinia tzw premiera że jednak wygrał i to w cuglach.Tomeczku moge ci podpowiedziec jeszcze pare rozwiazan twego problemu.Nawet lepszych od twojego. A prawda jest jedna -pióra fruwaja.Ale możesz głosic te twoje hasła a nawet krzyknać-HIP HIP HUra.A im wiecej bedziesz o tych dywanach ,rewolucjach to tym bardziej bedziesz skłaniał się że jednak pióra fruwaja na wietrze.

Lepsza prezentacja Tuska w atmosferze braku kultury kiboli z PO

i.. nic poza tym. Kilka dni temu oglądałem Tuska w bardzo zrównoważonym emocjonalnie programie. Mówił za czym jest i przeciw czemu. Poniżej w punktach:

1) jest konserwatystą

-ale jego poglądy na prawo unijne i przyjęcie wspólnej waluty jest sprzeczne z poglądami konserwatystów angielskich. Gdyby mieszkał w UK to poglady na te sprawy miałby inne niż teraz gdy mieszka w Polsce. Tak powiedział! Innymi słowami jego konserwatyzm zależny jest od miejsca zamieszkania. Uzasadnienie jego poglądów to róznice poziomu rozwoju Brytanii i Polski

2) jest liberałem

-ale popiera wszystkie socjalne rozwiązania w Polsce (becikowe KRUS etc) bo Polacy zmęczyli się transformacją.

-zauważył że socjalizm jest powodem ucieczki Polaków za chlebem ale socjalne przywileje są właściwe!

3) jest przeciwko działaniom PIS bo ten podzielił Polskę na liberalną i solidarną. Ciekawe, czy dla niego nie ma różnicy między socjalem a liberalizmem?

przykładem konsekwencji Donalda Tuska jest taki fakt: w debacie Pan Tusk zaatakował przeciwnika wzrostem wartości artykułów spożywczych. Ale ten wzrost spowodowany jest otwarciem granic Unii na towary polskie. O tym fakcie mówiono przed przystąpieniem Polski do Unii. Przeciw czemu jest pan Tusk?

Moim zdaniem Tusk to polityk który jest przywódcą tych Polaków którzy są "przeciw" ale nie posiadają wizji jak ich Polska ma wyglądać i pomysłów jak należy to zrobić. To etatowcy wyuczeni na formułkach dziennikarskich bez umiejętności samodzielnego myślenia!

Pozdrawiam

Liberał i konserwatysta

Konserwatysta bo szukam zasad niezmiennych w czasie i miejscu, praw które gwarantują rozwój, praw niezmiennych.

Liberał bo główną zasadą jest wolność jednostki, a z wolności najważniejsza jest wolność gospodarcza i prawa własności.

Przykład: kara śmierci za rozbój.

zasada: nie zabijaj i nie kradnij

zabiłeś zostaniesz zabity

zasada niezmienna, wyrok oczywisty, wolność jednostki ograniczona do obszaru poza którym mamy do czynienia z zagrożeniem społeczności czyli praw innych jednostek.

Stosunek do prawa: łamanie prawa to wyrok dla łamiącego prawo bez względu na liczbę osób popierających łamanie danego prawa.

dudus...no pisz jeszcze.A pióra fruwaja.Kwach też wygrał bo nieloty chca mięc koalicje z kwachęm.Za cholere ten nielot nie moze wygrac z nikim ,ale to jest głeboko schowana strategia.Musi troche podskoczyć jeszcze .

mysle ze macie szanse.W długościach wpisów.To taka metoda nielotów.Ale problem socjotaczniczny.Jak jest długo to nikt nie czyta. Tomeczku bedzie w takim razie koalicja z kawchem .Bo wyraznie kwach tez wygrał.Ale piszcie -tylko krótko

tomeczku zdejmji berecik.My nie pragniemy cukcesu, my chcemy normalności.A teraz debata z PSL.Pawlak jest juz tak dobry że nielot bedzie musiał się wynieśc do stajni z kurnika.Ciekawe jaka strategi bedzie w tej sytuacji.Nawet jak Pis wejdzie tomeczku to obnaża to nielota.Nielot jest nielot.Moze co najwyżej zatrzepotac i zesrac się.Ale to nielot.

aaa i na reakcje róznych zawiedzionych co to tłumacza że słabszy dzien,zmeczony, plamy na słoncu- dodam na podstawie doniesien znajomych kamerzystów że buty go ....piły.Nie wiedziały że to premier.Ale dwa razy?.Ja takie buty to panie tego.......CBA.

muls, 13 Paź 2007, 10:01

>tomeczku zdejmji berecik.My nie pragniemy cukcesu, my chcemy normalności.

Haha, normalność w wykonaniu Donka i Kwaska? No to będzie debata: komu prędzej wysiądzie wątroba!

Muls, lepiej powiedz co zrobić z Kwasem, który aktualnie jest w fazie ostrego ciągu. Jest dylemat, bo żeby mógł cokolwiek z Donkiem stworzyć, trzeba kategorycznie pozbawić go dostepu do barku. Ale jeśli to uczynimy, Kwas zacznie podpijać Jolce perfumy! Jak zabierzemy perfumy, to Kwasek popadnie w tremens, będzie się cały trząsł i tyle z niego pożytku. Donek zaś będzie przepijał do Kwasa "Chanell 5" albo z powodu przegranej albo z radości, że wygrał.

nie chce miec w Polsce Irlandii czy Anglii!!!!!!!

Ludzie chca z tamtad wracac bo tesknia za NORMALNYMI stosunkami miedzyludzkimi- wiezi rodzinne, przyjazn, zwyczaje i obyczaje kulturowe- a tam czy w USA jest prawdziwe dno w tych kwestiach-ludzie zyja jak w obozach pracy.

Ja chce w Polsce miec prace ale bez skrajnosci kapitalistycznych sprowadzajacych istnienie czlowieka do roli robota ladowanego propaganda lusksu z ktorej wynika,ze jedyna droga do osiagniecia szczescia to gromadzenie pieniedzy za wszejka cene-cel uswieca srodki (rzydencje, limuzyny, jachty)

kosztem rodziny, przyjaciol (pracujemy jak najwiecej sie da, nie ma czasu na ozenek,rodzenie dzieci, wychowanie dzieci-opiekunka, na wspolne obcowanie z rodzina ta bliska i daleka, na spotkanie z przyjaciolmi.

Tylko stres i pogon za kasa- kto ma wiecej pokoi w domu

ten lepszy....

Zycie pelne kasu a zarazem puste emocjonalnie i plastykowe w relacjach miedzyludzkich.

A potem przy zyciu utrzymuje takich ludzi psychoanalityk, koka lub wodeczka.......

Pamietaj,ze rzecza materialna cieszysz sie tydzien-dwa, przyjaznia, miloscia i rodzina delektujesz sie cale swoje zycie !!!!

a kwach potrzeby jest komu ,do czego?.Chyba tylko żeby pozyczac od niego pieniadze.Co wy kur z tym kwasem.jak pije za swoje i nie pozycza od dziada z obrazu-co mnie to?

Teraz zacznie się straszenie dzieci Kwasem.

Zacznie się udowadnianie, że Tusk do brat bliźniak Kwaśniewskiego.

W tej chwili sytuacja Tuska jest taka, że debata z Kwaśniewskim nie jest mu

do niczego potrzebna i sadzę, że w jego sztabie gorączkowo myślą jak ja odwołać.

Jestem Europejczykiem.

Po tym wpisie widać jednak, że kacza propoganda działa.

Zydelek czy ty może mieszkałeś w Gdańsku, czy na pomorzu, na Kaszubach, na Kociewiu, że jesteś przekonany o faszyźmie kaszubskim. Jeśli w to naprawdę wierzysz to wymaga to z Twojej strony podjęcia jakiejś naprawdę radykalnej terapii i mówię to w trosce o Twoje zdrowie, naprawdę bez złośliwości.

A może byś przyjechał do Gdańska bądź na Kaszuby na jakiś dłuższy czas - korzyść z takiego przyjazdu dla Ciebie byłaby conajmniej podwójna.

Biedni ci Irlandczycy i Anglicy.. Az dziw, ze ktos jeszcze na tych wyspach mieszka, ze nie pouciekali z tych obozow pracy do krajow gdzie panuje szczesliwa, rodzinna atmosfera.. Wlasnie, do jakich krajow? Gdzie jest tak fajnie?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.