Skocz do zawartości
IGNORED

A A PHOEBE IIs czy Phonar Volume 2

many_o_rany

Rekomendowane odpowiedzi

CZY MIAL KTOS Z WAS OKAZJE BEZPOSREDNIO POSLUCHAC TYCH KOLUMIENEK?

CHCIALBYM WYBRAC JEDNE Z NICH DO HARMANA 650 VXI

TO MOJ 1 WZAMEK I GRA FAJNIE, WIEC CHCE GO ZOSTAWIC I DOBRAC DOBRE KOLUMNY

DO KWOTY 1500ZL

POMIESZCZENIE MAM WYSOKIE O POW.OK 25 METROW, NA PODLODZE PANELE, DUZO WOLNEJ PRZESTRZENI

POZDRAWIAM

https://www.audiostereo.pl/topic/36837-a-a-phoebe-iis-czy-phonar-volume-2/

>zorganizuj mi a ja sobie wybiore...

To już jest szczyt lenistwa. Najpierw krzyczysz na nas a potem jeszcze z takim tekstem ? Daj sobie spokój kup boomboxa i starczy Ci

Jeżeli bierzesz jeszcze pod uwagę zakup innych kolumn, to polecam odsłuch ProTonsil Siesta, sam mam zamiar w niedalekiej przyszłości zamienić właśnie na nie Moje Phoebe IIs.

pax, pax moze czlowiek nie ma jak odsluchac - choc faktycznie bez odsluchu kupno raczej bez sensu - przynajmniej nie bedziesz siebie winil ze nie slyszales. Ja sluchalem Phoebe - znakomite ale bas tylko nadaje tlo - moim zdaniem do rocka sie nie nadaja - jakis jazzik owszem.

A co z tymi Siestami -w czym lepsze od Phoebe?

pax, pax moze czlowiek nie ma jak odsluchac - choc faktycznie bez odsluchu kupno raczej bez sensu - przynajmniej nie bedziesz siebie winil ze nie slyszales. Ja sluchalem Phoebe - znakomite ale bas tylko nadaje tlo - moim zdaniem do rocka sie nie nadaja - jakis jazzik owszem.

A co z tymi Siestami -w czym lepsze od Phoebe?

Dlaczego krzyczysz???

a może coś takiego., choć nie tak reklamowane na forum jak AA,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

LUBIE ELEKTRONIKE, INSTRUMENY, CHILL OUT, AMBIENT, ROCKA-Porcupine Tree, TOOLA, Lorie Anderson;

GENERALNIE JESTEM OTWARTY NA POZNAWANIE ROZNYCH NOWYCH KLIMATOW, POZA DISCO POLO I SLADOWYM TECHNO,

ZALEZY MI NA WIERNYM ODDANIU INSTRUMENTOW, WOKALU, SZCZEGOLACH, NEUTRALNOSCI, ZEBYM PO SCIEMNIENIU POKOJU MIAL WRZENIE ZE PRZEDE MNA STOI LAURIE I DLA MNIE SPIEWA...

To Phoebe IIs, basu dużo nie mają, ale przez to nie męczą, reszta jest bardzo przyjemna. Niskich tonów jest w sam raz, chociaż po wyjęciu z pudła można się trochę przestraszyć. ;)

Do sceny nie mam zastrzeżeń, dźwięk jest poprawny i uporządkowany, nie ma problemów z lokalizacją źródeł pozornych w obu osiach.

Osobiście nie wyobrażam sobie mocniejszego basu w moim mieszkaniu w bloku (~5x3,5m). Sąsiadów jeszcze nie było, choć słucham późnym wieczorem.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

NO LADNE TO MACKU ...

ALE JAK TO MOZE GRAC?

Ukryta Zawartość

Miałem Phonary Volume i słuchałem dwukrotnie Phoebe...dosłownie tydzien temu krótko bo z godzinę słuchałem ProTonsila Siesty i bez wachania wybrałbym ..Protonsila..bo poprostu leje te kolumny "w mordę"..tak jakościa dzwieku ,jakoscią basu ,jak i wykonaniem skrzyń.

many_o_rany, 16 Paź 2007, 12:39

>CHYBA JEDNAK KUPIE GALE 3030 - WCORAJ WYLALI MNIE Z PRACY :)

>MA KTOS MOZE ODSPRZEDAC???

>

>DZIEKI WZYSTKIM ZA POMOC I UWAGI

ale co odsprzedać ? za ile mają byc kolumny w wersji dla bezrobotnych ? (bez urazy).

ps: idź na chorobowe, w trakcie wypowiedzenia możesz :)

Gale są fajne - do 15 metrów 3030, powyżej można pokusić się o 3040. ale potrzebny do nich wstrzemięźliwy sprzet towarzyszący - nie może wypychać sednicy i eksponować góry bo gale są rozdarte.

FOXBAT TO JEST FORUM SPRZETU A NIE WYBIORCZE OCENIANIE ZACHOWANIA

JESLI CHCESZ SIE POPISYWAC TO WEJDZ SOBIE NA CZATA I UDOWADNIAJ NAIWNIAKOM SWOJA WYZSZOSC I ELOKWENCJE....

dobrze - czas to powiedzieć - po prostu na forach istenie coś takiego jak etykieta - nie pisze się dużymi literami ponieważ używa się ich tylko do podkreslenia czegoś ważnego - oznacza podniesienie głosu. Może to niektórym wydawać sie przerostem formy nad treścią - ale takie są zasady a ich respektowanie pomaga innym. uporczywe niestosowanie się do nich można odebrać jako prowokację czy brak szacunku. NIe mówiąc już o tym, że taki tekst po prostu źle się czyta.

KAZDY INTERPRETUJE RZECZYWOSTOSC WEDLUG SWOJEJ SWIADOMOSCI....

NIEKTORYM PRZESZKASZA NAWET WIELKOSC LITER I DOSZUKUJA SIE OBRAZY ....

TO CHRONICZNA NADWRAZLIWOSC?

CZEMU LUDZIE PRZYWIAZUJA WAGE DO TAKICH BEZISTOTNYCH NIUANSOW PODNOSZAC TO DO RANGI ETYKIET ?

DLA MNIE TO KOMPLETNE BZDETY !!! NIECH SOBIE KAZDY PISZE TAK JAK MU SIE PODOBA I WYRAZA SIE PISZAC ZLOTA TRCZCIONKA JESLI MA NA TO OCHOTE...

NIGDY NIE UJME TEGO JAKO OBRAZE , JAK MOZNA SIE CZUC PROWOKOWANYM CZYMS TAKIM?

PRZERSOT FORMY NAD TRESCIA TO DOSZUKIWANIE SIE U KOGOS KOGO SIE NIE ZNA I NA OCZY NIE WIDZIALO BRAKU SZACUNKU Z POWODU KTORY N I E I S T N I E J E

C H I L L O U T !!!

• Redaktorzy

many_o_rany - Seba78 próbował wytłumaczyć Ci w sposób kulturalny ogólnie przyjęte w internecie wzorce zachowań. Niestety nie zrozumiałeś przekazu, więc może zwrot "Wyłącz CapsLocka lamusie" będzie dla Ciebie czytelny?

Jeśli oczekujesz merytorycznej dyskusji na nurtujące Cię tematy lepiej przemyśl swoje zachowanie, bo obrażając forumowiczów, którzy chcą Ci pomóc daleko nie zajedziesz.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.