Skocz do zawartości
IGNORED

Wybory wygrane!

Marek

Rekomendowane odpowiedzi

Gustaw

Ja jestem za obowiązkowym uczestniczeniem w wyborach. Mam nadzieję, że wreszcie zostanie taki obowiązek wprowadzony. Wpieniają mnie ludzie mający to w dupie, a Ci którzy jeszcze trajlują o polityce powinni dostać po łapkach.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Jozwa,

I ża ZARAZ po wyborach zrobi wszystko, aby odpowiednie komisje śledcze powstały.

>Teraz PO wywiązuje się z tej obietnicy, danej wyborcom takim, jak na przykład ja. Jest to ich

>obowiązek wobec ludzi, którzy im zaufali.

Maryniu, są ważniejsze obiecanki. Dla ciebie to właśnie takie pierdoły są istotniejsze i na nich to właśnie donek znowu strawi następne lata, bo z gospodaczych obietnic-cudów to każdy rozsądny wie, że nici

"Ja nie jestem za podziałami na my i oni. Jednak należy zrozumieć, że we wszystkich państwach, w których dokonała się transformacja ustrojowa, doszło do wyłonienia klasy będącej beneficjentami tej sytuacji. I ta klasa właśnie wygrała wczoraj wybory."

Roland, nie do końca, bez komunistów transformacja nigdy by im sie nie udała tak dobrze :)

...zobacz w krajach osciennych zrobili transformacje bez komunistów i jaka pustka w życiu społecznym !...no moze z wyjątkiem Bułgarii, ale tam to wiadomo na kogo głosować :)

Ale teraz sza, spokój nikt niech nie wypomina drobnych potknięć na grube miliony u "wielkich fachowców".

Pierwszy milion zwyczajnie trzeba było ukraśc i taka jest wersja ostateczna dla elektoratu :)

... młodym wyborcom się opowie o cudzie - bo pewnie takie jest zapotrzebowanie w tej chwili, raz już taki numer przeszedł, przeszedł i drugi ... pewnie przejdzie i trzeci, piętnasty itp.

...nie mam nic przeciwko zeby żyło sie lepiej - wiadomo, ale same obietnice wyborcze to przyznacie PO ma wyjątkowo ambitne :)))

Pozdrawiam

Rolandsinger, 22 Paź 2007, 14:59

Co gorsza, wiele razy byłem na rautach z okazji tego typu przekrętów i znam

>to środowsko, o którym Kaczyńscy mówili "morda ty moja". Ono faktycznie istnieje. Widziałem to na

>własne oczy, jakie numery tam się robiło i jaką kasą się tam obracało. Widziałem załadowany po

>brzegi pieniędzmi bagażnik Mercedesa S600, ale wtedy jako nastoletni szczeniak tego nie rozumiałem,

>skąd ta kasa.

No i co Roland z zrozumiałeś z tej sytuacji. Jakie wnioski ? He ? Wszystko dobrze Roland ?

Lodówka pełna ? Samochód też OK ? Funie biegają ?

Co Roland zrobiłeś aby takich sytuacji w Polsce nie było ?

Odpowiem Roland za Ciebie: GÓWNO.

lancaster

Dajmy im czas ja jestem pełny nadziei. Pierwszy rzucę kamieniem jeśli znowu dałem sie oszukać.

• Redaktorzy

"...zobacz w krajach osciennych zrobili transformacje bez komunistów i jaka pustka w życiu społecznym !...no moze z wyjątkiem Bułgarii, ale tam to wiadomo na kogo głosować :)"

W Bułgarii transformację zrobili zasadniczo komuniści. I faktycznie, wygląda śmiesznie.

teraz w ramach CUDU oj będą się rozwijać autostrady

a jakie biznesy można na tym robić to w PO najlepiej wiedzieli Piskorczak i Sawicka

jeszcze z tego forsy starczy na pielęgniarki i nauczycieli

no właśnie a może strajki służby zdrowia i bez szmalu jakoś ot tak ucichną

w spontanicznym zachwycie nad nową władzą?

muls...nazwiska...dobre. Przecież prawo było tak skonstruowane zeby lody były kręcone w zgodzie z nim.

Daj mi listę firm(włascicieli) które skorzystały np. z jednoniowego zwolnienia z cła i już masz pierwszych beneficjentów. Daj mi listę ludzi którym okrągłostołowcy porozdawali za friko grunty w miastach pod budowę mieszkań a tamci zwyczajnie wzięli pod ta ziemie kredyty i zapomnieli o sprawie po czym ziemie przejmowały banki...i już wraz z ludxmi którzy im to dawali masz kolejną liste...nawet nie chce mis ie wnikać muls w to bagno.

Piszę, bo licze na to ze moze ktos sie obudzi wreszcie.

"Co byś wybrał:"

Roland jesteś w błędzie, zawsze jest jakieś wyjście. Możesz zawsze zrobić sobie sam.

@ lancaster

Zgadzam się z Tobą w kwestii paktu między opozycją a komunistami w okresie przełomu początku lat 90-tych.

Ale jednocześnie nie popieram niewyobrażalnej faszyzacji poglądowej PiSu, dlatego na nich nie zagłosowałem. Podobno gdy ktoś cię uderzy w jeden policzek, należy mu nadstawić drugi, jeśli autor tych słów nie jest dla PiSu absolutnym autorytetem, to dalsza dyskusja nie ma sensu.

A okrzyki: palić cioty i Murzynów, nie mają chyba nic wspólnego z miłością chrześcijańską.

Tomek, a to się okaże. Na razie to była loteryjka. W przeszłości KLD/UW jakoś żadnego przyzwoitego rządu koniec końców nie stworzylo, choć na początku wielkie nadzieje jak zwykle.

Pozdrawiam

Rolandsinger, 22 Paź 2007, 15:11

>A okrzyki: palić cioty i Murzynów, nie mają chyba nic wspólnego z miłością chrześcijańską.

Roland, kochasiu. Nie męcz się, dziecko. Pograj trochę na Playstation albo pooglądaj MTV.

Roand, chcesz pogadać o Biblii ? No problem.

Może zacznijmy od tego, ze masz dwa policzki, a głosowań/zmian kadencji było już więcej z udziałem tych samych ludzi :)

Wyszedłem z założenia ze wesprzeć trzeba pierwszych którzy zrobią cokolwiek dobrego, bo wcześniej gospodarka była partaczona na maxa, a łapownictwo kwitło ? Nie, to była hodowla na skale przemysłową :)

teraz czekam na posuniecia PO, punkty zaliczam uczciwie. Na razie mają -1 za rządy z zeszłych lat...PiS na poczatku kadencji też miał -1, teraz ma +2 :)

Pozdrawiam

@ Gustaw

Widzisz, nie znasz mnie w ogóle jako człowieka, a już płonie w Tobie nienawiść, skrajnie prawicowa nienawiść.

Ale tak to już jest z Wami Katolikami. Ewangelicy nigdy Was nie zrozumieją.

Panowie - stało się i jak będzie zobaczymy.

To wątek o naszych nadziejach i obawach.

Żadnemu rządowi nie udało się wszystko co obiecywał - PO również to się nie uda, bo to logicznie rozumując niemożliwe. PiS zrobił część tego co powinno zostać zrobione i może faktycznie źle się stało, że niektórych rzeczy nie dokończył spokojnie później oddając władzę. Mam nadzieję, że PO nie spieprzy i pociągnie pozytywne zmiany wprowadzone przez PiS (kilka da się znaleźć), oraz że entuzjazm w UE po zmianie władzy w Polsce przełoży się na inwestycje w naszym kraju - to mogą być te brakujące pieniądze, które pomogą PO w wywiązaniu się chociaż z kilku obietnic.

PO nie będzie miało łatwo - wg mnie dużo gorzej niż PiS na początku. Po obietnicach wyborczych z poprzedniej kampanii wyborczej i otwarciu granic UE dla pracowników pojawiły się duże ruchy w grupach społecznych związanych z budźetówką - to jest poważny problem. Na tym problemie wykładają się wszystkie rządy, bo łatwo stracić poparcie społeczne, a próba jego odbudowy poprzez dotacje(wg mnie to rozdawnictwo) powoduje jeszcze większy wzrost oczekiwań i niepokoje w kolejnych grupach. Nie chcę być złym prorokiem, ale poza obecnymi budżetowcami postali jeszcze nauczyciele i mundurowi (patrz celnicy). W sprawie ostatniej grupy mógłbym conieco powiedzieć - strajk celników nie przysparza nam popularności w ościennych krajach, a pojawia się już kolejny problem co zrobić z tymi z zachodniej i południowej granicy?

To tak na zakończenie coś pozytywnego ;)

Z ulgą odetchnę od wypowiedzi "władzy", że jestem dziadem lub wykształciuchem (do wyboru).

Rolandsinger, 22 Paź 2007, 15:17

>Widzisz, nie znasz mnie w ogóle jako człowieka, a już płonie w Tobie nienawiść, skrajnie prawicowa

>nienawiść.

>

>Ale tak to już jest z Wami Katolikami. Ewangelicy nigdy Was nie zrozumieją.

Co Ty znowu pierdzielisz Roland ? W MTV tak mówili czy w RFM FM ?

TomekL3, ja tam niczym nieczego nie chce zawacac. Nie sądzę zeby PO rządziło gorzej od Millera, czy Suchockiej np.

...ale wymagam żeby rzadziło dobrze. I jezeli miałbym zagłosować na nich w przyszłych wyborach to musi wypasc jako całokształt lepiej od PiS. Na spawy kosmetyczne nie patrze. Suche dane/wyniki/statystyki....w końcu to dzieki nim wygrywa sie wybory - styl jak widać po Polskiej kampanii wyborczej mniej istotny :)

Pozdrawiam

Rolandsinger, 22 Paź 2007, 15:17

>@ Gustaw

>

>Widzisz, nie znasz mnie w ogóle jako człowieka, a już płonie w Tobie nienawiść, skrajnie prawicowa

>nienawiść.

>

>Ale tak to już jest z Wami Katolikami. Ewangelicy nigdy Was nie zrozumieją.

Roland wiesz co to jest informacja zwrotna?

a skąd bys wiedział.

Gustaw pisze prawdę o tobie,

jak wielu innych tutaj, ale słysząc rzetelną ocenę siebie, bełkoczesz cos o "prawicowcach".

Co to są prawicowcy?

to może dasz w końcu szansę.Ja im dałem.Jak spier...olą to na nich nie zagłosuję.PIS spier... to nie głosowałem, chociaż wcześniej też na nich nie głosowałem,domyślałem się jak może być.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.