Skocz do zawartości
IGNORED

gdzie kupować winyle?

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie było..EBAY-Polecam,bo udało mi się wielokrotnie kupić coś , na co polowałem bez powodzenia od lat.Nie było wpadek a przesyłki docierały szybciej niż zakupione w kraju.

pay-pal nie wymaga juz katy visa (przynajmiej do pewnych limitow cenowych) tak wiec mozna wplacac na niego zwyklym przelewem, bardzo tanich i lekkich przesylek tez na sile nie cla i podatkuja nie mowic juz o transakcjach w ue, tak wiec ebay nie jest taki zly, czasem tez mozna trafic na sklepy internetowe w poszczegolnych krajach ue powiedzialbym ze profilowane czyli np sama muza etniczna itp. nie wjestem do konca jeszcze pewien jak to jest ze zgodnoscia paypala ue i us

z ebaya jestem generalnie zadowolony, ale dziś kiksik mały, Amerykanie nadesłali mi Slayera zamiast Pixies, a ja generalnie Slayera nie aż tak bardzo uwielbiam, nawet nowego we folii :-DDDD

Mickiewicz, 31 Mar 2010, 13:00

>łasic: bonus jak nic, nowy SLAyER jest naprawde niezly, na Lucyfera - nie zwracaj im plyty ;-)

to jest zaiste "World Painted Blood"... aż się boję odwinąć folię, że jakiś Szatan wyskoczy i mi rogiem igłę obtrąci :DDD

Witam

Rzeczywiście w Łodzi kupić analogi w rozsadnej cenie jest ciężko.Ostatnio byłem na rynku w sobotę w Kutnie,niestety bez rewelacji ale ceny bardzo przystępne i płyty naprawdę w rozsadnych stanach jak na rynek,przedewszystkim muzyka poważna, pop,trochę rocka,italo disco,trochę elektroniki i bardzo sporadycznie jakaś płyta jazzowa... i oczywiście tłok sami łowcy okazji..Pozdrawiam.

Gość AdamWysokinski

(Konto usunięte)

Byłem dzisiaj w tej bibliotece, wybór marny, głównie polskie tłoczenia, płyty w stanie średnim, ceny takie sobie (5-10 zł). Znalazłem Jethro Tull (Stormwatch) i John Mayall & the Bluesbreakers, po porządnym umyciu nadają się do użytku :-)

Gość traxman

(Konto usunięte)

łasic, 31 Mar 2010, 12:49

>z ebaya jestem generalnie zadowolony, ale dziś kiksik mały, Amerykanie nadesłali mi Slayera zamiast

>Pixies, a ja generalnie Slayera nie aż tak bardzo uwielbiam, nawet nowego we folii :-DDDD

Mogę przygarnąć - lubię posłuchać nastrojowej, relaksującej muzyki :))

>>Bywało że przeglądałem ich kilkaset, potem znikały by po kilku tygodniach znowu było ich

>kilkaset.

Co do tych kilkuset płyt to lekka przesada,akurat bywam tam bardzo często i jedynie widziałem większa ilość płyt jak sprzedawał tam płyty Zenek - widzę że kolega robi typową kryptoreklamę...pozdrawiam.

>>>WOY,

"...Okresowo bywa tam mnóstwo płyt, czemu tylko okresowo??? Bywało że przeglądałem ich kilkaset, potem znikały by po kilku tygodniach znowu było ich kilkaset..."

Zgadza się. Większe ilości płyt pojawiają się jak Zenon (każe na siebie mówić: Marcin) wyjeżdża z Polski. Płyty właściciela tego stoiska w bibliotece są nieliczne, gruntownie przebrane. Jak dla mnie to nic ciekawego. Dlatego napisałem, że nie ma tam po co iść.

Pozdro,

Yul

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Odpowiadając na pytanie z tematu: winyle kupować na ebay.com, co.uk, de i innych :-) Ceny śmieszne, stan taki, za który na alleścierwo trzeba zabulić w okolicach 100 pln(kompletne wydania z oryginalnymi kopertami, wkładkami merchindise'owymi, tekstami, zdjęciami etc.) :-) Ochrona klienta i jego finansów (reklamacje, zwroty pieniędzy razem z kosztami wysyłki, itd.) nie do osiągnięcia na "naszych" portalu aukcyjnym :-) Poza tym kultura sprzedawców! Razem z paczką (fot. poniżej) dostałem odręcznie napisany list dziękczynny za zakupy ;-) eeech dobrze że nie jesteśmy skazani na monopol!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Dobra już nie będę, zwłaszcza że gość (chyba jakiś młodziak) wyprzedaje 3000 płyt po rodzicach, rodzeństwie etc. 1-wsze wydania Yes, Genesisy i inne dziady :-) Te camele to wszystko tłoczenia Decca więc gra znakomicie. Tylko ebay :-) ale też z głową, bo ceny za niektóre płyty u niektórych cwaniaków są tak samo z kosmosu jak u nas na alledrogo :-)

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.