Skocz do zawartości
IGNORED

Wybory wygrane!

Marek

Rekomendowane odpowiedzi

>Zamiast sejmu - komisje zajmujące się ustawami i rząd. Głosowania powinny odbywać się

>demokratycznie w domach. Każdy miałby pociągniętą sieć do głosowania i przycisk TAK/NIE. W mediach

>leciałby przekaz na żywo, a wyborcy dokonowaliby przed telewizorami on-line wyboru przez wciśnięcie

>jednego z przycisków.

a czegos takiego nie bylo przypadkiem w "Harrison Bergeron" K. Vonnegut'a?

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

a nie ma juz jakiegos prostego filmu w necie dla horsta-nocna zmiana.Zeby znowu mógł sie poekscytowac jak mały robol w mundurku ciecia skończył nocna własnie zmiane.

a czy sa wiadome i znane dane przewodniczacego komjsji wyborczej.To moze byc ciekawy przypadek.

>lancaster

Prześcignął? My ich nigdy nie dogoniliśmy ;) Tam część osób śmieje się z tego i mówi, że to dopiero jest demokracja - wszystko wolno. Zaparkować na ulicy, wypić pifko na ulicy (właściwie ogólnie wypić), wsiąść do samochodu i spokojnie udać się do domciu. W miastach drogi i korki i tak nie pozwalają, żeby bez urwania wahacza jechać szybciej niż 50km/h, a na ogół około 30km/h. Poza miastami wszyscy mocno ryzykują i prują szybciej, ale skoro ma się banknocik, to nie ma się czego bać. Przepisy ruchu drogowego są czysto teoretyczne - często przejeżdżałem na czerwonym i jechalismy pod prąd na jednokierunkowej. zadziwiające jest to, że kierowcy na siebie nie krzyczą, nie wyzywają się i są spokojni???

>foxbat

Faktycznie gdzieś coś podobnego czytałem(jakieś SF), ale nie podam Tobie tytułu.

Lancaster, powołam komisję śledzczą w temacie gdzie jest moja Amelia.. ;) Daj spokój, Tobie, to każdą płytę pożyczę w ciemno na ile chcesz... Należysz do osób, które zawsze oddają co się im pożyczy, i ta myśl wystarczy byś miał moją Amelkę jak długo tylko chcesz! :)

Przestrzegam przed popadaniem w samozachwyt. Wygraliśmy, wygrała Polska. Ale najtrudniejsze przed nami - reforma sluzby zdrowia, autostrady, EURO2012 itd, czyli to wszystko co PIS miał w dupie. Nie będzie łatwo, dlatego odrzucmy retorykę triumfalizmu. Czas po prostu na normalne, mądre rządzenie czyli na to, czego nie było w Polsce od dobrych kilku lat.

broy pokaż mi po 1989 roku mądry rząd,czekam z niecierpliwością :O)

Noster bardzo bym chciał żeby Twoje uwagi się spełniły.Daję popowcą dwuletni kredyt zaufania :O) Oczywiście bez koalicyji z lidokainą :O)

@ noster

Twoja naiwność mnie rozbawia do łez. Rządzenie PO zacznie się (podobnie jak w przypadku PiSu i każdej innej partii, może z wyj. UPR) od wymiany całej administracji publicznej i podziału łupów w spółkach skarbu państwa. Potem ustawią swoich mocodawców:

- Waltera i TVN

- Krauzego

- Solorza

- Kulczyka

- Palikota

i na tym się zakończy ich aktywność (tak jak PiS ustawił ojca dyrektora). Gospodarka potoczy się sama - akurat jest dobra koninktura. Co do obietnic obniżenia podatków i zniesienia regulacji - NIE WIERZĘ W TO! Podatków w Polsce nie obniży żadna władza, gdyż w naturę słowian jest wpisana koteryjność, a odchudzenie państwa sprawi, że najbardziej na tym straci sama władza.

Dla jasności sprawy - nie jestem zwolennikiem PiSu ani żadnej innej partii w obecnej dziś na scenie politycznej.Nie głosowałem, bo nie miałem na kogo.

Rząd Olszewskiego był dosc podobny do rządu Kaczyńskiego. Doceniam zaszczytną, historyczną rolę Tuska, Wałęsy i Pawlaka w obalaniu najgorszego rzadu III RP jakim był gabinek Olszewskiego. Dobrze że wtedy Wałęsa był prezydentem, bo gdyby nie obalono Olszewskiego w porę to kto wie czy teraz byśmy nie byli drugą Białorusią.

Leszek, 22 Paź 2007, 13:31

>walerek Olszewski to ten od nocnej zmiany? ;O)Ile to było dni???? :O)

Nie pamiętam ale na pewno dużo za długo.

Chciałem początkowo napisać że podobnie jak z rządem PiS, ale to chyba dobrze - nikt nie będzie myślał rządząc Polską że cóś takiego nie może się zdarzyć.

lancaster- wiesz czemu PIS przegrał,bo młodzi Polacy poszli głosować,a oni mają dosyć nawracania do czasów PRL , dosyć rozliczeń i mściwości,oni chcą normalnie żyć , pracować , nie myśleć o tym kto kogo , kiedy i dlaczego.Ich to w zdecydowanej większości nie interesuje.PIS postawił na złego konia.

• Redaktorzy

"Dla kraju to nie będzie wcale lepiej, przydałoby się, żeby jedna partia miała ponad 50%. Kaczor będzie im teraz szkodzil, tak jak oni jemu szkodzili."

Jestem innego zdania. Głosowałem na PO ale wcale nie chciałbym, zeby PO miało samodzielnie większość. Koalicjant w postaci PSL, które będzie chciało się wykazać po latach spędzonych w niebycie może być niezłym czynnikiem dyscyplinującym. O ile oczywiście nie ograniczy się do parcia na stanowiska, tylko że to za bardzo przypominałoby PiS, a więc byłoby obecnie wyjątkowo niepopularne.

Natomiast jedno zdanie do lancastera. Stwierdziłeś że nie podoba ci się, że jedną z pierwszych decyzji Donalda będzie powołanie trzech komisji do sprawdzenia działań służb i i ministerstwa sprawiedliwości. Może ci się nie podobać to, że będą zaglądać pod szatki twoim faworytom politycznycm. Ale nie mów, że to sprzeczne z obietnicami wyborczymi, i że proszę, mieli robić cośtam, a w rzeczywistości jakieś komisje. Otóż gdy decydowało się rozwiązanie sejmu, PO solennie i głośno obiecało, że rozwiąże sejm (a tym samym chwilowo odsunie zbadanie ciemnych spraw CBA i Ziobry), po to, aby ludzie mogli w wyborach zadecydować, kogo popierają, nie zaś po to, aby osłaniać nadużycia PiS. I ża ZARAZ po wyborach zrobi wszystko, aby odpowiednie komisje śledcze powstały. Teraz PO wywiązuje się z tej obietnicy, danej wyborcom takim, jak na przykład ja. Jest to ich obowiązek wobec ludzi, którzy im zaufali.

roland...stara prawda.Jak cię tam nie było, to nie opowiadaj jak było.Zajmii sie funiami a jednoczesnie zastanów czego chcesz ,bo byc może twojej partii nie było i nie będzie.Tak wiec opowiadanie co kto zrobi..... to funiom roland.

TomekL3, no to teraz normalnie popracują :)

...ale macie chłopaki dziwne podejście. Rządy postokrągłostołowców doprowadziły do mega bezobocia, a wy opowiadacie o "normalnym pracowaniu". Matrix normalnie. Przeciez to Balcerowicz to bezrobocie swoimi administracyjnymi pociagnieciami wywołał w miastach, a Bielecki na wsi...wcześnie ludzie normalnie pacowali.

Normalnie można robotę stracic bo np. xle sie pracuje, albo firma zwalnia, ale żeby tak decyzją urzędasa ?

Panowie krótko....głosowaliście jak Amerykanie czy jak Bułgarzy ?:)

Pozdrawiam

jozwa, jeżeli tak i m.in głosowałes na nich z tego powodu to nie ma kłopotu. Jeżeli zapowiadali to niech robią pokazówki skoro nie potrafią spraw załatwić lepeij niż poprzednicy.

Mam nadzieję, ze reszta ich zobowiazań równie szybko i skutecznie zostanie spełniona.

zwłaszcza podwyżki pensji i obnizki podatków....to jest zawsze mile widziane niezależnie od rzadu. Londyn w Łomży Donaldowi odpuszczę :) ... ludzie na emigracji, którym to obiecywał będa pamietac lepiej i albo plus albo minus...naprawdę nie mam nic przeciwko żeby się udało.

Pozdrawiam

xniwax, no a co wszyscy spali w robocie na styropianie ? Ja tam pamietam jeden rok co w komunie pracowałem i miałem zapieprz ze hej....zresztą potem tez...akurat kraj sie telefonizował.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.