Skocz do zawartości
IGNORED

Pisdraki mają sraczkę ! :-)

jar1

Rekomendowane odpowiedzi

muls, 3 Lut 2008, 22:10

>qubric...wszystko jest wzgledne.Pawłowski był szpiegiem a kuklinski nie.Kak to rozbierosz.

proste bolszewiku,

Kuklinski pracował dla nas a pawlowski dla was

qubriczku....czy nasi wyprowadzajacy oficerów CIA z Iraku, za co dostali specjalne gratulacje a POLSKA upust z długów- zostali w ten sposób agentami CIA? twoje meandry myslenia to jak pojezierze drawskie.

muls, 3 Lut 2008, 21:07

>a zycie sikorskiego to zupełnie inna bajka.To co widział i zrobił to zasługuje na duzy

>szacunek.Mozna nawet wybaczyc mu to i owo, majac to na wzgledzie.Dobra uwaga, bo juz zapomniałem ta

>ksiazke.

Niezła propoaganda.

• 6 miesięcy później...

A to dzisiejszy cytat:

"- Nawet komuniści z Millerem chcieli być podmiotem w polityce europejskiej – dodaje Dorn. - Migracje, terroryzm, konflikty o zasoby energetyczne, starzenie się Polski i Europy – na to wszystko trzeba być przygotowanym. Jeśli odmówimy zmierzenia się z tymi problemami, to musimy mieć świadomość, że na stałe lub przynajmniej na kilka pokoleń zejdziemy ze sceny dziejów i staniemy się terytorium zamieszkanym przez tubylczą ludność polskojęzyczną, którą zarządza lokalny samorząd, uznawany za polski rząd"

Ja tam bym sie wcale nie obraził, jakbyśmy tak byli se jak Szwajcaria.... Słyszał ktoś kiedyś o politykach szwajcarskich? A i samorządy jedynie... I co? Gorzej mają?

>jar1, 17 Sie 2008, 00:26

Jakoś nie zauważyłem strategicznego myślenia w działaniach rządu PiS. Chandryczyli się z Niemcami o Strategiczne Muzeum dostając przy tym Strategicznej Sraczki.

Jestem Europejczykiem.

Ich gra, a w zasadzie sposób na istnienie polityczne opiera sie na prostej zasadzie - wykorzystywać fobie, narodowe kompleksy i leki do budowania poparcia. Żydzi, Niemcy i Rosjanie to podstawa ideologii narodowych-maryjców. Wiedza, że w budowaniu czegoś nowego to oni nie mają szans - ich szansa jest ciemnogród ze swoimi fobiami. Ciemnogród takich samych nieudaczników życiowych.

Wszystko jest podporządkowanej tej strategii - i nie ma co liczyć na jakakolwiek zmianę. Każda próba 'otwierania' sie na nowe, to wypadanie po kolei cegiełki w murze.

Gość

(Konto usunięte)

... wykorzystywać fobie, narodowe kompleksy i leki do budowania poparcia. Żydzi, Niemcy i Rosjanie to podstawa ideologii narodowych-maryjców. Wiedza, że w budowaniu czegoś nowego to oni nie mają szans - ich szansa jest ciemnogród ze swoimi fobiami...

...Moskwa mobilizuje swych zwolenników na zamieszkanym przede wszystkim przez Rosjan Krymie. Wczoraj zorganizowali oni kilkusetosobową demonstrację w Sewastopolu, który jest główną bazą Floty Czarnomorskiej. Manifestanci pod transparentem "Juszczenko i Saakaszwili są agresorami" skandowali: "Hańba Juszczence, hańba Saakaszwilemu!"...

http://wyborcza.pl/1,75477,5593869,Ukraina___Rosja__Awantura_o_Flote_Czarnomorsk...

...W Moskwie wzmogły się też głosy na rzecz militarnej reakcji na tarczę. "Adekwatną" polityczną, ekonomiczną i wojenną odpowiedź zapowiadał senator i były dowódca Floty Północnej gen. Wiaczesław Popow.

- Wcześniej traktowaliśmy takie wypowiedzi generałów jak polityczny folklor. Ale wojna w Gruzji i otwarty konflikt Rosji z Waszyngtonem niesie groźbę, że umiarkowane elity Kremla zaczną ulegać konfrontacyjnym nastrojom - mówi Aleksander Konowałow z moskiewskiego Instytutu Ocen i Analiz Strategicznych.

Niewykluczone, że Rosjanie zaczną na serio planować dozbrojenie obwodu kaliningradzkiego i Białorusi, by "zrównoważyć" zagrożenie. Moskwa uznaje budowę tarczy za cios w system amerykańsko-rosyjskiego odstraszania nuklearnego, bo dzięki niej Ameryka będzie lepiej chroniona niż Rosja.

Tarcza w Polsce i Czechach jest też dla Rosjan przypieczętowaniem ich klęski w zimnej wojnie, czyli końca dominacji nad Europą Środkową...

http://wyborcza.pl/1,75477,5595054,Rosja_bije_w_tarcze.html

...Przez ostatnie lata Rosja traktowała i nadal traktuje Zachód jako swego głównego wroga cywilizacyjnego. Dziś rosyjski rząd, przekonany, że kraje zachodnie nie mają żadnych wspólnych wartości i zasad moralnych, staje przed wyborem: może umocnić się w swoim przekonaniu o amoralności Zachodu, jego cynizmie wobec naszego państwa lub postarać się zrozumieć, co spowodowało, że powstał tak szeroki, od Busha do Łukaszenki, front antyrosyjski.

Rosja w czasach Putina, delikatnie mówiąc, nie była zwolennikiem praw i wolności człowieka, a humanistyczny aspekt jej polityki zagranicznej dźwięczał dość cicho na tle nieustającej retoryki w duchu zimnej wojny.

Przy całej nienawiści wielu krajów do USA ich rolę międzynarodowego policjanta popierają bardzo różne państwa. W operacjach [choćby czasem były skutkiem amerykańskiej samowoli] w Iraku, Afganistanie, wcześniej w Serbii, uczestniczyły - choćby nawet symbolicznie - dziesiątki krajów...

http://wyborcza.pl/1,88975,5585750,Rosjanie__Dlaczego_swiat_nie_wierzy_w_nasze_d...

Masz jarciu, zauważ że te fobie są cyt. z pisdrackiej wyborczej i pisdraków z rosji.

wAM SWIAT KACZYŃSKI PRZYSŁANIA, NIBY TAKI MAŁY A JAKI WIELKI ;P

Mam jednak wrażenie, że to Ty, kolejny raz, nic nie rozumiesz. Ten pseudoprezydent niszczy politykę zagraniczną prowadzoną przez rząd bo: " Mam kłopot z odpowiedzią na pytanie jakie są cele polityki zagranicznej rządu. Po prostu tego nie wiem. Nie rozumiem dlaczego niszczone są budowane od dłuższego czasu bardzo dobre stosunki na wschodzie. Gdy w czasie inwazji na Gruzję premier chce zabiegać o dobre stosunki z Rosją, to mnie to martwi. "

• Redaktorzy

"masz rację.Zobaczymy czy notowania kurdupla wzrosną.Jeżeli tak to można się spodziewać ciągu dalszego wypowiedzi jak w Tbilisi."

Wzrosną. Ta Gruzja mu jak z nieba spadła, a przy tym wystarczy popatrzeć, jak odżył: rumieńczyki, werwa i w ogóle. Nareszcie coś, co rozumie: wojna. Oczywiście nie prowadzona osobiście, ale taka, o której można śmiało, stanowczo i bezkompromisowo się wypowiadać do tłumów spijajaych słowa z ust.

zeby wiedziec co robic u sasiada najpierw trzeba miec blade pojecie co trzeba zrobic u siebie.nie mozna u siebie prowadzic wojny ze wszystkimi- aby sasiadowi udzielac dobrych rad.

Skibus, 17 Sie 2008, 13:29

>pseudoprezydent niszczy politykę

>zagraniczną prowadzoną przez rząd bo: " Mam kłopot z odpowiedzią na pytanie jakie są cele polityki

>zagranicznej rządu. Po prostu tego nie wiem. Nie rozumiem dlaczego niszczone są budowane od

>dłuższego czasu bardzo dobre stosunki na wschodzie. Gdy w czasie inwazji na Gruzję premier chce

>zabiegać o dobre stosunki z Rosją, to mnie to martwi. "

No wlasnie, jaka jest polityka zagraniczna rzadu? Poza frazesami typu 'chcemy byc chlopcem do bicia' wlasciwie nic innego nie przbija sie. Tusk chce jechac do Moskwy a tam nie wiedza co z nim robic, chce jechac do Busha a ten nie ma czasu podac mu reki, chce przyjac Sarkozego a ten woli Lecha. Sytuacja jest krytyczna. Radek jest marionetka w reku swego szefa, ktory to szef nie wie co chce zrobic dla Polski bo podpowiedzi szuka w pijarze. A gdzie wlasna wizja? Paradoksem jest, ze zdecydowane opowiedzenie sie po jednej stronie, np. Europa czy USA otwiera pole manewru do dyplomacji i targowania sie z obiema stronami. Miekki jak trawa Tusk nie opowiada sie bo mysli, ze tak jest dylomatycznie. Myli sie. Oddala sie w niebyt.

pzdrw

soso

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.