Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2007 WRAŻENIA!

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

A ja... chciałbym serdecznie podziękować mojemu agentowi, reżyserowi, charakteryzatorce, scenarzyście i całej ekipie filmowej.

Bez Was, nie było by tej statuetki w moich rękach.

:-)

Otóż ja nie widzę żadnej sprzeczności. Moje kawałki zabrzmiały dla mnie bardzo dobrze na :

- wstęgach w głośnikach ADAM z lampą 100W (bajkowo, ale detalicznie na FNS i surowo ale z powietrzem na Kult, choć już delikatnie za delikatnie, ale za to nie męcząco)

- Audiovector na sporych tranzystorach (FNS czysto, studyjnie, Kult - po prostu jak koncert "bez kaszlającej widowni").

- Lyngdorf

Ten Kult to nagraniowa estetyka "koncertu w studiu" i która jak teraz patrzę występuje na wielu moich płytach. Moim zdaniem ten kawałek który puszczałem ma gigantyczną rozpiętość dynamiczną i dużo faktur na raz. Nie jest źle nagranty, tylko po prostu TRUDNY do prawidłowego odtworzenia. Dlatego cały czas go "męczę" na różnych klockach, wychodząc z założenia, że jeżeli ten zagra już dobrze, to tych Dobrych Realizacji też da się z przyjemnością posłuchać.

A "kręcenie się za własnym ogonem", bo "dalej nie brzmi" może się skończyć właśnie na słuchaniu już tylko "audiofilskich plumkań" których można sobie co najwyżej posłuchać samemu albo innym pojedyńczym osobnikiem ogarniętym tym samym fiziem.

Ja chcę robić w domu imprezy, i system ma przyjemnie zagrać wszystko. A bo ja wiem czego będą chciały słuchać moje dzieci? A macie gwarancję że Fasolki, Puszek Okruszek i takie tam to są dobrze nagrane???

No dobra

to ja w takim razie dziekuję mojej rodzinie za wyrozumiałość Sprątającej że pozamiatała na schodach a w zszególności PKP że mimo że prosiłem o bilety dla dwóch osób na IC do Warszawy sprzedała mi tylko jeden a po drodze nie żądała dwóch i jakoś czczęśliwie bez kary dojechałem

Jeszcze raz dziękuję PKP THE BEST

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

=Cashlack, 12 Lis 2007, 16:59

No jakbyś dał płytkęCD z Puszkiem okruszkiem do odsłuchania to by Cie nawet audiofile wynieśli szybko z salki :D

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Rafaell to byłoby ciekawe badanie socjologiczne. Może nawiedzimy w przyszłym roku rożne hi-endowe sale właśnie z takim "ludycznym" repertuarem? :-))) Można sprawdzić poczucie humoru sprzedawców i publiczności :-) Natalka na MBL'e! :-)))) Boney M na AvantGarde! Papa Dance na WLM! Czy coś kultowych realizacji pominąłem? A jeszcze coś z italo-disco i jakiegoś niemieckiego popu. A może Karel Gott? A na minimonitorki jakieś ostre łojenie metalowe!

To też audioshow!

To co tygrysy lubią najbardziej! ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Z tego co słuchałem - to co moim zdaniem grało najlepiej:

Ukryta Zawartość

post-9977-100009956 1194884996_thumb.jpg

post-9977-100009957 1194884996_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bardzo ładnie prezentował się QBA, JMLab nie zdążyłem dobrze przesłuchać-ale wrażenie b.dobre, a Senicz audio - pobił wszystkich... stosunkiem jakości dźwięku do ceny. No i Mr Senicz miał super szelki! :-)

Ukryta Zawartość

post-9977-100009953 1194885419_thumb.jpg

post-9977-100009954 1194885419_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ostatnie zdjęcie to QBA.

Co niektórzy zapewne zapamiętali to pomieszczenie z trochę gorszej strony - od dupy strony. W tym pokoju siedział słuchacz tak zajęty i wypięty, ze pokazywał innym za sobą gdzie ich ma. Poza tym wrażenie z tego pokoju bardzo pozytywne. Duży dźwięk, symfonia na extra poziomie i zero dudnienia, mimo małego pokoju.

Oraz zwycięzca stosunku jakość/cena: Mr Senicz

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zasatanawia mnie dlaczego w pokoju 701 w niedziel potencjalnie najlepsze kolumny na wystawie zrobione na revelatorach nie graly? graly za to kolumny na papierze z stx . Ciekawe dlaczeo koledzy po kilku sekunadach wylaczyli te scany wagi 50kg kazda i pieknie wykonczone i zoptymalizowane. Tak jak juz pisalem gdy zobaczylem je w bagazniku samochodu srece mi zadrzalo z niepokoju ze te to moga zagrac. Bo sa bajecznie pieknie wykonane i na najlepszych chyba obecnie glosnikach na swiecie rvelatorach. Poprostu bajka system. A nie graly. Co bylo przyczyna takie odstawienia do kata i meczenie kolumn z dykty artura? taka kasa wydana i okazja do prezentacji na wystawie a tu stalu gluche jak pnie. to jest zagadka?

jozwa maryn, 12 Lis 2007, 13:35

>Na AS byłem krótko, stąd nie mogę napisać pełnej relacji, może trochę o markach bardziej

>egzotycznych, które dobrze wypadły: dla mnie udany był debiut LOG (bardzo mi się poodobało, z

>wooferów Focala uzyskano lepszy efekt niż sam Focal), RLS z Naimem (ktoś pytał, ile kosztuje Oberon

>II: 10 000 pln). Cieszę sie tym bardziej, ze w Magazynie pisaliśmy pierwszą recenzję Oberonów i

>oceniliśmy je obaj z guttenem bardzo wysoko. Podobało się w Ansae (po tym, jak odsłuchałem je

>również w domu, zbieram na zakup), [..............]

No właśnie ciekawi mnie na co z ANSAE kolega zbiera kaskę :)

minidsp SHD Studio; Nordost Thor; DAC Musetec MH-DA005; Octave V80; Dynaudio C1; 2xREL.

Michu80

wklej proszę to zdjęcie w wątku o koledze seniczu ;-)

to wielce wymowne pozycjonowanie kolegi senicza, biały wentylatorek oraz niedbale rozsunięte zasłonki to czysta poezja!

no i te szelki!

panowie, mamy nowego G.U.R.U.

na kolana psy!

Byłem tylko w sobieskim. wrażenie zrobiły na mnie 3 prezentacje:

MG 3.6 z moonem

JAG ze starymi przerobionymi goodmansami

MBL - komplet

tam grała muzyka.

Jeśli miałbym próbować jakiś nowy sprzęt, to chętnie sprawdziłbym u siebie kolumny maggies. niestety ani pomieszczenie, ani warunki lokalowe, ani elektronika nie pozwala mi teraz na takie ekstrawagancje.

jeśłi chodzi o monitory ArturaP, to robiły wrażenie. niestety, kiedy ich słuchałem, słychac było dudnienie. powody mogą być dwa: przede wszystkim pomieszczenie (pewnie tak było) lub sama kontrukcja i strojenie kolumn.

W tym miejscu chciałem podziękować wszystkim, którzy tegoroczne AS odwiedzili - bez WAS tej wystawy by nie było.

Ponownie odbyło się bez wiekszych wpadek, publicznośc dopisała, wystawcy zadowoleni, i jak wiemy, były również akcenty humorystyczne ;-))))

Wszyscy piszecie o sprzecie, a nikt nie napisał nic o muzyce. Mój "urobek" po tegorocznej wystawie to 8 nowych płyt. Cztery znane, jeden prezent (sampler Accuphase) i trzy samplery ze Stockfisha - celem dalszego przejrzenia katalogu tej ZNAKOMITEJ niemieckiej wytwórni.

BTW - kto jeszcze nie ma płyty Chrisa Jonesa "Roadhouses & Automobiles" ze Stockfisha ten gapa ;-)

Ukryta Zawartość

i mp3 z mojego ulubionego utworu:

Ukryta Zawartość

post-579-100009936 1194899154_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.