Skocz do zawartości
IGNORED

Car audio: SONY XR-C8100RW-szukam instr.

andrea29

Rekomendowane odpowiedzi

Wzrokowcy, chodzi mi o instrukcję do tego modelu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gratuluję świetnego radia, miałem kiedyś C910 R (DECK CD)i uważam, że to najlepsza seria Car Audio z SONY. Potem już było tylko gorzej. Nawet słynne c90r nie było już tak muzykalne. Wadą jest ciemny wyświetlacz.

Pozdr.

Ukryta Zawartość

skali, 27 Paź 2007, 22:08

Zaiste - jest całkiem niezłe, sam jestem pod wrażeniem :)

Ad. wyświetalcza są opcje (trzeba mi było się ich doszukać): mocno świeci, oszczędnie, albo... automatycznie dostosowuje się do war. otoczenia (tak mi się wydaje).

Wyświetlacz i litery są wielgachne (jak na stare standardy). Do wyboru podświetlenia: turkusowe + zielone lub bursztynowe + zielone. (IMHO, oba b. przyjemne dla oczu.)

Straciłem dziś trochę czasu by je poznać to radio bez instrukcji. (Nie mam też do niego pilota - szkoda.)

I znaczenia paru funkcji nadal niestety jeszcze nie znam. /E, nie szkodzi - i tak jest postęp :)/

Ad. ciemnego wyświetlacza. No nie do końca tak jest :) Otóż ma ono OSOBNĄ opcję regulacji jasności świecenia wyświetlacza - KONTRASTu :) Działa to w b. szerokim zakresie i można KONTRAST mocno podciągnąć.

Zauważyłem, że przy dość nisko osadzonym radyjku, czytelność wyświetlacza jest najgorsza akurat z punktu widzenia kierowcy ;) /No chyba, że deska jest skręcona w kier kierowcy jak np. w starych Oplach - to co innego./

Ale generalnie - masz rację - wyświetlacz za dnia miałem - do dziś - niezbyt czytelny. /Jutro sprawdzę jak sprawdzą mi się dzisiejsze ustawienia./ Za to w nocy: rozkosz dla oczu (i uszu) :)

Pozdro i dziękuję za link (zaraz looknę co w nim jest).

W linku jest manual, mam przynajmniej taką nadzieję...

Myślę, że jakimś cudem masz staruszka w świetnym stanie. Ten typ wyświetlacza dosyć szybko się zużywa, w mojej 910 też miałem regulację, ale za dnia ledwo co było widać.

Słuchasz tylko tunera, czy też kaset ? To dosyć oryginalne w dzisiejszych czasach montować odtwarzacz na kasety, nawet tak dobry . . Ale nie dziwię się, pomijając ciemny wyświetlacz ta seria to dla mnie wzór ergonomii , a przy okazji estetyka też w moim guście.

skali, 28 Paź 2007, 21:31

Skali, jestem Ci winien piwo (czy co tam wolisz ;) /okazją AS'07/. Właśnie wydrukowałem cały angielskojęzyczny manual.

Za kilka dni, jak będzie trochę więcej czasu, usiądę i pokombinuję czego jeszcze nie rozgryzłem. Myślę, że instrukcja będzie mi b. pomocna (33 strony).

* * *

Żebyś wiedział. Sprzęt w stanie b.db. - wszystko w 100% sprawne. (Jak na razie.)

* * *

Jak będą moja wrażenia za dnia (po regulacji kontrastu wyświetlacza), dam znać.

Słucham tunera i... nie tylko... &&& ;)

Dzięki za linka raz jeszcze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.