Skocz do zawartości
IGNORED

jaki interkonekt ? - zakup w ciemno

man06

Rekomendowane odpowiedzi

witam

niestety nie mam mozliwosci odsluchu (jedyny sklep audio w olsztynie zmienil ostatnio polityke i nie pozycza do odsluchu kabelkow (wybor i tak niewielki ok 4 sztuk) i bede zmuszony do kupna w ciemno, jedyna nadzieja to pomoc forumowiczow w wyborze,

moj system denon 1500 epos m22 glosnikowe supra ply3.4s i kimber 8vs interkonekt do wymiany,

chyba podstawowy cel wymiany to uporzadkowanie dzwieku (jest troche meczacy balagan) + przejrzystosc i bas to priorytety dla mnie,

planuje wydac do 1000zl i na podstawie recenzji biore pod uwage:

Tara Labs ref gen. II (moze inny Tary)

Van den Hul moze Orchid

Qed Silver Spiral

Chce kupic cos docelowego co na pewno mnie nie zawiedzie.

Bede wdzieczny za sugestie pozdrawiam forum

https://www.audiostereo.pl/topic/37408-jaki-interkonekt-zakup-w-ciemno/

jeżeli chcesz wydać tyle kasy w ciemno to ci zazdroszczę ... na tym poziomie budowania sprzętu już trzeba widzieć czego się chce!

Moja rada - możesz jej nie słuchać - podzwoń, a może rusz się z domu tam gdzie możesz posłuchac lub tam gdzie pod zastaw pożyczą ... Inna opcja wydaj kasę a tydzień później sprzedaj na Allegro za 50% tylko daj mi znac jak będziesz wystawiał ;)

>Chce kupic cos docelowego co na pewno mnie nie zawiedzie.

>Bede wdzieczny za sugestie pozdrawiam forum

Daruj sobie. W tej materii nigdy nie ma nic docelowego. Przy tym, co masz szkoda pieniędzy na zabawy w druty.

odsluchujac gdzies w salonie raczej nie bede w stanie porownac i wiedziec jak to zagra u mnie w domu, jar1 czemu szkoda czasu na zabawy w druty? mialem ostatnio cos do odsluchania i roznice byly bardzo wyrazne, poza tym jestem cakiem zadowolony z tego co mam i mysle ze mozna to jeszce poprawic pozdr

Przede wszystkim, jeśli szukasz poprawy to znaczy, że jesteś niezadowolony ! :-) Powiedzmy to sobie jasno.

I nie oszukuj siebie samego. Masz ochote dla poprawy samopoczucia dołożyć do zestawu 1 kpln - jak chcesz, tak zrobisz...

man06, 5 Lis 2007, 09:42

>co robic innego?

Przeglądaj ogłoszenia i wybieraj oferty z opcją odsłuchu za kaucją. Przy tej cenie za IC to raczej sprzedający nie robią problemów.

Widzę, że jesteś z Olsztyna to może spróbuj sznurówke od Bodo_z , jak się spodoba to kupa kasy w kieszeni:-)

jar1 samopoczucie mam naprawde dobre i nie wiem czemu mialbym sie oszukiwac, ze sprzetu jestem tak zadowolony i daje mi tyle radosci ze chetnie doinwestuje w niego jeszcze ze 1000zl, kilka kabli juz odsluchiwalem i roznice byly znaczne, audioquest troche przymulil zestaw, natomiest qed quinex3 dal duzego kopa, porzadek, mocny bas naprawde niezle, licze ze moze byc jeszcze lepiej pozdr

Kup sobie za te 100-150 zl kabelek tej oto firmy:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

'Smieciowo' wyglada, a brzmieniowo (wg Petera Daniela) deklasuje wiele kabli za 1000-2000 zl i wyzej.

Pozdrawiam,

Lete

Ukryta Zawartość

Jak w ciemno, to polecam dowolny IC z używanych.

Najlepiej coś używanego z działu ogłoszeń, może jakiś Sonus Oliva, czy Van Den Hul. Grają różnie, ale OGÓLNIE to IC zmieniają za mało, żeby się tym zadręczać.

Man06... w ciemno kup RK50 na allegro i do niego 4 sztuki chinchów Neutrica i prawdopodobnie koparka Ci opadnie - jak wielu :) wydatek raptem 30 zł a spróbować można :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>wovo

Wovo, mi jakos RK50 jako IC "nie podszedl"... Jako glosnikowy, a owszem... Mam go od dawna wpietego i bardzo sobie cenie :) Ale jako IC... nie bardzo (probowalem na wtykach Nakamichi, a potem wywalilem w diably).

Pozdrawiam,

Lete

late - wtyki to akurat sprawa marginalna. RK50 owszem może nie podchodzić dlaczego ?? bo ma dosyć obfity bas i bardzo dużo odkrywa na górze przy czym scena z niego zabija, jest fenomenalna i powiem szczeże że do powiedzmy 300 zł nie widze konkurencji dla tego kabla. RK50 takiego Cardasa Crosslinka zjada na śniadanie pod warunkiem że przy swoim charakterze pasuje do systemu.

wovo - skąd twierdzenie, że wtyczki to sprawa marginalna? Śmiem twierdzić, że jest zgoła inaczej. Niklowany Neutrik gra lepiej niż złocony "szit", złocony Neutrik jeszcze lepiej. Potem jest seria Profi Neutrika, która ma obudowę z miedzi, a nie mosiądzu, czyli znacznie lepszego przewodnika, dalej bullet-plugi lub WBT...

Co byście powiedzieli na to?

Ukryta Zawartość

Mnie korci zakup, a gdyby się znalazł chętny do podzielenia się kosztami wysyłki, to byłoby miło. :) Bardziesz szedłbym w stronę srebrnych bulletów. Jak szaleć to szaleć. :P

Ukryta Zawartość

Testowałem sobie ostatnio dla zabawy kilka interkonektów. Nie mam czasu niestety teraz na dawanie wskazówek w formie pisania na forum. Ale jakbyś chciał pogadać, to skontaktujmy się na priwa. I gdybyś miał chęć na telefoniczną pogawędkę, możemy się zdzwonić.

kilka godzin sie pie*dolilem z RK50. on sie po prostu rozpada. cala ta izolacja sie odkreca z niego. zostal sam oplot metalowy. kwestia bylo tez to ze chcialem go zrobic bardzo ladnie - z materialowym oplotem na wtykach neutrika. no i zrobilem.

nie moge go narazie posluchac poniewaz nie mam glosnikow ale mam nadzieje ze beda za max. kilka dni.

RK50 musi sie troche powygrzewac... Na wyciagniecie wnioskow warto dac sobie jakies 2 tygodnie i w miedzyczasie grac intensywnie. Moim zdaniem jako IC nic szczegolnego. Ale jako glosnikowy - swietny bas (kontur) i "uboga" w fajerwerki neutralnosc srednicy + szczegolowosc wysokich. No i najwazniejsze - stosowac na glosnikowym bez wtykow lub ze skromnymi bananami, lutujac niewielka iloscia cyny ze srebrem. Na typowych wtykach 'chinch' zamula.

Pozdrawiam,

Lete

Z Twojej listy próbowałbym z Tarą REF Gen 2 - Moim zdaniem lepsza jest od pozostałych i od Sonus Oliwy. Tym bardziej, ze u dystrybutora mozna juz kupić za ok. 700 zł. (jak sie usmiechniesz to moze ciutek mniej).

Ktos wspomniał Albedo Monolith ale tu raczej 1 kzł to uzywany - propozycja też warta rozważenia.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.