Skocz do zawartości
IGNORED

Wybory wygrane!

Marek

Rekomendowane odpowiedzi

Zapomniałem dodać że po tych poradach Ducha Świętego zastosowała zwalczanie inflacji przy pomocy lokat NBP. W wyniku tej akcji Budżet Państwa (konkretnie NBP) stracił 5 miliardów złotych. Straty NBP zostały pokyte przez nieodprowadzenie do budżetu zysków z tytułu obrotu rezerwami walutowymi NBP.

Piotr Ryka, 24 Paź 2007, 22:26

>jar1, 24 Paź 2007, 20:39

>

>>Zaczynasz Piotrze tracić poziom.

>

>A tego, przyznam się, nie rozumiem zupełnie. Czyżbyś miał jakiekolwiek zastrzeżenia do moralnych i

>intelektualnych kwalifikacji swoich idoli?

Ech, szkoda gadać. Z Bogiem.

>Qubric, 24 Paź 2007, 21:35

>Zbig, 24 Paź 2007, 21:32

>>Rzeczywiście budując samemu zmieścisz się jeszcze w 4-5 tysiącach za metr.<

>

>Budując >samemu< to sie zmieścisz w 400 złotych za metr.

A rzeczywiście. Za tyle kupisz metr kwadratowy działki 20 km od centrum i postawisz na nim budkę do srania. Jakbyś się zdecydował to zostało mi trochę drewna z szalunków. Tanio odstąpię.

Qubric dzkb za odswiezenie pamieci.winienes jeszcze przywolac,bez kadzenia,wiecej swoich wpisow.ja czekam jak nawet jar przyzna,iz p.Szejnfeld okazal sie Shamef(i)eld.jesli zisci sie co on mowi,jade do Sztokholmu pikietowac za jego Noblem.nie mylic z Noble Bank pls

>Qubric, 24 Paź 2007, 21:44

>A tak nie całkiem samemu - to 1,2tys.PLN za metr kwadratowy gotowego do złozenia domu z bala (trzy

>tygodnie budowy)...

>Za około 200 tys. mozna postawić całkiem spory dom murowany (100 tys. kosztuje stan surowy zadaszony

>domu parterowego z poddaszem użytkowym zamówionego u wykonawcy).

>Przy takim >samodzielnym< budowaniu można w d... miec wszelkie VAT i inne takie sraty taty.

Wygląda że jakaś firma nie zaktualizowała cennika na stronie internetowej przez ostatnie trzy lata. To się zdarza.

Śledzę na innym forum dziennik budującego rzeczywiście w 90% samodzielnie dom o powierzchni 93 m.kw. Stan surowy zamknięty mu wyszedł 88 tysięcy zł, tyle że trwało to rok - praca popołudniami, w weekendy i urlopy. Dodam że materiały kupował po bardzo okazyjnych cenach i znaczną część jeszcze w 2006.

4-5 tys złotych za metr to jest koszt pod klucz, czyli z gotowymi łazienkami, kuchnią, szafami wnękowymi, oświetleniem, tylko wstawić meble i mieszkać. Na zewnątrz z wszystkimi docelowymi przyłączami, podjazdem, ogrodzeniem. Wykończenie w przyzwoitym standardzie ale bez szaleństw. System gospodarczy, czyli jedna lub dwie firmy robią stan surowy a potem już ekipa za ekipą: elektrycy, hydraulicy, tynkarze - koniecznie spoza Warszawy - są znacznie tańsi i mniejsze ryzyko że porzucą z dnia na dzień robotę bo trafią lepiej płatną.

Oszczędzając na czym się da, kupując wszystko samemu i częściowo budując samemu można zejść do 2,5-3 tys za metr. Poniżej są już tylko bajki dla naiwnych.

Po prostu rozwala mnie ta żałość, te płacze, te skamlenia za Małym Cezarem.

Ale on na cacy załatwiony jest.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jestem Europejczykiem.

>zildjian

4-5 tys za metr pod klucz to tanio? Tak mi wychodzi - jestem po stanie surowym w trakcie instalacji więc mam już niezłą orientację. Na wszystko pozostałe mam oferty lub ew. dość szczegółowe kosztorysy. Oczywiście na ostatni etap wykończeniówki można wydać dowolnie dużo lub dla odmiany kupić wszystko na wyprzedażach w marketach budowlanych. Przykładowo jakieś paskudne drzwi można kupić za 500 zł i samemu osadzić, ale na estetyczne porządnie wykonane z dobrych materiałów trzeba wydać około 2000 tys za sztukę. Jedne i drugie będą spełniac swoją funkcję.

To moj krajan Nowak? Jesli nie,bardzo podobny.nb-dzis w tvn Sellin zmiazdzyl pana osla,excuse moi,posla.Guten nacht!Tak a nie grypsera jak sugeruja ci,co przywoluja wyniki wyborow w pierdlach,trza sie zegnac na noc z nowymi wieszczami.

Zbig

uciekl mi wpis-pisze z tlfonu.chyba jestes prawnikiem? W odniesieniu do tego,co pedziala fotyga dzisiaj o intencji donka o podpisaniu unijnych praw itd.wiele lat temu,za gomolki kupilem nieruchomosc w b wolnym miescie gdansk.place podatki lokalne itd.wkladam pieniadze w rewitalizacje.czy jakis hans lub erika mi to zabierze?

Jaro_747, 25 Paź 2007, 00:31

>Po prostu rozwala mnie ta żałość, te płacze, te skamlenia za Małym Cezarem.

>Ale on na cacy załatwiony jest.

jak ktoś nie potrafi obliczyć ile jest 2+2 i wpatrzony jest w merdia.. to może tak uważać

ale wystarczy przeczytać parę liczb- łatwe do znalezienia w necie:

ilość posłów w sejmie dla PIS (czyli wartości względne):

(czyli wartości względne)

2005- 155mandatów 2007- 166mandatów

ilość polaków głosujących na PIS

2005- 3,2mln 2007- 5,2mln

na cacy? no cóż może masz takie wyobrażenie, że on żeby wygrać musi mieć głosów 200%

czyli doceniasz jego możliwości- thanx :-)

chodzi ci o podludzi? ja się cieszę z głupoty hipokrytów, tego Jaro_747 co to liczyć nie potrafi

a pamiętasz kogo tunio wprost dosłownie poprosił o głosy?

komuchów, zwolenników Kwasa w debacie z tymże, z wdziękiem gnojka robiącego komuś na wycieraczkę poprosił o papier: jako pointę debaty skierował wprost do elektoratu lewicy prośbę o głosy, prawicowiec LOL

Biedny Horścik.

>a pamiętasz kogo tunio wprost dosłownie poprosił o głosy?

A może chciał tych otumanionych nawrócić na dobrą drogę?

Nie jest żadną hańbą taki, czy inny elektorat.

Polityk bierze odpowiedzialność za to, co z nim robi, tj. co mówi,

co obiecuje i co robi.

Dlatego np. nie moherowy elektorat jest grzechem Kaczorów,

a to, co mu wmawiali.

Jestem Europejczykiem.

jacch

Z czego ja się ciesze? Z tego ,że mamy to już za sobą , z tego że znowu mogę olewać tematy polityczne, z tego że nie podcinam sobie żył po wyborach i z tego, że potrafię dać na luz.

Pzdr.

Horst

Wiem ,ze zrozumiałes to co wcześniej napisałem i wiesz ,że mam racje.

Pzdr.

Horst, 25 Paź 2007, 08:36

>chodzi ci o podludzi? ja się cieszę z głupoty hipokrytów, tego Jaro_747 co to liczyć nie potrafi

>

>a pamiętasz kogo tunio wprost dosłownie poprosił o głosy?

Horst, debilu. Jeżeli lewicowy elektorat oddaje głosy na prawicową partię to chyba dobrze co? Czy jednak źle bo Jarosław na to nie wpadł. Poza tym kiedy skończycie z podziałem na komuchów i resztę.

Proponuje też wizytę u lekarza bo u ciebie odbyt znajduje się gdzieś w okolicy szyszynki i to bez ujścia na zewnątrz. OK. trochę pojechałem i mógłbyś nie zrozumieć - otóż sugeruje że masz nasrane we łbie.

zildjan, jeżeli kupiłeś ziemię na gruntach nalezacych do wysiedlonych Niemców to oczywiscie,ze Niemiec Ci tej zimi nie zabierz. Zrobi to Polski niezawisły sąd, a potem ja tylko Niemcowi przekaze. Przcież tak to sie praktykuje. Nawet za Kaczorów była taka wpadka, ze odebrano dom rodzinie, która mieszkała w nim od powojny.

Są też pozytywy ostatnio....jakiś Polski obywatel pozwał Niemcy o 1mln zł za krzywdy wyrzadzone w czasie wojny...Przecież chodzi tylko o to żeby sprawieliwości stało sie za dosc. My odpowiadamy za działania zbrodniczego systemu, nie wiem dlaczego nie mieliby odpowiaać Niemcy....no ewentualnie wzorem Niemców ludzie będacy obecnie włascicielami tego typu lokali/ziemi nieh zrobia łaskawą zrzutkę "po ile uznają/ustalą" i przekażą ja na rzecz wysielonych Niemców i też będzie po sprawie uwazam.

Nic się Zildjan nie martw, tylko lepiej pomyśl, czy nie straciłeś w czasie wojny jakiegos członka rodziny(lub nie był on wywieziony o pracy, więziony, Niemcy nie zniszczyli mu dorobku życia itp) i propnuję sprawę kierować do sądu tk jak robią to Niemcy. Życie ludzkie jest bezcenne, ale mylę jakies 20mln euro/osobę może ukoić rozpaz po straci bliskiego....zwłasza, ze np. jako wnuk mogłes go nei znać.

...majątek w końcu sie dziedzizy i spadkobiercy Niemców ktorzy po wojnie straili swoj majątek pewnie tez będą sie domagać zwrotu swojej własności.

lancaster, 25 Paź 2007, 08:52

>Walery, lewicowy elktorat jak lewicowy elektorat. Osadzeni - to jest dopiero elektorat PO...murem

>za partią :)

>...albo partia za murem jak kto woli...

Lan>

Polecam zebrać paru chłopaków i zacząć blokować drogi a później do sejmu. Miałbyś szansę na komplement od Leppera: "takiego populizmu to nawet ja nie słyszałem."

lan

Właśnie o tym mówiła Fotyga wczoraj w TVN24 (potwierdziły to ponoć ekspertyzy niezależnych prawników prawa międzynarodowego i opinia eksperta d/s praw człowieka przy ONZ - czy coś w tym rodzaju)

Podpisanie Karty Praw Podstawowych (już zapowiedziane przez PO) spowoduje jeszcze szersze otwarcie wrót do roszczeń niemieckich obywateli wobec polski ( ostatnio dot. także dóbr kultury) , obiecał to zresztą jakiś (DE) komisasz na spotkańu ziomkostw czy powiernictwa .Fotyga stwierdziła , że ROSZCZENIA TE MOGĄ OBEJMOWAĆ 30% TERYTORIUM NASZEGO KRAJU!

Także mozemy mieć w niedalekiej(?) przyszłosci 30% Polski de facto należącej do niemieckich obywateli :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.