Skocz do zawartości
IGNORED

Jakimi samochodami jeżdzicie?

jareks91

Rekomendowane odpowiedzi

No to może jeszcze raz ze zdjęciem, VB-2.0DTI

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Alfa Romeo GT 2.0JTS , 165KM , 208Nm , samochód seryjny , jedyna modyfikacja to wymieniona tapicerka z czarnej Alfatex (imitacja alcantary) na jasnoszarą skórzaną ...no i oczywiście wywalone fabryczne pseudo-audio

audio : jednostka główna Clarion DRX960RZ (deck , procesor , przetwornik 24 bitowy )

wzmacniacze : przód i tył Alpine 3553

skrzynka JBL GT 75.2

systemy przód i tył : separowane dwudrożne MB Quart 165mm

skrzynka : MB Quart 25cm (podawany sygnał do 320Hz)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

320i '94, tylko nieumyta i na zimówkach stoi, wiec nie wygląda tak jak powinna ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Malec po kąpieli.

Audio jak na obrazku - do 1500 nie znalazłem nic lepszego. Jako , że to deck to głośniki napędza wzmak 4x100. Brak wodotrysków i innych bzdur. Gra świetnie ... ograniczają go Magnaty ... :-(.

Ukryta Zawartość

post-1494-100000178 1194698337_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

ahaja, 10 Lis 2007, 13:38

>Malec po kąpieli.

Ahaja nie ściemniaj - jeszcze nie widziałem żeby malec nie był po kąpieli, zawsze się tak błyszczy jak te no.....

Zetrzesz z niego ten lakier!

Z mojej stajni najlepiej lubie tym wehikółem poszaleć z pożytkiem dla ogrodu, nie patrząc na przepisy ruchu drogowego (po 2 piwkach)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>piotrmos

Felg nie zamierzam zmieniać, jak dla mnie są klasyczne i oryginalne - takie przyjechały ze Szwecji. Grill taki pozostanie .... nie zamierzam po raz trzeci zakładać nowego i cieszyć się nim tydzień lub dwa kiedy jakiś kretyn mi znowu zrobi kuku :-). Jest jaki jest :-).

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Modeli dokładnie nie potam ale marki :D jeżdżę autami marek:

Autosan, Neoplan oraz Fort Transit i Mercedes Sprinter nawet szoferów mam bo jeżdżę PKS i MZK i Prywatną komunikacją :))))))

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

Podobno jest brzydki , dużo pali(to na pewno), ma świetny odgłos pracy silnika, znakomicie się prowadzi, lubi szybka jazdę, jest trwały, nie psuję się, chociaż nie jest najnowszy. Bardziej w trasę niż na miasto.

Japoński bokser ze stałym napędem na cztery koła .......... Subaru Legacy Kombi.

Tak to... temat dla polaczkow..

pokaz co masz zebym ci ku...mogl zazdroscic lub olewac...

...a najciekawsze to, ze zawsze sa tez plany..."jezdze tym ALE ma zamiar..kupic xyz":-)

wszystko wiocha i typowa Polska .

a ja tym samym jezdze akurat co ta dupa za ta dupa...juz od lat 20......

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>szumidokolalas

Sądząc po Twoim wpisie a zwłaszcza po zamieszczonym zdjęciu niczym nie różnisz się od typowych jak to określiłeś "polaczków".

drogi Wojciechu..

cenie Cie bardzo...(aktualnie nie bywam tu i bywac chyba nie nie bede-- bo w podeszylm wieku ucze sie aktualnie instrumentu, ktory mnie przez cale zycie inspirowal pozdrawiam Cie...)

ta pani na tym wodnym pojezdzie to moje aktualne nastawienie na ten ten temat..

Wojtku wiez mi ze poruszam sie pojazdem , ktory ma 4 kola i jezdzi ....

pozdrawiam...

A ja tam od lat jeżdżę tym i nie zawiódł mnie ani razu - nawet zimą.

No i jest zawsze podgrzany:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

bogszar, 10 Lis 2007, 16:49

>Z mojej stajni najlepiej lubie tym wehikółem poszaleć z pożytkiem dla ogrodu, nie patrząc na

>przepisy ruchu drogowego (po 2 piwkach)

Ale z takim sprzętem to trawnik mógłbyś mieć naprawdę piękny i bez mleczy .Tak w ogóle jakbyś robił tuning kosiarki to zmień ją na z nożami bębnowymi-nie wyrywa trawy i trawa póżniej nie żółknie.Utrzymanie takiego trawnika jest proste jak budowa cepa nawozić, podlewać, kosić i po 3latach już jest pikny (czasem trzeba dosiewać i aerotować ale do traktorka pewnie masz taką przystawkę tak że to nie problem)

Tak w ogóle to fajna przestrzeń

Pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Rafaell

Absolutnie z Tobą się zgadzam ale ten traktorek nabylem 3 mięsiące temu i cały osprzęt do koszenia kupie na wiosnę.

W chwili obecnej muszę nabyć pług do odśnieżania żeby ze stajni wyjechac którymś z samochodów, ponieważ tu gdzie mieszkam diabeł mówi dobranoc i trzeba liczyc na swoje siły.

Pozdrawiam-Bogusław

Wg mnie żadna beemka w stanie fabrycznym nie jest "dresiarska".

Problemy zaczynają się dopiero po buraczanym "tjuningu".

Ale ja ogólnie mam awersję do chałupniczego poprawiania fabryki - wyjątek stanowią felgi.

Ostatnio jeżdżę takim pojazdem... byłoby idealnie, gdyby nie tropikalne temperatury wewnątrz :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moje jest żwawe, (ok. 9s do stówy), komfortowe i przyjemnie się prowadzi. Ponoć maks. ~200/h (ale nie sprawdzałem i nie zamierzam).

Kupiłem ze względu na komfort podróżowania, przyjemność prowadzenia oraz akceptowalne spalanie (t. diesel).

Przy przeginaniu (... ) ;) 7,1 ON, żwawo ale spokojniej: 6,1 ON, jazda ekonomiczna, ok. 5,6 ON /100km.

Waga auta coś ok. 1,4t.

Auto raczej nie rzuca się w oczy (i o to chodzi :)

W każdym razie pasuje mi jego charakter. Kiedy trzeba potrafi mocno przyspieszyć z niskich obrotów i przy tym wcale nie zwraca uwagi hałasem (to lubię).

Obecnie są już lepsze auta/silniki tej marki. Np. z pojemności 2,2 uzyskują 173KM (i zapewne nie jest to rekord).

* * *

Z samochodów cywilnych które testowałem (za ok. 100kzł nowy), najlepsze wrażenie zrobił na mnie 150KM Opel Vectra z dieslem od... FIATa.

Najgorsze (poza 1-ą trójką, 4. - brak, piąte miejsce przyznaję Hondzie Accord ze 140KM (trochę przysłaby silnik, auto spartańskie (twarde i głośne) i raczej nie na nasze drogi (ale co kto lubi i uważa). Do tego prawie nic nie ma, a w dodatku jest najdroższe w zestawieniu (po rabacie 111,4kzł).

Nieźle wypadło najnowsze Mondeo (wolę Opla). 140KM to dla tego auta jest ciut za mało. Głośna praca zawieszenia, za dużo blichtru dającego po oczach (wersja Titanum) i stuki przenoszące się do środka :( Czy to nie jest to trochę obciach w tej cenie /?/. Pod tym względem 150KM Vectra jest nie do pobicia, podobnie pod względem resorowania /lepsza od Citroena C5 (!).

C5 - w sumie niezła propozycja (87,5kzł w zimowej promocji). Z tym, że tu komputer dostosowywał nastawy zawieszenia do stylu jazdy k-cy oraz nawierzchni. Z opcji ręcznej regulacji prześwitu nie korzystałem (błąd - wiem).

>Czy wedłgu was samochody BMW są dresiarskie?

>Długo sie nad tym zastanawiałem i doszedłem do wniosku że za dresiarskie można uznać tylko E36 Co o tym >myslicie?

mlody jestes, masz stereotypowe podejście do pewnych marek, przejechał byś sie raz conajmniej dwulitrową e36 i bys zmienil zdanie. to wina buraczków z WT ( Wiejski Tuning), którzy ponaczepiają spojlerów, świateł

a'la lexus, jakies wsiowe angel eyes'y i tube w bagażnik, ze panuje taki stereotyp. ja kupiłem to auto ze względu na jego stan- kupione od kolegi (zanim je kupiłem, sprawdziłem je na dystansie paru tysięcy kilometrów), dźwięk silnika (R6) i niesamowite wrażenia z jazdy ( tylko z głową). staram sie zmieniac te wlaśnie utarte poglądy nt "łysych, przypakowanych sportowców" w BMW . sam co prawda jestem łysy, ale nie utożsamiam sie z żadną subkulturą, po prostu tak mi jest wygodnie. staram sie przepuszczać babcie na zebrach, nie wyprzedzam na trzeciego, nie łamie przepisów, nie dudnie basami ( chociaż mam czym ;) na wiosne robie polerke, kupie nowe felgi i tyle- auto jest piękne samo w sobie, nie potrzebuje ton żywicy i laminatów ponaczepianych naokoło. ...ciemne szyby... ? porażka

>Ale ja ogólnie mam awersję do chałupniczego poprawiania fabryki - wyjątek stanowią felgi.

zgadzam sie w 10000%- dobrze dobrane felgi zrobią wiecej niż piętnaście spojlerów, i światełek pod progami

PS. jeszcz jedno- jesli juz o dresiarskich modelach BMW rozmawiamy, to moim zdaniem bardziej pasuje do tego E34 ;P

a czemu dresy upodobały sobie BMW i Mercedesy ? bo taki 120kilowy "karczek" musi sie zmiescic do auta, do Polo raczej nie wejdzie, a w/w auta sa przestronne. to jest jeden z powodów popularności tej marki wśród stałych bywalców siłowni

Erni, 15 Lis 2007, 21:32

>Wg mnie żadna beemka w stanie fabrycznym nie jest "dresiarska".

>Problemy zaczynają się dopiero po buraczanym "tjuningu".

Całkowita racja, ale trzeba przyznać że bejce mają lekko łobuzerski charakter z fabryki, co jest fajne!

Chłopaki na tym jadą buracząc je.

Czy wyobrażacie sobie na przykład Corolle tą wcześniejszą, z okrągłymi światłami nawet jakby miała 300 kucy, by się dało jej nadać bandycki wygląd? heh

Ja w ubiegłym roku jeździłem maluchem, w tym jeżdżę fiatem punto I, w przyszłym mam nadzieję jeździć Oplem Vectrą B a za dwa lata audi A4 lub mercedes klasy C powyżej 2002r. i na tym chyba poprzestanę.

Samochód to tylko środek transportu. Gdybym nie był zmuszony do jego zakupu to pewnie bym tego nie zrobił, jednak praca wymaga czasami mobliności. Gdy kupiłem samochód niestety przytyłem jakieś 10kg.

he he dobrze kombinujesz Iceman,

jak byłem studenciakiem i się rozbijaliśmy z kumplami (wspólnym) maluchem to też miałem plany, ale bardziej generalne, bez marki.

To znaczy teraz dwucylindorowiec, jak będę pracował to jakiś cztero, czyli typowy, nie ważne jaki. W okolicach najlepszej wydajności, czyli tak jakby teraz jakąś szóstką, a jak będę starym obślinionym prykiem to ósemka a V12.

Spoko, o szóstkę się tylko otarłem a ostałem się na tych cholernych czwórkach ale zawsze firmowych i mam też całkowicie utylitarne podejście do samochodu. Zasadniczo zawsze jest poobijany niczym voiture Lebowskigo w Big Lebowski.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.