Skocz do zawartości
IGNORED

MHZS cd88, cd66 itp.

Michu80

Rekomendowane odpowiedzi

ten zawodnik jest sprawdzony, trzeba tylko go zapytać o koszt przesyłki do Polski lotniczą.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

ten też nie jest zły.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co do ceny za jaką mi się udało ściągnąć - to nie było tak miło. Nie wiem jak Wy ściągaliście, ale mi wyszło ok 2500zł.

Kupiłem od richtonaudio za 162GPB. Do tego przesyłka 140 i ubezpieczenie 35. Wychodzi 335GPB dla samego sprzedającego. (PS. coś mi się zdaje ze te przesyłki są tańsze, a sprzedawcy na nich zarabiaja, ale to inny wątek).

Także jak zapłaciłem kartą, to sciągnęło mi 1921zł.

No i cło - myślałem żeby tu coś kombinować, ale znajomy którego żona pracuje w izbie celnej, odradził mi to, mówić ogólną prawdę, żebym nie liczył na to że idioci tam pracują. (Nie wiem po co Urząd celny żąda numeru pesel nabywcy sprzętu??).

CŁO- co mnie załamało trochę, bo myślałem że będą liczyć je od zdeklarowanej wartości przesyłki, ale gdzie tam!! Wartość zdeklarowana nie ma nic do rzeczy.

Każą podać źródło strony skąd sprzęt kupiłem. No i wszystko widzą - cenę z aukcji, transport, ubezpieczenie.

Cło naliczają nie od ceny wylicytowanej, ALE OD SUMY CENA+KOSZT WYSYŁKI+UBEZPIECZENIE!!! - co jest dla nich wartością przedmiotu.

Liczą to cło - jakieś 10%(ok 190zł), dodają do wartości sprzętu (czyli cena z aukcji+wysyłka+ubezpieczenie =ok 1900zł) i od tego naliczają VAT 22%!. (tak, podatek też od cła - od usługi). Vat wyszedł jakoś 450zł.

Dodają cło 190 + VAT 450 wychodzi 640 zł do pobrania od klienta przy odbiorze sprzętu. Aha - i jeszcze poczta parę złotych dolicza. Może warto kombinować, może nie. Ja się zawahałem, bo nie chciałem mieć problemów przez taką pierdołę, choć kosztowną.

Michu80, 13 Lis 2007, 10:25

>Podsumowując cena jaką przyszło mi zapłacić za ściągnięcie MHZS cd88 (bez oszukiwania UC) to ok.

>2550zł

i gdzie tu uczciwosc w tym kraju

niestety nigdy chyba sie mentalnosc nie zmieni...szkoda mi ciebie

zamiast ucziwych pieniedzy za sprzet placisz prawie 3x tyle

=>Michu80, 13 Lis 2007, 10:21

>(Nie wiem po co Urząd celny żąda numeru pesel nabywcy sprzętu??).

Po to żeby ci się Urzad skarbowy do d.. dobrał, jak bedziesz więcej ściągał (masz na nr peselu konto uruchomione w służbach państwowych i zbieraja bez Twojej wiedzy informacje o Tobie) i jak nie bedziesz miał zarejestrowanej działalności gospodarczej i nie będzie wpływów z dalszej sprzedaży urzadzeń to sobie dalej dośpiewaj

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

intuos, 13 Lis 2007, 11:10

>Michu80, 13 Lis 2007, 10:25

>

>>Podsumowując cena jaką przyszło mi zapłacić za ściągnięcie MHZS cd88 (bez oszukiwania UC) to ok.

>>2550zł

>

>i gdzie tu uczciwosc w tym kraju

>niestety nigdy chyba sie mentalnosc nie zmieni...szkoda mi ciebie

>zamiast ucziwych pieniedzy za sprzet placisz prawie 3x tyle

Ja się nie użalam nad sobą, 3x tyle nie zapłaciłem, jednynie państwo dołożyło 'tylko' 1/3 ceny (640zł podatki, a dla Chińczyka za MHZS'a 1921zł).

Poza tym, na tle innych urządzeń tej klasy, ta cena jest atrakcyjna, bowiem sam zdecydowałem sie na taki sprzęt.

Dla Chińczyka za sprzęt rozumię ,zbójecki podatek dla Państwa /za nic/ jeżeli

chcemy być w porządku wobec prawa to jeszcze ostatecznie mogę zrozumieć

ale za co te 120 czy więcej funciaków za transport ?

Przelot tanimi liniami z Hong-Kongu w klasie turystycznej na miejscu dla pasażera

waga ok.80 kg kosztuje chyba mniej niż transport klocka w luku bagażowym

ile on tam waży 15 kg ?

tadeo, 13 Lis 2007, 16:10

>Dla Chińczyka za sprzęt rozumię ,zbójecki podatek dla Państwa /za nic/ jeżeli

>chcemy być w porządku wobec prawa to jeszcze ostatecznie mogę zrozumieć

>ale za co te 120 czy więcej funciaków za transport ?

>Przelot tanimi liniami z Hong-Kongu w klasie turystycznej na miejscu dla pasażera

>waga ok.80 kg kosztuje chyba mniej niż transport klocka w luku bagażowym

>ile on tam waży 15 kg ?

Więcej niż 120 funtów... niektórzy z handlarzy na ebay krzyczą prawie 190GPB i do tego 30-35GPB ubezpieczenia (Required). Myślę, że oni zarabiają na tych paczkach, bo coś wątpię, iż moja była ubezpieczona. Do tego jak tłumaczyć fakt, że przy odbiorze osobistym też trzeba płacić ze 100GPB - za co?? A wysyłają paczkę poprzez pocztę Hongkongu (www.hongkongpost.com).

Także niestety koszt z aukcji to tylko początek opłat, które trzeba uiścić.

Mimo tego zachodu (a właściwie wschodu ;-), uważam, że mhzs cd88e jest w 100% wart tej kasy, którą za niego dałem, bowiem daje dużo przyjemności dla uszu, i jak zapewniają koledzy- można jeszcze ulepszyć go, poprzez wymianę lamp w cenie 100zl.

Co do tanich linii... to czy takowe latają z Europy w tamte strony??

• 2 tygodnie później...

Pytałem bo w moim kondycjonerze tzw. wyjście separowane przeznaczone dla wszelkiego

rodzaju zródeł,pre-ampów i DAC-ów ma max. 85W a chciałbym z niego "pociągnąć" tego

MHZS-a ,DAC-a i pre . Nie zawsze ale czasem może to być równocześnie.

Właśnie kurier przyniósł MHZS 88, nie podpinam na razie bo zamarznięty.

A instrukcja wyłącznie po chińsku. W związku z tym mam prośbę do użytkowników: jeśli jest coś, o czym powinienem wiedzieć, a czego nie umiem po chińsku przeczytać - proszę o informacje. W ogóle o jakieś rady proszę (o lampach wiem, wymienię).

Co to jest na pilocie 176,4KHz, oraz A-B?

Pozdrawiam.

Tym przyciskiem '176.4' mozesz sobie ustawic czestotliwosc probkowania sygnalu audio, od 44 az do wlasnie 176,4. Nalezy pamietac, ze ten przycisk dziala tylko wowczas, kiedy nie chodzi plyta (znaczy, kiedy nie jest wcisniete 'play/pause'). A ten drugi, to zdaje sie kanaly lewy/prawy, ja go nie uzywam generalnie, a ustawienie mam caly czas na 176,4, dzwiek wydaje sie najprecyzyjniejszym wowczas...

ps. nalezy tez uwazac przy wyjmowaniu plyty, dosc latwo potrafi wpasc do srodka....

Przycisk A-B to znana z innych odtwarzaczy funkcja - podczas odtwarzania klikasz raz (A), po jakims znowu ten sam klawisz (B) i odtwarzacz w kółko powtarza Ci fragment utworu od A do B.

Jak poza tym wrażenia dźwiękowe? Jak poboba Ci się przestrzeń dźwiękowa kreowana przez ten odtwarzacz?

pozdrawiam

Dzięki.

Teraz dopiero mogłem się nim zająć - gra od godziny. Coraz lepiej, ale do stabilizacji jeszcze trochę mu chyba brakuje, więc opisy dźwięku na tym etapie sobie daruję. Choć kierunek słuszny.

Względem tego co było przybyło basu, a u mnie to nie jest dobra sytuacja. Prawdę mówiąc przesłania mi to nieco radość z nowej zabawki. Lubię te AP Sparki, i cały czas miałem nadzieję że nie trzeba ich będzie na monitory zamieniać. Do tego te JJ ECC83 uchodzą za sucholce - zamierzałem zamówić Amperexy - ale jeśli przy nich bas się jeszcze pogłębi... Macie pomysł na dobrą ECC83 z oszczędnym basem? Gdzieś przeczytałem że może byłaby to Sylvania.

wojkubi

Ja nie chciałem sie bawić w sprowadzanie samemu, i odtwarzacz zamówiłem u solo14 (gdzieś wyżej wpisał się w tym wątku zresztą). Czekałem miesiąc mniej więcej. Reszta na priva.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.