Skocz do zawartości
IGNORED

Wybory wygrane!

Marek

Rekomendowane odpowiedzi

DZIESIĘĆ ZOBOWIĄZAŃ PLATFORMY !

Donald Tusk

DZIESIĘĆ ZOBOWIĄZAŃ PO

Polska zasługuje na cud gospodarczy

1. Przyspieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy

2. Radykalnie podniesiemy płace dla budżetówki, zwiększymy emerytury i renty

3. Wybudujemy nowoczesną sieć autostrad, dróg ekspresowych, mostów i obwodnic

4. Zagwarantujemy bezpłatny dostęp do opieki medycznej i zlikwidujemy NFZ

5. Uprościmy podatki – wprowadzimy podatek liniowy z ulgą prorodzinną, zlikwidujemy ponad 200 opłat urzędowych

6. Przyspieszymy budowę stadionów na Euro 2012

7. Szybko wypełnimy naszą misję w Iraku

8. Sprawimy, że Polacy z emigracji będą chcieli wracać do domu i inwestować w Polsce

9. Podniesiemy poziom edukacji i upowszechnimy Internet

10. Podejmiemy rzeczywistą walkę z korupcją.

Donald Tusk

super!!!!

Ale wymyślili. Cudów nie ma, a już na pewno nie pod rządami platfusów.

Ad. 9 Internet jest powszechny, a idiotów nie brakuje - poziomu edukacji nie da się podnieść.

Ad 8. Nie są w stanie - nigdy tego nie zrobią.

Ad 5. zamiast podatku liniowego lepiwj podnieść kwotę wolną od podatku do 10-20tys. zł.

Ad 4. Przynajmniej w teorii- opieka medyczna jest bezpłatna. Oni mogą wprowadzić odpłatną po prywatyzacji szpitali.

Reszty nie ma co komentować - populiści bez pomysłów.

Jedną sprawą muszę się pochwalić jako rodowita pyra poznańska.

Partia najbardziej znanego polskiego mulata - Andrew Leppera - Samoobrona zdobyła (sondaż) w moim mieście ......... 0,3 % głosów !!!!

:-)))

WOJTEK2, 22 Paź 2007, 00:06

>Jeżeli zapomniałeś lub jesteś jeszcze za młody polecam wycieczkę na Ukrainę czy choćby do Rumunii.

wojtek, czy wy, wykształciuchy, potraficie każdy efekt nieudolności albo złej woli usprawiedliwić tym, że inni mają gorzej?

Równie dobrze możesz wysławiać pod niebiosa Bieruta, Gomułkę i Jaruzela, bo w Etiopii ludzie umierali z głodu a u nas jednak "chleba nigdy nie zabrakło".

> zupełnie nic nie będzie znaczyć przynajmniej dla

>mnie, nie pasjonuję się tym kto kogo " WTRĄCI" do więzienia. Inny sposób myślenia i priorytetów.

Ciekawe priorytety - całkowity brak zainteresowania prawem i sprawiedliwością (przez mała "P" i "s").

Jak się ma takie gagatki na pokładzie jak Sawicka, to właściwie nie ma się czemu dziwić.

Oskarżyć Ziobrę o najgorsze zbrodnie (demokrację podobno łamał i terroryzwoał sądy), ciemny lud to kupi, byleby wygrać wybory a potem wszystko po staremu...

LTJ Sonic, 22 Paź 2007, 00:09

>"Szkło kontaktowe" chyba zniknie z TVN

>

> - zabraknie materiałów

Materiałów to nigdy nie zabraknie ale za to pełniący obowiązki dziennikarzy oficerowie nie otrzymają już rozkazów.

Capstrzyk.

Co donek pieprzy o obowiazku! po-jednania? Pojednajmy sie wtedy jak udowodni,ze byl lepszy.niech zrobi bilans otwarcia a la miller tego,co po pisie przejmie i jakiego cudu dokona za 2 lata,przy, jak sadze, milosci powalajacej wiekszosci wladzy mediow.a ja podam mu grabe.mam przy tym czuc sie polakiem-patriota i nie rasista,co adas uwaza za rownowazne.potem europejczykiem.

Gustaw, 22 Paź 2007, 00:53

>Jedną sprawą muszę się pochwalić jako rodowita pyra poznańska.

>Partia najbardziej znanego polskiego mulata - Andrew Leppera - Samoobrona zdobyła (sondaż) w moim

>mieście ...... 0,3 % głosów !!!!

>

>:-)))

porządni ludzie tam żyją :-)

a te 0,3 to jacyś przyjezdni

>Gustaw, 22 Paź 2007, 00:53

>Jedną sprawą muszę się pochwalić jako rodowita pyra poznańska.

>Samoobrona zdobyła (sondaż) w moim mieście ...... 0,3 % głosów !!!!

Poznań rządzi! Pyry łączcie się!

Jestem Europejczykiem.

>dudivan, 22 Paź 2007, 01:03

>>Prezes miał telewizje publiczną i co?

>

>Tak bardzo "miał" że aż sobie bydlęcą po-publiczność na debatę zaprosił?

Jak sam na Parteitagach Goebbelsowska propagandę uprawiał, to było fajnie.

A jak go zaczęli pytać o samoobronę, to się tragedia zrobiła.

Jaja sobie robisz? Rady sobie nie dał w tak małym studio? Nie uczył się knypek jeden?

To pewnie się nie nadaje! Sio!

Jestem Europejczykiem.

PO jest produktem inżynierii społecznej, a PIS nienawiści do innych ludzi. W pierwszych nie doceniam niczego, oprócz bardzo dobrego sztabu doradców-socjotechników - niestety jakiegokolwiek programu całkowity brak, a hasła przedwyborcze to był najbezczelniejszy populizm, jaki w życiu słyszałem, dzięki któremu mamy teraz to, co mamy. W tych wyborach wygrała psychologia: NIE WAŻNE, CO SIĘ MÓWI, WAŻNE JAK I KTO MÓWI.

Wygrana PO jest jednak dla mnie powodem do radości, gdyż to ostatnie 4 lata postokrągłosołowych postaci u steru władzy. PO zgodnie z dyrektywami socjotechników obiecywało złote góry. Społeczeństwo zaufało im z trzech powodów:

- to jest Polska Panowie, kraj słowiański - bez układów i lewych interesów istnieć nie może - a temu kres położyć chcieli Kaczyńscy. Jeśli ktoś myślał, że tu będą Niemcy- srogo się pomylił;

- PO jako formacja - jeszcze nie rządziło, a to daje 10-15%;

- Kaczory popełniły kardynalny i niewybaczalny błąd z punktu widzenia strategii politycznej - wywaliły Marcinkiewicza, przyjazną twarz ich koncepcji na Polskę, co pozostawiło niesmak i utrwaliło wizerunek PiSu jako partii o aspiracjach totalitarnych

Za 4 lata będzie kryzys, powróci bezrobocie i wzmocni się oligarchia - bo PO nie ma żadnego programu oprócz planów powrotu do tego, co było przed Kaczorami (i każdy myślący człowiek o tym wie), a wtedy Tusk i jego świta zostaną przez tych samych naiwnych wyborców, którzy teraz uwierzyli w jego po mistrzowsku wypowiadane pustosłowie, wystrzeleni w kosmos z prędkością światła. I dobrze, na to właśnie liczę.

Co do PiSu, mimo niezaprzeczalnego patriotyzmu, popełnili całą serię rażących błędów politycznych - uprawiali kłamliwą propagandę sukcesu, zawłaszczali media publiczne, zionęli nienawiścią do wszystkich myślących inaczej niż faszystowskie radio z Torunia, a to już Polakom pachniało dawnymi czasami - to się przejadło. Okazało się, że Polacy w ogóle nie lubią ekstermów, ani czerwonych, ani czarnych.

Dla jasności sprawy - nie jestem sympatykiem żadnej z partii, nie głosuję od lat w ogóle. Czekam na wybory, w których po raz pierwszy zobaczę zupełnie nowe twarze o centro-prawicowych poglądach, które nie będą mi się kojarzyły ani z Solidarnością ani z komunistami i na takie ugrupowanie zagłosuję. Najwyższy czas na odsłonę kompromitacji okrągłego stołu cz. 3, OSTATNIA.

Roland, do Twojego czarnego i niestety niemniej prawdopodobnego od spełnienia przez PO nadmuchanych obietnic wyborczych scenariusza dodam tylko jedną rzecz....) Za 4 lata jeżeli PO wykona to o czym piszesz władzę w państwie oczywiście straci....ale tylko na kolejne 4 lata Roland! Przeciez potem ludzie i tak zapomną, pomimo tego że bezobocie np. wzrośnie, lody będą kręcone itp. Oby nie i oby wszystko poszło zgodnie z pozytywnym(nawet nie cudownym) planem....w kazdym razie zobaczymy jak to teraz będzie wyglądać, jeżeli wygrała miłość to jestem spokojny. Może i cud sie trafi....

Gdyby jednak PO postanowiło na wzór PiSu(choć niekoniecznie w jego stylu)zrobić dla kraju cokolwiek pozytecznego dla ludzi naprawdę nie mam nic przeciwko.

Społeczeństwo kolejny raz nie zdało egzaminu, bo wybrało do senatu w zdecydowanej obsadzie senatorów z PO, w tym uwielbianego przeze mnie człowieka taktu i kultury osobistej Kazia Kutza. Mam nadzieję, że to najgorszy egzemplarz w garniturze PO.

A tak na marginesie, mamy ładną sekwencję obietnic - drugą Japonię, potem 3 mln mieszkań, a teraz drugą Irlandię i cud, i jak tu nie zgodzić się z Kurskim, że ciemny lud wszystko kupi.

Będę z nieustającą życzliwością obserwował poczynania nowego rządu i z nie mniejszym zaciekawieniem poczynania mediów.

Ciekawe jak zmieni się garnitur piszących na ZBOCZNICY.

tak panowie.MACIE RACJE>A teraz zgodnie z przepisami wymyślonymi przez PIC tych wszystkich koteckich,przytłu ow,marcinkow maciarkow co to nawet nie są w stanie dokonczyc znanej listy .NA PYSK.Nie z nienawiści.Zgodnie z przepisami PICu.A wy bełkoczcie dalej.Za cztery lata nie bedzie tu mleka i miodu.Ludzie nie poszli po miód i mleko.Wystarczy posłuchąc prostych ludzi ,nie profesorów.SKONCZYŁ SIE DZIEN WARIaTA>KTóry nawet na koniec cos o poiełuszce,gazetach których nie maja i telewizorni których nie maja.na koniec jeszcze jeden wariat wymagał hospitalizacji.Niestety to nie jest jeden wariat.Nikt nie oczekuje mleka ani wina.A jak nie wierzycie to spytajcie ludzi.Najbardziej mi żal dartmaniaka.Znowu zacznie przegrywac re swoje przetargi.Marny jest i głupi.A myslałem że tylko głupi.

przepraszam wariatów.To jest jednak jednostka chorobowa.Skonczył sie DZIEN SWIRA.I nawet jak przez cztery lata bedzie tylko lało i nadejda susze i gradobicia ,to najwaznejszy jest koniec świra i jego szpitala psychiatrycznego.

mulsia popierdoliło. ja tam po mleko i miód chodzę do sklepiku w sąsiednim bloku i pośredników nie potrzebuję. przynajmniej sprzedawczyni nie obiecuje, bo zna się na handlu i towar zawsze ma. mulsiu, dalej się onanizuj.

albo inaczej.człowiek ten sam, tylko pryszcz na dupie odpadł.I moze juz wiecej ten człowiek.

Ale jest jeszcze jeden pryszcz który może uwierac mocniej, a nawet w dwójnasób.Ale jest przyjnajmniej zlokalizowany.A tak po prawdzie to cieszmy sie bo odchodzacy swir powiedział ze mogło byc gorzej, ale wygrała demokracja .Tzn on nie zdązył ,nie wiedział jak ,zbyt był butny i nie uruchomił najwiekszego sikawkowego'W imie demokracji co dla swira jest ewenementem.Powiedział po prostu- cieszcie że gówno nie zostało urichomione.Jak znam swira po prostu jak to komuchom ......gówna zabrakło.Co też jest ewenementem.tak jak tych kart.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Szkoda komentarza

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

w tym miejscu musze przeprosić dartmana po przeczytaniu całosci.odstaje od całego tego towarzystwa przytłuków jak widze ,a wiec zyczę mu nadal wygranych przetargów i jednak utrzymania tego poziomu madrosci.

Powtórze jeszcze raz : Polacy dalei sie wmanipulować jak małe dzieci ! Wybory wygrał kaczor donald dzięki gigantycznemu poparciu medió prywatnych .Ostatecznie Polsat jest własnościa byłego oficera wywiadu wojskowego PRL pana Solorza natomiast ujadający na rząd TVN pod przewodnictwem pana Waltera byłego dyrektora TVP z czasów stanu wojennego. Za chwile bedziemy mieć koalicje donalda z SLD ( a jeszce niedawno udawał antykomuniste...) i to nie bedzie cud . A nowy premier bedzie robił dobrze swoim mocodawcą czyli naszej rodzimej oligarchi . A reszte czyli 99 % bedzie miał w dupie .

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

roland...teraz dopiero przeczytałem.Ale nie doczytałem do konca .Za długo i bez sensu.Gospodarka nawet zostawiona sama sobie poradzi sobie jak u kaczynckich.Nie bedzie końca swiata.Tylko może dla niektórych.Ludzie nie poszli dla obietnic.Wszyscy i dawno juz wiedza że obietnice to....obietnice wyborcze.Ale jak sie nie bedzie latac po kraju z beczkowozem pełnym gówna ,to bedzie sie miało czas na robote.

marek.No dobra wszyscy już wiedza więć nie powtarzaj juś.jak swir miał jeszcze ,mało telewizorów to mógł na szybko postawic jeszcze sześc nadajników albo zabrac je porabanemu rydzowi.No mógł jeszcze zabrać solorzowi.PYtanie tylko co by puszczał w tej telewizorni bo juz w tym co miał, ogladac nie było co.Tak wiec mareczku wracaj do torunia.

no cóz mareczku ja tez takich jak ty miałbym w dupie.Nie ma co sie dziwic premierowi.To tak na marginesie.Wiesz idiotów nalezy topić w wiadrze.Chyba że się nie mieszcza.To nalezy ich puscic wolno z litosci.

muls, tylko zeby nie było coś za coś. Wolę kaczkę biegającą w kaczkowozie niz wzrost bezrobocia.

Gospodarka tak jak piszesz bez manipulacji oboni sie sama, tylko jak uczy historia koledzy Donalda od zawsze manipulowali i "poprawiali" gospodarkę przekształcajac ja w wolnorynkową, ale....w sposób centralnie sterowany. Miejmy nadzieję ze tym razem wezmą przykład ... z kaczek.

Manipulowanie gospodarką wolnorynkową to taka przypadłosć Polskich "liberałów". Mam nadzieje ze miniona, bo jak będą prowadzic politykę ala KLD to wylecą tak jak pisze Roland. Nie wiadomo tylko czy po tej "Trzeciej odsłonie" będziesz miał Roland kogoś nowego zeby głosować. To w zasadzie jedyny kłopot.

Mnóstwo ludzi poszło głosować na PO ze względu na wiarę w jej obietnice. Widzę muls ze usprawiedliwiasz ich z niewykonanych zanim podjęli jakikolwiek trud pracy.

"Za chwile bedziemy mieć koalicje donalda z SLD ( a jeszce niedawno udawał antykomuniste...) i to nie bedzie cud . A nowy premier bedzie robił dobrze swoim mocodawcą czyli naszej rodzimej oligarchi . A reszte czyli 99 % bedzie miał w dupie ."

Jeżeli sie dogada z SLD(wątpię żeby aż tak sie zeszmacił na dzień dobry) to wszystko wyglądac bedzie tak jak piszesz, ale raczej obstawiam że PO przyciagnie do swojego klubu tych kilku brakujących posłów, ew. dogada sie z PSL, ktremu tradycyjnie odpalą mnisterswo rolnictwa i pewnie edukacji :)

A jakie będą wyniki poczynań rządu to sie zobaczy za jakiś cza. Na razie oprócz tego ze rozbudzili ogromny spoleczny apetyt na cud nie ma dwóch zdań.

Dobra robota speców od socjotechniki jak sie okazuje....większosć ludzi kierowała się POzorami.

...oby tym razem pozory nie myliły.

Nowy2, 22 Paź 2007, 06:29

>Społeczeństwo kolejny raz nie zdało egzaminu, bo wybrało do senatu w zdecydowanej obsadzie

>senatorów z PO, w tym uwielbianego przeze mnie człowieka taktu i kultury osobistej Kazia Kutza. Mam

>nadzieję, że to najgorszy egzemplarz w garniturze PO.

>A tak na marginesie, mamy ładną sekwencję obietnic - drugą Japonię, potem 3 mln mieszkań, a teraz

>drugą Irlandię i cud, i jak tu nie zgodzić się z Kurskim, że ciemny lud wszystko kupi.

>Będę z nieustającą życzliwością obserwował poczynania nowego rządu i z nie mniejszym zaciekawieniem

>poczynania mediów.

>Ciekawe jak zmieni się garnitur piszących na ZBOCZNICY.

Nowy, Ty jak Prymas przemawiasz! Znowu przypadkowe społeczeństwo?

Mam nadzieję, że na bocznicy może przestaną pisać funkcjonariusze pewnej partii, chociaż, jak na razie, ciężko im przestać. Może zostali wynajęci do końca miesiąca? :)

pzdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.