Skocz do zawartości
IGNORED

jaki interkonekt ? - zakup w ciemno

man06

Rekomendowane odpowiedzi

tak, srebro jest świetne. MA cudowną góre, ale z doświadczenia wiem że samo srebro ma problemy w dole pasma. Trzeba go połączyć z miedzią albo jakąś srebrzanką. Sam sobie tak zrobiłem IC. Dużo plecenia ale grają ok, z cudowną srebrną góra ;)

man o6

Absolutnie popieram stacha 7012 - sprzęt audio służy do słuchania, a więc przed wydaniem pieniędzy TRZEBA posłuchać. Tym bardziej kabli, które w różnych systemach potrafią dawać rózne efekty.

Tysiąc złotych na intekonekt - tym bardziej z drugiej ręki co ci polecam - to sporo pieniędzy do stracenia. Warto się nie spieszyć.

Polskie firmy wypożyczają za kaucją: Sonus Oliwa, Albedo czy Argentum (słuchałem ostatnio ich drugiego od góry kabelka za 1100 zl, za 0,6 metra - rewelacyjny).

Poza tym w Olsztynie i okolicach jest fajne grono audiofili, są na forum, więc pewnie pożyczą.

A tak "teoretycznie":

- Tare Labs Ref chyba pomiń, jest przebasowiona i muli. Lepiej coś z serii Air 1, z drugiej ręki można dostać za 1300-1400

- Qed Silver Spiral - u mnie był ostry, jazgotliwy, metaliczny, słaby

- VdH nei znam

- spróbuj wyższe Audioquesty - Panther, Jaguar, mi się podobały

Pozdrawiam Stempur

Stachu

Albedo słuchałem tylko u znajomych i tylko glośnikowych. Interkonekt Monolith będe miał za tydzień, posłycham i zdam relację z porównania z Argentum w moim wątku.

Natomiast interkonekt Argentum to zaprzeczenie "srebrnego stereotypu": wypełnienie, potęga, nasycona barwa.

Jeśli chodzi o Red Dwana to słuchałem tylko głośnikowych - i to było potwieredzenei srebrnego stereotypu": jasno, powietrze, szybkość ale chudo.

Pozdrawiam Stempur

Jakbyś mógł zwrócić uwagę na jeden aspekt IC Monolitha: długie i swobodne wybrzmiewanie muzyki. To mi się w tym kablu bardzo podoba. Ciekaw jestem jak ma się ten aspekt w Argentum.

man06, 5 Lis 2007, 09:33

Wypróbuj np. Argentum 6.4 (czy tam odwrotnie) - sam chciałbym go mieć ;). IMHO wysokiej klasy drut. Kapkę słabiej wypada przy nim (ale też ok.) - Stereovox HDSE. (Porównywałem oba w swoim systemiku.) Ad. VdH Orchida mam mieszane doświadczenia. (U mnie się jakoś nie sprawdził.)

Zakup z 2. ręki będzie najbardziej opłacalny.

Ja mam Orchida - polecam - to świetny kabel. Ale czy zagra w Twoim systemie... ... Jak nie masz w Olsztynie sklepu audio - to nawiąż kontakt z jakimś dostawcą np w Warszawie. Metoda przelew->przesyłka na pewno przejdzie, może to trochę bardziej kłopotliwe, ale zawsze lepsze niż kupowanie w ciemno.

Kal

Zapomniałem dopisać co oczywiste od siebie, zresztą koledzy wyżej już ostrzegli: ABSOLUTNIE NIE KUPUJ niczego w ciemno ! (1kzł to w polskich realiach jak najbardziej zauważalna ilość pieniędzy.) Wpierw odsłuchaj i porównaj, potem wybierz (P,P->W :)

Powodzenia.

ABSOLUTNIE NIE KUPUJ niczego w ciemno !

święte słowa, zwłaszcza jeżeli chodzi o druty - to cholerstwo różnie reaguje na elektronikę - u jednego zagra, u innego nie, a 1k za I/C to sporo kasy.

Kal

Trochę bez sensu wydawać pieniądze w ciemno. Przyjedź do Trójmiasta i sobie pożycz trochę kabli ze sklepów (np. sklep Albatros w Gdańsku, Top Hi-Fi w Sopocie).

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Proponowałbym IC Audionova Starlight. U mnie rewelacja, niczego nie gubi, nie zamula, znakomita przestrzeń, no i bas jak się należy (zróżnicowany). To oczywiście tylko moja ocena. Pozdrawiam.

nie zagladalem od wczoraj a tu tyle pomocnych wpisow, dziekuje za nie i pozdrawiam Szanowne Forum!!!

na pewno wolalbym nie kupowac w ciemno i sprobuje cos wykombinowac pozyczyc lub przynajmniej przeslychac, poki co oddsluchalem 3 inne IC i wymiana wydala mi sie warta zachodu, ta Tara wydala mi sie ciekawą propozycja czytalem opinie o niej i cena obecnie chyba jest tez ok, ale najlepiej byloby miec na kilka dni wszystkie wspominane kable w domu i moc zdecydowac, ale nie jest to latwe, qed quinex 3 zdecydowanie ozywil brzmienie u mnie, bas nabral mocy i powietrza przybylo, dzwiek nabral ostrych konturow ale nie wiem czy nie byloby to meczace na dluzsza mete, drozszych IC w ogole nie mialem mozliwosci wyprobowac posluchac, ale kazdy IC ktorego sluchalem zdecydowanie oprawial uporzadkowanie dzwieku, przy obecnej tarze prism 100 jest powietrza troche ale jakis tez balagan meczacy i bas bez rewelacji, stad musze go wymienic, pozdrawiam

Jak będziesz w Gdańsku, zajedź do sklepu SIR. Pan Jarek doradził już mi kilka razy w kwestiach kablowych. Jest bardzo osłuchany i można tez on niego wziąć za kaucją kilka kabli.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.