Skocz do zawartości
IGNORED

znaleziska analogowe na ebayu i allegro

janek_dolas

Rekomendowane odpowiedzi

ja z kolei vangelisa uważam za "bożonarodzeniowy" odłam, wraz z kitaro na czele tegoż - taka troszkę bardziej tandetna od wczesnego jarre'a wersja elektroniki dla niewymagających: chwytliwe melodie, proste aranżacje i - typowe - rozwiązania producenckie. to samo zaczął robić JMJ w latach 90-tych, prosty sposób na odcinanie kuponów od wczesnych mocnych produkcji. dziś to już zupełnie inna historia, elektronika przeszła ewolucję jak mało który gatunek muzyczny, co zresztą wynika z rozwoju techniki. kraftwerk nigdy nawet nie wdepnął w komercyjny grunt, nawet niedawny powrót na trasę brzmiał tak jak w latach 70/80-tych, ot taki krótki come-back, a swoją drogą, ich płyty zawsze brzmiały bardziej poważnie niż wyżej wymienieni magicy. tangerine dream też stoją z boku, to jest psychodela na tych samych pigułach które wciągali hippisi, tylko instrumentarium troszkę inne, a JMJ to efekciarz.

blade runner vangelisa uznaję zaś za jego najlepsze i największe dzieło.

Ciężko nazwać tandetą to co tworzył Vangelis. Lata 1990-1999 to okres kiedy z lubością stosował aranżacje na chór i orkiestrę a jego muzyka oprócz charakterystycznej nastrojowości zyskiwała rozmach i polot. 1492 - Conquest of Paradise czy Voices to naprawdę znakomite płyty. Jarre jest przy nim prosty i przewidywalny. Nawet biorąc pod uwagę jego najlepsze dokonania. Jednocześnie muszę przyznać że stare płyty Vangelisa czyli produkcje z lat 70-tych i 80-tych nie dorastają do pięt temu co tworzył później. Oczywiście są takie albumy jak Opera Sauvage, Chariots of Fire (ten lubię zdecydowanie mniej) czy See You Later. Płyta Direct z końca lat 80-tych jest moim zdaniem zapowiedzią przełomu który nastąpił później. Zdecydowanie broni się jako całość.

PS Blade Runner z wyjątkiem pięknego fragmentu gdzie Polański recytuje wiersz Gałczyńskiego jest - delikatnie rzecz ujmując - w mojej ocenie taki sobie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - rega planar 2 za 550zł, wygląda, że w dobrym stanie. Nie widzę co to jest za jest , ale cena jest przyzwoita.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To na pewno rb250, widać po zielonych elementach, z resztą mam takie ramie. Cena jest OK, na wyspach zdarza się, że aukcja kończy się za 100funtów z hakiem, ale do tego koszty wysyłki + kurs walut z paypal, więc cena z tej aukcji allegro jest niezła. Inaczej bym tego tu nie wkleił:)

kurs walut z paypala nie jest taki zły, podobny do mbankowego

wysyłka z wysp 20-30 funtów, więc trochę zawyża koszt takiej zabawy - inna sprawa, że mało który sprzedawca prywatny podejmie się wysyłki niedrogiego gramofonu zagranicę

tak więc jest to powiedziałbym okazja, tym bardziej, że nawet nieogarnięty człowiek może samodzielnie zrobić ewentualny serwis takiej Regi, jakby coś było nie halo

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Ukryta Zawartość

sprzedają ten sam magnetofon który 1h temu sprzedali,o co chodzi?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

Chodzi mi o to,że to ten sam magnetofon,przyjżyjcie się zadrapaniom i braku śrubek identyczne,poprostu wkleili te same zdjęcia do 2 aukcji moim zdaniem.

Ktoś przeczytał opis nowej aukcji?

post-3254-0-38574700-1387876625_thumb.jpg

GM

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

Przecież go kupiłem bo nie chcieli anulować licytacji

No przecież przeczytałem opis aukcji przed złożeniem oferty, prawda?

post-3254-0-01671900-1387963207_thumb.jpg

http://allegro.pl/top-model-pioneer-ct-f1250-vintage-czestochowa-i3804830324.html

Skoro go kupiłeś, to dlaczego przedmiot został ponownie wystawiony?

Tak trzymaj, a będzie dobrze.

GM

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

przestan i zajmij sie soba

I vice versa.

Po kolei.

Oferta w aukcji:

post-3254-0-54749800-1387978985_thumb.jpg

Pierwsze pytanie o ten magnetofon:

post-3254-0-92047900-1387979072_thumb.jpg

Drugie pytanie o ten magnetofon:

post-3254-0-37091700-1387979169_thumb.jpg

I dalej:

post-3254-0-05099300-1387979228_thumb.jpg

Nadchodzi refleksja:

post-3254-0-90192300-1387979285_thumb.jpg

Więc przestań z łaski swojej snuć podejrzenia co do nieuczciwości sprzedającego. Najpierw zalicytowałeś w aukcji, a później zacząłeś się o ten magnetofon dopytywać na forum. Gdy się okazało, że Ci on nie odpowiada, napisałeś do sprzedającego o odwołanie oferty.

post-3254-0-41236000-1387979908_thumb.jpg

Ponieważ nie przeczytałeś, bo i po co, opisu aukcji, a sprzedający nie odwołał Twojej oferty, zupełnie słusznie zresztą, postanowiłeś się popisać na forum swym świętym podejrzeniem.

W którym miejscu się pomyliłem?

GM

W żadnym. Dupek kupuje po czym chce odwołać aukcję a na koniec klei głupa i woła "zobaczcie, oto sprzedali sprzęt i ponownie wystawiają" Żałosne.

Z drugiej strony nie rozumiem wpisów że ktoś nie odwołuje aukcji. Zupełnie niedawno miałem przypadek, tzn moja pani że czyjeś dziecko niechcący zalicytowało przedmiot i matka prosiła o wycofanie oferty. Dla mnie to było zupełnie zrozumiałe że ktoś się chce wycofać. Chyba mamy i do tego prawo a nie że sprzedajacy zaznacza że nie wycofuje ofert.

• 3 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - niezłe cacko na naszym rodzimym portalu, raczej się nie orientuje w cenach, ale razem za ramieniem to chyba "okazyjna" cena. Niestety nie na mój budżet:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - niezłe cacko na naszym rodzimym portalu, raczej się nie orientuje w cenach, ale razem za ramieniem to chyba "okazyjna" cena. Niestety nie na mój budżet:)

gosc ma duzo ciekawego sprzetu do sprzedania.

Pozdro

Ukryta Zawartość

Muszę przewietrzyć mój system…

Powiem tak, zrobiłem eksperyment i wpakowałem tam Electric Light Orchestra - Out of the Blue (plakat + stacja kosmiczna z kartonu + 2 LP + dwie grube oprawy kartonowe na płyty) wchodzi jakby była szyta na miarę a to miało być na pojedynczą płytę. Te okładki są na prawdę udane.

No i kupiłem 2 zestawy po 100 szt. ładnie zrobione, gruba folia, wsadzam gatefold Balckfield "Welcome to my d.n.a" weszło ale na styk, próbuję wsadzić reedycję Pearl Jam "VS", nie wejdzie za mała ta folijka, ładuję Meshuggah "Koloss", nie ma szans, nie wlizie (pewnie dlatego że Koloss ;-) ) :-) Także tak, część nowych gatefold włazi, te płyty 2x180g raczej nie wlizą, stare pojedyncze LP prawie na styk lekki zapasik. Dogadaliśmy się ze sprzedającym na moją korzyść, bo zanim kupiłem pytałem czy wejdą w nie gatefold 2xLP i dostałem potwierdzenie. Generalnie sprzedający bardzo OK, szybkie odpowiedzi na maile i konkretne podejście do klienta, raczej rzadkość na allegrze :-)

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Oooo, a to ciekawe bo zanim napisałem tego posta to sprawdziłem porównując tą aukcję gdzie kupiłem tą folie z tą o której było zapytanie i okazało się że to dokładnie to samo. Rożnica w czasie od momentu zapytania a moimi zakupami było ok 3 tygodni więc tą aukcję miałem jeszcze w zakładce KUPIONE. Albo ja dostałem inne albo kolega. Powiem szczerze że jestem zaskoczony. Mało tego powiem że zamierzam jeszcze je dokupić bo naprawdę spełniły moje oczekiwania.

Oczywiści jak najbardziej wierzę koledze że do takiej sytuacji doszło i nie mam absolutnie tu pretensji że o tym napisał bo i za co - coś poszło nie tak, tylko co? Rozmiar 320 x 323 mm (jeszcze teraz sprawdziłem) - i okładki te wchodzą ładnie na LP jak i albumy a nawet wsadziłem tam Electric Light Orchestra - Out of the Blue (plakat + stacja kosmiczna z kartonu + 2 LP + dwie grube oprawy kartonowe na płyty) jak napisałem wcześniej.

Nie wiem czy nie doszło być może do jakiegoś "zamieszana". A ponieważ wcześniej kupowałem inne okładki i byłem szczerze mówiąc średnio zadowolony tak stąd moja opinia o tych że są naprawdę w porządku.

Zobaczymy co będzie dalej bo zamierzam niebawem jeszcze je dokupić. Jak będę je miał to się odezwę. Sam jestem ciekaw po tym poście.

Oooo, a to ciekawe bo zanim napisałem tego posta to sprawdziłem porównując tą aukcję gdzie kupiłem tą folie z tą o której było zapytanie i okazało się że to dokładnie to samo. Rożnica w czasie od momentu zapytania a moimi zakupami było ok 3 tygodni więc tą aukcję miałem jeszcze w zakładce KUPIONE. Albo ja dostałem inne albo kolega. Powiem szczerze że jestem zaskoczony. Mało tego powiem że zamierzam jeszcze je dokupić bo naprawdę spełniły moje oczekiwania.

Oczywiści jak najbardziej wierzę koledze że do takiej sytuacji doszło i nie mam absolutnie tu pretensji że o tym napisał bo i za co - coś poszło nie tak, tylko co? Rozmiar 320 x 323 mm (jeszcze teraz sprawdziłem) - i okładki te wchodzą ładnie na LP jak i albumy a nawet wsadziłem tam Electric Light Orchestra - Out of the Blue (plakat + stacja kosmiczna z kartonu + 2 LP + dwie grube oprawy kartonowe na płyty) jak napisałem wcześniej.

Nie wiem czy nie doszło być może do jakiegoś "zamieszana". A ponieważ wcześniej kupowałem inne okładki i byłem szczerze mówiąc średnio zadowolony tak stąd moja opinia o tych że są naprawdę w porządku.

Zobaczymy co będzie dalej bo zamierzam niebawem jeszcze je dokupić. Jak będę je miał to się odezwę. Sam jestem ciekaw po tym poście.

Generalnie to jestem zadowolony :-) Te starsze gatefoldy to raczej wchodzą, problem może być z niektórymi nowymi płytami a jak już 2x180g i gatefold to nie ma szansy :-) miałem nadzieję, że powsadzam moje cenne nowości w foliowe koszulki a tu muka :-) ważne, że sprzedający był ok i porozumieliśmy się ugodowo ;-) muszę znowu szukać :-)

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

No jasne, ja teraz powiem, że sam jestem ciekaw co mi przyjdzie jak zamówię. Ale przeleciałem trochę tych sprzedawców co proponują do sprzedania i wydawało mi się iż mają oni jeszcze w miarę atrakcyjną ofertę jeśli chodzi o te okładki. Kupiłem niedawno takie cienkie przezroczyste ale u kogoś innego za niską cenę i okazało się że to syf i nadają się co najwyżej do pakowania kanapek do roboty a nie na płyty. Także jaka kasa taki towar. Jednak parę złotych trzeba dać ażeby kupić coś konkretnego.

• 3 tygodnie później...

Co prawda jest już po tej aukcji, ale wydaje mi się że warto się przyjrzeć temu czajnikowi z gwizdkiem... Ponoć właśnie ten model bardzo przyjemnie gwiżdże ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

Co prawda jest już po tej aukcji, ale wydaje mi się że warto się przyjrzeć temu czajnikowi z gwizdkiem... Ponoć właśnie ten model bardzo przyjemnie gwiżdże ;)

http://archiwumallegro.pl/piekny_malutki_czajnik_z_gwizdkiem-181136448.html

Byle co, byle napisać, byle dać znać o swoim istnieniu?

post-3254-0-35132500-1391241352_thumb.jpg

GM

• 4 tygodnie później...

Czy ktos wie, co to za ramie..?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W żadnym. Dupek kupuje po czym chce odwołać aukcję a na koniec klei głupa i woła "zobaczcie, oto sprzedali sprzęt i ponownie wystawiają" Żałosne.

Z drugiej strony nie rozumiem wpisów że ktoś nie odwołuje aukcji. Zupełnie niedawno miałem przypadek, tzn moja pani że czyjeś dziecko niechcący zalicytowało przedmiot i matka prosiła o wycofanie oferty. Dla mnie to było zupełnie zrozumiałe że ktoś się chce wycofać. Chyba mamy i do tego prawo a nie że sprzedajacy zaznacza że nie wycofuje ofert.

słusznie. kupowanie przez neta wymaga niestety rozsądku i odrobiny odpowiedzilanosci za swoje poczynania :-)

ale na marginesie, ten sklep w Czestochowei radzie omijac szerokim lukiem :-) zainteresowanym zakupami tam chetnie wyjasnie na pw dlaczego.

Wspaniała, raczej rzadka płyta

Ukryta Zawartość

Tylko sprzedawca wątpliwy :)

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.